Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Maart 2022 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 6 maart 2022

Dalerpeel: veel rook bij brand in garage achter woning aan de Steigerwijk

De blusgroep van De Krim en een watertankwagen van de brandweer Zwinderen reden zondagmiddag rond half vijf met toeters en bellen naar de Steigerwijk in Dalerpeel, waar brand was uitgebroken in een stenen bijgebouw annex garage achter een woning.
Er kwam veel rook vrij uit het gebouw en de brandweer ging direct na aankomst in de aanval.
Dat had het gewenste resultaat: de rookontwikkeling werd allengs minder, maar om de vuurhaarden op de zolderverdieping definitief de nek om te draaien, moest er eerst nog een luik aan de voorzijde verwijderd worden, waarbij een slijptol op de scharnieren werd gezet.
Toen dat luik eenmaal verwijderd was, kwam er nog even een flinke hoeveelheid rook tevoorschijn, maar dat bleek de laatste adem van de rode haan.
In de garage stonden twee tractoren, een quad en wat huisraad, die flinke hittestralingsschade opgelopen hadden..
De brand lijkt aan de achterzijde te zijn begonnen, maar de exacte oorzaak was nog niet vastgesteld.


Nieuwleusen: auto rijdt van de N377 de Dedemsvaart in en drijft naar de overkant

Even na tweeën zondagmiddag werd bekendgemaakt dat er aan de Nieuwe Dedemsvaartweg in Punthorst een auto te water was geraakt.
Het betreffende voertuig was van de N377 af geraakt en in de Dedemsvaart beland, maar was inmiddels de vaart overgedreven en aan de Nieuwleusense kant bij de Rollecate op de bodem vastgelopen, maar stak nog wel grotendeel boven water uit.
De bestuurder kwam van de schrik bij een een nabijgelegen woning, maar ging met de politie mee naar het poltitiebureau.
Berger Wolves werd opgeroepen om de Renault Twingo uit de plomp te halen, maar de bergingsauto beschikte niet over een kraan. Er moest dus een met eem kraan uitgeruste wagen van Wolves uit Apeldoorn komen.
Toen een berger in een waadpak te water ging en probeerde een portier te openen, bleek dat dat op slot zat. Er moest dus een raampje ingetikt worden, alvorens een singel onder het dak door getrokken kon worden. Maar toen die eenmaal op zijn plaats zat, verliep de berging vlotjes.
Zaterdag 5 maart 2022

Assen: kind zwaargewond ten gevolge van aanrijding
Zaterdagmiddag rond kwart voor één zijn twee kinderen gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de met verkeerslichten beveilgde kruising van de Balkenweg met de Europaweg-West in Assen.
Eén auto kantelde en kwam op zijn zij op het fietspad tot stilstand.
Eén van de kinderen werd daarbij uit een auto geslingerd, aldus getuigen De politie bevestgde dit. Dit kind liep zwaar letsel op.

De hulpverlening –vier ambulances, een MMT, politie en brandweer- begaven zich met spoed naar de ongevalslocatie.
Het Team FO-V  doet onderzoek naar de gang van zaken
Een bijdrage van van Oost Media

Vrijdag 4 maart 2022

N36 / Beerzerveld: brandende aanhangwagen leidt tot lange en tijdrovende files
Een aanhanger die achter een wit werkbusje van een lijmbedrijf gekoppeld was, vloog vrijdagmiddag op de N36  (Twentseweg) rond kwart voor twee ter hoogte van Beerzerveld in brand.
De bestuurder kon het busje en de aanhangwagen ondanks het drukke verkeer nog op een pechhulpplek aan de andere kant van de autoweg manoeuvreren, waar de vlammen  ras en gretig  bezit namen van de aanhanger en het materiaal.  Het busje kon op tijd afgekoppeld worden.

Toen een tankautospuit van de Hardenbergse brandweer arriveerde, viel er geen eer meer aan het bluswerk te behalen.
De aanhangwagen, de apparatuur, het gereedschap en het lijmmateriaal gingen volledig verloren, hetgeen gepaard ging met fikse rookontwikkeling.

Er vormden zich in beide richtingen kilometers lange rijen van vrachtwagens en personenauto’s en veel geduld was een absolute noodzaak voor de weggebruikers in de stilstaande files.
Hett verkeer dat nog van de N36 afgestuurd werd, veroorzaakte echter op de omleidingsroute –zoals de Kloosterstraat in Kloosterhaar-  ook onvermijdelijke opstoppingen..A30: tien kilo 3-CMC in beslag genomen
Beambten van de Douane Osnabrück hebben woensdagmorgen 2 maart tien kilogram van de chemische stof 3-CMC in beslag genomen na de controle van een Poolse auto op parkeerplaats Waldseite Süd.aan de A30.
De douaniers vertrouwden het ontkennende antwoord van de bestuurder niet op de vraag of hij drugs, contant geld of wapens bij zich had en besloten de auto nauwgezet te controleren.
De drug, die ook wel Clophedron of  chloromethcathinon wordt genoemd en sinds 2016 in Duitsland  en België –niet als drug, maar als psycho-actieve stof verboden is, werd aangetroffen in tien plastic zakken met elk 1 kilo in de kofferbak van de auto.

De aanverwante stof 3-MMC was in Nederland al verboden; dit jaar wordt ook in Nederland een wetsvoorstel ingediend, dat ook 3-CMC verbiedt.

Donderdag 3 maart 2022

Dedemsvaart: nog steeds half-afgescheurde takken in bomen na de drielingstorm
De brandweer van Dedemsvaart reed donderdagmiddag even na drieën naar de Hoopmansveenweg nabij de kruising met de Stegerensallee in Dedemsvaart voor een gevalletje “stormschade”.
Na de drielingstorm bleken er enkele grote takken half afgescheurd boven de weg te hangen en dus gevaar voor het verkeer op te leveren.
Een brandweerman zonder enige hoogtevrees klom met een telescoopzaag omhoog en wist de niet bepaald dunne takken veilig af te zagen.

Kerkenveld: "woningbrand" vernielt tuinmeubilair en coniferen in achtertuin van woning
Donderdagmiddag even na half drie kreeg  de brandweer van Zuidwolde opdracht, uit te rukken voor een “woningbrand” aan de Jan Haarstraat in Kerkenveld.
Bij aankomst werd duidelijk dat de brand niet in de woning woedde, maar in de achtertuin, waar coniferen, struiken en tuinmeubilair in de fik stonden.
De spuitgasten maakten korte metten met de brandende erfscheiding.
Naar het zich laat aanzien is de brand ontstaan in een vuurkorf, overgeslagen op een tuintafel en vervolgens op de coniferen.
Het is nog niet bekend wie de vuurkorf aan heeft gestoken.Woensdag 2 maart 2022

Veenhuizen: auto valt in het water; bestuurster ongedeerd
Rond acht uur woensdagavond is een personenauto door een brugleuning aan de Hoofdweg gereden en in het water terechtgekomen.
Brandweereenheden uit Veenhuizen, Assen en Groningen rukten met spoed uit en ook ambulances en een traumaheli werden opgeroepen, maar de komst van de heli bleek gelukkig niet nodig.
De bestuurster van de auto was al door voorbijgangers uit het water geholpen.
De vrouw is door ambulancepersoneel nagekeken en daarna door de politie naar huis gebracht.
Een bijdrage van van Oost Media


Emlichheim - Oeveringen (D): brand in grote loods naast biogasinstallatie en zwavelzuur
Een droogloods, waar gistende resten in waren opgeslagen voor de biogasinstallatie van een agrarisch bedrijf aan de Oeveringer Querstraße in Oeveringen bij Emlichheim, is woensdagmorgen in brand gevlogen.
Brandweereenheden uit Emlichheim en Hoogstede rukten rond 10:15 uit met zeven voertuigen en 50 man, maar de waterwinning vormde een probleem, aangezien de dichtstbijzijnde brandkraan zich  ettelijke honderden meters verderop bevond.
De brand, die gepaard ging met grote zwarte rookkolom, was al op grote afstand te zien, maar gelukkig  blies de wind de rook niet in de richting van de biogasinstallatie.
In de loods stond bovendien een kunststof achtduizend-litercontainer, waar nog tweeduizend liter zwavelzuur in zat. Dat zuur moest rijkelijk, maar gelijkmatig met water verdund worden.

De brand richtte naar schatting voor een half miljoen Euro schade aan.
De oorzaak van de brand is nog niet geheel duidelijk, maar men vermoedt een mankement aan een ventilator.
Zie ook het vervolgartikel >
Een bijdrage van de Feuerwehr EmlichheimDinsdag 1 maart 2022

A30: Litouwse automobilist probeert aan controle te ontkomen wegens arrestatiebevel
Rond 12:15 uur op dinsdag 1 maart is een 37-jarige man uit Litouwen gearresteerd nadat hij in zijn Audi  vanuit Nederland over de A30 Duitsland in reed. Toen de douaniers hem wildien controleren, ging de man er met snelheden van tegen de 180 km/uur vandoor in de richting van Osnabrück, maar verliet de snelweg via de afslag Bad Bentheim.en reed met dezelfde levensgevaarlijke snelheid over de B403 in de richting van Schüttorf, waarbij hij  het verkeer opnieuw meerdere keren ernstig in gevaar bracht.

Desondanks lukte het de douanebeambten de man aan te houden en te controleren. Daarbij kwam aan het licht dat hij wegens heling gezocht werd.
Bent u door de rijstijl van de man in gevaar gebracht, neem dan contact op met de politie in Nordhorm: 0049 5921 3090.


A28: twee vrouwen naar ziekenhuis na aanrijding bij de Lichtmis
Op de A28 ter hoogte van De Lichtmis zijn maandag in de avondspits twee vrouwen gewond geraakt. Hun auto’s kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Eén ervan ging enkele malen over de kop en kwam ondersteboven in de bermsloot terecht.
Getuigen schoten de onfortuinlijke bestuurster te hulp en hielpen haar op het droge. Ze is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

De andere gewonde vrouw is met een andere ambulance met letsel naar het ziekenhuis vervoerd.
Ondertussen zochten brandweermannen in waadpakken de sloot af naar eventuele passagiers. Al snel bleek dat de vrouw alleen in de auto had gezeten.
Doordat twee rijstroken van de A28 in noordelijke richting afgesloten waren, ontstond er een flinke file en een oponthoud van drie kwartier tot een uur.
Het wegdek was bezaaid met wrakstukken.

Nadat de Forensische Opsporing Verkeer haar onderzoek had afgerond kon bergingsbedrijf Hooikammer ophalen en ontdeed aannemersbedrijf van der Kolk met een wegdekreiniger het asfalt van restanten. Ook moest er een spoedreparatie plaatsvinden aan het asfalt.
Nadat deze werkzaamheden rond 21:10 uur afgerond waren, kon de gehele snelweg weer vrijgegeven worden.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Zwolle: woning met rieten dak was niet meer te redden

De Zwolse brandweer kreeg zondagmiddag rond half vijf een melding over een schoorsteenbrand in een woning aan de Kranenburgweg.
Enkele minuten erna werd al opgeschaald naar “middelbrand” en werd een extra tankautospuit naar het adres gestuurd.

Bij aankomst van het eerste voertuig sloegen de vlammen al uit het rieten dak van de  woning en werd het sein “grote brand” gegeven, waardoor de brandweer van Hattem en Wezep op pad gingen. Desondanks werd het pand geheel verwoest.
De bewoner kon zich tijdig in veiligheid te brengen.
Met behulp van een Atlaskraan werd de woning gesloopt om zo de brand effectiever te kunnen blussen.
Stichting Salvage zal de bewoner aan tijdelijk onderdak helpen en bijstaan bij het afhandelen van de schadeWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.