Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Maart 2022 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 13 maart 2022

Zaterdag 12 maart 2022


Vrijdag 11 maart 2022

Nieuwleusen: drie traumaheli's ingezet bij ernstig ongeval (update!)
Bij een ernstig verkeersongeval op de kruising van de Buldersweg met de Prinses Beatrixlaan zijn vrijdag net na het middaguur vier personen gewond geraakt. Op de kruising kwam een personenauto in botsing met een bestelbus. Door de aanrijding kwam de personenauto op z’n kop in het water terecht. Omstanders schoten direct te hulp en er werd vanuit de alarmcentrale direct flink opgeschaald.
Naast het brandweerkorps van Nieuwleusen werden diverse eenheden van de politie en zes ambulances opgeroepen. Ook werden drie traumahelikopters ingezet.

In de te water geraakte auto zaten drie personen -een vrouw van 29 jaar, een jongetje van 1 en een meisje van 4 jaar oud- die allen ernstig gewond raakten.
Twee van hen zijn onder begeleiding van politiemotoren met spoed per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.  Het derde slachtoffer werd per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.
De 40-jarige bestuurder van de bestelbus kon zelfstandig uit zijn voertuig komen, maar is toch voor controle naar het ziekenhuis in Hardenberg gebracht. Alle betrokkenen komen uit Nieuwleusen.

Voor alle zekerheid werd er met spoed een berger opgeroepen om de te water geraakte auto op het droge te brengen om er zeker van te zijn dat er niemand meer in of om het voertuig lag. De Forensische Opsporing - Verkeer deed een uitgebreid onderzoek en liet voor een duidelijk beeld de voertuigen op het botspunt samenkomen om zo een reconstructie te maken van het incident. Hierbij kreeg het team ondersteuning van het droneteam van de politie.

Na dit onderzoek kregen bergers Wolves en Autax de taak om de voertuigen af te voeren.
Rond 17:00 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de weg weer geopend voor het verkeer.
dw_main

Een bijdrage van Henry WallingaEmmen: motorrijder botst op scootmobiel

Vrijdagmiddag rond half vijf kwamen een motorrijder en een scootmobilist met elkaar in botsing op de kruising van de Weerdingerstraat met de Meerstraat in Emmen.
Beiden liepen letsel op en zijn met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Een bijdrage van van Oost Media


Neuenhaus (D): twee automobilisten naar ziekenhuis na kop-staartbotsing
Donderdagmiddag tegen drieën reden de brandweer van Veldhausen en van Neuenhaus met gezwinde spoed naar een ongeval dat zich op de Veldhausener Straße ter hoogte van de Scholtenstiege in Neuenhaus voorgedaan had.
Ook twee ambulances, een noodarts en twee surveillancewagens van de politie.begaven zich met spoed naar de plaats des onheils.

Het bleek te gaan om een kop-staartbotsing tussen twee personenauto’s.
Het ongeval ontstond, toen een tot dusver onbekend gebleven automobilist onverwachts hard remde om af te slaan naar de Scholtenstiege af te slaan en de achter hem rijdende Opel en de Marcedes ook hard op de rem moesten om een aanrijding te vermijden, maar dat lukte niet meer.
De 59-jarige bestuurder van de Opel liep bij de botsing ernstig letsel op; de38-jarige vrouw, die de Mercedes bestuurde, had licht letsel,
Zij kon snel verzorgd worden en werd naar de Euregiokliniek overgebracht.

De bestuurder van de Opel was aanspreekbaar en was niet bekneld, maar hij moest voorzichtig geborgen worden om bijkomend letsel te vermijden; met andere woorden: het dak ging dus van de auto. (foto 1)
Dit slachtoffer werd naar het ziekenhuis in Meppen (D) overgebracht. De onbekende bestuurder reed door zonder zijn identiteit bekend te maken.

De klus werd in iets meer dan een uur afgerond.

De politie in Emlichheid zoekt getuigen van dit ongeval. Heeft u informatie, bel dan met 0049 5943 92000.

Foto's: Feuerwehr NeuenhausDonderdag 10 maart 2022

Ommen: terreinwagen "schilt" elektrische Peugeot

De bestuurster van een Peugeot personenauto is donderdagmiddag rond één uur gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Barkeweg met de Lemelerweg (N347) tussen Ommen en Lemele.
De bestuurder van een Land Rover Defender reed van de Barkeweg de Lemelerweg op, maar zag daarbij kennelijk een uit de richting van Ommen naderende Peugeot over het hoofd.
De terreinwagen raakte de Peugeot vol op de linker achterdeur, waarna deze wagen om tolde naar de middengeleider.
De Land Rover rolde door en kwam aan de overkant in de berm terecht. De klap was zo hard dat het buitenste laagje van de geraakte deur achterbleef in de koeienvanger van de Land Rover.

Voorbijgangers stopten en verleenden hulp, net als mensen die op het plein van de nabijgelegen basisschool de klap hoorden.
De net vier maanden oude elektrische Peugeot had ondertussen zelf automatisch de hulpdiensten al ingeseind.
De gewonde bestuurster van de Peugeot is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Haar bijrijder werd ook gecontroleerd en  reed als passagier mee naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de Land Rover bleef ongedeerd, en de Defender liep ook weinig sporen op. Met een goed gemikte trap kwam het paneel los van de bull bar en kon de bestuurder zijn weg vervolgen.
De Peugeot e-2008 is door bergingsbedrijf Autax opgehaald

Een bijdrage van de OmmenaarGildehaus (D): douane vindt 2.4 kilo cocaïne in Deense auto
De Duitse douane ontdekte woensdagmorgen 2400 gram cocaïne met een straatwaarde van zo’n 167.000 Euro in een voertuig met Deense kentekenplaten, dat kort daarvoor vanuit Nederland de grens gepasseerd was.en op het bedrijventerrein van Gildehaus gecontroleerd werd.

De twee inzittenden beweerden dat ze vakantie gevierd hadden in Nederland en nu op de terugreis waren. Wapens, geld en drugs hadden ze niet bij zich, vertelde het tweetal, maar de bestuurster  maakte daarbij een nerveuze indruk.
De douaniers besloten daarom de auto eens nauwgezet te controleren en dat resulteerde in de vondst van twee pakketten onder de achterbank. Een drugssneltest gaf aan dat het om cocaïne ging. Bovendien werd een geringe hoeveelheid hasj gewonden..
De drugs werden geconfisqueerd en het duo werd in voorlopige hechtenis genomen..


Geeste (D): drie zwaargewonden door meervoudige aanrijding op de Süd-Nord-Straße
Woensdagmiddag 9 maart tegen half vijf liepen drie mensen zware verwondingen op bij een verkeersongeval op de K225 (Süd-Nord-Straße), bij Geeste, waar drie auto’s bij betrokken waren.
Het ongeval ontstond, toen de 63-jarige bestuurder van een BMW van de Süd-Nord-Straße van Dalum in de richting van Hesepe reed, maar linksaf wilde slaan naar de Twister Straße, maar daarbij een hem tegemoet komende VW Golf, bestuurd door een 45-jarige man over het hoofd zag.

Na de aanrijding tussen deze twee auto’s vloog de BMW terug tegen een achter deze auto staande VW Touran.
De Golf botste tegen een vangrail en kantelde, zodat  hij op zijn rechterkant tot stilstand kwam, waardoor een 56-jarige bijrijder bekneld kwam te zitten.
Dit slachtoffer moest door de brandweer van Osterbrock en Groß Hesepe bevrijd worden.
Der 47-jarige bestuurder van de Touran liep licht letsel op, maar de andere betrokken inzittenden zijn met zware verwondingen naar ziekenhuizen overgebracht.

Woensdag 9 maart 2022

Nordhorn (D): plofkrakers richten ravage aan; verdachte met explosieven in auto gepakt
Plofkrakers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een enorme ravage aangericht, toen ze een rond half drie een vrijstaande
(“off premise”) geldautomaat van de Sparkasse aan de Denekamper Straße opbliezen.

Omwonenden belden de politie nadat ze twee enorme ontploffingen hoorden, die niet alleen het gebouwtje met de geldautomaat verwoestten en in een straal van zo’n honderd meter onder andere aan woningen en auto’s schade aanrichtte.
Wonder boven wonder liep niemand verwondingen op.

De daders gingen er in de richting van de Nederlands grens vandoor in een donkere BMW, die na een achtervolging, die in Duitsland begon, in Deventer werd gesignaleerd. De bestuurder is gearresteerd; twee anderen zijn nog voortvluchtig.
In de auto waren nog explosieven aanwezig. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft ze onschadelijk gemaakt.
Of de daders geld buitgemaakt hebben is nog niet bekend, noch de omvang van de schade.
De politie stelde ter plaatse een sporenonderzoek in


Dinsdag 8 maart 2022

Wanneperveen: dodelijk ongeval op de Zomerdijk
Bij een eenzijdig ongeval is maandagavond rond 20:30 uur in Wanneperveen een automobilist om het leven gekomen. De man reed in zijn Volkswagen Golf op de Zomerdijk, de N375, vanuit Beukers richting Meppel.
In een bocht kwam de auto in de rechterberm, waarna aan flinke sporen op de weg te zien is dat de auto dwars over de weg gegleden is en links van de weg tegen een dikke boom tot stilstand kwam.

De klap was zo hard dat  de auto in tweeën scheurde en de bestuurder uit de auto werd geslingerd. Ondanks de inzet van brandweer, politie en ambulancepersoneel kwam alle hulp voor de het slachtoffer te laat.

Na een uitvoerig onderzoek door de Forensische Opsporing Verkeer kreeg bergingsbedrijf Hooikammer de taak om het wrak af te voeren.
Een wegdekreiniger van de firma van der Kolk ontdeed het asfalt van wrakstukken.
Rond 00:30 uur waren de werkzaamheden afgerond en kon de weg worden vrijgegeven.
dw_main

Een bijdrage van Henry Wallinga


Maandag 7 maart 2022

Bruchterveld: garagebedrijf aan de Broekdijk in de as gelegd

De alarmcentrale meldde maandagmiddag  tegen drie uur aan de brandweer van Bergentheim en Hardenberg, dat er brand woedde in een “keet/hok/schuurtje”aan de Broekdijk in Bruchterveld.
Maar aangezien er zelfs al ter hoogte van Slagharen forse zwarte rookwolken te zien waren, leek die omschrijving een flinke understatement.
En des te dichter je bij Bruchterveld kwam, des te groter werden de rookwolken!
Nee, dit was absoluut geen brand in een keet, hok of schuurtje!

Het bleek te gaan om een forse brand in een garagebedrijf in de bebouwde kom van het dorp.
Er werd dan ook al ras opgeschaald naar “middelbrand”, waarbij een beroep werd gedaan op de brandweer uit Ommen  en Gramsbergen en na verdere opschaling naar “Grote Brand”, ook op de brandweer uit Tubbergen.

De brandweer slaagde er in de vuurzee vrij vlot te beteugelen, zodat de woning en de bedrijfsruimte in het gebouw dat voor de garage staat, gespaard bleven
De garage zelf liep echter onherstelbare schade op.Rolde: twee keer brand in een uur tijd op dezelfde locatie

Een rustig avondje TV-kijken zat er voor de leden van de vrijwillige brandweer van Rolde niet in zondagavond.
Ze moesten er twee keer binnen een uur op uit naar de Ruigeveldweg vanwege brand naast en vervolgens in de container.

Een bijdrage van van Oost MediaWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.