Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteMaart 2022 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 20 maart 2022

Ommen: zware brand- en waterschade op zolder van woning

De zolder van een woning aan de hoek van de Jan Tooropstraat en de Carel Fabritiusstraat is zondagmiddag zwaar beschadigd door brand.
Rond twintig over vier werd het vuur ontdekt. De bewoners konden ongedeerd naar buiten komen en werden opgevangen door buren.
De brandweer van Ommen kwam met spoed naar de woonwijk toe en zette al snel een binnenaanval in. Op de zolder van de woning bleek de CV-installatie te zijn weggebrand.
De hoogwerker van de brandweer Hardenberg werd ingezet om de situatie van bovenaf te kunnen controleren

Voorkomen kon worden dat de brand uitslaand werd, maar de schade is desalniettemin fors; zowel door de brand als het bluswater.
De Stichting Salvage zal de gedupeerde bewoners bijstaan.

Een bijdrage van de Ommenaar

Emlichheim (D): beginnend bestuurder zwaargewond na ongeval onder invloed
Zaterdagmorgen is een 18-jarige man uit Emlichheim zwaargewond geraakt, toen hij met zijn Audi A3 van de Haftenkamper Diek in de richting van Haftenkamp reed, maar door onopgehelderde oorzaak van de rijbaan raakte.
De Audi botste tegen een boom en kwam in de droge bermsloot tot stilstand.

De Emlichheimer die onder invloed van alcohol stond, is naar een ziekenhuis overgebracht.
Hij moest een bloedproef ondergaan en zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt
De materiële schade bedraagt € 3.500.--
De politie stelt een onderzoek in.

Zaterdag 19 maart 2022

Coevorden: brand bij Forbo Floorings bijtijds geblust

Zaterdagmiddag tegen half twee rukte de Coevorder brandweer uit naar Forbo Floorings aan de Holwert in Coevorden nadat er in één van de gebouwen brand was uitgebroken; vermoedelijk in een oven. Er kwam korte tijd rook uit het gebouw en een rook-brandalarm ging af, maar er was daarna geen activiteit van de brandweer meer te zien.Vriezenveen: auto verandert in onherkenbaar wrak na zijwaartse botsing tegen boom
Vrijdagavond  rond half tien werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een ernstig ongeval op de Nieuwe Daarlerveenseweg (N750) nabij Vriezenveen. Ook werd een traumahelikopter met een Mobiel Medisch Team opgeroepen om het ambulancepersoneel bij te staan.

Een auto was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en met de zijkant tegen een boom geknald. Het voertuig brak hierbij in tweeën. De twintigjarige bestuurder uit Vriezenveen heeft de botsing helaas niet overleefd.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Het onherkenbaar verwoeste voertuig is door berger Wolves opgehaald.

Een bijdrage van Alwin Winkel

Vrijdag 18 maart 2022

Nordhorn (D): afslaande fietser zwaargewond door botsing op de Ootmarsumer Weg
Donderdag rond 18.20 uur liep een 57-jarige fietser zware verwondingen op, toen hij op de Ootmarsumer Weg onverwachts linksaf sloeg zonder richting aan te geven en aangereden werd door een Mitsubishi, die bestuurd werd door een 53-jarige vrouw.

De automobiliste en haar passagier kwamen met de schrik vrij.


Schoonoord: 17-jarige voetganger tijdens oversteken geschept door BMW

Een 17-jarige voetgangster, die vrijdagmorgen tegen half twaalf de Slenerweg in Schoonoord overstak, is gewond geraakt, toen ze door een BMW werd geschept.
Ze is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Een bijdrage van van Oost Media

Donderdag 17 maart 2022

Zwartsluis: brand richt zware schade aan in Urker kotter II Stercke Jerke
Brandweereenheden uit Zwartsluis en Hasselt werden donderdagmorgen opgeroepen voor een brand aan boord van een boot aan de Stouweweg. Daar ligt voor een aanpassing aan de kiel de Urker kotter “Stercke Jerke”. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand op het motorjacht aanwezig en waren er ook geen werkzaamheden bezig.
De eigenaar van het bedrijf kon daarom ook niet vertellen wat de oorzaak van de brand is.

De eigenaar van de kotter werd telefonisch op de hoogte gebracht en kwam direct een kijkje nemen.
De brand, die vermoedelijk in het motorruim is ontstaan, heeft zeer zware schade aanricht aan het interieur.
dw_main

Een bijdrage van Henry WallingaBandendumpers opnieuw bezig aan beide zijden van de grens

Niet alleen in Nederland worden grote hoeveelheden oude banden gedumpt: ook aan de andere kant van de grens ontdoen aso’s zich op grote schaal van versleten banden en dat gebeurt dan doorgaans op een afgelegen plek in de natuur, zoals op deze foto, genomen in het Duitse dorp Heede, vlak over de grens bij Bourtange.


Woensdag 16 maart 2022

Rühle(D) en Twist (D): drie voertuigen van de weg de greppel in


Woensdagmorgen even na tienen  kwam een 63-jarige  man met zijn Dacia naast de rijbaan van de Rühler Dorfstraße in Twist.
De auto ging vervolgens over de kop en kwam in een greppel tot stilstand.
De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar de schade aan de auto bedroeg circa € 30.000 Euro.Woensdagmorgen tegen kwart voor zes kwam een Mitsubishi, bestuurd door een 28-jarige vrouw, in Rühle bij Meppen (D)  links naast de rijbaan van de Hauptstraße en botste tegen een gasverdeelstation. Een gaslek bleef gelukkig uit.
De vrouw kwam er eveneens zonder kleerscheuren vanaf; haar auto was echter onherstelbaar beschadigd.Dinsdagavond tegen half acht is een 72-jarige man met zijn camper op de weg Rühlermoor in Twist rechts van de rijbaan gekomen, waarna de kampeerwagen en de daaraan gekoppelde aanhanger (met daarop een personenauto) kantelden en in een greppel belandden.
De bestuurder en zijn 65-jarige bijrijdster zijn met licht letsel naar een ziekenhuis overgebracht.
De weg was in verband met opruim- en bergingswerk afgesloten tot half drie ’s nachts.Dinsdag 15 maart 2022

Nieuw-Buinen: brand in zonne-energie-installatie

In een verdeelkast op het zonnepark aan de Zuidelijke Tweederdeweg in Nieuw-Buinen is dinsdagmiddag rond kwart voor drie brand uitgebroken.  Voor de brandweer was het in eerste instantie niet mogelijk om met water te blussen, omdat niet duidelijk was wat er precies in brand stond en er mogelijk hoogspanning op het materiaal stond.
Na onderzoek en overleg met een deskundige bleek dat er toch veilig met water geblust kon worden.
De brand is inmiddels uit.

Een bijdrage van van Oost Media


N348/Vilsteren: zwaargewonde door aanrijding tussen personenauto en veetruck

Dinsdagmorgen rond kwart over acht liep de bestuurster van een Fiat Punto personenauto zwaar letsel op, toen hij de Deventerweg (N348) ter hoogte van Vilsteren over wilde steken, maar een uit de richting van Lemelerveld naderende (lege) vrachtwagen niet aan zag komen.
De veevervoertruck schepte de Punto vol op de bestuurdersdeur, waarna deze ondersteboven in een droge bermsloot belandde.

De aanhangwagen van de veetruck kantelde na de botsing, maar de chauffeur (34) bleef ongedeerd.
De veertigjarige (zwaargewonde) bestuurster van de personenauto raakte bij de botsing zwaar bekneld in de auto en werd door de brandweer met redgereedschap uit het wrak bevrijd.
Even later landde een traumaheli en de MMT-arts stapte in in de ambulance die met toeters en bellen naar het Isala in Zwolle reed.

De N348 was gedurende de hulpverlening en de berging ter plaatse afgesloten.
Berger De Jonge haalde de veetruck op; Autax verzorgde het ophalen van de Fiat.

Een bijdrage van de Ommenaar


Maandag 14 maart 2022

Hasselt: rietbrand breidt zich razendsnel uit door harde wind
Tijdens maaiwerkzaamheden op een rietland aan de van Nahuysweg brak maandagmiddag brand uit. Het vuur greep door de harde wind razendsnel om zich heen en flinke rookwolken stegen boven de Hanzestad uit.
In Overijssel geldt vanwege de droogte van de afgelopen weken natuurbrandrisico fase 2, het vroegere code oranje of code rood. De kans op natuurbranden en snel uitbreiden van dat soort branden is groter dan normaal.
De brandweer van Hasselt had al snel in de gaten dat extra hulp geboden was bij deze klus. Hierop werd de brandweervan Genemuiden opgeroepen zodat er een extra tankautospuit voorhanden was. Ook de brandweer van Zwartsluis werd opgeroepen maar dan om te komen helpen met blussen vanaf het water door middel van de brandweerboot.
Na een dik uur zwoegen was de brand onder controle en kon men het ingezette materiaal inpakken.
dw_main

Een bijdrage van Henry Wallinga
Balkbrug: gewonde naar ziekenhuis na steekpartij op De Haar

Op het terrein van bungalowpark De Haar in Balkbrug is maandag aan het eind van de middag een gewonde gevallen na een steekpartij.
De patiënt is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.Nordhorn-Klausheide (D): woonzorgcomplex onbewoonbaar door brand; drie gewonden
Rond kwart voor een in de nacht van zondag op maandag spoedden de brandweer en de politie zich naar de Petkuser Straße in Nordhorn-Klausheide, waar brand was uitgebroken in een kamer op de begane grond van een woonzorgcomplex. De brand breidde zich uit naar andere ruimtes en drie bewoners moesten door de brandweer in veiligheid gebracht worden.
 Een 66-jarige man en een 62-jarige vrouw liepen een rookvergiftiging op en een 61-jarige man, die op een rolstoel aangewezen is,  liep ten gevolge van de brand levensbedreigende verwondingen op. De overige 27 bewoners konden de instelling ongedeerd verlaten.
De brandweer zette  60 man en tien voertuigen in.

Het grote pand is voorlopig onbewoonbaar. De schade wordt geraamd op 150.000 Euro.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.