Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteMaart 2022 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 27 maart 2022

A28 / De Lichtmis: peperdure supercar in puin

Bij een eenzijdig ongeval op de A28 ter hoogte van De Lichtmis is zondagmorgen rond 09:30 uur een Lamborghini Aventador S totaal vernield.
De bestuurder en zijn bijrijder bleven  wonder boven wonder ongedeerd, zo bleek na controle in een ambulance.

De man reed van Zwolle naar het TT-Circuit in Assen om daar deel te nemen aan een evenement waarbij veel supercars te bewonderen zijn.
Volgens getuigen en filmpjes op Social Media was te zien dat de man harder reed het overige verkeer. Op het viaduct over de N377 verloor hij de controle over de snelle Lamborghini, Die kwam tegen de vangrail en tolde vele malen om zijn as.
Na enkele honderden meters kwam de auto tot stilstand met daarbij een enorme ravage achterlatend. De gehele snelweg lag in beide richtingen bezaaid met wrakstukken en persoonlijke bezittingen en werd daarop dan ook volledig afgesloten.
Verkeer moest gebruik maken van de af- en opritten.

Vanwege een brandje in het motorcompartiment werd de Zwolse brandweer opgeroepen. Bij aankomst was de brand reeds geblust met een poederblusser.
Een medewerker van de Forensisch Onderzoek Verkeer, die toevallig op het incident stuitte, begon direct met een onderzoek.
Naast de nodige foto’s vanaf de grond werd ook een drone ingezet voor overzichtsfoto’s.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak om de ooit zo dure sportauto op te takelen en onder dak te zetten. Het voertuig is namelijk in beslag genomen voor verder onderzoek.
Ondertussen werd het wegdek met diverse wegdekreinigers schoongemaakt en stonden er alweer mannen klaar om te beginnen aan het repareren van de vangrail.
Rond 14:00 uur werd een gedeelte van de snelweg weer vrijgegeven.
Vanwege de reparatiewerkzaamheden bleven wel wat rijstroken afgesloten. Dit zal tot ongeveer 18:00 uur duren.

Een bijdrage van Henry WallingaZaterdag 26 maart 2022
Vrijdag 25 maart 2022

Laar (D): Twee personenauto's total loss door aanrijding op kruising

Vrijdagmiddag tegen tweeën ontstond er zware schade, toen op de kruising van de Vechtetalstraße met de Emlichheimer Straße / Wielener Straße twee auto’s met elkaar in botsing kwamen.
Een Opel Astra reed over de Vechtetalstraße in  de richting van Laar, maar toen de bestuurder de kruising wilde oversteken, zag hij een Audi, die in de richting van Wielen reed, over het hoofd, waardoor de auto’s onplezierig hard kennis met elkaar maakten.
De Astra maakte een draai van 180 graden op de kruising; de Audi schoot het fietspad over, ramde een hek en kwam in de voortuin van een woning tot stilstand.

De betrokken bestuurders bleken na controle in de ambulance met de schrik te zijn vrijgekomen, maar hun auto’s waren rijp voorde sloop..
De Opel werd door de firma ASL uit Laar opgehaald; de Audi door de firma Krüp uit Emlichheim.


Donderdag 24 maart 2022

Handrup (D): opnieuw waren bandendumpers bezig
Opnieuw hebben bandendumpers toegeslagen; dit keer in het nog geen 800 zielen tellende gehucht Handrup, ten oosten van Lingen. Daar dumpten aso's zo'n 60 banden op een akker.
Het is de zoveelste keer dat men zich niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland zo van versleten of onbruikbare banden ontdoet

Woensdag 24 maart 2022

Giethmen: opnieuw chalet uitgebrand op camping aan de Dalmsholterweg

Alweer is een chalet op het achterste veld van Camping ’t Voshuus aan de Dalmsholterweg in Giethmen in vlammen opgegaan. De brand werd kort voor vier uur ontdekt, in de vroege uren van woensdag 23 maart.
Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit de achterzijde van het chalet.

De brandweer wist het vuur snel te bedwingen; maar het bouwwerk is verwoest.
Toen de brand uitbrak was er niemand in de vakantiewoning aanwezig; de laatste huurders waren enkele dagen geleden vertrokken.
Brandstichting als oorzaak is zeker niet uitgesloten.
In de nacht van 30 november 2021 raakte twee chalets verderop een hagelnieuw verblijf door brand zwaar beschadigd. En amper een jaar daarvoor -op 8 oktober 2020- ging achter op datzelfde veld ook een chalet in vlammen op. Al deze branden werden rond hetzelfde tijdstip ontdekt.

Negen maart jongstleden brandde een auto uit op het zandpad dat de verschillende parkeerterreinen verbindt
Een bijdrage van de Ommenaar

Beilen: twee gewonden na aanrijding tussen motor en trekker met dieplader

Woensdagmiddag vielen er twee gewonden ten gevolge van een ongeval op de Industrieweg in Beilen. Op die weg botste een motorrijder tegen een vrachtwagen met oplegger.
 Hij raakte daarbij gewond.
 Een buurtbewoonster die de motorrijder te hulp schoot, kwam daarbij te vallen. Daarom werden er twee ambulances opgeroepen
 De vrouw werd  na behandeling in  de ambulance meegenomen naar een ziekenhuis, net als de motorrijder.

Een bijdrage van van Oost Media


Dinsdag 22 maart 2022
Maandag 21 maart 2022

Hasselt: geen letsel bij aanrijding op bekende kruising
Bij een flinke aanrijding op de kruising van de Zandvoortweg met de Verkavelingsweg zijn maandagmorgen wonderbaarlijk genoeg geen gewonden gevallen.
De bestuurster van een Volkswagen Up reed vanuit Hasselt richting de Verkavelingsweg, maar werd op de kruising finaal over het hoofd gezien door een bestuurder van een Peugeot Partner bestelbusje, die rechtdoor over de kruising wilde.
De Volkswagen boorde zich in de flank van de bestelbus waardoor deze op zijn linket zijkant terecht kwam.
De bestuurster van de personenauto werd door ambulancepersoneel onderzocht op letsel. Hiervan was gelukkig geen sprake, waarna zij door een bekende werd opgehaald.
De bestuurder van het busje kon zelf uit de auto klauteren en hield slechts een vervelend gevoel over aan het ongeval.
Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om beide voertuigen te bergen en de calamiteitenbus werd ingezet om het wegdek te reinigen van gelekte olie.
De politie zorgde ervoor dat het verkeer om beurten het ongeval kon passeren.


Een bijdrage van Henry WallingaSlagharen: gewonde met spoed naar ziekenhuis
Maandagmiddag vloog een traumahelikopter naar een woning aan de Coevorderweg tussen Slagharen en De Krim, waar een gewonde was gevallen; waarschijnlijk ten gevolge van een ongeval tijdens werkzaamheden in de achtertuin.
Bij de woning, die momenteel niet bewoond wordt, waren ook drie ambulances aanwezig, waarvan er twee met spoed wegreden in de richting van Dedemsvaart.
De heli vloog terug naar de basis.


Uelsen: dronken bejaarde bestuurder rijdt Chevrolet tegen lantaarnpaal

Zondag rond 19:35 Uhr is een 78-jarige bestuurder van een Chevrolet op de Linnenbachweg in Uelsen zwaargewond geraakt, toen hij  in de richting van de Fasanenweg reed, maar rechts tegen een straatlantaarn botste. De klap was zo hard dat de man dwars door het dak naar buiten geslingerd werd. De bejaarde man is met zware verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.
Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

De politie is in verband met deze zaak naar de jonge man die als eerste hulp verleend heeft.
Graag bellen met de politie Emlichheim 0049 594392000.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.