Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteMei 2022 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 15 mei 2022


Zaterdag 14 mei 2022

Rouveen: twee gewonden door botsing op de kruising Conradsweg - Rechterensweg
Bij een aanrijding op de kruising van de Conradsweg met de Rechterensweg zijn vrijdagavond twee personen gewond geraakt.
Het duo zat in een Audi Q5, die op de Conradsweg richting Zwartsluis reed, toen zij op de voorrangskruising werden aangereden door een Renault Megane die op de Rechterensweg richting Meppel reed.
De Renault botste in de flank van de Audi die door de klap over de kop sloeg en op zijn kant tot sttilstand kwam.
De brandweer van Zwartsluis heeft de twee inzittenden via het dakraam bevrijd, zodat ze naar een ziekenhuis overgebracht konden worden. De drie mannelijke inzittenden van het andere voertuig bleven allen ongedeerd.
Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om de twee voertuigen te bergen.
De Conradsweg was enkele uren afgesloten voor het verkeer.

Een bijdrage van Henry WallingaVrijdag 13 mei 2022

Bergentheim: vrouw met letsel voorzichtig uit auto bevrijd
Vrijdagavond maakten een VW Golf en een Toyota Yaris Hybride op onplezierige wijze met elkaar kennis op de kruising van de Eerste Elsweg met de Kanaalweg West in de buurtschap Gouden Ploeg in Bergentheim.
In eerste instantie leek het mee te vallen, maar na pijnklachten van de bestuurster van de Golf besloot men toch maar de brandweer te hulp te roepen en die de auto open te laten knippen om complicaties bij de patiente te vermijden.
De portieren aan de bestuurderszijde werden er dus uit geknipt en na enige tijd kon de vrouw op een brancard naar de ambulance worden gebracht.

Donderdag 12 mei 2022

Eext: bijgebouw op camping Schaopvolte in de as gelegd
In de nacht van woensdag op donderdag rond half vier bleek er brand te woeden in een houten gebouw naast het hoofdgebouw op camping De Schaopvolte aan de Stationsweg in Eext.
De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar andere gebouwen, maar het bijgebouw waar de brand was ontstaan, ging helaas verloren.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

 

Een bijdrage van van Oost Media

 


Woensdag 11 mei 2022

Ommen: tienduizenden kippen omgekomen in brandende schuur
Even na vijven in de nacht van dinsdag op woensdag ontdekte een buurman dat in een kippenschuur aan de Varsenerweg in Ommen brand was uitgebroken en waarschuwde zujn buren en de brandweer.
.De eigenaar moest tot zijn verbijstering vaststellen dat de brenger van het slechte nieuws niet overdreven had.

Hoewel er in rap tempo steeds meer brandweerpersoneel en -voertuigen werden opgeroepen, bleek het een onmogelijke opgave ook nog maar enkele van de 25.000 legkippen in veiligheid te brengen.
Al vrij snel werd opgeschaald tot het sein Zeer Grote Brand en kwamen naast de brandweer van Ommen ook hun collega's uit Lemelerveld, Balkbrug, Dalfsen, Nieuwleusen en Hardenberg in actie. Aangezien de schuur niet meer te redden was, zette de brandweer vol in op het beschermen van nabijgelegen gebouwen, waaronder een woning. Die konden behouden worden, mede dank zij een watertransport vanaf de Vecht.

Het grote gebouw ging volledig verloren en zal in de loop van de dag (woensdag) met de grond gelijk gemaakt worden.
Een bijdrage van de Ommenaar

Dinsdag 10 mei 2022
Maandag 9 mei 2022

Emmen: scooterbestuurder zwaargewond door aanrijding met schranklader

Maandagmiddag zijn bij een aanrijding tussen een zogeheten schranklader en een scooter twee personen gewond geraakt. Eén van de twee -de man die de scooter bestuurde- is met zware verwondingen per traumaheli weggebracht.
Zijn passagiere is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Het ongeval ontstond toen de schranklader van links het fietspad op reed. De scoooter kon niet tijdig tot stilstand komen en de bestuurder van de tweewieler klapte tegen de laadvork..


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.