Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteMei 2022 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 29 mei 2022


Zaterdag 28 mei 2022

Sleen: kampeerwagen kantelt na aarijding op Het Eng (N376)

Zaterdagavond rond kwart over zeven botste een Opel Corsa, die van de Wolf Esweg de N376 ('t Eng) op reed, op een Fiat kampeerwagen, die over de N376 in zuidelijke richting reed.
De camper kantelde na de flinke tik en kwam op zijn linker zijkant tot stilstand.
De brandweer van Sleen rukte uit omdat er sprake was van letsel, maar dat bleek gelukkig niet het geval.
Zowel de Corsa als de Fiat hadden wel flinke schade opgelopen.


Vrijdag 27 mei 2022

Kerkenveld: auto raakt bomen: geen gewonden

Op de Jan Haarstraat -net buiten de bebouwde kom van Kerkenveld- is vrijdagmiddag een personenauto, die richting Alteveer reed, rechts van de rijbaan geraakt, waarna de auto eerst een boom schampte en vervolgens de volgende boom vol raakte. De Renault Megane kwam daarna dwars op de rijbaan tot stilstand.
De bejaarde bestuurder werd in een ambulance nagekeken, maar kon na het onderzoek zonder hulp terug naar zijn verfomfaaide voertuig lopen, waarin zijn passagiere op hem zat te wachten.


Donderdag 26 mei 2022

Lemelerveld: twee gewonden na eenzijdige aanrijding auto - bomen op de Strenkhaarsweg

De twee inzittenden van een VW Passat zijn donderdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een ongeval in het buitengebied van Lemelerveld.
De auto die op de Lemelerveldseweg vanuit Heino richting Lemelerveld reed, crashte in de bocht bij de Strenkhaarsweg.
Mogelijk verloor de bestuurder (32) de macht over het stuur al in de flauwe bocht kort daarvoor, waardoor de sedan rechts naast de weg kwam, waar hij met de rechter achterhoek een boom raakte en een lantaarnpaal plette. Vervolgens vloog de auto over het fietspad, waar op dat moment gelukkig geen dauwtrappers fietsten.

Uiteindelijk kwam de VW op zo’n 150 meter na het begin van de schuivers - nog steeds met hoge snelheid- tegen twee dikke berken, waarna hij aan de andere kant van de bomen tot stilstand kwam.
Voorbijgangers en omwonenden verleenden eerste hulp aan de twee inzittenden en belden 112, waar men maar liefst zes ambulances uit liet rukken, plus de politie en kwamen tevens brandweereenheden uit Lemelerveld en Raalte in actie. Ook de traumaheli met het mobiel medisch team van het UMCG werd ingezet.

De brandweer kon de passagiere (20) als eerste uit het verwrongen wrak bevrijden. Daartoe werden de deuren aan haar zijde evenals de B-stijl met hydraulisch redgereedschap uit het voertuig geknipt.
Met een rugplank kon zij voorzichtig op een brancard worden getild. Nadat de vrouw voldoende was gestabiliseerd is zij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

De bestuurder kon kort daarna op dezelfde manier en via dezelfde opening uit het voertuig worden bevrijd. Hij is onder begeleiding van de trauma-arts met spoed per ambulance naar hetzelfde traumacentrum vervoerd.
De afdeling verkeer van de Forensische Opsporing van de politie doet uitgebreid onderzoek op de plaats van het ongeval. In kader van dat onderzoek wordt bloed afgenomen van de bestuurder, om te controleren of hij wellicht onder invloed is geweest.


Een bijdrage van de OmmenaarWoensdag 25 mei 2022


Dinsdag 24 mei 2022

Zwartsluis: container met lithiumbatterijen in brand
In een grote container met lithiumbatterijen en elektronica, die op een bedrijventerrein aan De Kalkovens stond, brak maandagavond brand uit. Omdat de container vlakbij een binnenvaartschip stond er werd opgeschaald naar "middelbrand".
De brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt werden ingezet om de brand, die gepaard gong met zwarte rookwolken, te bestrijden door de container voor zover mogelijk te vullen met water,waardoor de rookontwikkeling veel minder werd. Later werd met een grote kraan de inhoud uit de container gehaald en kon zo effectief worden geblust.
Het binnenvaartschip liep geen schade op.
Bij diverse metingen zijn geen voor de volksgezondheid gevaarlijke concentraties schadelijke stoffen vastgesteld.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Maandag 23 mei 2022

Daarlerveen: automobiliste ramt paal aan de Brugstraat
Maandagmiddag kantelde een personenauto op de Brugstraat in Daarlerveen na een paal geramd te hebben. en kwam op zijn zij te liggen.
De bestuurster van het voertuig is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.Een berger verwijderde het voertuig en de rommel van de weg
Een bijdrage van Alwin Winkel


Zondag 22 mei 2022


Zaterdag 21 mei 2022

Nieuw-Buinen: overleden bewoonster in woning aan het Valkruid aangetroffen
Nadat er rond half een in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gemeld werd in een woning aan het Valkruid in Nieuw Buinen, ontdekten brandweerlieden het ontzielde lichaam van de 59-jarige bewoonster in de woning, die vol rook stond.
Reanimatiepogingen baatten helaas niet.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe
In de Bondsdag is besloten dat de Duitse benzineprijzen in juni, juli en augustus
met 30 cent (ex BTW, inclusief BTW met 35 cent) per liter omlaag gaan!

De dieselprijs wordt met 15 cent (incl BTW 17 cent) per liter verlaagd

.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.