Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

November 2022 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 27 november 2022

Lutten: woningbrand tijdig gedoofd
Zondagmiddag om tien voor drieën kreeg de blusgroep Slagharen bevel om met spoed naar de Anerweg-Noord te rijden, waar brand in een woning zou woeden. Toen zij daar aankwamen, bleek het om brand in een houten balk achter een houtkachel te gaan.
De heer des huizes was de rode haan inmiddels al effectief te lijf gegaan: hij had de schoorsteen al uit de kachel en de zijmuur getrokken en had een poederblusser op de brandende balk en het isolatiemateriaal geleegd.
De brandweer maakte de klus af door ervoor te zorgen dat er geen gloeiend materiaal achterbleef.


Zaterdag 26 november 2022


Vrijdag 24 november 2022

Slagharen: auto ramt boom aan de N377: bestuurster zwaargewond
Een getuige zag vrijdagmiddag tegen half zes dat een auto, die van Slagharen over de Coevorderweg (N377) in de richting van de Krim reed, zonder te remmen rechts van de Coevorderweg frontaal op een boom botste. Onmiddellijk werden politie, brandweer, ambulances en een traumaheli opgeroepen.
De bestuurster van de Hyundai Atos Prime bleek zwaar letsel te hebben opgelopen en moest door de brandweer uit de zwaarbeschadigde auto worden bevrijd.
Nadat het slachtoffer geborgen was, werd ze met een ambulance zo snel mogelijk naar een ziekenhuis overgebracht.
De N377 was gedurende de reddingoperatie in de richting van Slagharen afgesloten.

Donderdag 24 november 2022

Woensdag 23 november 2022

Zuidwolde: hulpverleners streden voor het leven van hun patiënt
Een flink aantal hulpverleners haastte zich woensdagmorgen naar de Kerkinge in Zuidwolde (Dr) om te trachten het leven van een man te redden: politiemensen, ambulancepersoneeel en een traumateam van heli PH-LLN.
De brandweer van Zuidwolde werd verzocht om de patiënt, die in levensgevaar verkeerde, met zichtschermen aan nieuwsgierige blikken te onttrekken.
Het bleek ondanks de langdurige strijd helaas niet mogelijk de man van de dood te redden....


Dinsdag 22 november 2022

Balkbrug: E- fietsster (15) gewond door aanrijding op Den Kaat
De maandag begon bepaald onplezierig voor de bestuurder van een BMW personenauto en de bestuurster van een elektrische fiets.
Het 15-jarige meisje uit gemeente De Wolden op de E-bike reed tegen achten aan het einde van het fietspad ter hoogte van de tunnel in de N48 de hoofdrijbaan op, terwijl daar van links net een BMW naderde. De rechter voorzijde van de auto raakte de fiets, waardoor de fietsster viel en gewond raakte.
Ze is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Zowel de auto als de E-bike liepen schade op.
De aard en ernst van het letsel was nog niet bekend.
De 28-jarige inwonder van Zuidwolde, die de BMW bestuurde, kwam met de schrik vrij
Het Team Forensische Opsporing Verkeer (voorheen) VOA zou op de plaats van de aanrijding een onderzoek instellen.Maandag 21 november 2022
Zondag 20 november 2022

Hoogeveen: auto brandt uit op de Vliegveldweg
De Hoogeveense brandweer rukte zondagmiddag uit naar de Vliegveldweg, waar een auto in brand stond.
De bestuurder werd onaangenaam verrast toen zijn 17 jaar oude Chrysler Grand Voyager een prooi der vlammen werd.
De spuitgasten konden de auto niet meer redden. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf.


Zaterdag 19 november 2022
Vrijdag 18 november 2022

Brucht: brandweer Bergentheim lost precaire situatie op met inventieve aanpak

De brandweer van Bergentheim werd vrijdagmiddag bij een aanrijding op de N343 bij Brucht geconfronteerd met een probleem, dat de nodige inventiviteit vereiste. Het ongeluk ontstond toe de bestuurder van een Volkswagen Passat van de parallelweg de N343 over wilde steken, maar daarbij een Citroën CX2000 (bouwjaar 1976) die in de richting van Bergentheid reed, over het hoofd zag.
De puntige neus van de Citroën schoot onder de VW, die daarop kantelde en de CX zat met de neus vast onder de zijkant van de VW.
De inzittenden van de Passat konden de auto niet verlaten en de behandeling van eventueel letsel bij de man en de vrouw was ook erg moeilijk in die situatie.
Uiteindelijk werd een plan bedacht, dat inhield: de auto werd gefixeerd , vervolgens werd de Citroën met de lier van een brandweerauto onder de VW weggetrokken. Met ladders als hefboom werd de VW behoedzaam op zijn wielen gezet. Daarna konden de slachtoffers uit de VW geholpen worden.
Zo gezegd, zo gedaan: de operatie verliep volgens plan en korte tijd later kon de man uit de auto komen (ongedeerd) en de vrouw werd op een brancard naar de ambulance gereden, die haar naar een ziekenhuis bracht., waar ze verder onderzocht zal worden.

Donderdag 17 november 2022

Slagharen: flinke schade bij aanrijding VW Golf - VW Crafter bestelwagen

Donderdagmiddag rond kwart over een kwamen een Volkswagen Golf en een VW Crafter bestelbus met elkaar in botsing op de kruising Hoogeveenseweg - Schuineslootweg - Geert Migchgelsweg in Slagharen.

De botsing ontstond, toen de bestuurder van de Volkswagen Golf, bestuurd door een inwoner van Schuinesloot, van de Geert Migchelsweg de kruising op reed naar de Schuineslootweg, maar daarbij geen vrije doorgang verleende aan de bestelbus, die op de Hoogeveenseweg reed in de richting van Slagharen.
De bestuurder van de Golf wachtte de komst van de ambulance of om zich te laten onderzoeken, zijn passagier en de bestuurder van de bestelbus bleven ongedeerd.
Beide auto's liepen flinke schade op.

Woensdag 16 november 2022
Dinsdag 15 november 2022
Maandag 14 november 2022

Rouveen: vijf gewonden bij aanrijding op kruising Ruitersweg - Uithofsweg

Bij een flinke botsing tussen twee personenauto’s op de kruising van de Sluitersweg met de Uithofsweg zijn zondagmorgen 5 personen gewond geraakt.
Een zwarte Volkswagen met daarin 4 personen reed op de Uithofsweg en kreeg geen voorrang van de bestuurder van een grijze Volvo met daarin twee personen rijdend op de Sluitersweg. Door de klap kwamen beide voertuigen tot stilstand in de slootwal.

Maar liefst zes ambulances werden opgeroepen. De aard en de ernst van de verwondingen van de slachtoffers is niet bekend.
Twee ambulances vertrokken met spoed; de andere drie reden zonder optische en geluidssignalen naar het ziekenhuis.
Een tweetal medewerkers van het Team Forensische Opsporing Verkeer legde de sporen vast

Na het onderzoek mocht bergingsbedrijf Hooikammer de totaal vernielde voertuigen ophalen.
Tijdens de afhandeling van het ongeval, het politieonderzoek en de bergingswerkzaamheden was de kruising afgesloten voor al het verkeer.


Een bijdrage van Henry Wallinga
Zondag 13 november 2022

Dedemsvaart: mazzel voor de brandweer
De Dedemsvaartse brandweer rukte zondagmiddag uit naar de De Tjalk, waar een papiercontainer in brand stond.
De vrees dat dit een smerig, nat, stinkend en langdurig klusje zou worden werd geen bewaarheid: er zat nauwelijks papier of karton in de stalen bak bij de OBS Het Kompas.
Een leuke oefening voor aspiranten dus...


Zaterdag 12 november 2022

Twist (D): automobilist zaargewond door botsing tegen boom
Zaterdagnacht rond 1.40 Uhr belandde een 54-jarige man met zijn VW Arteon op de L47 tussen Twist en Altrühlertwist van de weg en klapte tegen een boom
Hij liep daardoor zware verwondingen op en is naar een ziekenhuis overgebracht.


Vrijdag 11 november 2022
Donderdag 10 november 2022

Twist (D): Grensoverschrijdend Politieteam vangt Fette Beute: 41 kg cocaïne
Ambtenaren van het Grensoverschrijdende Politieteam controleerden dinsdagmiddag tegen half één een personenauto met Zweedse kentekenplaten, die vanuit Nederland de grens over kwam.
Ze vonden tijdens de controle op een verscholen bergplaats in de auto 41 pakjes met in totaal 41 kilogram cocaïne

De bestuurder (33) van de auto en zijn vriendin (20) zijn gearresteerd. De man bleek bovendien onder invloed van drugs.

Woensdag 9 november 2022

Nordhorn (D): hoogbejaarde vrouw zeer zwaar gewond door aanrijding
Dinsdagmorgen 8 november rond 10:00 uur liep een 88-jarige dame levensgevaarlijk letsel op, toen ze met haar elektrische rolstoel de Wietmarscher Straße wilde oversteken, maar aangereden werd door een Volkswagen, die bestuurd werd door een 23-jarige man, die in de richting van de Lingener Straße reed..
De materiële schade bedroeg zo'n 7.000 EuroDinsdag 8 november 2022

A28: hondje maakt vrienden na crash van auto
Rond kwart voor een dinsdagmiddag maakte een Mitsubishi stationcar een paar flinke slingerbewegingen op de rijbaan richting Assen.
De auto, die werd bestuurd door een vrouw en een passagier en een hond aan boord had, ging vervolgens over de kop en kwam achterstevoren in de rechterberm tot stilstand.
De bestuurster werd door de brandweer, die het rechter portier afknipte, bevrijd, waarna het slachtoffer in de ambulance verder behandeld kon worden.
De Mitsubishi -of wat daar van over was- werd door bergerr De Jonge opgehaald. Er stond inmiddels een file van Hoogeveen tot v;lak voor Spier.

Het hondje werd door een politieman onder zijn hoede genomen. Dit leverde een vertederend plaatje op.


Maandag 7 november 2022

Hoogstede (D): twee bestelauto's zwaar beschadigd bij botsing op de Bathorner Diek
Maandagavond rond half zeven zijn twee bestelauto's op de Bathorner Diek in Hoogstede tegen elkaar gebotst.
Een 53-jarige koerier reed in de richting van Twist, toen een hem tegemoet komende bestelauto de bus van de koeriersdienst schampte, waardoor de koerier letsel opliep. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht. Zijn auto is in de berm egen een pijpleiding, die een mengsel van olie en water transporteert, tot stilstand gekomen. De leiding werd daardoor beschadigd, maar er trad voor zover bekend geen lekkage op. De zwaar beschadigde busjes zijn door de firma Maathuis en door de firma Rekel opgehaald.

Zondag 6 november 2022

Dedemsvaart: brand in hoekwoning aan de Lepelaarweg

Zondagavond werd er alarm geslagen vanwege brand in een woning aan de Lepelaarweg in Dedemsvaart. De rode haan kraaide op de eerste verdieping en men besloot voor alle zekerheid op te schalen naar middelbrand om ook watertankwagens en de hoogwerker in te kunnen zetten..
De brand kon echter ras geblust worden en sommige wagens konden al ras retour.
De bovenverdieping had echter flinke schade opgelopen.
Omdat de bewoners niet thuis waren, is de politie van plan een onderzoek in te stellen naar de oorzaak.Balkbrug: twee doden bij steekpartij in Veldzicht
In het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug heeft een patiënt zaterdagmiddag een medewerkster doodgestoken en twee andere personeelsleden ernstig verwond.
Hij sloot zichzelf daarna op in een aparte ruimte een en stichtte daar brand, maar die werd door de sprinklerinstallatie geblust.
De dader pleegde vervolgens zelfmoord met het mes.
De gewonden zijn buiten levensgevaar.
In de kliniek verblijven onder meer asielzoekers, ongedocumenteerden en vreemdelingen met en zonder tbs.

Zaterdag 5 movember 2022


Vrijdag 4 november 2022

Treinverkeer tussen Emmen en Zwolle gestremd vanwege aanrijding trein en voetganger
Het treinverkeer tussen Emmen en Zwolle moest vanaf circa half twee vrijdagmiddag gestaakt worden, nadat de Arrivatrein "Jaap en Aleid Rensen" een op het spoortussen Nieuw-Amsterdan en Emmen-Zuid lopende voetganger aanreed.
De man kwam hierbij om het leven.

Donderdag 3 november 2022


Woensdag 2 november 2022

Dedemsvaart: brandweer beveiligt woning vanwege gaslek

Nadat de blusgroep van De Krim op de laatste dag van oktober op moest draven naar Elim, waar in de voortuin van een woning aan de Dorpsstraat aardgas vrijelijk wegstroomde nadat een gasleiding tijdens spitten lekgestoken was, was de Dedemsvaartse brandweer woensdagmiddag om half één aan de beurt om zich met spoed naar een ongeval met aardgas te begeven, zij het dat het gas in dit geval binnen in de woning vrijkwam en de situatie dus aanzienlijk meer gevaar opleverde.
Uit onbevestigde bron werd gemeld dat een monteur van netbeheerder Rendo tijdens werkzaamheden aan een gasmeter een vergissing had begaan, waardoor er gas vrijkwam.
De brandweer beveiligde de woning en de directe omgeving, onder andere door de ramen open te zetten.
Hun werk zat er op, toen monteurs van Rendo arriveerden om het euvel te verhelpen.

N.B.:
Combidak, eigenaar van het busje, heeft niets met het gaslek te maken , maar is daar bezig met het plaatsen van daken van de woningen.Dedemsvaart: flinke schade, maar geen gewonden bij kop-staartbotsing Ommerkanaal

De bestuurder van een Volkswagen reed dinsdagavond tegen half acht al een tijdje op het Ommerkanaal in de richting van Ommen achter een Suzuki Swift.
De man uit Balkbrug keek even opzij, maar toen hij zijn blik weer vooruit richtte, bleek de Suzuki stil te staan!
De man kon zijn VW kon niet meer tijdig stoppen, met als gevolg een kop-staartbotsing ter hoogte van de T-kruising met het Vierde Blok.
Ondanks de flinke schade, die daarbij ontstond, bleven de man van de VW en de vrouw die de Suzuki bestuurde, ongedeerd.


Dinsdag 1 november 2022


Waarschuwing !

Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.