Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Oktober 2022 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 16 oktober 2022
Zaterdag 15 oktober 2022
Vrijdag 14 oktober 2022

Nieuwleusen: zestigduizend kippen gedood vanwege vogelgriep
Alle zestigduizend vleeskuikens van een pluimveebedrijf in Nieuwleusen zijn gedood, nadat er besmetting met vogelgriep was geconstateerd.
Rond het bedrijf is een vervoersverbod van tien kilometer ingesteld.

Donderdag 13 oktober 2022

Elim: gasfles vliegt in brand in woning aan de dominee van Elvenstraat
De meldkamer nam het zekere voor het onzekere en stuurde ruim voldoende bluswater naar het adres aan de Ds van Elvenstraat in Elim, nadat daar een gasexplosie en een uitslaande brand wes gemeld. Blusgroepen uit De Krim, Slagharen, Zuidwolde en Zwinderen reden met spoed naar de opgegeven plek.
De politie zette de straat af en hield het publiek op veilige afstand.
De brand was inmiddels al gedoofd; de vrouw des huizes was de vlammen met een tuinslang te lijf gegaan.
Al snel werd duidelijk dat er geen sprake was van een onfplofte gaskachel, noch van een uitslaande brand, maar dat de gaskachel -waarschijlijk door lange opslag verouderderde (broze) slangen gas lekte, dat bij het ontsteken ontbrand was.
Het voorval liep nog relatief goed af: niemand raakte gewond, maar de kamer waar de kachel met de gasfles stond, liep zware schade op..

TIP: bent u van plan te besparen op de gasrekening door met een butaangaskachel, die jarenlang niet gebruikt is, bij te verwarmen, , vervang dan in ieder geval de slangen voordat u de kachel voor het eerst aansteekt, ook al zijn die slangen pas twee jaar oud.
Anders staat de brandweer straks ook bij u voor de deur!

Woensdag 11 oktober 2022
Dinsdag 11 oktober 2022

B403 (D): maximumsnelheid op het laatste deel omlaag van 100 naar 70 km/uur
De maximumsnelheid op een groot deel van het traject van de B403 (Coevordener Straße) van Emlichheim (Emmelkamp) naar de Nederlandse grens bij het Europark is onlangs verlaagd van 100 naar 70 kilometer per uur.


Maandag 10 oktober 2022


Zondag 9 0ktober 2022


Zaterdag 8 oktober 2022


Vrijdag 7 oktober 2022

Coevorden: duif redt zichzelf uit de nesten
De hoogwerker van de Coevorder brandweer kwam er vrijdagmiddag aan te pas toen een duif zichzelf in vogelwerend gaas in een dakgoot aan de Sallandsestraat klem had gezet. Een poging van de spuitgasten de vogel uit zijn benarde positie (zie de tweede foto) te bevrijden, mislukte, toen hij zichzelf wonder boven wonder los wist te wurmen en er vandoor ging, richting de vrijheid.
De brandweer had daarmee zijn doel bereikt en kon terug naar de kazerne.


Hollandscheveld: brand in E-bike tijdig gedoofd

Dat het binnenshuis opladen van een elektrische fiets gevaarlijk kan zijn, werd vrijdagmiddag weer duidelijk!
Vrijdagmorgen tegen half twaaf kreeg de Hoogeveense brandweer opdracht met gezwinde spoed met drie voertuigen naar de Jan Bruins Slotstraat in Hollandscheveld te rijden, omdat daar brand in een bijgebouw was uitgebroken.
Het bleek te gaan om een accupakket van een Sparta E-bike dat tijdens het laden vlam had gevat.
Geluk bij een ongeluk was echter wel, dat de elektrische fiets tijdens de brand omgevallen was en de stekker van de lader daardoor uit de contactdoos was getrokken. De schade viel daardoor mee; ook aan de fiets.

TIP: Als u binnenshuis accu's oplaadt, (niet alleen van een e-bike, maar ook van een GSM, gereedschap, e.d). doe dat dan bij een rookmelder

De uitgebrande accu's werden in een kruiwagen gedeponeerd.

Donderdag 6 oktober 2022


Woensdag 5 oktober 2022

Den Velde: brand richt enorme schade aan aan woonboerderij
Rond kwart over vier woensdagmiddag werd de brandweer van Gramsbergen en Hardenberg verzocht met spoed naar de Veldingerveldweg in Den Velde (tussen Hardenberg en de Duitse grens) te rijden, omdat daar brand in een woning woedde.
Het bleek te gaan om een moeilijk te bereiken woonboerderij, waarvan het achterste gedeelte al flink brandde.
De brandweer slaagde er wel in te voorkomen dat het hele gebouw in de as werd gelegd, maar het vooste deel van het uit 1902 daterende pand
liep ook zware schade op.
De oorzaak van de brand was nog niet bekend.
Een inspecteur van Stichting Salvage arriveerde die middag om eerste voorzieningen voor de bewoonster te treffen.


Slagharen: vreemde lucht in zwembad Attractiepark houdt brandweer geruime tijd bezig
De blusgroep van Slagharen werd woensdagmiddag rond kwart over een verzocht met spoed naar poort 6 van het Attractiepark Slagharen te rijden vanwege een vreemde geur.Omdat een mederwerker van het park onwel was geworden, nam men het zekere voor het onzekere en werd het zwembad ontruimd en werd een meetploeg van de brandweer opgeroepen om metingen te verrichten.
Er werden echter geen gevaarlijke stoffen gemeten.
Rond half vijf 's middags kon de brandweer retour naar de kazerne.Dinsdag 4 oktober 2022

Staphorst: automobilist gewond bij botsing
Op de kruising van de Gemeenteweg met de Drafkistweg, in het buitengebied van Staphorst, is dinsdagmorgen een automobilist gewond geraakt. De man wilde vanaf de Drafkistweg met zijn Nissan Juke de Gemeenteweg opdraaien, maar zag een van rechts naderende Toyota Prius over het hoofd.
De auto rolde na de aanrijding door de berm en kwam uiteindelijk met een flinke klap tegen een boom tot stilstand.

De bestuurder van de Nissan werd per ambulance overgebracht naar het een ziekenhuis.
Twee honden die eveneens in het voertuig zaten bleven net als de bestuurder van de Toyota ongedeerd.
Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de twee voertuigen, die rijp voor de sloop zijn, af te slepen.

Een bijdrage van Henry WallingaMaandag 3 oktober 2022

Assen: 28.500 kippen omgekomen door brand in kippenschuur buurtschap Graswijk
In de wijde omgeving waren geruime tijd enorme rookwolken te zien: in de buurtschap Graswijk bij ASSEN stond een van de drie kippenschuren van een pluimveehouderij volledig in brand. Voor de tienduizenden kippen in deze schuur betekende dit een zekere dood.
dw_mainKlazienaveen: politieman heeft maling aan regelgeving bij 112-incidenten

Maandagmorgen deed zich tijdens een brand in een vrijstaande woning aan de Oude Dordsedijk in Klazienaveen een incident tussen drie persmedewerkers enerzijds en een politieman anderzijds voor.

De persfotografen, die zich geheel correct en volgens de regels achter de hulpverleners bevonden zonder deze te hinderen, werd
op barse wijze te verstaan gegeven, dat ze zich enkele tientallen meters verder van de woning, waar een binnenbrand woedde, op moesten opstellen.
Als de twee fotografen zich niet onmiddellijk verwijderden, zo werd hen te verstaan gegeven, zouden ze meegenomen worden naar het politiebureau.

De politieman spande een "publiekslint" om aan te geven, tot waar de pers mocht komen., waarop voor de fotografen een onwerkzame situatie ontstond, aangezien de woning van die plek af nauwelijks te zien en door het felle tegenlichtt slechts met grote moeite te fotograferen / filmen was.

Op de vraag of er een persvak ingesteld was, kreeg de persfotograaf ijskoud en op barse wijze te horen, dat die -speciaal voor de pers bedoelde- werkplek zich
achter het publiekslint bevond. Toen de persfotograaf de agent er op wees, dat dat in strijd met de regels bij 112-incidenten was, reageerde de wetshandhaver dreigend met de waarschuwing, dat de persfotograaf, die al meer dan 20 jaar ervaring op dit vakgebied heeft, zich onmiddellijk achter het lint diende te begeven; zo niet, dan wachtte hem ook een onvrijwillig verblijf in het politiebureau.

Het moge duidelijk zijn, dat er in sommige korpsen nog steeds opsporingsambtenaren zijn, die van mening zijn dat een pet en een pistool je het recht geven om naar believen burgers aan hun persoonlijke normen en waarden te onderwerpen in plaats van de wetten , die door de overheid op democratische wijze tot stand zijn gebracht !
Een politieambtenaar is tenslotte een wetshandhaver en geen wetsontwerper!

Wie het in die professie daar niet mee eens is, dient zo snel mogelijk een ander beroep te kiezen !


Helaas was de medewerker van U S Media ten gevolge van de door de politieman opgelegde onreglementaire belemmeringen niet bij machte de hoge kwaliteit beelden en de gebruikelijke voldoende informatie te verzamelen.

De woning heeft naar verluidt aanzienlijke brand- en roetschade opgelopen. De bewoonster is met rookvergingsverschijnselen per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht; een andere bewoner is ter plaatse onderzocht vanwege rookinhalatie.
Vrijwilligers van de dierenambulance ontfermden zich over een hond.Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.