Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Oktober 2022 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Maandag 31 oktober 2022

Elim: blusgroep De Krim rukt uit voor gaslek in de Dorpsstraat

Maandagmiddag tegen kwart over vier rukte de blusgroep van De Krim uit naar de Dorpsstraat in Elim, waar iemand in de voortuin van een woning tijdens het spitten een gasleiding had geraakt, met als gevolg: een gaslek.
Uit voorzorg werd de straat afgesloten en daarna was het wachten op een monteur van Rendo, die het euvel verhielp.
Toen dat eenmaal gebeurd was, kon de brandweer retour kazerne.

En voordat hij vertrok maakte de fotograaf de dorpsjeugd blij met Kilroy-stickers. Die vonden gretig aftrek en werden op fietsen en gsm's geplakt.


Zondag 30 oktober 2022

Coevorden: flink wat brandweer op pad naar brand in naverbrander bij Forbo

Zondagmiddag werd om 15:46 uur gemeld dat er brand was uitgebroken bij Forbo Novilon BV in Coevorden, nadat er tien minuten eerder al een automatisch brandalarm was afgegaan. Om 15:52 uur werd er opgeschaald naar "Middelbrand" en werden brandweerpersoneel en -wagens uit Schoonebeek, Zwinderen, Coevorden en de Krim , een meetploeg uit Hoogeveen en de burgemeester van Coevorden opgeroepen, kort daarop gevolgd door een alarmering voor de Coevorder hoogwerker.
Er bleek brand te woeden in de naverbrander van een pomp. De brand is inmiddels onder controle.

Alle foto's zijn gemaakt vanaf de Wethouder J.B. Hemelweg, met een Sony Cybershot DSC HX-01.N34: Ford Fiesta total loss na botsing tegen vangrail bij Ane

Zondagmorgen om 07:12 uur (wintertijd) werd een verkeersongeval gemeld dat zich op de N34 nabij Ane had voorgedaan.
Het bleek te gaan om een eenzijdig ongeval: de bestuurder van een Ford Fiesta reed in de richting van Hardenberg, maar was vlak voor de afrit Gramsbergen/Ane even niet bij de les en belandde daardoor via de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer in de berm.
Vervolgens schoot de auto weer de weg over en maakte kennis met de vangrail, waardoor hij terugkaatste en in de berm aan de Gramsberger kant van de N34 tot stilstand kwam. Doordat het stil was op de weg, kwam de auto gelukkig geen tegenliggers tegen en bleef de bestuurder gelukkig ongedeerd, maar zijn dik zestien jaar oude auto kon op de schroothoop.


Zaterdag 29 oktober 2022


Vrijdag 28 oktober 2022


Donderdag 27 oktober 2022

Slagharen: intensieve verkeerscontrole op de Coevorderweg (N377)

Woensdagmiddag werd het verkeer op de Coevorderweg (N377) in Slagharen door de politie IJsselland gecontroleerd op diverse speerpunten, waaronder niet-handsfree telefoneren, auto- en verzekeringspapieren en rijbewijs, de staat van het voertuig en de aanhangwagen, het vervoer van de lading, gebruik van de veiligheidsgordel en kinderzitjes, rijden met alcohol op, enzovoorts.
.
Niet alleen werden voertuigen, die op de N377 het controlepunt, dat t tussen de rotondes aan de Jachthuisweg en de Weverijweg lag, naderden aan de kant gezet, ook stonden meerdere motoragenten op strategische punten om bestuurders, die de controle tijdig in de gaten hadden of per telefoon gewaarschuwd waren en een gewijzigde route namen, alsnog naar de controleplek te geleiden.
De score van de controle kon men ons nog niet verklappen, daar de processen verbaal niet meer op het politiebureau verwerkt werden, maar direct via het internet naar het CJIB verstuurd werden.Rheezerveen: dode man voor brandende woning aangetroffen

Toen de brandweer, die tegen kwart over een in de nacht van dinsdag op woensdag uitrukte na een brandmelding bij een fel brandende vakantiewoning op bungalowpark het Stoetenslagh in Rheezerveen arriveerde, trof men het ontzielde lichaam van de 82-jarige bewoner/eigenaar voor zijn bungalow aan.
De politie zette de omgeving van het gebouw ruim af en stelde een plaats delict in om eventuele sporente behouden..


Dinsdag 25 oktober 2022


Maandag 24 oktober 2022
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.