Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteSeptember 2022 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

 

Zondag 11 september 2022


Zaterdag 10 seotember 2022Vrijdag 9 september 2022

Bestelbus slipt op verkeersplein Gieten en ramt lichtmast uit de grond

Rond half acht vrijdagmorgen nam de bestuurder van een bestelbus uit Sappemeer de rotonde van het door regen gladde verkeersplein Gieten iets te snel, waadoor hij de macht ovrt het stuur verloor, een lantaarpaal uit de grond reed en de wagen in een greppel tot stilstand. kwam.
De bestuurder, die bijna in Gieten -de plaats van bestemming- was gearriveerd, bleef ongedeerd.

De kabels van de lantaarnpaal waren door de crash bloot komen te liggen, maar berger Hamstra klaarde de bergingsklus veilig en vakkundig.


Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Donderdag 8 september 2022

Nieuwlande: vrouw met spoed naar ziekenhuis na eenzijdig ongeval op de Boerdijk

De bestuurster van een Fiat Punto, die op de Boerdijk in de richting van Nieuwlande reed, verloor op het na lange droogte natgeregende wegdek in de S-bocht de macht over het stuur, waardoor haar auto rechtdoor ging en met de neus tegen een boom klapte.

Naar aanleiding van deze alarmering rukten meerdere ambulances en politieauto's uit en werd ook een traumahelikcopter ingezet.
De vrouw en haar hond werden door de brandweer van Zwinderen uit de gehavende auto geborgen.
De flink gewonde vrouw, die in eerste instantie nog bij kennis was, werd met spoed naar een ziekenhuis getransporteerd.Zuidwolde: landbouwtrekker volledig uitgebrand op het Vaartpad

De brandweer van De Wijk-Koekange rukte woensdagavond even na zessen uit naar het Vaartpad in het buitengebied van Zuiwolde, aangeezien daar op de dijk een tractor in brand stond. De rookwolgen waren op grote stand al te zien, zelfs vanaf Slagharen.
Het vuur had het landbouwwerktuig helaas al dusdanig beschadigd, dat er vrijwel niets bruikbaars van de trekker overbleef...Woensdag 7 september 2022
Dinsdag 6 september 2022

Wilsum (D): verdachte natuuurbranden in bosgebied

Maandagmiddag even na vijven werd gemeld dat er in het bosgebied bij een kampeerterrein bij Wilsum brand woedde.
Blusploegen van de brandweer Wilsum en Uelsum wisten de vlammen tijdig te bedwingen tot 20x50 meter en zo te voorlkomen dat het vuur zich over een groter oppervlakte kon uitbreiden.
Ook op andere plekken in de omgeving werden (kleinere) brandhaarde ontdekt, dus werd gepatrouilleerd met een drone en warmtebeeldcamera


Maandag 5 september 2022
Zondag 4 september 2022

Slagharen: auto tikt voorgevel woning aan na aanrijding voor tankstation

In het begin van de zondagmiddag wilde de bestuurder van een Volkswagen van het tankstation aan de Hoogeveenseweg de weg oprijden in de richting van Slagharen. Hij zag echter een Citroën, die uit de richting van Hoogeveen naderde, over het hoofd, waardoor de auto's elkaar raakten.
De Citroën kwam vervolgens tegen de voorgevel van de woning op de hoek van de Geert Michgelsweg tot stilstand.
De schade aan de woning was gering; de Citroën had rechtsvoor schade en het rechter achterwiel stond scheef onder de auto. Berger Autax haalde deze auto op.
De VW had vrij lichte schade aan de voorzijde, maar kon zijn weg vervolgen. Alle betrokkenen bleven ongedeerd.Hoogeveen: auto in brand in autobedrijf
In het pand van Garage Bruins aan de Smirnoffstraat in Hoogeveen is zondagmorgenrond 06:00 uur brand uitgebroken in een auto..
Er werd uit voorzorg opgeschaald naar "grote brand".

Aan de achterzijde van het gebouw stond een deur open. Of  iemand binnen is geweest om brand te stichten, moet uit onderzoek blijken.
Het vuur bleef beperkt tot het bedrijfspand;de rook trok naar twee ernaast gelegen panden

Een bijdrage van Freddie PrinsWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.