Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

April 2023 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 16 april 2023


Zaterdag 15 april 2023


Vrijdag 14 april 2023

Hardenberg: motorrijder loopt zwaar beenletsel op bij botsing met afslaande fietser.
Vrijdagmiddag tegen zessen liepen een fietsende tienerjongen en een motorrijder beenletsel op ten gevolge van een aanrijding op de kruising van de Scholtensdijk met de Weidehuisstraat in Hardenberg.
Voor zover nu bekend is, reed de fietser met twee andere jongens, eveneens op de fiets, op de Scholtensdijk. Toen een van hen afsloeg, werd hij door de zware (1200 cc) BMW motor geraakt, waarop zowel de inhalende motorrijder als de fietsende jongen hard ten val kwamen.
Ambulancepersoneel verzorgde het zware letsel van de motorrijder o.a. (een gecompliceerde beenfractuur) en van de tiener, die last van een knie had. Beiden werden gespalkt en per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De fiets en de motor waren flink beschadigd.
De kruising was tijdens de hulpverlening afgesloten. Waarschijnlijk zal het Team Forensische opsporing een onderzoek instellen.

Donderdag 13 april 2023

Hollandscheveld: Fiat brandt uit op de Langedijk
De Hoogeveense brandweer rukte donderdagavond rond kwart voor negen uit naar Hollandscheveld, waar op de Langedijk, vlak bij de kruising met de Riegshoogtendijk een auto in brand stond. Toen de twee rode wagens arriveerden, werd duidelijk dat er geen eer aan te behalen viel: de BMW uit de 1-serie stond al volledig in de hens.
Met enkele goed gerichte stralen werd de rode haan vlot de nek omgedraaid, maar de auto had alleen nog schrootwaarde.
Berger De Jonge mocht het wrak ophalen.

Sleen: overstekende voetganger zwaargewond door aanrijding met auto op de N366
Een -volgens een getuige- jonge vrouwelijke voetganger liep donderdagmiddag zwaar letsel op, toen ze bij het oversteken van de N376 ('t Eng) tussen Erm en Sleen werd aangereden door een Fiat 500, die in de richting van Sleen reed.
Het slachtoffer raakte de rechter voorzijde en de voorruit van de auto.
Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Langakkerweg.
De doorgaande weg werd afgesloten in verband met de onderzoek, dat het Team Forensische Opsporing ter plaatse instelde. (foto's)


Woensdag 12 april 2023

Slagharen: levensgevaarlijke sabotage
Een inwoner van Slagharen ontdekte, toen hij wilde tanken, een vreemde witte aanslag rond de vulopening van zijn auto. Het bleek te gaan om suiker!
Of het om baldadigheid gaat of dat de dader het op de eigenaar van de auto had gemunt is niet duidelijk, maar als de motor door de vervuiling in de brandstof er plotseling mee ophoudt kan dit fatale gevolgen hebben, met name tijdens inhalen of in een tunnel.
Of dit voorval een uitzondering is of dat er meer auto's gesaboteerd zijn is nog niet bekend, maar het is verstandig de tankdop altijd op slot te zetten en de vulopening regelmatig op ongebruikelijke vervuiling te controleren.

Dinsdag 11 april 2023

Zuidwolde: brandweer redt rietgedekte woonboerderij

Even na half zes dinsdagmiddag kregen meerdere brandweereenheden opdracht zich met spoed naar de Steenbergen in Zuidwolde te begeven vanwege een dakbrand in een grote woonboerderij.
Het bleek te gaan om een rieten dak dat ten gevolge van brand in een schoorsteen ook vlam had gevat. Het dak werd zeer goed nat gehouden, zowel vanaf de grond als vanuit de hoogwerker en dat werkte: na een uurtje was de laatste rook verdwenen!


Maandag 10 april 2023

Veeningen: auto tegen boom, vliegt in brand
Op de Leeuwenveenseweg bij Veeningen is zondagmorgen een auto tegen een boom gebotst en in brand gevlogen.
De bestuurster van de Opel is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Zondag 9 april 2023
 

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.