Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Augustus 2023 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 Dinsdag 8 augustus 2023

Staphorst: Brand in afzuiginstallatie van straalmachine

Bij de Brink Groep aan de Industrieweg heeft dinsdagavond een kleine brand gewoed. De korte felle brand ging gepaard met veel rook waardoor de BHV-ers in actie moesten komen om het pand te gaan ontruimen. Ook deden zij een eerste bluspoging, welke later werd overgenomen door de brandweerkorpsen van Staphorst en Zwolle. Brandweermannen deden een uitgebreide inspectie op het dak. De straalmachine en de afzuiginstallatie liepen dermate veel schade op dat deze voorlopig niet gebruikt kunnen worden. Nadat de rook uit de fabriekshal was getrokken werd het pand weer overgedragen en konden de overige werknemers weer aan de arbeid.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Neuenhaus(D): Airconditioner in brand op dak van tankstation

Op het dak van een tankstation is dinsdagmiddag rond half drie zware rookontwikkeling gemeld door een noodoproep. Dit was in Neuenhaus aan de Nordhorner Strasse. De brandweer van Neuenhaus en Veldhausen werd gealarmeerd met de melding "Dakbrand, gevaarlijke stoffen ter plaatse". Er kwamen zeven voertuigen op de melding af. Daarnaast waren er verschillende politie-eenheden, een ambulance ter bescherming van de hulpdiensten en troepen van de lokale vereniging DRK Neuenhaus. Ter plaatse was op het dak van de verkoopruimte een brandende airco te zien. Brandweermannen met adembescherming maakte zich klaar om de brand te bestrijden via ladders. Ook de bitumen dakbedekking en isolatie vatten vlam. Een gevaar voor het tanksysteem werd echter al snel uitgesloten. De blusmaatregelen hadden na korte tijd effect.

Water druppelde naar beneden door een kerngat dat normaal gesproken de verbindingsleidingen van het apparaat naar het gebouw leidt. De brandweer heeft een verlaagd plafond verwijderd en het water opgevangen. De airconditioner werd gedemonteerd en van het dak gehaald. Na controle met warmtebeeldcamera's kon het terrein worden opgeleverd. Bij de brand raakte niemand gewond. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Tijdens de operatie was de Nordhorner Strasse volledig afgesloten. Vanwege de rookontwikkeling werden aangrenzende spoorlijnen afgesloten, maar konden na korte tijd weer worden vrijgegeven.

 

Rheezerveen: Auto op de kop na aanrijding op Ommerweg

Het ziet er spectaculair uit, maar persoonlijke letsels bleven desondanks uit. In Rheezerveen is een auto na een aanrijding op de kop gerold, en tegen een boom beland. Beide voertuigen reden kort voor zes uur op de Ommerweg in de richting van Ommen, komende vanaf de Witte Paal rotonde. De bestuurder van een Volvo wilde net na de wegversmalling aldaar zijn voorganger inhalen, maar de bestuurder van dat voertuig wilde daar net links afslaan naar een erf.

De Volvo raakte de Toyota RAV4 op het linker voorwiel, waarna de natuurkrachten de Volvo om lieten rollen, alvorens de V40 tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder kon, ondanks de hachelijke positie waarin de auto terecht was gekomen, via de achterklep het voertuig verlaten. De man werd gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar van letsel bleek geen sprake te zijn. De vijf inzittenden van de Duitse Toyota - een man, vrouw en drie meisjes - konden ook ongedeerd uitstappen. 

Bergingsbedrijf Autax uit Ommen heeft de Volvo weer op vier wielen gezet, en beide zwaar beschadigde auto’s afgevoerd.

Een bijdrage van Ardesch Media

 

Hoogeveen: Politiebureau beklad
Een man heeft dinsdagavond de stoep en de entree van het politiebureau aan de Griendtsveenweg beklad. Op de stoep en een raam is het woord "HELP" te lezen. De man ging er na zijn daad vandoor op een motor. De politie kon de man aanhouden in Hollandscheveld, alwaar de 58-jarige man vandaan komt. Volgens de voorlichting is de man aangehouden voor vernieling en rijden onder invloed. Waarom deze noodkreet is geplaatst is nog onduidelijk.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Slagharen: Traumahelikopter geland voor assistentie

Traumahelikopter PH-TTR vloog dinsdagmiddag van thuisbasis Eelde naar Slagharen en landde daar op een voetbalveldje nabij de Weverijweg, waar de bemanning ambulancepersoneel bijstond in een medische noodsituatie.
De patiënt werd met de ambulance met spoed vanaf de Prinses Margrietlaan naar een ziekenhuis overgebracht.

 

Exloo: Koerier belandt in greppel naast Odoornerstraat
Een bestelbus van een koeriersdienst is vanmorgen van de weg geraakt op de Odoornerstraat die parallel loopt aan de N34 bij Exloo. Het ongeluk gebeurde rond 05.45 uur. Het koeriersbusje raakte van de weg in een flauwe bocht en belandde in de naastgelegen greppel. De bestuurder bleef ongedeerd. De koerier probeerde nog zelf weer uit de greppel te komen maar dit mislukte. Hierop werd bergingsbedrijf Keizer uit Stadskanaal opgeroepen om de bus te bergen. Het verkeer ondervond enige hinder van de berging.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Maandag 7 augustus 2023

Vorwald(D): Vrachtwagen met veevoer op z'n kant

Een met veevoer geladen vrachtwagen is maandagmorgen op de Vorwalder Straße in het gehucht Vorwald (tussen Laar en Emlichheim) in de rechter berm beland, waarna de chauffeur met de beruchte ruk aan het stuur probeerde de truck weer op het rechte pad te krijgen.
Dat mislukte echter faliekant: de wagen ramde een boom en kantelde, waarbij hij een bushaltebord ontwortelde en met zware schade in de berm tot stilstand kwam. De bestuurder van de vrachtwagen is met letsel per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De Vorwalder Straße werd gedurende de werkzaamheden van berger Küpers uit Vorwald in beide richtingen afgesloten.
Voordat de truck overeind gezet kon worden, moest de lading veevoer eerst in een andere vrachtwagen overgepompt worden. Volgens de eerste bevindingen wordt de materiële schade geschat op zo'n 330.000 euro.

 


Zondag 6 augustus 2023

Lemele: Motorrijder vliegt sloot in na aanrijding en raakt gewond

Een motorrijder is aan het begin van de zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeval in het buitengebied tussen Lemele en Luttenberg. De motorrijder reed samen met een maat op de Steenhaarweg, toen het tweetal de Maanweg wilden oversteken naar de Nieuwe Berkendijk. Op de Maanweg reed een automobilist in de richting van Lemele. De twee motorrijders kwamen van rechts voor deze automobilist. 

De voorste motorrijder kon zonder problemen oversteken. Maar de achterste motorrijder werd naar het lijkt over het hoofd gezien, en geraakt door de auto. De onfortuinlijke motorrijder werd volgens getuigen gelanceerd en eindigde in een sloot naast de kruising waarin een laagje water staat. Zijn motorfiets kwam iets verderop gehavend tot stilstand. De man is met vereende krachten, van hulpverleners en omstanders, uit de sloot getrokken en verplaatst naar een vlak gedeelte van de berm. Daar is hij onderzocht en verzorgd door het ambulancepersoneel. Het slachtoffer kon met een schepbrancard op de gewone brancard worden getild en is uiteindelijk per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

In de personenauto zat een man met zijn twee jonge zoons. Zij bleven allen fysiek ongedeerd, en de jongens werden opgevangen bij omwonenden. Het was vanzelfsprekend wel flink schrikken en een traumabeertje bracht wat troost. De afdeling verkeer van de Forensische Opsporing van de politie zal op de plaats van het ongeval onderzoek doen. De meer dan 30 jaar oude BMW Tour motor werd in 2001 door de huidige eigenaar naar Nederland gehaald. Een bergingsbedrijf zal beide zwaar beschadigde voertuigen afvoeren.

Een bijdrage van Ardesch Media

 

Hoogeveen: Politie zoekt verdachte na steekincident Schoklandstraat

Een conflict aan de Schoklandstraat tussen meerdere jonge mannen escaleert op zaterdagavond 5 augustus iets voor middernacht. Eén van de mannen steekt het slachtoffer, een 19-jarige man uit Hoogeveen, waarna de groep ervandoor gaat. Het slachtoffer raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek in de buurt en roept getuigen en mensen met camerabeelden uit de omgeving op om zich te melden.

Looproute
Vandaag doen wij onderzoek in de buurt en bekijken we beschikbare camerabeelden. Ook zijn we op zoek naar getuigen die het conflict aan de Schoklandstraat in Hoogeveen hebben gezien of gehoord, of mensen uit de omgeving die camerabeelden hebben waarop rond middernacht een groep jonge mannen op te zien is. We vermoeden dat de groep zich vanaf de Schoklandstraat richting de wijk Wolfsbos heeft verplaatst over de Wolfsbosstraat.

Contact
Heeft u camerabeelden of was u getuige van het steekincident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Tips doorgeven kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 


Zaterdag 5 augustus 2023


Vrijdag 4 augustus 2023

Linde: Mobiele graafmachine volledig verwoest door brand

De brandweer van Zuidwolde kreeg vanavond even voor achten een melding van een brandend landbouwvoertuig aan de Linderveldweg in Linde. Met twee brandweervoertuigen werd koers gezet naar het adres ergens in het buitengebied van Linde. Bij aankomst van de brandweer op het boerenerf viel er weinig meer te redden. De machine was een uur voor de vervelende ontdekking nog gebruikt en stond bij terugkomst van de machinist compleet in brand. De machine werd compeet verwoest. Over de oorzaak is niets bekend.

 

Mariënberg: Man valt door dak van loods
Een man is aan het einde van de middag ernstig gewond geraakt toen hij door het dak van een loods in Mariënberg viel. De hulpdiensten werden kort na vijf uur opgeroepen om naar een erf aan de Tweede Elsweg te komen. Naast de politie en twee ambulances, werd ook het Mobiel Medisch Team van het UMCG ingevlogen per traumahelikopter.

De man was aan het werk aan de rand van het dak van de loods, en is zodoende ‘slechts’ van een hoogte van ongeveer 3 à 4 meter gevallen. Nadat de man voldoende was gestabiliseerd werd hij met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De arts van het MMT reed ter ondersteuning mee in de ambulance, en is in Zwolle weer opgepikt door de traumahelikopter.

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Op het dak liggen bevestigingsrails voor zonnepanelen, maar er waren geen zonnepanelen op bevestigd. Op Google Streetview is te zien dat twee jaar geleden hier al wel panelen op lagen. Mogelijk was de man bezig met werkzaamheden ter vervanging hiervan.
Een bijdrage van Ardesch Media

Donderdag 3 augustus 2023


Woensdag 2 augustus 2023

1e Exloërmond: Tractor met pech veroorzaakt afgesloten N379
De Mondenweg N379 is woensdagmiddag enige tijd afgesloten geweest tussen 1e Exloërmond en Nieuw Buinen. Hier had namelijk een tractor van het waterschap, door een breuk in de steekas, een achterwiel verloren. Achter de tractor hing een duikerspuit die wordt gebruikt om duikers door te spuiten. Bij het ongeval vielen geen gewonden. Een bergingsbedrijf heeft de tractor geborgen waarna de Mondenweg weer werd vrijgegeven voor het verkeer.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Stegeren: Vier twintigers gewond bij forse botsing tegen bomen;bestuurder blaast positief

Vier jongeren zijn vanochtend vroeg gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in het buitengebied van Ommen. Het ging rond tien voor zes mis toen het viertal op de Stegerdijk tussen de Junnerweg en Wolfveldseweg reed. De bestuurder reed in de richting van Hoogengraven, toen hij in een flauwe knik in de weg rechts in de berm kwam. Een corrigeerpoging mislukte en de auto kwam vervolgens aan de linkerkant opnieuw naast het wegdek. Daar botste de auto tegen meerdere bomen.

De jongens wisten uit de gehavende Daihatsu Sirion te komen, maar geen van de vier had een telefoon mee. Eén van de inzittenden was in staat naar het kampeerterrein waarvan ze waren vertrokken - zo’n twee kilometer verderop - te lopen om daar om hulp te vragen. De politie arriveerde als eerste, alvorens meer dan 20 minuten na de melding de eerste ambulance arriveerde.

Eén van de inzittenden die achter in het voertuig zat droeg - getuige de naar voren geklapte bijrijders stoel - geen gordel, en is naar voren gevlogen. Alle vier inzittenden raakten in verschillende mate van ernst gewond. Eén van hen had aanvankelijk moeite om bij bewustzijn te blijven. Een kleine 40 minuten na de eerste melding arriveerde met spoed een tweede ambulance.

De inzittenden zijn drie 20-jarige jongens, afkomstig uit Groningen, Utrecht en Rotterdam en een 21-jarige jongen uit Barendrecht. Alle vier zijn per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Twee van hen op brancard, en twee van hen als passagier in de ambulances. De bestuurder uit Groningen blies op de plek van het ongeval een A, wat indiceert dat hij als beginnend bestuurder mogelijk te veel alcohol in zijn bloed heeft. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en de politie zal in het ziekenhuis een bloedproef afnemen voor een definitieve uitslag.

De afdeling verkeer van de Forensische Opsporing van de politie heeft op de plaats van het ongeval onderzoek gedaan naar de oorzaak. Tijdens de hulpverlening en de nasleep van het ongeval was de Stegerdijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Behalve wat vroege vogels die hier geen begrip voor hadden, heeft dit niet tot grote verkeershinder geleid. Wel kon een vrachtwagen niet anders dan wachten, aangezien dit voor dergelijke voertuigen de enige ontsluiting is van het gebied. De verwoeste personenauto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Een bijdrage van Ardesch Media

 


Dinsdag 1 augustus 2023Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.