Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Augustus 2023 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 Woensdag 16 augustus 2023

Meppel: Woning tijdelijk onbewoonbaar door keukenbrand

Door een keukenbrand is gisteravond een woning aan de Cornelis Houtmanstraat tijdelijk onbewoonbaar geraakt. De brand brak ongeveer rond 23:30 uit. De bewoonster werd tijdig gewekt door de aanwezige rookmelders en kon zichzelf in veiligheid brengen. De Meppeler brandweer was snel ter plaatse en had de brand vrij snel onder controle. Een magnetron en de boosdoener zelf, de vaatwasser, werden door de brandweer naar buiten gebracht. De woning heeft door de brand veel schade opgelopen. Naast de brandschade is er ook rook- en waterschade ontstaan. De bewoonster zal elders onderdak moeten zoeken. Zij krijgt hierbij hulp van de stichting Salvage, een overkoepelende organisatie van de gezamenlijke verzekeraars. Naastgelegen woningen werden uit voorzorg geëvacueerd maar deze bewoners konden na de bluswerkzaamheden weer terugkeren naar hun woningen.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Dinsdag 15 augustus 2023

Mantinge: Auto vliegt spontaan in brand op Wijsterseweg
Een automobilist stond vanmiddag wel even raar te kijken toen plots tijdens het rijden zijn auto vlam vatte. De man zette de auto aan de kant en kon nog wat persoonlijke spullen pakken en koppelde nog de aanhanger af welke achter het voertuig hing. De brandweer van Westerbork werd opgeroepen om het brandende voertuig te blussen. Helaas kon niet worden voorkomen dat het motorcompartiment volledig werd vernield door de brand. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de totaal vernielde Volvo af te voeren.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Maandag 14 augustus 2023

Ees: Brand in fietsenstalling op vakantiepark
Op vakantiepark Land van Bartje is maandagavond rond 21:30 uur brand uitgebroken in een loods. Vanuit het gebouw, dat zou dienen als fietsenopslag, kwamen flinke rookpluimen en niet veel later ook vlammen. Brandweerploegen uit Borger, Tweede Exloërmond en Schoonoord zijn ingeschakeld om het vuur te blussen. Even na 22.30 uur hadden zij de brand onder controle en begon het nablussen, meldt een getuige.
De brand was even kort uitslaand aan de achterkant van de loods. Hieraan werd extra aandacht besteed door de brandweer want achter de loods stond een transformatorhuisje dat speciaal dient voor het opladen van de accu`s van de fat-bikes en fietsen. Of de oorzaak van de brand is ontstaan door een oplader moet onderzocht worden. Voor zover bekend waren er geen mensen binnen toen de brand ontstond. Wel moesten enkele vakantiehuisjes worden ontruimd vanwege de rookontwikkeling. Vakantiegangers die op het park verblijven kwamen masaal kijken naar de brand maar werden door politie op gepaste afstand gezet. Naast fietsen, zowel elektrisch als normale tweewielers, zouden er ook skelters en scooters zijn gestald.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Kampen: Politie zoekt getuigen van mishandeling

Op zondag 06 augustus 2023 ,omstreeks 04:30 uur, heeft er een mishandeling plaatsgevonden ter hoogte van Thoms Grillhuys op de Oudestraat in Kampen. De politie van Kampen is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Weet u meer? Bel 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 onder vermelding van PL0600-2023359454

 

Giethmen: Automobilist (19) bekneld in bestelbus na harde botsing tegen boom

Een automobilist is vanmorgen gewond geraakt bij een ongeval in Giethmen. De 19-jarige jongeman uit de gemeente Ommen reed kort na acht uur op de Deventerweg - de parallelweg van de N348 - in de richting van Ommen. De bestelbus kwam in de bocht ter hoogte van de parkeerplaats bij de Oude Hammerweg rechts naast de weg. Daar botste het voertuig frontaal op een boom. 

De bestuurder kwam aan de passagierszijde van het voertuig terecht. De brandweer heeft de deur aan die kant van het voertuig verwijderd met hydraulisch redgereedschap, waarna de automobilist na minstens een half uur in de benarde positie kon worden bevrijd. De man is per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. 

Tijdens de hulpverlening en de berging van het voertuig was de weg tijdelijk afgesloten.

Een bijdrage van Ardesch Media

Zondag 13 augustus 2023


Zaterdag 12 augustus 2023

IJsselmuiden: Veel rookontwikkeling bij korte brand in voormalige meubelmakerij

Zaterdagavond heeft er een korte felle brand gewoed in een voormalige meubelmakerij aan de Trekvaart. Bij aankomst van de brandweer was er veel rookontwikkeling. Vanwege de omvang van het pand werd opgeschaald naar middelbrand zodat de brandweer van IJsselmuiden assistentie kreeg van de collega's uit Kampen. De brand was door het snelle optreden rap onder controle. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in het pand aanwezig. De oude meubelmakerij bied tegenwoordig onderdak aan kunstenaars welke het atelier hebben gevestigd in het gebouw. Een medewerker van Salvage zal de eigenaar en de gedupeerden bijstaan in het regelen van de nodige zaken. De brand en de vele brandweervoertuigen trokken veel bekijks. Team brandonderzoek van brandweer IJsselland werd opgeroepen om onderzoek te doen naar de oorzaak.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Zwolle: Politie zoekt getuigen van straatroven

In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 augustus hebben er zeker twee straatroven plaatsgevonden in Zwolle. De ene straatroof vond omstreeks 02:45 uur plaats aan de Assendorperstraat. De andere straatroof vond omstreeks 03:40 uur plaats ter hoogte van de Twistvlietbrug in Stadshagen. De politie is op zoek naar getuigen en/of camerabeelden van deze straatroven. Daarnaast zoekt de politie naar twee specifieke getuigen. Bij de straatroof aan de Assendorperstraat zou een meisje langs zijn gefietst. Bij de straatroof op de Twistvlietbrug zou een man langs zijn gelopen. Dit zou gaan om een kleine man met een donkergetinte huidskleur en lang zwart haar.
Ken of ben jij (deze) getuige? Meld je dan via 0900-8844. Liever anoniem informatie doorgeven? Neem dan contact op via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.
Referentienummers: 2023367726 en 2023367776.

 


Vrijdag 11 augustus 2023

Ommen: Politie doet getuigenoproep van mishandeling

Op vrijdag 4 augustus omstreeks 14.10 uur, heeft er een mishandeling plaatsgevonden aan de Nering Bogelstraat in Ommen. Bij deze mishandeling was een bestuurder van een witte Skoda betrokken en een jongeman op een fiets. Ten tijde van de mishandeling was een onbekend gebleven vrouw haar hond aan het uitlaten. Vermoedelijk heeft zij alles gezien. Ben jij of ken jij deze vrouw?
Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 onder vermelding van BVH: 2023363152
Ook als je zelf iets gezien hebt van deze mishandeling mag je contact opnemen.

 

Anloo: Q-Liner botst op personenauto op Annerweg
Een busschauffeur van een Q-Liner met bestemming Stadskanaal heeft vrijdagmiddag een ongeval veroorzaakt op de kruising Annerweg met de op- en afrit N34. De bus nam op de N34 de afslag van Anloo en wilde naar de bushalte oversteken waarbij de chauffeur een bestuurder van een personenauto over het hoofd zag. De bus botste in de flank van de auto. Ondanks de aardige impact bleek, na controle in een ambulance, dat de automobilist geen letsel overhield aan deze aanrijding. Nadat beide partijen het schadeformulier hadden ingevuld kon de bus zelf zijn weg vervolgen. Berger Hamstra heeft de beschadigde personenauto afgevoerd. Het verkeer ondervond enige hinder van het ongeval.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Staphorst: 2 gewonden en forse vertraging door ongeval

Op de A28 ter hoogte van tankstation Dekkersland heeft vrijdagmiddag een kettingbotsing plaatsgevonden. Bij dit ongeval raakten twee ensen gewond en zijn per ambulance vervoerd naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Bij het ongeval waren ten minste vier voertuigen betrokken. Volgens een agent ter plaatse is de oorzaak niet geheel duidelijk. In eerste instantie werd gesproken van een uitgebreid onderzoek door de Forensische Opsporing afdeling verkeer maar dit was toch niet nodig. Door het ongeval, waardoor er slechts één rijstrook beschikbaar was, ontstond er een flinke file met meer dan een uur vertraging. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam snel in actie om de beschadigde voertuigen te bergen zodat de rijstroken 2 en 3 snel weer konden worden vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Meppel: Meerdere aanhoudingen na geweldplegingen in uitgaansweekenden

In en rond het centrum van Meppel is de afgelopen periode meerdere keren sprake geweest van (fors) uitgaansgeweld in het weekend. Het betrof incidenten in de Grote Kerkstraat en op het Prinsenplein. De politie heeft onderzoek gedaan naar de verschillende incidenten, daarbij zijn beschikbare camerabeelden bekeken en is met getuigen en slachtoffers gesproken. Op basis van dit onderzoek hebben we meerdere verdachten aan kunnen houden.

Aanhoudingen
In het onderzoek naar het uitgaansgeweld op 8 juli in de Grote Kerkstraat heeft de politie vier verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Meppel in de leeftijd van 21, 22, 23 en 27 jaar. Bij dit incident raakte een 32-jarige man uit Meppel gewond.

In het onderzoek naar de openlijke geweldpleging op 19 maart op het Prinsenplein heeft de politie twee verdachten aangehouden; een 20-jarige man uit Meppel en een 26-jarige man uit Enschede. De 20-jarige man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een ander incident in Meppel op 16 juli.

Geen van de aangehouden verdachten zit nog vast.

Aandacht voor geweld in uitgaansweekenden
Het onderzoek naar verschillende geweldplegingen in Meppel gaat verder en we sluiten meerdere aanhoudingen in de toekomst niet uit. Ook werken we samen met de gemeente Meppel om geweldsincidenten in de toekomst te voorkomen. Wijk- en jeugdagenten spelen daarin een sleutelrol en hebben contact met inwoners, jongeren en horecaondernemers.


Donderdag 10 augustus 2023

Grafhorst: Gewonde bij flinke botsing op kruising

Op de kruising van de Grafhorsterweg en de Parallelweg is aan het einde van de middag een automobilist gewond geraakt. De bestuurder van een Peugeot wilde vanaf de Parallelweg de kruising recht oversteken maar zag een van rechts naderende Volvo met daarin een vrouw en twee kinderen over het hoofd. De voertuigen kwamen hard met elkaar in aanraking en de Peugeot deed zelf een melding van het ongeval zodat politie, brandweer en een tweetal ambulances naar de beruchte kruising kwamen.

De bestuurder van de Peugeot is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw en haar twee kinderen werden geruime tijd onderzocht in een tweede ambulance maar uiteindelijk bleek dat er geen letsel was bij de drie. De kruising was gedeeltelijk afgesloten vanwege dit ongeval. Bergingsbedrijf Wolves heeft de beschadigde voertuigen geborgen. Medewerkers van de firma van der Kolk regelden het verkeer onder toezicht oog van medewerkers van de Provincie Overijssel.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Bergentheim: Brand op bovenverdieping van vrijstaande woning

Een drama voor de bewoners van een vrijstaande woning aan de Kanaalweg Oost in Bergentheim. Niet alleen omdat de bovenverdieping van de woning donderdagmiddag  zware rook- en brandschade opliep, maar ook omdat bij de brand een jong katje de dood vond. De brandweer heeft geruime tijd getrcht het diertje te reanimeren, maar dat lukte helaas niet meer.

Vanwege de gevaarzetting werd na de eerste alarmering voor de groep Bergentheim en Hardenberg even later het sein "grote brand" gegeven waardoor ook brandweereenheden uit Twente werden opgeroepen.
De Kanaalweg Oost werd ter hoogte van de  de brug van de Erste Elsweg afgesloten.
De schade aan het huis is groot, maar voor zover bekend vielen er geen gewonden.

 


Woensdag 9 augustus 2023Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.