Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Augustus 2023 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Woensdag 23 augustus 2023

Assen: Vrachtwagencombinatie komt op vangrail door klapband

Een trailer van een vrachtwagen is vanmiddag door een klapband op de vangrail van de A28 beland. Het ongeluk gebeurde om 12:50 uur tussen de afslag Assen-West en Assen-Zuid. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De chauffeur kon de combinatie na de klapband niet meer onder controle houden. De lege aanhanger kon al snel van de vangrail gehaald worden zodat de reparatie-ploeg spoedig aan het werk kon. Een flink gedeelte van de vangrail en een gat in het wegdek zal moeten worden gerepareerd. Volgens Rijkswaterstaat gaat dit alles tot 20:00 uur duren maar als het werk eerder klaar is zal de afgesloten rijstrook richting Beilen onmiddellijk worden vrijgegeven.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Dinsdag 22 augustus 2023

Eerste Dwarsdiep: Auto gaat in vlammen op aan Noordzijde

Bij het buurtschap Eerste Dwarsdiep tussen Stadskanaal en Gasselternijveenschemond is aan het begin van de middag een auto volledig uitgebrand. De inzittenden, een vader en zijn 8-jarige dochter, kwamen met de schrik vrij. De autobrand werd ontdekt rond 13.25 uur, toen de bestuurder op de Ingenier W.I.C. Van Veelenweg (N378) zag dat er rook en vuur onder het dashboard vandaan kwam. Ter hoogte van Eerste Dwarsdiep nam hij de afslag naar de Noordzijde, waar de man en zijn dochter de auto op tijd konden verlaten. De auto viel daarna al snel volledig ten prooi aan de vlammen in de kofferbak lagen wat privé zaken zoals een tablet, telefoon en kleren. Blusploegen uit Gasselternijveen en Gieten ontfermden zich over de autobrand, waardoor zowel de Noordzijde als de N378 in beide richtingen tijdelijk werden afgesloten voor het overige verkeer. De politie uit Borger/Odoorn gaf het 8-jarige meisje een knuffeltje mee als troost om van de schrik te bekomen. Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft het wrak geborgen.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Zwartsluis: Tractor uitgebrand aan Wolvenjacht

Een bestuurder van een tractor met daarachter een aanhangwagen met hooibalen keek maandag vlak voor middernacht even raar op toen er plots brand uitbrak in zijn landbouwvoertuig. De tractor vatte spontaan vlam tijdens zijn rit. De man kwam vanuit de Noordoostpolder en kon de tractor met aanhanger vlak voor de bebouwde kom van Zwartsluis veilig aan de kant zetten en de aanhanger met de balen in veiligheid brengen. De brandweer van Zwartsluis had de brand snel onder controle maar de tractor raakte wel totaal vernield. De eigenaar zal zelf zorg dragen voor de afsleep van het landbouwvoertuig. Vanwege de vakantiealarmering was ook de Hasselter brandweer opgeroepen maar zij konden na kort overleg weer terugkeren naar de kazerne.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Maandag 21 augustus 2023

Coevorden: Steekpartij bij woon- en zorgcentrum Aleida Kramer

Diverse hulpdiensten werden maandagavond opgeroepen voor een inzet in Coevorden aan de Meindert van der Thijnensingel. Daar was sprake van een steekpartijwaarbij één persoon gewond was geraakt. Naast enkele politie-eenheden kwamen ook twee ambulances en een traumateam ter plaatse. Wat er zich heeft afgespeeld bij het woon- en zorgcentrum is niet duidelijk. Op sportpark de Pampert is de skatebaan aangemerkt als plaats delict. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Later op de avond kon de politie melden dat er inmiddels een verdachte is aangehouden. De verdachte komt uit Coevorden, het slachtoffer uit Emmen. Beide jongens zijn minderjarig. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij het incident. Ondertussen gaat het onderzoek gewoon door. Mocht u informatie hebben met betrekking tot dit steekincident, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zondag 20 augustus 2023

Bergentheim: Licht letsel bij aanrijding motorrijders in Bergentheim

Op een mooie zonovergoten zomerdag gaan veel motorrijders er op uit en het was dan ook erg druk op de weg. Maar het blijft goed opletten, anders gaat het mis, zoals zondagmiddag op de kruising van de Hardenbergerweg met de Haarweg in Bergentheim. Twee motorrijders sloegen rechtsaf van de Hardenbergerweg naar de Haarweg, maar twee achter hen rijdende motormuizen zagen dat te laat, waarop een aanrijding volgde. Een van hen werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, een vrouwelijke collega liep lichte verwondingen op en haar motor een verbogen voorvork. Berger Autax haalde de beschadigde tweewielers op.

 

Coevorden: Middelbrand-alarm voor Coevorder brandweer

Wie gezegend is met een goed geheugen associeert het begrip "hotelbrand" vast en zeker met de verschrikkelijke brand, die op 9 mei 1977 hotel Polen in het centrum van Amsterdam in de as legde en 33 mensen het leven kostte. *

Gelukkig kent ons land maar heel weinig rampen van dit formaat, maar toen ik rond half twee zaterdagmiddag onderweg was naar Coevorden, waar brand in hotel De Vlijt aan het Kasteel werd gemeld. Mijn adrenalinespiegel ging enkele ogenblikken omhoog, toen de P2000-pager opschaalde naar "middelbrand", maar zakte onmiddellijk terug naar af, toen ik vlak voor hun kazerne de blusgroep van De Krim tegenkwam, die kennelijk niet meer nodig was in de Ganzenstad. Hoewel deze aanwijzing me al voldoende zei, tuurde ik voor alle zekerheid toch de horizon af naar rookwolken, maar de voor me rijdende tractor hoefde ik voor de Krimweg niet in te halen om tijd te winnen.

Ik parkeerde mijn auto in de berm van Het Kasteel tussen twee daar geparkeerde brandweerbusjes en wandelde naar de twee voor de stalen brug opgestelde brandweerwagens waarvan de bemanningen gezellig met elkaar, met oud-collega's en met voorbijgangers stonden te keuvelen.

Het enige attribuut dat op brand wees, was een opgestelde, maar reeds uitgeschakelde overdrukventilator. Na wat prentjes van de omgeving van het hotel gemaakt te hebben, hoorde ik dat de spuitgasten niet blussend hadden hoeven optreden. De boosdoener was een oververhit opbouwspotje.

Zaterdag 19 augustus ging dus niet de annalen in als De dag van Grote Brand van Coevorden.

*Volg deze link voor de aangrijpende reportage van de brand, die Hotel Polen verwoestte:
https://www.youtube.com/watch?v=qq_nJLZL8wQ

 


Zaterdag 19 augustus 2023

Rouveen: Auto raakt van de weg en belandt in water langs A28

Op de A28 tussen De Lichtmis en Staphorst is zaterdagmiddag een automobilist van de weg geraakt en in een naastgelegen sloot beland. De man reed samen met zijn vrouw op de tweede rijstrook toen volgens een getuige de man plots een ruk aan het stuur gaf en rechtsaf de weg overschoot, door de berm reed en in het water terecht kwam. Diverse automobilisten stopten om het duo te helpen. Eén omstander sprong in het water om zo de twee aan wal te helpen. Omdat er bij de meldkamer verschillende meldingen binnenkwamen en er zelfs een ongeval met meerdere voertuigen waarvan er één te water was geraakt, werd er fors opgeschaald. Brandweerkorpsen van Staphorst, Hasselt, Nieuwleusen, Zwolle, Deventer, Giethoorn en Heerde waren allen aanrijdend. Bij aankomst bleek dat het allemaal aardig meeviel en kon snel worden afgeschaald. Vanwege het ongeval werd de derde rijstrook afgesloten om de hulpdiensten een veilige werkruimte te geven. Bergingsbedrijf Hooikammer werd gevraagd om de auto uit het water te takelen en deze af te voeren naar het depot. Een medewerker van het waterschap kwam controleren op eventuele vervuiling van het oppervlaktewater. Hiervan was geen sprake waarop alle diensten weer konden inrukken waarna verkeersmaatregelen werden opgeheven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Vrijdag 18 augustus 2023

Koekange: Automobilist ernstig gewond bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Schoonveldeweg is vannacht een automobilist ernstig gewond geraakt. De man, een 41 jarige inwoner uit Koekange, raakte in een flauwe bocht met zijn voertuig enkele bomen waarna de auto zwaar beschadigd tussen twee bomen in de berm tot stilstand kwam. De brandweer heeft de man onder toezicht van het ambulancepersoneel uit het voertuig bevrijd en is daarna per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Het personeel van de ambulance kreeg hierbij assistentie van een mobiel medisch team welke per helikopter naar de ongevalslocatie kwam. Volgens de officier van dienst van de politie gaat het hier om een brandweerman welke onderweg was naar de kazerne vanwege de grote brand in Ruinerwold. Een tweetal medewerkers van de forensische opsporing team verkeer deden onderzoek naar de toedracht. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe kon vertellen dat de man inmiddels buiten levensgevaar is.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Ruinerwold: Grote brand op bedrijventerrein Hoge Akkers

Een grote brand heeft vannacht veel schade aangericht aan een bedrijfsgebouw. In het pand, waar onder meer een kapsalon, zonnestudio reclamebureau en pedicure zitten gevestigd, brak op de bovenverdieping brand uit. Naast deze bedrijven zijn er ook enkele woningen in het pand. Omdat bij het melden van de brand niet duidelijk was of er zich nog personen in het pand bevonden werd fors opgeschaald. Uiteindelijk bleek er in het gebouw niemand aanwezig te zijn. Wel werden door de brandweer en omwonenden drie honden uit het pand gehaald en werden in veiligheid gebracht. De brand is, zoals het nu lijkt, ontstaan aan de voorzijde van het pand waar een pedicure is gehuisvest. Vanwege een bijkomend incident in Koekange werd de opschaling gesplitst zodat naast het bestrijden van de brand ook hulp kon worden verleend aan de Schoonveldeweg in Koekange alwaar een auto tegen enkele bomen was gebotst. Later werd bekend dat het hier ging om een brandweerman welke aanrijdend was naar de brandweerkazerne. Vanwege dit incident werd het BedrijfsOpvangTeam (BOT) opgeroepen. Dit is een groep medewerkers die één op één opvang kan bieden aan collega’s die een schokkende gebeurtenis hebben meegemaakt.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Donderdag 17 augustus 2023

Klazienaveen: Auto uitgebrand op parkeerterrein voetbalvereniging
Een automobilist kreeg aan het einde van de middag terwijl hij in zijn auto aan het rijden was een vreemde lucht in zijn neus. Ook kwam er rook in de auto terecht waarop de bestuurder de auto op de parkeerplaats van de plaatselijke voetbalvereniging parkeerde. Na een tijdje wilde de man opnieuw zijn voertuig starten maar dit liep anders af dan verwacht. Onder de motorkap kwamen ineens vlammen tevoorschijn en in no time stond de gehele auto in brand. De brandweer had de brand snel onder controle maar het voertuig raakte totaal vernield. Een berger heeft het wrak afgevoerd.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Meppen (D): Nederlanders omgekomen bij ongeval op rijksweg B402

Op de B 402 in Meppen heeft woensdag een tragisch verkeersongeval plaatsgevonden. De 19-jarige bestuurder van een Opel met Nederlands kenteken en zijn 12-jarige passagier reden rond 17.50 uur richting Nederland. Toen de Opel-chauffeur begon in te halen, zag hij een naderende tankwagen over het hoofd. De auto kwam frontaal in aanrijding met de vrachtwagen. Als gevolg van de aanrijding werd de Opel Corsa enorm vervormd en opzij geslingerd. De twee inzittenden van de auto bezweken ter plekke aan hun verwondingen. De 59-jarige bestuurder van de vrachtwagen, tevens een Nederlander, was in shock. De rijksweg was urenlang volledig versperd. De brandweer van Meppen en Schöninghsdorf was met acht voertuigen en 48 hulpverleners ter plaatse.Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.