Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Augustus 2023 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !

 


Donderdag 31 augustus 2023

Staphorst: Grote brand in woonboerderij met aangrenzende schuur

Een zeer grote brand heeft donderdagmiddag een schuur aan de Gemeenteweg volledig in de as gelegd. De aangrenzende woonboerderij liep forse schade op. De brand werd rond 12:22 uur ontdekt door de bewoners. Zij wilden nog snel spullen uit de woning halen maar dit werd door de politie tegengehouden. Het vuur greep razendsnel om zich heen en in korte tijd stond de gehele schuur in lichterlaaie. Door de brand is er een grote hoeveelheid asbesthoudend materiaal vrij gekomen waardoor de asbest-procedure is opgestart. De brandweer zette, samen met de politie, het gebied dan ook ruim af voor het publiek. De Gemeenteweg in Staphorst is afgesloten tussen het Egbertvosland en de Reggersweg. Dit zal in ieder geval zo blijven tot na de avondspits. Dit heeft te maken met het opruimen van het mogelijk asbesthoudend materiaal. Het verkeer richting IJhorst kan via Oosterparallelweg. Voor direct omwonenden is nog altijd het advies om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer van Staphorst kreeg bij het bestrijden van de brand assistentie van omliggende korpsen, waaronder Meppel, Nieuwleusen, Zwolle, De Wijk, Ruinerwold en Wesepe. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Bij de brand raakte niemand gewond.

Een bijdrage van Harm Mussche & Henry Wallinga

Woensdag 30 augustus 2023


Dinsdag 29 augustus 2023

Ekehaar: Minderjarige overleden bij ernstig verkeersongeval

De politie kreeg dinsdag 29 augustus rond 02.15 uur de melding van een ernstig eenzijdig verkeersongeval aan de Hemmenweg in Ekehaar. De hulpdiensten troffen daar een auto die tegen een boom was gebotst. In de auto zaten vijf minderjarigen. Vier van hen komen uit Assen en één jongere komt uit Rolde. Geen van de inzittenden was in het bezit van een rijbewijs. Doordat de auto tegen de boom was gebotst, raakten alle inzittenden van de auto (zwaar)gewond. Voor één inzittende uit Assen kon de hulpverlening niet meer baten en zij overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Eén inzittende zat dusdanig bekneld dat de brandweer hem moest bevrijden. De vier gewonden zijn vervolgens door ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Dat houdt onder andere in dat er technisch sporenonderzoek wordt gedaan en dat er gesproken gaat worden met betrokkenen en getuigen.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Maandag 28 augustus 2023


Zondag 27 augustus 2023

Gasselte: Verdachte omstandigheden bij trailerbrand

Zondag rond 05.10 werd brandweer Gieten opgeroepen voor een vrachtautobrand langs de Gieterstraat in Gasselte. Een passerende werknemer van Avebe die naar zijn werk ging in Gasselternijveen ontdekte de brand bij één van de vier vrachtauto's die daar geparkeerd stonden. De brand is begonnen bij de achterwielen van de trailer die gebruikt word voor aardappelen transport. Normaliter zou je denken aan verhitte remmen, maar de vrachtwagen voelde koud aan en had dus onlangs niet gereden. Optie 2 is dan brandstichting, maar of dit het geval is moet politieonderzoek uitwijzen. De trailer liep geringe schade op door de brand. Het bedrijf zal door de politie in kennis worden gesteld. Brandweer Gieten had het vuur met een hoge druk straal snel onder controle. De overige vrachtwagens liepen geen schade op.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zaterdag 26 augustus 2023

Vinkenbuurt: Automobilist overleden na slippartij tegen bomen(Update)

Een automobilist is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Balkerweg in de Vinkenbuurt, net ten zuiden van Balkbrug. De bestuurder van een rode pick-up reed rond half twaalf op de Balkerweg in de richting van Ommen, toen hij in de eerste bocht vanaf Balkbrug de controle over het voertuig verloor. In deze bocht vlak voor de Schansweg raakte het voertuig in een slip. Het meer dan 2 ton wegende gevaarte kwam aan de rechterkant tot stilstand in de bosschage, na daar enkele bomen -van klein tot wat forser- te hebben geraakt. De grootste impact kwam dwars op de motorkap, gezien de schade.

De bestuurder liep bij het ongeval ernstig letsel op. Een tweede ambulance kwam met spoed naar de plaats van het ongeval. De verpleegkundige van deze ambulance stapte in bij de ambulance met het slachtoffer, waarna deze direct met spoed vertrok naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Helaas is de automobilist, een 44-jarige man uit Ommen, later in het ziekenhuis overleden.

De bijna 27 jaar oude Dodge raakte onherstelbaar beschadigd en is door bergingsbedrijf Autax weer op het asfalt gezet. Dat ging gepaard met een flinke opruimklus; de inhoud van de laadruimte grotendeels bestaande uit gereedschap- werd door de klap uit het voertuig geslingerd en belande verspreid tussen het groen. Volgens het kentekenregister van de RDW is de APK van het voertuig vervallen op 9 oktober 2022.

De politie heeft de situatie ter plaatse vastgelegd . De toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht. De straatlantaarns in de bocht waren kort na het ongeval niet ingeschakeld; het is niet zeker of dit op het moment van het ongeval wel het geval was. Tijdens de nasleep van het ongeval was de Balkerweg tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Behalve enkele automobilisten die dachten dat voor hen wel een uitzondering zou worden gemaakt leidde dit niet tot groot verkeershinder.

Een bijdrage van Ardesch Media

Vrijdag 25 augustus 2023

Emlichheim: Auto ramt gevel na botsing

Om 13.30 uur werd de brandweer van Emlichheim verzocht om naar de Hauptstraße, Wilsumer Straße en Ringer Straße te gaan vanwege een verkeersongeval. Hier was een personenauto tegen de toegangsdeur van een woon- en bedrijfspand gereden. Volgens de eerste bevindingen van de politie wilde de bestuurder een ernstige botsing met een ander voertuig vermijden. Na een eerste lichte botsing zwenkte de kleine auto uit en belandde tegen de voordeur van het gebouw. Het exacte verloop van het ongeval is nog onduidelijk. Gelukkig zat de bestuurder van de auto niet bekneld, maar de man is uit voorzorg per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De ingezette hulpdiensten hebben het terrein beveiligd, de weg en het getroffen gebied schoongemaakt en de accu van de auto losgekoppeld. Een takelwagen heeft het voertuig dat bij het ongeval betrokken was weggesleept.

 

Coevorden: Brand op woonwagenkamp

Een felle brand heeft vanochtend rond 06:00 uur op het woonwagenkamp aan de Esschenbruggerdijk voor flinke schade gezorgd. De brand brak uit in een leegstaande woonwagen. Naastgelegen woonwagens, welke wel waren bewoond, liepen forse schade op. De bewoners hiervan konden tijdig hun woning verlaten. De Coevorder brandweer was snel ter plaatse en had de vlammen al snel onder controle. Bij de brand raakte niemand gewond. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Donderdag 24 augustus 2023

Westerbork: Eenzijdig ongeval op Beilerstraat

Op De Hammen N856 – Beilerstraat vond donderdag tegen 20:00 uur een eenzijdig ongeval plaatst. Hier was een auto van de weg geraakt en na een tijdje door de berm te zijn gereden tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurster, welke alleen in het voertuig zat, werd eerst opgevangen door de politie en werd later overgedragen aan het ambulancepersoneel. Na een kort onderzoek in de ambulance werd de vrouw met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De weg was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Dalen: Drietal gepakt na inbraak in fietsenzaak

In een fietsenzaak aan het Kleine Veld is vannacht ingebroken. De politie kreeg een inbraakmelding en ging met meerdere eenheden en de politiehelikopter op jacht naar de boeven. Ter plaatse waren de inbrekers reeds gevlucht maar na een zoekslag van de politiehelikopter werden in een maisveld drie personen aangetroffen. Volgens de politie gaat het om drie mannen van 31, 26 en 31 jaar allen zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Nieuw-Dordrecht: Gewonde bij schietincident

De politie kreeg vannacht rond 03:20 uur een melding van een schietincident op de Klazienaveensestraat in Nieuw-Dordrecht. Daar zou iemand in het aangezicht zijn geschoten. Agenten troffen in de omgeving een man aan met verwondingen. Het slachtoffer is ter plaatse behandeld. Direct werd door de politie een onderzoek gestart naar de melding en de toedracht van het incident. Het is nog onduidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden en hoe de man gewond is geraakt. De Forensische Opsporing heeft een sporenonderzoek gehouden op de plek waar de man werd aangetroffen en agenten gaan met hem in gesprek. Heeft u iets gezien of gehoord van het incident in Nieuw-Dordrecht? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Het slachtoffer, een 46-jarige man uit Groningen, is lichtgewond geraakt. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd gaat vandaag verder.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.