Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

December 2023 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Zaterdag 9 december 2023

Gasselternijveen: Gewonde bij botsing op kruising

Op de kruising van de Dideldomweg met de Ingenieur W.I.C van Veelenweg (N378) botsten twee auto's tegen elkaar. De twee bestuurders werden gecontroleerd in een ambulance, een van hen is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een voertuig kwam met de neus in de sloot terecht, het andere voertuig bleef midden op de weg staan. Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft beide voertuigen geborgen. De weg was enige tijd afgesloten. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Holtheme: Brandweer bevrijdt inzittende uit gecrashte auto

Bij een eenzijdig ongeval op de Haandrik is vannacht rond 01:00 uur een automobilist gewond geraakt. De man botste zo’n 350 meter voor de provinciegrens Drenthe na een flauwe bocht met zijn auto tegen een boom. De opgeroepen brandweer van Gramsbergen heeft het slachtoffer uit de auto gehaald waarna de man werd overgedragen aan het ambulancepersoneel. Na onderzoek in de ambulance is het slachtoffer, een 21 jarige inwoner uit de gemeente Coevorden, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. Omdat niet duidelijk was hoeveel personen zich in het voertuig bevonden heeft de politie en brandweer de omgeving nagespeurd op eventuele slachtoffers welke uit het voertuig konden zijn geslingerd. Er werd niemand verder aangetroffen. De Haandrik was geruime tijd afgesloten in verband met het ongeval, het politieonderzoek en de berging.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Vrijdag 8 december 2023


Donderdag 7 december 2023

Exloërveen: Automobiliste botst tegen heftruck en daarna tegen boom

Op de Oude Dijk tussen Exloo en 2e Exloërmond heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden. Hier botste een personenauto achterop een hefttruck. De heftruck was met een borstel de weg aan het schoonmaken in verband met modder op de weg vanwege het rooien van aardappelen. De automobiliste merkte dit te laat op en botste tegen de achterzijde van de heftruck. Daarna schoot de auto links van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw is onderzocht in een ambulance en werd later met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de heftruck bleef ongedeerd.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Rouveen: Politieagent redt vrouw uit te water geraakte auto

Veel hulpdiensten werden vanmiddag rond 12:15 uur opgeroepen voor een melding van een auto te water. Aan de Stadsweg, tussen Hasselt en Rouveen, zou ter hoogte van de Holtrustweg een auto te water zijn geraakt waarbij de bestuurster zich nog in het voertuig bevond. Enkele mede weggebruikers zagen het ongeval gebeuren en schoten direct te hulp en belden het alarmnummer. Een getuige kon melden dat de vrouw op de Holtrustweg met haar voertuig aan het manoeuvreren was waarna het voertuig achteruit de sloot inreed.

Naast de Hasselter brandweer werden de brandweerduikers uit Zwolle, het oppervlaktereddingsteam uit Giethoorn en een hulpverleningsvoertuig uit Nieuwleusen naar het ongeval gestuurd. Ook een tweetal ambulances, en een traumahelikopter en diverse politie-eenheden werden ingeseind. De politie was als eerste hulpdienst ter plaatse en een agent bedacht zich geen moment en ging te water om de vrouw, welke nog net met het hoofd boven water kon blijven, uit de auto te redden. Met behulp van zijn collega en enkele omstanders werd de vrouw aan wal geholpen.

Toen duidelijk was dat de vrouw uit het voertuig was kon er direct worden afgeschaald en vele hulpdiensten konden weer inrukken. Brandweermannen in waadpakken controleerden het voertuig en maakten alvast een lijn klaar voor de berger. Ondertussen kon de politieagent zich wat opwarmen in het brandweervoertuig. De agenten konden snel worden afgelost door een collega. De onfortuinlijke bestuurster werd ondertussen in een ambulance nagekeken en onderzocht op letsel. Hiervan bleek geen sprake. De vrouw werd onderworpen aan een blaastest welke voor de vrouw ongunstig uitkwam waarop zij per ambulance onder begeleiding van de politie werd overgebracht naar het politiebureau in Staphorst. Daar zal een uitgebreide ademanalyse uitsluitsel moeten brengen.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg bij het bergen hulp van de brandweer en kon zo vrij makkelijk de Volkswagen Up uit de sloot takelen en afvoeren. Een medewerker van het waterschap kwam controleren op eventuele vervuiling van de sloot maar dit was niet het geval.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Woensdag 6 december 2023

Emmen: Ambulance en auto botsen op kruising

Op de Rondweg van Emmen vond woensdagmorgen een aanrijding plaats tussen een ambulance en een personenauto. Op de kruising kwam de personenauto in botsing met een ambulance welke reed met Optische,- en geluidssignalen en onderweg was naar Barger-Compascuum voor een melding van een ongeval. De auto botste tegen de aumbulance waarna deze weer tegen een verkeerslicht botste. Ondanks de flinke botsing raakten er bij het ongeval niemand gewond. De schade aan beide voertuigen is groot. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe & Ronef Media

 

Almelo: Inval in flatwoning vanwege verward gedrag

De politie heeft dinsdagavond een inval gedaan in een flatwoning in Almelo. De inval vond omstreeks negen uur plaats aan de Drakensteyn. De inval werd gedaan door de Dienst Speciale Interventies (DSI) vanwege een man met verward gedrag. De voordeur van het appartement werd met geweld geforceerd waarna de man kon worden overmeesterd. Na een tijdje werd de persoon onwel en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. . Één persoon is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe de man er nu aan toe is is onbekend.

Een bijdrage van Floris Kayim

 


Dinsdag 5 december 2023

Rolde: Auto botst tegen boom bij glijpartij op Provincialeweg

Op de Provincialeweg tussen Gieten en Rolde is rond het middaguur een auto op een boom gebotst. Medewerkers van de buitendienst gem Aa en Hunze zagen het ongeval gebeuren. Toen bleek dat de bestuurder niet gewond was geraakt en deze zelfstandig uit de auto kon komen hebben de medewerkers het verkeer geregeld. Voor alle zekerheid werd de bestuurder nagekeken in een ambulance. Hier werd bevestigd dat er geen letsel was. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid over het naastgelegen fietspad.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Gieten: Eenzijdig ongeval op Veenhoverdijk door gladheid

Een automobiliste is dinsdagochtend rond 08.20 uur met haar auto in de sloot langs de Veenhoverdijk bij Veenhof beland. De vrouw, die door de brandweer moest worden bevrijd, is hierbij gewond geraakt. Naast de brandweer van Gieten waren ook de hulpverleningsvoertuigen uit Groningen met het waterongevallenteam aanwezig en brandweer Emmen met het hulpverleningsvoertuig. Laatstgenoemde hoefde niet in actie te komen.

Na een eerste controle in de ambulance werd de bestuurster naar het ziekenhuis overgebracht met onbekende verwondingen. De overige inzittenden van de auto, twee kinderen, bleven ongedeerd. Het voertuig, een twee jaar oude BMW Stationwagen raakte fors beschadigd en is door berger Hamstra uit Tynaarlo geborgen.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Maandag 4 december 2023

Assen: Politie onderzoekt brand aan Doevenkamp

Aan de Doevenkamp in Assen woedde in de ochtend van zondag 3 december een brand. Ter plaatse bleek dat er twee voertuigen in brand stonden. Op 24 november stond er ook al een auto in brand in deze straat. De politie doet onderzoek naar hoe de brand is ontstaan.

Afgelopen zondagochtend ontving de politie een melding van een autobrand aan de Doevenkamp in Assen. Twee geparkeerde auto’s stonden onder een appartementencomplex in de brand. Uit voorzorg werden er meerdere appartementen ontruimd. Twee personen werden door de ambulance ter plekke nagekeken vanwege het inademen van rook. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. Verschillende woningen zijn nog steeds onbewoonbaar.

Onderzoek
De politie doet onderzoek naar hoe de brand precies is ontstaan. Hierbij wordt ook onderzoek gedaan naar of er sprake is van brandstichting. Ook onderzoeken we of er een verband is met een autobrand die op 24 november plaatsvond aan de Doevenkamp. De politie onderzoekt ook een brand aan de Dahliastraat rond 10 voor 6 diezelfde ochtend.

Bent u getuige geweest van een van deze branden? Heeft u beelden van deze incidenten? Of heeft u anderzijds informatie die ons mogelijk kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844 of via het online tipformulier op deze pagina. U kunt ook anoniem contact opnemen via Meld Misdaad Anoniem (online of via 0800-6070).

 


Zondag 3 december 2023

Assen: Twee branden binnen een half uur, politie doet onderzoek

Aan de Dahliastraat is vanochtend een schuurtje door brand volledig verwoest. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het houten dak. De brand werd rond 06:00 uur ontdekt. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Kort na deze brand brak er nog geen kilometer verderop opnieuw een brand uit. Nu was er aan de Doevenkamp brand ontstaan. De brandweer kreeg in eerste instantie een melding van een autobrand. Deze brand sloeg over naar een ander voertuig. De voertuigen stonden geparkeerd onder een appartementencomplex. Vanwege de brand raakten ook appartementen beschadigd. Bewoners van het complex moesten worden geëvacueerd.

Dahliastraat
Doevenkamp
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zaterdag 2 december 2023

Klazienaveen: Automobilist botst tegen geparkeerde aanhanger van vrachtwagen (Update)

Op de industriestraat heeft zaterdag rond 19.50 uur een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Brandweer Klazienaveen, de ambulancedienst en de politie werden met spoed opgeroepen. Ook het Mobiel Medisch Team werd opgeroepen. Ondanks de inzet van de hulpdiensten kwam voor de automobilist, een 39-jarige man uit de gemeente Emmen, alle hulp te laat. Het slachtoffer is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

Zoals het nu lijkt is bij het ongeval een automobilist met zijn voertuig tegen een geparkeerde aanhanger van een vrachtwagen gebotst. De Industriestraat was ten tijde van het ongeval en het daarop volgend politieonderzoek afgesloten.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Vrijdag 1 december 2023

Valthermond: Ongeval op beruchte kruising van de Dreef met de Drents Mondenweg

Op de beruchte kruising van de Dreef met de Drentse Mondenweg zijn een bestelauto en een personenauto op elkaar gebotst. Door de botsing belandde de bestelauto in een greppel naast de weg.

Vanwege het ongeluk was door de politie zowel de Dreef als de Drentse Mondenweg afgesloten vanwege het onderzoek en de berging van de voertuigen. De opgeroepen brandweer was niet nodig, alle betrokken personen zouden uit de voertuigen zijn. Bij het ongeval raakten niemand gewond.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.