Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

December 2023 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Zaterdag 16 december 2023


Vrijdag 15 december 2023

De Krim: Uitslaande brand in woonboerderij aan Posthoornweg

Een felle brand in een woonboerderij aan de Posthoornweg heeft voor veel schade gezorgd. Op de alarmcentrale kwam om 20:24 uur de eerste melding binnen van de brand. Al snel was duidelijk dat het serieus was waarop het sein middelbrand werd gegeven en niet veel later zelfs grote brand. Brandweerkorpsen van De Krim, Slagharen, Hardenberg en Gramsbergen werkten zich in het zweet om de brand onder controle te krijgen.

Ondanks hun inzet werd de voorzijde van de woonboerderij geheel verwoest. Door het maken van een stoplijn kon de achterzijde worden behouden. Nadat de laatste brandhaarden in de nok van het dak werden geblust kon de brandweer melden dat men de brand meester was. Wel zal men nog enige tijd bezig zijn met het nablussen. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

 

Eext: Brandweer bevrijdt bestuurder na eenzijdig ongeval

Op de Anderenseweg bij Eext is vrijdagmiddag een bedrijfsbus van de weg geraakt en in een greppel beland. De bestuurder van de bus moest door de brandweer worden bevrijd. De weg is in beide richtingen afgesloten. De man is onderzocht in de ambulance op letsel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Na de controle in de ambulance kon de man worden opgehaald door zijn echtgenote. Berger Hamstra heeft de bedrijfsauto uit de greppel getakeld en afgevoerd.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Donderdag 14 december 2023


Woensdag 13 december 2023

Kampen: Man overleden na steekincident aan Gildestraat (Update)

Bij een steekincident aan de Gildestraat is woensdagavond een man ernstig gewond geraakt. De zwaargewonde man, een 46-jarige inwoner van Kampen, zou in een bedrijf zijn neergestoken. Naast de ambulancedienst werd ook een traumateam opgeroepen welke per helikopter vanuit Amsterdam onderweg was. Ook werd de brandweer opgeroepen om met zichtschermen ter plaatse te komen.

Het personeel van de ambulance besloot om niet te wachten op het traumateam en gingen met spoed naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Op straat troffen agenten een mes aan welke werd afgeschermd met een krat en enkele verkeerskegels.

In een Burgernetmelding werden mensen verzocht uit te kijken naar de dader, een blanke man van ongeveer 50 jaar oud, ongeveer 2 meter lang, grijs haar en donkere werkkleding. Een kwartier later kwam de oproep te vervallen. De verdachte, een 52-jarige man uit Kampen, was door de politie aangehouden.

De Forensische Opsporing doet ter plaatse onderzoek. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Dinsdag 12 december 2023

Staphorst: Vrouw botst met auto tegen boom op JJ Gorterlaan
Een vrouw is aan het beging van de avond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Op de JJ Gorterlaan botste de automobiliste met haar voertuig tegen een boom. De vrouw raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt in een bocht. De vrouw is met letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de zwaar beschadigde elektrische Smart afgevoerd.
Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Kampen: Brand in oplegger bij transportbedrijf

Maandagavond rond 23:30 uur kwam er voor de brandweer Kampen een melding binnen van een brand wegvervoer. Bij een transportbedrijf aan de Transportlaan zou er volgens de melding een vrachtwagen in brand staan. Aanrijdend waren al flinke rookwolken te zien en bij aankomst van de Kamper spuitgasten stond er een oplegger in brand. Snel konden vrachtwagens, welke naast de brandende oplegger geparkeerd stonden, worden weggehaald. Later werd ook het betreffende voertuig uit de rij gehaald om overslag te voorkomen. Met behulp van een kraan werd de lading uit de oplegger gehaald om deze goed te kunnen blussen. De adviseur gevaarlijke stoffen werd ingeseind en kwam ter plaatse. Volgend het ADR-bord zou de lading accumulatoren bevatten. De brandweer is enige tijd bezig geweest met de bluswerkzaamheden.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Maandag 11 december 2023

Meppel: Getuigen gezocht van mishandeling van minderjarige

Een minderjarige jongen uit Koekange is in de nacht van zaterdag 2 december op zondag 3 december mishandeld in de buurt van de Grote Kerkstraat in Meppel.

De mishandeling vond plaats omstreeks 00:30 uur. De politie doet onderzoek en bekijkt videobeelden. Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen.

Heb jij iets gezien of gehoord dat de politie kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844. Meld je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Fluitenberg: Gewonde bij kop-staartbotsing op A28

Een botsing tussen meerdere personenauto's op de A28 was de oorzaak van een flinke file ter hoogte van Fluitenberg. Een tweetal ambulances werden opgeroepen om de bestuurders te controleren op letsel. Bij de kop-staartbotsing raakte een automobilist gewond en is overgebracht naar een ziekenhuis. Vanwege het ongeval was de weg enige tijd afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft twee voertuigen afgevoerd.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zondag 10 december 2023Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.