Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

December 2023 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !

 Zaterdag 23 december 2023


Vrijdag 22 december 2023


Donderdag 21 december 2023

Rouveen: Auto botst tegen omgewaaide boom op Klaas Kloosterweg

Politie, brandweer en ambulance werden vanavond verzocht om met spoed naar de Klaas Kloosterweg West te gaan. Aldaar zou volgens de melding een auto tegen een boom zijn gebotst. Ter hoogte van het Geezenland was een automobilist met in zijn voertuig nog drie kinderen tegen een omgewaaide boom gebotst.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek het gelukkig allemaal mee te vallen. Wel werden alle inzittenden gecontroleerd in een ambulance maar van letsel was geen sprake. Brandweer Staphorst maakte snel korte metten met de boom en koppelden de accu los van het voertuig. De man en zijn kinderen werden opgehaald door een bekende. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam naar de Klaas Kloosterweg om het voertuig te bergen. De Brandweer van Staphorst kreeg al snel een volgende melding. Ditmaal konden ze koers maken richting de Conradsweg. Ook daar zou een boom over de weg liggen.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Woensdag 20 december 2023


Dinsdag 19 december 2023

De Lichtmis: Gewonde bij kop-staartbotsing op A28
Bij een kop-staartbotsing op de A28 ter hoogte van De Lichtmis is vanmorgen rond 09:00 uur een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer zat in de voorste van de drie voertuigen die op elkaar botsten. Een vierde voertuig, welke bij het ongeval betrokken was, kon op eigen kracht verder. De drie beschadigde voertuigen werden door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd. De opgeroepen brandweer van Staphorst heeft de situatie veiliggesteld en kon daarna al snel weer inrukken.

Vanwege lekkage van olie moest het wegdek worden gereinigd. Hierdoor duurde de afsluiting van twee rijstroken langer dan gepland. Met behulp van een wegdekreiniger van de firma van der Kolk werd het asfalt ontdaan van de olie. Rond 10:30 uur waren de werkzaamheden klaar en werd de gehele snelweg weer vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Hollandscheveld: Getuigen gezocht van brandstichting in woning

In de nacht van maandag 18 december op dinsdag 19 december 2023 heeft er een felle brand gewoed aan De Boeten in Hollandscheveld. De politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

De melding kwam binnen rond 23:30 uur. Bij aankomst van politie en brandweer stond een woning volledig in brand. Ook omliggende woningen raakten hierdoor zwaar beschadigd. Er werd opgeschaald naar GRIP 1 en de brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. In de woning waar de brand is ontstaan waren op dat moment een vrouw en een kind aanwezig. Door buren die snel te hulp schoten hebben zij de woning gelukkig op tijd kunnen verlaten, maar de situatie had heel anders af kunnen lopen. De vrouw en het kind zijn voor controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Geef uw informatie door!
De recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en houdt er sterk rekening mee dat er sprake is van brandstichting. Er wordt vandaag technisch en sporenonderzoek gedaan naar de precieze oorzaak van de brand. Door getuigen is een persoon in donkere kleding gezien die mogelijk iets bij de woning naar binnen heeft gegooid en daarna hard wegliep in de richting van een nabijgelegen school. Er zijn door meerdere getuigen ook één of meerdere harde knallen gehoord. Ook deze informatie wordt meegenomen in het onderzoek.

Camerabeelden gezocht
De politie is ook op zoek naar getuigen en camerabeelden. Woont u in de buurt of (nabije) omgeving van deze brand? En heeft u camerabeelden (van bijvoorbeeld een dashcam, deurbelcamera en/of andere beveiligingscamera) die ons kunnen helpen? Of weet u in het algemeen meer over deze brand? Neem dan direct contact op met de politie. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 o.v.v. zaaksnummer 2023335968. Anoniem informatie doorgeven kan ook. Bel dan met 0800-7000. U kunt ook het online tipformulier onderaan deze pagina gebruiken.

 

Almelo: Auto onder verdachte omstandigheden uitgebrand

Vannacht rond 03:00 uur zijn de hulpdiensten van Almelo gealarmeerd voor een autobrand aan de Prattenburg. Bij aankomst bleek een personenauto in brand te staan. De brandweer had het vuur snel onder controle maar de auto is totaal verwoest. De auto die er naast stond geparkeerd liep lichte schade op. Een buurtbewoner hoorde een hele harde knal en ging kijken wat er aan de hand was en zag dat er een auto in brand stond en alarmeerde de hulpdiensten. Nadat de brand was geblust zijn de eigenaren van de getroffen auto’s gewekt en geïnformeerd door de politie. De omgeving van de auto is door de politie afgezet voor verder onderzoek. Er raakte bij de brand niemand gewond.

Een bijdrage van Floris Kayim

 


Maandag 18 december 2023

Assen: Auto's gaan in vlammen op in wijk Baggelhuizen

In de nacht van zondag op maandag werden de brandweer korpsen van Assen en Smilde rond 03.30 uur opgeroepen voor een autobrand aan de Oldambtstraat(wijk Baggelhuizen).

Op een parkeerplaats voor een aantal woningen stond bij aankomst van de brandweer een busje volledig in brand. Twee auto's welke naast het brandende busje stonden werden ook door het vuur verwoest, een 4e auto raakte beschadigd. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is van de brand.

Naast de vier voertuigen raakte ook een woning beschadigd door de brand.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zondag 17 december 2023

Nordhorn: Nederlander omgekomen bij eenzijdig ongeval

Zaterdag rond 22:10 uur heeft er op de Veldhauser Strasse een ernstig eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een automobilist kwam door onduidelijke reden in een bocht naast de weg en botste op een boom. De brandweer van Nordhorn heeft de man met levensbedreigende verwondingen uit het wrak weten te bevrijden waarna hij met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Helaas bezweek het 26-jarige slachtoffer later die avond aan zijn verwondingen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

 

Lemele / Ommen: Twee zwaargewonden na steekincident, drie verdachten aangehouden

Twee personen zijn vannacht zwaargewond geraakt bij een steekincident dat plaatsvond bij het uitgaan van Zaal Dijk in Lemele. Daar werd op de zaterdagavond een optreden gegeven door zanger Bilal Wahib, waarna de uitgaansgelegenheid zondagochtend om 3:00 de deuren sloot. Om 3:21 kreeg de politie melding van het steekincident buiten de bekende locatie.

Op een steenworp afstand van de discotheek, aan het begin van de Dominee Berkhofweg, bleek het incident te hebben plaatsgevonden. Twee personen, raakten daarbij zwaargewond. Beiden zijn per ambulance met spoed naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Het mobiel medisch team van het UMCG in Groningen werd per traumahelikopter ingevlogen, en had een rendez-vous met een ambulance bij Lemelerveld. Daar is de trauma arts ingestapt, en verder meegereden naar het ziekenhuis. De slachtoffers zijn 18 en 19 jaar oud en komen uit Westerhaar-Vriezenveensewijk.

De politie startte direct een onderzoek en al snel kwam daaruit een omschrijving van een voertuig. Dat voertuig werd om 3:31, tien minuten na de eerste melding, door politieauto’s die zich naar Lemele haastte tegemoet gereden op de Hammerweg in Ommen. Ter hoogte van de melkfabriek werd het voertuig direct tot stoppen gebracht en zijn alle drie inzittenden, twee Coevordenaren van 16 en 19 jaar en een 18-jarige Emmenaar, aangehouden als verdachten en ingesloten.

In het voertuig werd een mes aangetroffen, dat door een daarvoor opgeleide hondengeleider van de politie veilig is gesteld. Nadat de forensische opsporing van de politie kort onderzoek heeft gedaan bij het voertuig werd deze in beslag genomen, en afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Het begin van de Dominee Berkhofweg was een lange tijd afgesloten en aangemerkt als plaats delict, maar uiteindelijk heeft de politie hier geen verder forensisch onderzoek gedaan. Wat de aanleiding van het steekincident is geweest, en of er mogelijk binnen bij Zaal Dijk al een conflict heeft plaatsgevonden, zal uit verder onderzoek moeten blijken. De politie heeft verschillende getuigen gehoord, en zal dat ook nog verder doen.

Een bijdrage van Ardesch Media

 Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.