Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

December 2023 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !


Zondag 31 december


Zaterdag 30 december


Vrijdag 29 december

Elp: Auto botst op losgebroken paard op N374

Op de Schoonloërweg, de N374 tussen Elp en Schoonloo, heeft vrijdagmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een paard. Het paard overleefde de klap maar raakte wel ernstig gewond aan benen en hoofd. Het dier was ontsnapt van een nabij gelegen manege. De betrokken automobilist werd in een ambulance onderzocht maar bleek geen letsel te hebben. De man is opgehaald door familie, zijn auto die door de aanrijding totaal was vernield werd door een bergingsbedrijf afgevoerd. Een dierenarts heeft het paard onderzocht en deze zal behandeld worden in een dierenkliniek. Vanwege het ongeval was er korte tijd slechts een rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Donderdag 28 december

Kampen: Politie houdt man aan in onderzoek naar overlijden van Maas van den Heuvel

De politie heeft op 28 december in meerdere panden in Kampen en twee woningen in Schiedam zoekingen gedaan.
Deze zoekingen werden verricht in het kader van het onderzoek naar het overlijden van Maas van den Heuvel in Kampen en het onderzoek naar een gewelddadige woningoverval in Epe. In Schiedam hield de politie een 22-jarige man uit Curaçao aan op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van Maas van den Heuvel. Het OM en de politie sluiten meerdere nieuwe aanhoudingen niet uit.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Woensdag 27 december

Giethmen: Nieuwbouwchalet op bungalowpark fors beschadig bij brand

Een recent nieuw gebouwd chalet op Bungalowpark ’t Giethmenseveld in Giethmen is aan het einde van de middag zwaar beschadigd geraakt bij een brand. Kort voor vijven werd rook opgemerkt: Onder andere bij de schoorsteen, maar ook via andere kieren werkte de rook zich al naar buiten.

De brandweer heeft de nodige moeite moeten doen om de bron van al dat rook te vinden. Gebrekkige informatie van de eigenaar over de bouwconstructie maakte het niet makkelijker. Een deel van de gevelbekleding onder de nok werd weg gesloopt, en op het dak werd de schoorsteen verwijderd. Uiteindelijk bleek het vuur op grondniveau te woeden, achter een stuk voor de sier uitgebouwde gevelbekleding.

Na een eerste slag met de halligan-tool kwam de oranje gloed al tegemoet. Snel werd meer ruimte gemaakt, en kon het vuur worden geblust. Het bleek aan de achterkant van de houtkachel te branden. Om zeker te zijn dat het vuur in het houten bouwwerk voor goed gedoofd was werd aan de binnenzijde met een motorzaag de gipswand open gemaakt, en is na sloopwerk de hele kachel inclusief schoorsteen verwijderd.

Een bijdrage van Ardesch Media

 


Dinsdag 26 december 2023 (2e Kerstdag)


Maandag 25 december 2023 (1e Kerstdag)


Zondag 24 december 2023

Dedemsvaart: Automobilist vliegt uit de bocht en belandt op de kop in sloot

Een automobilist is op kerstavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in het buitengebied tussen Dedemsvaart en Ommen. De man reed kort voor half zes over de weg Ommerkanaal in de richting van Ommen, toen hij uit de scherpe linkse bocht ter hoogte van de brug over het gelijknamige kanaal vloog.

De blauwe Peugeot kwam rechts naast de weg, plette een pijlbord dat voor de bocht waarschuwt, en kwam in de naastgelegen sloot terecht. Daar kantelde de auto en gleed deze over het dak over de slootkant tot de 307 voor een duiker tot stilstand kwam.

Aanwonenden kwamen in actie, en zorgden er onder andere voor dat er snel verlichting kwam in het donkere buitengebied. De met spoed gearriveerde brandweer en ambulancedienst konden de bestuurder via de achterklep uit het voertuig helpen. Hij is per ambulance voor verdere controle naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

Berger Autax uit Ommen heeft het voertuig weer op vier wielen gezet en afgevoerd.

Een bijdrage van Ardesch Media


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.