Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Februari 2023 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Woensdag 1 maart 2023


Dinsdag 28 februari 2023

Gasselternijveen: twee bedrijfsauto's in puin
Bij een botsing tussen een bestelauto en een bestelbus in Gasselternijveen op de kruising van de Ir. W.I.C. van Veelenweg, de Tuinstraat en de Dideldomweg is de bus gekanteld.
Hoewel de ravage groot was, vielen er geen gewonden.
Volgens een ooggetuige reed het busje de kruising op om over te steken, maar kwam hij daar in botsing met de auto.
De auto raakte total loss.
Vermoedelijk was de laagstaande zon de oorzaak van het ongeluk.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe


N33: Eén gewonde bestuurder, twee voertuigen total loss
Maandagmorgen rond half twaalf reden de brandweer van Rolde, meerdere ambulances en politievoertuigen met spoed naar de N33, waar ter hoogte van Anderen een Mercedes-Sprinter-busje van DHL en een personenauto onplezierig hard kennis met elkaar gemaakt hadden.
Na de eerste confrontatie klapte de personenauto hard tegen de vangrail, waardoor dit voertuig nagenoeg onherkenbaar vervormde.
De gewonde bestuurder werd door de brandweer uit het wrak bevrijd.
De DHL-bus liep rechts-voor zware schade op.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Maandag 27 februari 2023

Holthone: schoorsteenbrand op rieten dak van zorginstelling
Maandagavond om half tien werden brandweereenheden uit Coevorden en Gramsbergen ontboden bij zorginstelling De Klumpe op landgoed de Grote Scheere, waar brand woedde in de schoorsteen.
Op zich was nog geen spannend nieuws, maar er werd al snel duidelijk gemaakt, dat het riante gebouw voorzien was van een rieten dak. En bij het horen van de combinatie "rieten dak" en "schoorsteenbrand" wordt de weg van de kazerne naar de "plaats incident" opeens een stuk spannender, want: wat tref je aan bij aankomst? Het hart van de brandweerman klopt opeens flink wat sneller!
Het viel gelukkig mee dit keer, aangezien er voor aankomst van de rode wagens al doortastend was ingegrepen en het personeel het risico op overslag op het rieten dak had weten te voorkomen.
De meesten spuitgasten hoefden dus niet aan de bak, terwijl enkele van hun collega's de inhoud van de haard naar buiten brachten en de bemanning van de hoogwerker de schoorsteen veegde.Zondag 26 februari 2023
Zaterdag 25 februari 2023

Grafhorst: vrachtwagencombinatie gekanteld op de Grafhorsterweg

Op de N760 -de Grafhorsterweg tussen Grafhorst en Kamperzeedijk, is vrijdagmiddag rond 14:00 uur een vrachtwagen geladen met maïs gekanteld, nadat hij in de recent aangelegde (nog zachte) berm terecht kwam. Een poging om de vrachtwagen weer op de weg te krijgen pakte verkeerd uit: de truck met oplegger kantelde en schoof dwars over de weg.

De chauffeur werd door een passant geholpen en kon ongeschonden uit zijn cabine klimmen. Om de weg vrij te krijgen werd bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek opgeroepen. Met de zware bergingstruck en een telescoopkraan werd de combinatie, nadat de lading maïs was overgeschept, weer op zijn wielen gezet.
Ondertussen werd de kapot gereden berm op orde gemaakt en een gesneuveld verkeersbord vervangen. Tot slot werd een veeg/zuigmachine van de firma van der Kolk ingezet om de weg schoon te maken. Rond 18:00 uur waren de werkzaamheden afgerond en werd de weg weer vrijgegeven.


Een bijdrage van Henry Wallinga

Vrijdag 24 februari 2023

Donderdag 23 februari 2023
Woensdag 22 februari 2023
Dinsdag 21 februari 2023

Emmen: VW in tuin aan de Oosterveldsestraat geparkeerd
Dinsdagmiddag rond half vier reden ambulance en politie met de nodige spoed naar de Oosterveldsestraat, waar een auto de tuin van een woning in gereden was.
De VW was tegen een boompje tot stilstand gekomen. Die voorkwam dat de auto tegen de woning op reed.

De bejaarde bestuurder was kennelijk fysiek ongedeerd, maar werd voor alle zekerheid in de ambulance nagekeken.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Zwartsluis: brandweer bevrijdt zwaan van vissnoer

Omwonenden van De Kolk ontdekten maandagmorgen dat er een zwaan vast zat aan een paal.
Het arme beestje zat verstrikt in een vissnoer wat vast aan de paal zat. Hierop werd de Dierenambulance opgeroepen.
Echter die kon vanaf de wal niets voor het beestje betekenen. Hulp van de Sluziger brandweer was nodig waarop die uitrukten met een tankautospuit en de brandweerboot.

Als eerste werd gepoogd om het beest te pakken te krijgen door een brandweerman in waadpak.
Bij het zien van de brandweerman probeerde de zwaan met al zijn kracht te vluchten en knapte het vissnoer los van de paal. Nu werd de boot te water gelaten en na een korte achtervolging kon de zwaan worden gepakt en werd deze overgedragen aan de medewerkste
rs van de Dierenambulance. Zij konden al snel een aas en wat vissnoer verwijderen. In de Dierenambulance werd het beest verder gecontroleerd en werd nog een stuk vissnoer van de poot gehaald. Na een grondige inspectie werd de zwaan uiteindelijk weer teruggezet in de kolk.


Een bijdrage van Henry Wallinga
Maandag 20 februari 2023

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht