Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Januari 2023 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Donderdag 12 januari 2023

Land Rover in het Kanaal Buinen - Schoonoord
Rond tien over negen woensdagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een auto, die aan de Buinerstraat in het water zou liggen. Het voertuig bleek echter in het Kanaal Buinen - Schoonoord te liggen en wel aan de Bronnegerstraat tussen Bronneger en Buinen.
De bestuurder was in een flauwe bocht de macht over het stuur verloren. De man belde zelf 112, waarop politie- en ambulancepersoneel hem uit de auto hielp.
Hij is na onderzoek in de ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Berger Willem Keizer uit Stadskanaal heeft de auto geborgen.

Een bijdrage van Persbureau DrentheWoensdag 11 januari 202

Dinsdag 10 januari 2023

Zwartsluis: schuur achter woning volledig in de as gelegd

Een felle uitslaande brand heeft maandagavond een schuur achter een woning aan De Velde compleet verwoest. De brandweer van Hasselt kreeg om 20:45 de melding van de brand binnen. Vrijwel direct werd er vanuit de alarmcentrale opgeschaald naar middelbrand waarop ook de tankwagen van Hasselt en het korps van Zwartsluis werd gealarmeerd. Niet veel later werd ook de tankwagen van brandweer Vollenhove opgeroepen om zeker te zijn van voldoende bluswater.

Bij aankomst van de brandweer stortte het dak van de grote schuur in. Direct werd ingezet om overslag naar aangrenzende percelen te voorkomen. Enkele rietgedekte panden stonden op het punt om ten prooi te vallen aan de vlammen. Hierdoor werd opgeschaald naar grote brand waarop ook brandweer Genemuiden met de tankautospuit en het groot watertransport, welke overigens niet is ingezet, ter plaatse kwam. Door kordaat optreden van de diverse brandweerkorpsen werd overslag voorkomen. Wel werd de schuur, met daarin voornamelijk hout, volledig verwoest.
Met behulp van een kraan van loonbedrijf Grolleman werden de restanten van de schuur uit elkaar getrokken om het blussen te vergemakkelijken.
Rond 23:30 uur waren de bluswerkzaamheden klaar en kon het ingezette materiaal worden opgeruimd en keerden de spuitgasten terug naar de posten. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.


Een bijdrage van Henry WallingaMaandag 9 januari 2023

Linde: bestelauto vliegt van de Paardelanden de sloot in tegen reeks bomen

Maandagmiddag even na half zes begaven diverse hulpverleners, waaronder de brandweer van Zuidwolde, politie, ambulancebemanningen en een Mobiel Medisch Team zich met spoed naar de weg De Paardelanden in Linde in verband met een ernstig ongeval
Men trof daar een zwaar beschadigde bestelauto aan, die zo te zien van de weg was geraakt, in de bermsloot kwam en vervolgens een bosje in was geschoten, waar enkele bomen de wagen tot stilstand brachten nadat de bus kantelde.
Een van de drie inzittenden wist zich uit de verfomfaaide cabine te bevrijden, maar de redding van de andere twee kostte aanzienlijk meer moeite.
De brandweer besloot het voertuig aan enkele bomen te zekeren en de wagen vervolgens met nankracht overeind te trekken..
Nadat dat gelukt was konden de twee mannen alsnog uit het benarde positie geholpen worden.Zondag 8 januari 2023

Coevorden: auto klapt tegen vangrail bij viaduct Ballast

Zondagmiddag klapte een Toypta Yaris personenauto, die op de N34 in de richting van Hardenberg reed, door onduidelijke oorzaak tegen de vangrail vlak bij viaduct Ballast van de afslag Emlichheim bij Coevorden.. De inzittenden -een man en een vrouw-. zijn voor een onderzoek met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Berger Koolen haalde het wrak op.
Het verkeer kon via de af- en oprit de ongevalslokatie passeren.Staphorst: trein ramt tractor op overweg Gemeenteweg

Een trein is zaterdagavond rond 20:30 uur in botsing gekomen met een tractor met twee personen op de spoorwegovergang aan de Gemeenteweg. De tractor kwam vanwege een technisch mankement op de overweg tot stilstand. Toen de slagbomen naar beneden gingen en de alarmbellen begonnen te rinkelen bracht het duo zich snel in veiligheid. Een aanstormende trein vanuit Zwolle ramde de voorzijde van de tractor waarna deze om zijn as tolde. Eén van de voorwielen kwam vele meters verderop in een sloot terecht.
De trein, met daarin zo’n 400 passagiers kwam met een boel lawaai tot stilstand en raakte dusdanig beschadigd dat er voor de inzittenden vervangend vervoer moest worden geregeld.
Zowel de machinist als de treinreizigers bleven ongedeerd. Een evacuatietrein werd vanuit Meppel ingezet om de gestrande reizigers alsnog naar hun eindbestemming te brengen.

Het treinverkeer naar het Noorden kwam door dit incident geheel plat te liggen. De NS heeft bussen ingezet.


Een bijdrage van Henry Wallinga


Zaterdag 7 januari 2023


Vrijdag 6 januari 2023

Hardenberg: voetganger vindt de dood door aanrijding met trein

Tegen tienen vrijdagmorgen werd om bijstand van de brandweer van Hardenberg verzocht na een dodelijk ongeval op de spoorlijn Hardenberg - Gramsbergen,ter hoogte van de Floralaan.
Op de overweg had een Arrivatrein een voetganger aangereden, die op slag de dood vond. De trein kwam ca 150 meter verderop tot stilstand.
Het stoffelijk overschot werd met schermen aan het zicht onttrokken
Treinverkeer tussen Hardenberg en Emmen v.v.- werd stilgelegd, totdat het stoffelijk overschot afgehaald en het onderzoek afgerond was..
Daarna kon ook de overweg waar het drama was gebeurd, weer open.
Donderdag 5 januari
Woensdag 4 januari 2023
Dinsdag 3 januari 2023

Maandag 2 januari 2023
Zondag 1 januari 2023

Dedemsvaart: Wie het kleine niet deert...

Een brandweerman moet veelzijdig zijn, inventief en grote en kleine klussen aan willen pakken.
Dat bleek zondagmiddag, toen de bewoners van een woning aan de Hortensiastraat zich zorgen maakten over binnenstromend water in de kruipruimte.
Het vocht, dat door een dompeldpomp werd verwijderd, bleek net zo hard weer terug te komen.

De brandweer pompte de kruipruimte leeg, maar de bewoner zal morgen aan de slag moeten om de oorzaak van het euvel te achterhalen en het lek te dichten...
Zaterdag 31 december 2022
Vrijdag 30 december 2022
Dnderdag 29 december 2022

Laar (D): bruggetje bezwijkt onder gewicht truck met aanhanger

Donderdagmorgen vroeg voltrok zich op het oude sluisbrugggetje in het Coevorden - Picardiekanal in Laar (D) een drama.
Hoewel voor de brug een klassificatie van maximaal 3 ton gold, reed de bestuurder van een veetruck vol kratten met slachtkippen. die kort daarvoor ingeladen waren, de brug op. De naar schatting 40 ton bleken iets te veel.
Met desastreuze gevolgen...
De trekker redde het nog tot de overkant, maar direct daarop begaf de rechterzijde van het stokoude bruggetje het en stortte de aanhanger in het kanaal. De chauffeur bleef ongedeerd, maar schrok zich een ongeluk. Een buurtbewoner belde het alarmnummer, waarna de alarmcentrale een grote hoeveelheid brandweerwagens en -personeel uit Emlichheim en omstreken opriep. De meeste kippen kwamen direct om het leven, maar er waren er ook veel die verdronken in het kanaal of letsel opliepen in de volgepakte kratten.

Ook andere hulpverleners werden gealarmeerd, waaronder berger Hooikammer, die hielp bij het lossen van de kratten en containers, en later bij het optakelen de gekantelde aanhanger. Een dierenarts stelde vast welke van de dieren nog in leven konden blijven. Kippen die gewond waren werden verdoofd en gedood met een speciaal apparaat op een aanhanger.


Woensdag 28 december 2022

Zuidwolde: twee zwaar gewonden door auto tegen boom aan de N48
Rond acht uur woensdagavond werd gewag gemaakt van een ernstig ongeval op de N48 ter hoogte van hectometerpaal 109.4 bij Zuidwolde.
Ook het MMT wwerd ontboden, maar kwam niet per heli, maar met hun auto vanwege het slechte weer en de harde wind.
De auto, die verongelukt was, was frontaal tegen een boom tussen de N48 en de Slagenweg gebotst en de twee inzittenden werden door de Zuidwoldiger brandweer uit het wrak geholpen. De auto lijkt van de N48 te zijn geraakt, gezien de schade.
Meer info volgr!


N48: BMW grotendeels uitgebrand bij Balkbrug
Het feestelijke gevoel van de Kerst en Oud en Nieuw verdween als sneeuw voor de zon voor de bestuurder van een BMW stationwagen , toen de motor van zijn fraaie 3-serie ter hoogte van Balkbrug opeens inhield en vervolgens flink begon te roken. Even later werd hem duidelijk dat er brand was uitgebroken. De man zetten het voertuig aan de kant en tijdens het wachten op de brandweer brandden de motorruimte en de cabine al flink.
Voor de brandweer van Balkbrug viel er ondanks ampel water en schuim weinig meer van de BMW te redden, temeer daarde brandende auto op een gevaarlijke plek pal voor de afrit N377 op de provinciale weg stond en de berm te smal was om de auto van de rijbaan te te pakeren, maar gelukkig regelde een medewerker van Rijkswaterstaat, dat het verkeer niet plotseling om de rem ging om alsnog de inmiddels afgesloten afrit naar Balkbrug of Dedemsvaart te pakken...Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.