Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Januari 2023 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 15 januari 2023

Lutten: brand in hooiopslag tijdig ontdekt

Brandweereenheden uit Slagharen en Gramsbergen kregen zondagavond om 18:20 uur bevel tot uitrukken naar een melkveebedrijf aan de Lutteresweg in Lutten, omdat daar brand in een stal zou zijn uitgebroken.
Toen de tankautospuit uit Slagharen arriveerde bleek dat de brand in de voorraad hooi al bewongen was: er werd een familiefeestje gevierd en aanwezigen ondekten bij toeval rook in de stal, waardoor men bijtijds in kon grijpen. De blusgroep uit Gramsbergen hoefde dus niet in aktie te komen.
De voorraad hooi werd naar buiten gereden en daar verspreid, zodat eventuele gloeiende resten geen kans meer kregen.
Na gedane arbeid konden we de moderne (11 jaar oude) boerderij bekijken en even wat te drinken halen in de kantine.
Zaterdag 14 januari 2023

Emlichheim: kentekenplaatdieven actief

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Emlichheim diverse kentekenplaten gestolen.
Dat gebeurde voor zover nu bekend in de Nachtigallstraße, Meisenweg, Volzeler Mühlenweg, Berliner Straße, Am Wäldchen en aan het Bessemsland.

Een deel van de buit werd in voortuinen in de omgeving teruggevonden.
Heeft u informatie over deze zaak, neem dan a.u.b. kontakt op met de politie in Emlichheim, telefoon 0049 5943-92000


Vrijdag 13 januari 2023

N341: automobilist uit Groningen sterft door frontale aanrijding
Een 47-jarige automobilist is vrijdagmiddag tegen enen om het leven gekomen bij een frontale aanrijding op de Hammerweg tussen Ommen en Den Ham.
De personenauto reed in de richting van Ommen en kwam in een bocht op de verkeerde weghelft en klapte frontaal op een vrachtwagencombinatie.
.Andere weggebruikers stopten om hulp te verlenen, maar dit bleek voor de bestuurder van de auto helaas al te laat te komen. De brandweer verwijderde een deur uit het voertuig om het stoffelijk overschot te kunnen bergen.

De chauffeur van de vrachtwagen bleef fysiek ongedeerd, hij is opgevangen door hulpverleners.


Een bijdrage van de OmmenaarZwolle: automobiliste gewond en twee auto's total loss bij frontale botsing Lichtmisweg
Bij een forse aanrijding tussen twee personenauto’s is donderdagavond de bestuurster van een Toyota Yaris gewond geraakt.
Ze reed op de Lichtmisweg in de richting van Zwolle, toen ze frontaal in botsing kwam met een haar tegemoet komende B.M.W. 320.
Door de enorme klap schoot de Yaris enkele tientallen meters achteruit en kwam vlak voor een sloot tot stilstand.

De B.M.W. vloog, gezien de schade rondom aan de auto, een keer over de kop en kwam zwaar gehavend -half in de berm- tot stilstand.
De vrouw uit de Toyota werd met behulp van hydraulisch redgereedschap door de brandweer van Staphorst uit het wark van haar bevrijd. Ze liep zelf naar de ambulance, maar werd even later toch voor een uitgebreid onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

De bestuurder van de B.M.W. had slechts wat pijn aan borstbeen en hoofd. Voor hem was geen medische hulp nodig.

Personeel van het Team Forensische Opsporing afdeling Verkeer stelde op de ongevalslocatie een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de twee voertuigen geborgen en gestald voor nader technisch onderzoek.

De Lichtmisweg (de parallelweg van de A28) was gedurende de afhandeling van het incident voor enkele uren geheel afgesloten.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Donderdag 12 januari 2023

Land Rover in het Kanaal Buinen - Schoonoord
Rond tien over negen woensdagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een auto, die aan de Buinerstraat in het water zou liggen. Het voertuig bleek echter in het Kanaal Buinen - Schoonoord te liggen en wel aan de Bronnegerstraat tussen Bronneger en Buinen.
De bestuurder was in een flauwe bocht de macht over het stuur verloren. De man belde zelf 112, waarop politie- en ambulancepersoneel hem uit de auto hielp.
Hij is na onderzoek in de ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Berger Willem Keizer uit Stadskanaal heeft de auto geborgen.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe


Vrijdag 13 januari 2023

Donderdag 12 januari 2023
Woensdag 11 januari 2023

Dinsdag 10 januari 2023

Zwartsluis: schuur achter woning volledig in de as gelegd

Een felle uitslaande brand heeft maandagavond een schuur achter een woning aan De Velde compleet verwoest. De brandweer van Hasselt kreeg om 20:45 de melding van de brand binnen. Vrijwel direct werd er vanuit de alarmcentrale opgeschaald naar middelbrand waarop ook de tankwagen van Hasselt en het korps van Zwartsluis werd gealarmeerd. Niet veel later werd ook de tankwagen van brandweer Vollenhove opgeroepen om zeker te zijn van voldoende bluswater.

Bij aankomst van de brandweer stortte het dak van de grote schuur in. Direct werd ingezet om overslag naar aangrenzende percelen te voorkomen. Enkele rietgedekte panden stonden op het punt om ten prooi te vallen aan de vlammen. Hierdoor werd opgeschaald naar grote brand waarop ook brandweer Genemuiden met de tankautospuit en het groot watertransport, welke overigens niet is ingezet, ter plaatse kwam. Door kordaat optreden van de diverse brandweerkorpsen werd overslag voorkomen. Wel werd de schuur, met daarin voornamelijk hout, volledig verwoest.
Met behulp van een kraan van loonbedrijf Grolleman werden de restanten van de schuur uit elkaar getrokken om het blussen te vergemakkelijken.
Rond 23:30 uur waren de bluswerkzaamheden klaar en kon het ingezette materiaal worden opgeruimd en keerden de spuitgasten terug naar de posten. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.


Een bijdrage van Henry WallingaMaandag 9 januari 2023

Linde: bestelauto vliegt van de Paardelanden de sloot in tegen reeks bomen

Maandagmiddag even na half zes begaven diverse hulpverleners, waaronder de brandweer van Zuidwolde, politie, ambulancebemanningen en een Mobiel Medisch Team zich met spoed naar de weg De Paardelanden in Linde in verband met een ernstig ongeval
Men trof daar een zwaar beschadigde bestelauto aan, die zo te zien van de weg was geraakt, in de bermsloot kwam en vervolgens een bosje in was geschoten, waar enkele bomen de wagen tot stilstand brachten nadat de bus kantelde.
Een van de drie inzittenden wist zich uit de verfomfaaide cabine te bevrijden, maar de redding van de andere twee kostte aanzienlijk meer moeite.
De brandweer besloot het voertuig aan enkele bomen te zekeren en de wagen vervolgens met nankracht overeind te trekken..
Nadat dat gelukt was konden de twee mannen alsnog uit het benarde positie geholpen worden.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.