Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Januari 2023 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 29 januari 2023


Zaterdag 28 januari 2023


Vrijdag 27 januari 2023


Donderdag 26 januari 2023


Woensdag 25 januari 2023


Dinsdag 24 januari 2023

Meppel: A32 urenlang afgesloten vanwege ernstig ongeval

Op de A32 ter hoogte van Meppel heeft dinsdagmorgen rond 08:00 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden. Door het ongeval was de A32 richting het zuiden uren lang afgesloten voor het verkeer. Bij het ongeval, waarbij twee voertuigen waren betrokken, raakten drie personen gewond waarvan één ernstig. Een traumahelikopter kwam ter plaatse en landde op de snelweg.

Hoe het ongeval precies kon gebeuren is nog in onderzoek. Wel is duidelijk dat de bestuurder van de Seat Leon met hoge snelheid op het viaduct in botsing kwam met de Audi. Door deze botsing verloor de bestuurder van de Seat de macht over het stuur en kwam 200 meter verderop in de berm tegen een boom tot stilstand. Door de klap vloog het motorblok uit het voertuig en ook een voorwiel kwam weer tientallen meters verderop in een sloot terecht. De man, een 50-jarige man uit Steenwijk, is door de brandweer uit zijn totaal vernielde auto geknipt en daarna moet spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een stille getuige, de snelheidsmeter, toonde aan dat de snelheid nog zeer hoog was tijdens de impact met de boom. De twee inzittenden van de Audi, een 50-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Ruinerwold, konden het voertuig voorzichtig aan de kant van de weg zetten maar raakten door de aanrijding lichtgewond en zijn ook overgebracht naar het ziekenhuis.

Naast de Forensische Opsporing team Verkeer kwam ook een droneteam van de politie in actie om deel te nemen aan het onderzoek. Ook Rijkswaterstaat had een drone ingezet om de situatie in kaart te brengen over de te nemen maatregelen. Nadat het onderzoek was afgerond kon bergingsbedrijf Hooikammer beginnen met de berging van de voertuigen. Daarbij kregen zij assistentie van de Firma van der Lee met een kraan om het motorblok en het wiel uit het water te vissen. De gesneuvelde boom werd in stukken gezaagd en de stomp [s uit de grond gehaald.
Een gat in het wegdek werd gerepareerd en tegen het middaguur werden de afzettingen opgeruimd en kon de weg worden vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Maandag 23 januari 2023


Zondag 22 januari 2023

Valthe: zware brandschade in vrijstaande woning
Op de bovenverdieping van een woning aan de Weerdingerweg in Valthe is maandagmiddag rond 13.00 uur brand uitgebroken.
Een buurvrouw zag rook uit het dak komen en belde 112. De bewoners waren niet thuis.
randweer Emmen zette de hoogwerker in en twee blusvoertuigen, blusgroep 2e Exloërmond twee voertuigen en uit Borger reed een tankwagen
De bovenverdieping van woning liep zware brandschade op; op de benedenverdieping was flinke waterschade.
De oorzaak van de brand iis nog niet bekend.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe
Katalysatoren ontdekt bij controle op de A18; man uit gem. Hardenberg slaat op de vlucht

De politie doet onderzoek naar de herkomst van twee katalysatoren, die gevonden werden in een auto tijdens een controle op de A18 bij Didam.
De twee inzittenden van de auto (een 31- jarige man uit Almelo en een 25-jarige man uit Hardenberg) konden geen aaannemelijke verklarig geven voor de aanwezigheid van de twee dure auto-onderdelen.
De 25-jarige man wachtte zijn aanhouding niet af. Hij ging er te voet vandoor, maar werd in een ander voertuig op de A18 in zijn kraag gevat.

De politie heeft geen informatie over de aangetroffen (vermoedelijk gestolen) goederen, die afkomstig zijn van een VW of een Audi..
Is de katalysator van uw auto gestolen, neem dan z.s.m. contact op met de politie via 09008844 en vermeld registratienummer bvh2023032262


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.