Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Juli 2023 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 Zondag 9 juli 2023

Radewijk: Schuur met auto's afgebrand; woning behouden

Aan de Stobbenhaarweg, vlak aan de Duitse grens, stond een schuur in brand achter een woning. Bij aankomst van de brandweer stond de schuur al geheel in brand. De naastgelegen woning kon behouden blijven. Een paard is in paniek weggevlucht maar later worden gevangen door omstanders. De waterwinning moest worden opgebouwd uit de Radewijkerbeek. Bij de brand is asbest vrijgekomen. De gemeente is hierover in kennis gesteld en zij zullen dit verder afhandelen. De brandweerkorpsen van Hardenberg, Gramsbergen, Dedemsvaart, Bergentheim zijn bij de brand ingezet. Bij het uitbreken van de brand was er noodweer boven Radewijk.

 

Arriën: Auto en akker in brand door maken van bijzonder kiekje

Een automobilist reed op de Schapendijk en zag daar een combine aan het werk op een akker. De man wilde daar een mooie foto van maken en parkeerde zijn auto in een gedeelte van de akker welke reeds was gemaaid. Direct begon de man met het maken van foto's terwijl achter hem een catastrofe plaatsvond. Door de hitte van de katalisator van de geparkeerde auto vloog de droge akker in brand en daarbij ook de auto van de fotograaf. De brandweerkorpsen van Ommen en Dedemsvaart kwamen in actie om de auto en akker te blussen. Helaas was de auto niet meer te redden en deze brandde dan ook geheel uit. Gelukkig hebben we de foto's nog...

Een bijdrage van Ardesch Media

 


Zaterdag 8 juli 2023

Code Oranje voor delen van Nederland
Morgenmiddag en - avond geldt code oranje voor zware onweersbuien in de provincies Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Wees voorbereid! Wat kun je verwachten en wat kun je doen bij onweer?

Bron: KNMI

 

Dedemsvaart/Bergentheim: Nieuwe opvanglokaties voor vluchtelingen uit de Oekraine

Twee braakliggende terreinen komen volgens de gemeente Hardenberg in aanmerking voor tijdelijke opvanglocaties voor Oekraïners.
Het ene gaat om een stuk land aan de Zuidwolderstraat (de weg van Dedemsvaart naar Linde; een eind buiten de bebouwde kom van Dedemsvaart en – precies op de grens van de gemeente Hardenberg met die van Hoogeveen. Op beide terreinen zullen woon-units worden geplaatst, maar de plannen voor de inrichting zijn nog niet rond. De tweede locatie (Van Roijensweg 15 in Bergentheim) is een terrein ter grootte van 1.6 hectare, bevindt zich achter het terrein van een handel in isolatiemateriaal. De toegang tot het terrein, waar veertig woonunits zouden moeten komen, het bedrijf, maar daar moet een andere oplossing voor komen, aangezien men daar voortdurend aan het werk is.

Er zal dus naast overleg met de burgers ook met het bedrijf onderhandeld moeten worden.
In de komende weken gaat de gemeente met de eigenaren en de buurt in gesprek over de manier waarop de tijdelijke opvanglocaties voor Oekraïense ontheemden op deze plek vorm kan krijgen. Na de zomer neemt het college van B&W een besluit over het inrichten van de opvanglocaties. Ook is er dan een omgevingsvergunning nodig. De tijdelijke opvanglocaties in Dedemsvaart en Bergentheim worden op zijn vroegst in het 4e kwartaal van 2023 in gebruik genomen.

 


Vrijdag 7 juli 2023


Donderdag 6 juli 2023

Genemuiden: Fietser en automobilist botsen op kruising

Op de kruising van de Oosterbrugstraat en de Klaas Fuitestraat zijn donderdag aan het einde van de middag een fietser en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. De fietser kwam vanaf het Havenplein rijdend op de Oosterbrugstraat. Een tegemoetkomende automobilist wilde links de Klaas Fuitestraat inrijden maar zag daarbij de fietser over het hoofd met een flinke aanrijding als gevolg. De fietser werd een tijdje in de ambulance verzorgd en is later met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist kwam met de schrik vrij. De kruising was een tijdje afgesloten voor het verkeer.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Dalfsen: Bestelwagen op zijn kant na botsing met auto op voorrangskruising

Bij een botsing op de kruising van de Langsweg en de Dalmsholterweg is donderdagmiddag één persoon gewond geraakt. Deze persoon was de bestuurster van een witte Volkswagen Caddy. Ze wilde al rijdend op de Langsweg rechtdoor richting Lemelerveld maar zag daarbij een van rechts naderende Ford op de Dalmsholterweg, een voorrangsweg, over het hoofd. De Ford boorde zich in de flank van de Caddy waardoor deze over de kop vloog en op de zijkant tot stilstand kwam. De bestuurder van de Ford kon zonder kleerscheuren uitstappen. De bestuurster van de Caddy moest haar voorruit eruit trappen om uit de auto te komen. Zij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bergingsbedrijf Wolves heeft beide voertuigen geborgen.

Een bijdrage van Niels Jansen

 

Exloo: Vrachtwagencombinatie met slachtkippen van de weg

Op de Nieuwe Dijk, tussen Exloo en Exloërmond, is een vrachtwagen in de sloot beland. De combinatie met honderden kippen aan boord raakte in de berm, waarna de wagen de sloot in kantelde. De vrachtwagenchauffeur raakte bij het ongeval niet gewond. De weg was donderdagmiddag afgesloten in verband met het overladen en de berging van de combinatie.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Staphorst: Brand in spuitcabine van spuiterij

In een spuiterij aan de Wethouder Kuijersstraat op het industrieterrein van Staphorst is donderdagmorgen brand uitgebroken. Bij werkzaamheden in de spuitcabine, waar op dat moment een mobiele kraan stond, brak door onbekende oorzaak brand uit. Ondanks een bluspoging van één van de werknemers sloegen de vlammen over naar de afzuiginstallatie en greep het vuur snel om zich heen. De afzuiger werd snel uitgeschakeld en de brandweer werd opgeroepen. Bij aankomst van het eerste voertuig werd direct groot alarm geslagen omdat de brand reeds uitslaand was. Door dit kordate optreden van brandweer Staphorst werd erger voorkomen en bleef de brand slechts beperkt tot de spuitcabine. De schade is echter groot. Bij de brand raakte niemand gewond. Stichting Salvage kwam ter plekke om de eigenaar te ondersteunen bij het regelen van de te nemen stappen. Brandweer Staphorst kreeg assistentie van de korpsen Zwolle, Hasselt, Meppel en Nieuwleusen.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Woensdag 5 juli 2023

Zomerstorm Poly raast over ons land

"Poly" werd door de meteorologen voorspeld als een zeer zware storm - en deze keer hadden de weervoorspellers het bij het rechte eind!
Nauwelijks vertrokken of van alles vloog me om de oren: grote en kleine takken en bladeren, zelfs een mobiel toilethokje en nog veel meer.
De auto werd meerdere keren geraakt, onder andere door een zware tak, die de voorruit gelukkig heel liet. De pager bleef maar alarmeren, dus ik richtte me op het "epicentrum": het gebied tussen Coevorden, Slagharen en Hoogeveen. Daar was het al goed raak geweest, getuige de dikke laag afgerukte bladeren en takken. Toen ik een foto van een omgevallen boom wilde maken, was het bijna onmogelijk het autoportier te openen!
De koeien in de weilanden zochten de veiligste plek op door zich zo dicht mogelijk tegen elkaar te kruipen. In Dalerpeel waaiden twee bomen om, waarvan er één op een auto in de Prins Hendrikstraad belandde. Twee mannen van de gemeente Coevorden, gewapend met een kettingzaag en een vrachtwagen met een kraan, maakten korte metten met het kreupele hout. Wonder boven wonder bleek de auto nauwelijks beschadigd. Na deze barre rit reed ik naar de thuisbasis, moe en doornat!

 

Zwolle: Auto's in de sloot na botsing op kruising

Op de krusing van de Nieuwendijk en de Meeleweg zijn woensdagmorgen twee auto's met elkaar in botsing gekomen met één gewonde als gevolg. De bestuurder van een grijze Skoda welke op de Meeleweg reed kreeg op de kruising geen voorrang van een echtpaar welke in een Volvo op de Nieuwendijk richting De Lichtmis reed. Ondanks heftig remmen gleed de Volvo door in de flank van de Skoda waarna beide voertuigen in een sloot tot stilstand kwamen. Een ieder kon zelf uit de auto's stappen. De gewonde automobilist is met letsel aan zijn arm en een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. Bergingsbedrijf Wolves heeft de twee voertuigen geborgen.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Dinsdag 4 juli 2023


Maandag 3 juli 2023

Punthorst: Auto te water na botsing op Schapendijk

Bij een flinke botsing tussen twee voertuigen op de Schapendijk zijn beide bestuurders gewond geraakt. Na de botsing raakte één van de betrokken voertuigen te water. De bestuurder kon zichzelf met enige moeite in veiligheid brengen. Ook de andere bestuurder kon zelf uit de auto stappen. De brandweer van Nieuwleusen, welke was opgeroepen in verband met een mogelijke beknelling, hoefde dan ook niet in actie te komen. Beide mannen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De forensische opsporing afdeling verkeer deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft beide voertuigen geborgen. De Schapendijk was gedurende het ongeval, het onderzoek en de berging afgesloten voor het verkeer.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Zondag 2 juli 2023

Coevorden: Zoekactie naar te water geraakt persoon

In het Stieltjeskanaal is momenteel een grote zoekactie naar een persoon die te water zou zijn geraakt. Een wielrenner zag dat een persoon een fiets in het kanaal gooide en niet veel later daarop zelf ook in het water sprong. De wielrenner zag de man niet meer boven water komen waarop hij direct de hulpdiensten alarmeerde. Brandweerkorpsen van Zwinderen, Emmen en Assen, diverse politievoertuigen, een ambulance en een traumahelikopter zijn ter plaatse op de locatie. Tot op heden is zowel de fiets als de persoon nog niet aangetroffen. Een sonarboot is opgeroepen om te helpen bij de zoekactie. De zoekactie werd om 22:45 gestopt omdat er nog niemand gevonden was. Mocht er aanleiding komen om verder te gaan zoeken, door een melding van een vermissing bijvoorbeeld, dan zal er opnieuw een actie gestart worden.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Coevorden: Zeer grote brand in woning aan Friesestraat

Aan de Friesestraat is zondagavond brand uitgebroken in een woning boven de Blokker. Omdat de kans op overslag van de brand in het centrum groot is heeft de brandweer fors opgeschaald en de brand de kwalificatie zeer grote brand gegeven. Om overleg tussen de verschillende disciplines te vergemakkelijken is Grip-1 gegeven. Bewoners van naastgelegen panden zijn geëvacueerd. Ook de bewoners van een zorginstelling zijn in veiligheid gebracht maar zoals het nu lijkt mogen zij later op de avond weer terug naar hun woningen. De brandweer doet metingen in de aangrenzende panden of het weer veilig is om terug te keren. De getroffen woning is onbewoonbaar, de bewoners worden elders opgevangen. Door het adequaat handelen van een ieder is erger voorkomen en is de brand slecht bij deze ene woning gebleven. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe raakte er bij de brand niemand gewond.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Heemstede (D): Automobilist gewond na mislukte inhaalactie

Zondagavond rond half zeven reed een 60-jarige man met zijn Opel Insignia over de Haftenkamper Diek in de richting van Emlichheim. Hier was hij van plan een rij van vijf voertuigen in te halen, maar de voorste auto, bestuurd door een 82-jarige automobilist, sloeg op dat moment linksaf naar de Siedlungsstraße. De Opel-bestuurder zag dit te laat en de twee voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De Opel raakte vervolgens van de rijbaan, reed door een sloot, botste met het dak van het voertuig tegen een boom en belandde daarna weer op de weg. Terwijl de 82-jarige bestuurder en zijn passagier met de schrik vrijkwamen, liep de 60-jarige man levensbedreigend letsel op. Hij werd naar een ziekenhuis overgevlogen. De Haftenkamper Diek was gedurende de verzorging van de slachtoffers afgesloten.

 


Zaterdag 1 juli 2023


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.