Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Juli 2023 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 Zondag 16 juli 2023


Zaterdag 15 juli 2023


Vrijdag 14 juli 2023

Assen: Auto verwoest door brand
Aan het Zuidenveld is vannacht rond 00:30 uur een auto uitgebrand. Buurtbewoners hoorden een plof alsof er iets werd gegooid en kort daarna stond de geparkeerde auto in brand. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig al in lichterlaaie. Door de enorme hitte die de brand veroorzaakte raakte een andere geparkeerde auto beschadigd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Donderdag 13 juli 2023

Beilen: Motorrijder gewond na botsing tegen boom (Update)

Op de Domoweg is donderdag rond 19.00 uur door nog onbekende oorzaak een motorrijder van de weg geraakt en op het naastgelegen fietspad tegen een boom gereden. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse waaronder het MMT met de traumahelikopter. Na de botsing vloog de motor in brand. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Of er andere weggebruikers bij het ongeval betrokken waren is nog niet duidelijk.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Woensdag 12 juli 2023

Wanneperveen: Gewonde bij kop-staartbotsing op N334

Op de Blauwe Handseweg is woensdagavond een vrouw gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. De vrouw, welke samen met haar man en drie kinderen in de auto zat, stond voor de tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van de brug bij de afslag naar Belt-Schutsloot toen zij van achteren werd aangereden door een bedrijfsbus. De bestuurder van deze bus merkte te laat de stilstaande auto's voor het rode verkeerslicht op, probeerde nog te remmen en uit te wijken maar botste toch op zijn voorganger. Vanwege de impact van het ongeval en de vele inzittenden in de auto werden een tweetal ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Achteraf bleek dat de kinderen en de beide bestuurders ongedeerd waren. Hierop keerden het mobiel medisch team en de tweede ambulance weer terug naar hun eigen basis. De verkeerslichten staan op de N334 in verband met onderhoudswerkzaamheden zodat verkeer om beurten over de brug kan. Bergingsbedrijf Hooikammer werd ingezet om beide voertuigen te bergen. Vanwege het ongeval was de N334 tussen de Blauwe Handsebrug en de rotonde bij Beukers afgesloten.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Mantinge: Gewonde bij botsing tussen twee voertuigen

Op de kruising Verlengde Middenraai met de Mantingerdijk bij Mantinge vond woensdag rond 16:40uur een aanrijding plaats. Naar het ongeval kwamen twee ambulances en politie. Op de kruising zijn twee auto`s met elkaar in botsing gekomen. In beide ambulances zijn de verpleegkundigen bezig geweest met het behandelen van personen. Uiteindelijk is er één persoon overgebracht naar het ziekenhuis met letsel. De oorzaak van het ongeval is niet duidelijk en zal door de politie in kaart worden gebracht.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Lemele: Zonnepanelen in brand op dak boerderijwoning

Een woning aan de Bulemansteeg in Lemele is vanmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een brand. Kort voor elf uur werd er alarm geslagen. Op het zuidelijke dak van de in 2017 gebouwde boerderijwoning bleek brand te woeden in de in het dakbeschot geïntegreerde zonnepanelen. De brandweer van Lemelerveld, Ommen en Hellendoorn kwamen met meerdere voertuigen ter plaatse, en hadden het vuur relatief snel onder controle.

Minstens de helft van de in totaal 32 zonnepanelen is verwoest. De oorzaak van de brand moet naar alle waarschijnlijkheid ook in die panelen worden gezocht, zegt brandweerwoordvoerder Jan Wittenberg: “Maar dat weten we nu nog niet zeker. Dat zal nader onderzoek moeten uitwijzen.” De brand is voor zover bekend in ieder geval niet binnen in de woning begonnen.

De brandweer heeft binnen -en vanuit de hoogwerker van de brandweer Rijssen- een naverkenning gedaan om vast te stellen of er zich nog vuurhaarden onder de zonnepanelen bevonden. Er is niemand gewond geraakt.

Een bijdrage van Ardesch Media

 


Dinsdag 11 juli 2023

Deurze: Auto weginspecteur Rijkswaterstaat geramd bij afzetting op N33

Dinsdagmorgen rond 08.30 uur knalde een personenauto tegen een auto van een weginspecteur van Rijkswaterstaat op de N33 ter hoogte van Deurze. De weginspecteur stond daar een vrachtwagen met pech te beveiligen welke in een vluchthaven stond. Hiervoor was één rijstrook afgesloten voor het verkeer door middel van de auto met daarop een aanduiding op de weg te zetten. Een automobilist merkte dit te laat op en botste op het voertuig. Hoewel de ravage groot was vielen er geen gewonden. De N33 was tijdelijk geheel afgesloten. Door snel handelen van politie en berger was de N33 spoedig weer vrij voor het verkeer.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Maandag 10 juli 2023

Zwolle: Scooter en motorscooter botsen op elkaar

Een scooter en een motorscooter zijn maandagmiddag met elkaar op de Lingenstraat op het bedrijventerrein Hessenpoort in botsing gekomen. Beide bestuurders zijn met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de scooter vanaf de Nieuwleusenerdijk de Lingenstraat inreed om linksaf naar een bedrijf te gaan. Daarbij zag de bestuurder een tegemoetkomende motorscooter over het hoofd en botste op hem. De twee kwamen hard op het asfalt terecht. Een tweetal ambulances kwamen ter plekke voor de slachtoffers. Omdat er vele getuigen waren die allen hetzelfde verklaarden tegen de politie was een uitgebreid onderzoek niet nodig. De Lingenstraat was enige tijd afgesloten voor het verkeer maar men kon gebruik maken van een terrein om de weg te vervolgen.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Balkbrug: Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval in het buitengebied van Balkbrug is zondagavond een jongeman gewond geraakt. De jongen reed in zijn Audi vanuit de richting Veeningen naar Balkbrug maar raakte net na de afslag van de Westerhuizingerweg na een bocht van de weg en botste frontaal op een boom. Politie, ambulance en brandweer werden opgeroepen voor dit incident. De jongen is met onder meer nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De totaal vernielde Audi werd door bergingsbedrijf Autax afgevoerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Zondag 9 juli 2023

Radewijk: Schuur met auto's afgebrand; woning behouden

Aan de Stobbenhaarweg, vlak aan de Duitse grens, stond een schuur in brand achter een woning. Bij aankomst van de brandweer stond de schuur al geheel in brand. De naastgelegen woning kon behouden blijven. Een paard is in paniek weggevlucht maar later worden gevangen door omstanders. De waterwinning moest worden opgebouwd uit de Radewijkerbeek. Bij de brand is asbest vrijgekomen. De gemeente is hierover in kennis gesteld en zij zullen dit verder afhandelen. De brandweerkorpsen van Hardenberg, Gramsbergen, Dedemsvaart, Bergentheim zijn bij de brand ingezet. Bij het uitbreken van de brand was er noodweer boven Radewijk.

 

Arriën: Auto en akker in brand door maken van bijzonder kiekje

Een automobilist reed op de Schapendijk en zag daar een combine aan het werk op een akker. De man wilde daar een mooie foto van maken en parkeerde zijn auto in een gedeelte van de akker welke reeds was gemaaid. Direct begon de man met het maken van foto's terwijl achter hem een catastrofe plaatsvond. Door de hitte van de katalisator van de geparkeerde auto vloog de droge akker in brand en daarbij ook de auto van de fotograaf. De brandweerkorpsen van Ommen en Dedemsvaart kwamen in actie om de auto en akker te blussen. Helaas was de auto niet meer te redden en deze brandde dan ook geheel uit. Gelukkig hebben we de foto's nog...

Een bijdrage van Ardesch Media

 


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.