Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Juli 2023 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 Zondag 23 juli 2023

Marwijksoord: Auto schiet bij rotonde in bermsloot

Zondag even na 18.00 uur kregen brandweer, ambulance en politie een melding van een ongeval in Marwijksoord bij Rolde. Op de rotonde van de N857 met de N376 raakte een bestuurder de macht over het stuur kwijt en belandde in een bermsloot. De bestuurder werd door ambulancepersoneel nagekeken in een ambulance maar verdere medische zorg was niet nodig. De brandweer heeft de accu van de auto losgekoppeld en gecontroleerd op eventuele lekkage. De gehavende auto werd door een berger uit de sloot getakeld en overgebracht naar het depot. De weg N857 Rolde / Grolloo was enige tijd afgesloten.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Ommen: Vrouw raakt met auto van de weg en ramt lantaarnpaal en boom

Een vrouw is vanmorgen betrokken geweest bij een eenzijdig ongeval op de Hammerweg in Ommen. De vrouw reed kort voor elf uur op die weg in de richting van de stad, en kwam in een slinger bij het begin van de bebouwde kom naast de weg. Daar tussen de kruising met de Bergweg en de Wolfskuil ramde ze een lantaarnpaal volledig uit de grond, alvorens de auto om zijn as tolde en met de achterkant tegen een boom tot stilstand kwam. Als geluk bij een ongeluk bevonden er zich geen fietsers op het naastgelegen fietspad, waar de lantaarnpaal terecht kwam. Behalve de bestuurster zaten er twee jonge kinderen in de auto. Ondanks losliggende lading zoals een leeg bierkrat bleven alle inzittenden fysiek ongedeerd. Voor de geschrokken kinderen had de politie een troostbeertje. Zoals gebruikelijk is bij een ongeval werd bij de bestuurster een blaastest afgenomen. Deze gaf een A indicatie, wat betekend dat het apparaat alcohol heeft gedetecteerd. De 39-jarige vrouw uit Den Ham is zodoende als verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar op het grote ademanalyseapparaat een definitieve blaastest zal worden afgenomen. De uitslag hiervan is uiteindelijk 175 ug/l en valt voor de vrouw dus net goed uit. De verwoeste 20 jaar oude Citroën Xsara is afgevoerd door bergingsbedrijf Autax. Volgens het kentekenregister van het RDW is het voertuig niet WAM-verzekerd. De politie heeft de gemeente in kennis gesteld om de achtergebleven kabels van de lantaarnpaal veilig te stellen.

Een bijdrage van Ardesch Media

 

Gieten: Auto raakt van de weg op de Zandvoort

Op de Zandvoort tussen Gieten en De Hilte is zaterdagavond een auto van de weg geraakt en in een bijna droge sloot terechtgekomen.
De bestuurder kon zonder hulp van anderen het voertuig verlaten en uit de sloot klimmen. Ten tijde van het ongeval was de weg nat door de regen. De auto die vanuit de richting Gieten kwam maakte een pirouette en kwam weer met de neus richting Gieten te liggen. Voor zover bekend waren er geen andere weggebruikers betrokken bij het ongeluk, dat rond 21.30 uur gebeurde. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder onderzocht maar deze had geen letsel. Vanwege het incident was een deel van de weg dicht.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Zaterdag 22 juli 2023


Vrijdag 21 juli 2023

Hasselt: Auto en tractor botsen op Zwartsluizerweg

Een automobilist en een tractorbestuurder hebben vanmiddag door een onaangename verrassing met elkaar kennis moeten maken. De twee kwamen met elkaar in botsing op de Zwartsluizerweg ter hoogte van de manege. Beide bestuurders bleven ondanks de hevige aanrijding ongedeerd en konden het met het invullen van een schadeformulier afhandelen. Door de botsing was het linker voorwiel van de tractor afgebroken. Hierdoor raakte de John Deere kreupel en moest door een andere tractor met aanhanger worden opgehaald. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam de totaal vernielde bestelbus ophalen. Vanwege de berging van de tractor was de parallelweg voor een poos afgesloten.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Donderdag 20 juli 2023

Oudleusen: Fietser overleden na ongeval in fietstunnel onder N340

Woensdagmiddag vond er een ongeval plaats tussen twee fietsers in de fietstunnel onder de N340 in Oudleusen. Als gevolg hiervan is een 77-jarige man uit Dalfsen vandaag aan zijn verwondingen overleden. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk loopt nog.

Zie reportage van woensdag 19 juli

Een bijdrage van Ardesch Media

 

Nieuwleusen: Auto op de kop in sloot na eenzijdig ongeval

Een automobilist heeft woensdagavond een engeltje op zijn schouder gehad. De man kreeg op de Meeleweg een eenzijdig ongeval. Vanuit het niets is ineens een tientallen meters lang remspoor te zien, twee beschadigde bomen, een omgeploegde berm en uiteindelijk een auto op de kop in de sloot. Omstanders hoorden het ongeval en snelden naar buiten om zo de bestuurder via de achterklep te bevrijden. Wonder boven wonder kon de bestuurder zelf uit de auto klauteren en werd opgevangen in een ambulance. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Bergingsbedrijf Wolves heeft de Volvo uit de sloot getakeld en afgevoerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Woensdag 19 juli 2023

Oudleusen: Fietsers gewond in fietstunnel onder N340 (Update)

Twee fietsers zijn vanmiddag gewond geraakt bij een ongeluk in Oudleusen. Het ging kort voor vijf uur mis in de nieuwe oostelijke fietstunnel tussen de Hessenweg en de Parallelstraat; onder de N340 door ter hoogte van de Muldersstraat. Een oudere man raakte ernstig gewond, en de traumahelikopter uit Nijmegen werd verzocht een mobiel medisch team in te vliegen. Uiteindelijk is de man snel klaar gemaakt voor vervoer, en met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De traumahelikopter is uiteindelijk geannuleerd. Wel is de verpleegkundige van de tweede ambulance ter assistentie meegereden in de ambulance met de oudere man. Een derde verpleegkundige kwam met een Rapid Responder voertuig naar de plaats van het ongeval. Deze verpleegkundige is meegereden in de tweede ambulance waarmee de andere fietser -een jongeman- naar het ziekenhuis in Zwolle werd vervoerd. Hij raakte minder ernstig gewond dan de andere fietser, maar vervoer bleek wel nodig. Een politieagent heeft het Rapid Responder voertuig nagebracht zodat deze weer snel inzetbaar kon worden. De afdeling verkeer van de Forensische Opsporing van de politie heeft onderzoek gedaan op de plaats van het ongeluk. Het is op dit moment niet duidelijk of de twee fietsers elkaar daadwerkelijk hebben geraakt. De jongeman was niet in staat dit te vertellen, en de oudere man was niet aanspreekbaar. De fietstunnel was tijdens dit onderzoek en de hulpverlening een tijd afgesloten, maar met een andere tunnel een paar honderd meter verderop heeft dit niet tot groot hinder geleid. Donderdag kwam het bericht dat de oudere man, een 77-jarige man uit Dalfsen, is overleden aan zijn verwondingen.

Een bijdrage van Ardesch Media

 

Zwartsluis: Automobilist belandt in greppel na onwelwording

Een automobilist is woensdagmiddag met zijn voertuig in een greppel beland na een onwelwording. Volgens getuigen stond de man eerst een poosje op een terrein van een tankstation toen plots de auto begon te rijden en dwars de weg overschoot om uiteindelijk in een greppel te komen. De brandweer van Zwartsluis, een tweetal ambulances, een traumahelikopter en diverse eenheden van de politie werden naar de Zomerdijk gestuurd alwaar het ongeval had plaatsgevonden. De man werd voorzichtig uit de auto gehaald en is later met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. De Volkswagen werd door bergingsbedrijf Hooikammer uit de greppel gehaald en afgevoerd. Verkeer werd om beurten langs het ongeval geleid door medewerkers van de provincie Overijssel.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Dinsdag 18 juli 2023

Ees: Personenbus op de kop in akker
Op de N34 bij Ees heeft dinsdag rond 22:30 uur een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Hierbij is een personenbusje van de weg geraakt en ondersteboven in een graanakker gekomen. De bestuurder, een 48-jarige man uit ’s-Gravenhage, raakte hierbij gewond en is door de brandweerkorpsen van Borger en Emmen uit zijn voertuig gehaald. De hulpverlening, waaronder ook het MMT, is ter plaatse en de weg is afgesloten. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Rouveen: Paardentrailer met pony te water na ongeval op A28

Op de A28, tussen Staphorst en De Lichtmis is dinsdagmiddag een paardentrailer met daarin een pony te water geraakt na een ongeval. Een bestuurder van een Fiat Doblo botste achterop de paardentrailer getrokken door een Mercedes. De Mercedes kwam hierdoor in de vangrail en de paardentrailer schoot los van het trekkend voertuig. Deze kwam uiteindelijk met pony en al in de naastgelegen sloot terecht. De brandweer van Staphorst kwam in actie om de pony uit de trailer te halen en werd netjes weer, met hulp van omstanders, op het droge geholpen. De beide betrokken bestuurders werden gecontroleerd door ambulancepersoneel maar hadden geen letsel. Ook de pony bleef ongedeerd en stond alweer lekker te grazen. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de voertuigen en trailer te bergen. De 3e rijstrook was gedurende deze inzet afgesloten. Nadat de door het ongeval ontstane file is opgelost zal rijstrook één in beide richtingen worden afgesloten voor het vervangen van de vangrail. Deze werkzaamheden zullen volgens Rijkswaterstaat tot ongeveer 19:00 uur duren.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Maandag 17 juli 2023

Meppel: Twee aanhoudingen voor handel in verdovende middelen

De politie heeft op maandag 17 juli twee personen aangehouden. Een persoon werd aangehouden in een woning in Meppel, een tweede verdachte in Nijeveen. De politie heeft twee panden doorzocht. Het politieonderzoek gaat door.

Aanhouding
Maandagochtend heeft de Dienst Speciale Interventies (DSI) in Meppel een 34-jarige man aangehouden. De aanhouding vond plaats in een woning aan de Linthorst Homanstraat. Een 30-jarige man uit Meppel werd door de ondersteuningsgroep (OG) aangehouden aan de Ryge in Nijeveen. Beide verdachten zijn aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit, de handel in verdovende middelen en witwassen. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Drugsindustrie oorzaak van zware criminaliteit
Er gaan op jaarbasis in Nederland vele miljarden euro’s om in de criminele drugsindustrie. Drugsproductie- en handel is vaak de oorzaak van ondermijning in Nederland. Ondermijnende criminaliteit bestaat uit veel soorten criminaliteit en activiteiten die daarmee samenhangen. Illegale inkomsten uit drugsactiviteiten worden in de legale economie witgewassen. Het effect is dat bovenwereld en onderwereld met elkaar verweven raken. Dit ondermijnt en bedreigt onze samenleving en rechtsstaat. Deze ondermijning heeft allerlei zware criminaliteit tot gevolg. Denk aan witwassen, corruptie, bedreiging en geweld. Criminelen ondermijnen het gezag van overheid en opsporingsdiensten en vervagen normen en waarden bij legale partijen. Hierdoor verslechtert ook de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt. Daarom pakken politie en het Openbaar Ministerie de betrokken criminele netwerken hard aan.

Meerdere doorzoekingen
Direct na de aanhoudingen zijn de woningen van de verdachten doorzocht. Meerdere goederen zijn in beslag genomen. Het politieonderzoek gaat volop door en de aangehouden verdachten zullen worden verhoord.

 

Gees: Dodelijk steekincident; verdachte aangehouden

Rond 23:35 uur kreeg de politie een melding van een steekincident aan De Kamp. Hierbij raakte een 40-jarige man zeer ernstig gewond. Verschillende hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team, kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar hulpverlening mocht helaas niet meer baten. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Verdachte aangehouden
Agenten hebben direct een 29-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit dodelijke steekincident. Zowel verdachte als slachtoffer verbleven in een woning aan De Kamp in Gees. Wat er precies is gebeurd en wat de rol is geweest van de aangehouden man wordt onderzocht. De verdachte en eventuele getuigen worden vandaag verder verhoord en op de plaats van het incident wordt nog sporenonderzoek verricht. Heeft u informatie of bent u getuige geweest van dit steekincident en heeft u de politie nog niet gesproken? Neem dan direct contact met ons op. Dit kan door te bellen met 0900-8844. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken. Anoniem uw informatie delen kan via 0800-7000

 

2e Exloërmond: Losgeraakte aanhanger veroorzaakt chaos

Op de Drentse Mondenweg, de N379, heeft vanmorgen rond 07:30 uur een ongeval plaatsgevonden waarbij meerdere voertuigen waren betrokkeb. Een bestuurder van een pick-up truck verloor door onduidelijke reden zijn aanhanger. De aanhanger reed stuurloos over de weg waardoor een tweetal voertuigen moesten uitwijken voor het op hol geslagen gevaarte. Beide uitwijkende voertuigen kwamen in de berm tot stilstand. De losgeslagen aanhanger eindigde op de zijkant in de sloot. Politie, Brandweer en ambulance werden opgeroepen vanwege dit incident. Bij het ongeval zijn twee personen gewond geraakt en beide zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De Forensische Opsporing afdeling verkeer zal onderzoek doen naar de toedracht. De Drentse Mondenweg was gedurende het ongeval, ter hoogte van de rotonde bij 2e Exloërmond, voor alle verkeer afgesloten.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zondag 16 juli 2023


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.