Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Juli 2023 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 Maandag 31 juli 2023

Gasselternijveen: Auto op zijn dak op de Hoofdstraat
Een automobilist is vanochtend even voor 10.00 uur zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de Hoofdstraat in Gasselternijveen. Door een nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder, een 76-jarige vrouw uit Gasselternijveen, die vanuit Gasselternijveen kwam richting Drouwenerveen aan de linkerkant in de berm en knalde vervolgens tegen een boom, hierbij sloeg de Opel Corsa over de kop. Ambulancepersoneel ontfermde zich over het slachtoffer, voor zover bekend de enige inzittende, waarna koers werd gezet naar het ziekenhuis. Daarnaast zijn de brandweer en politie ter plaatse om assistentie te verlenen en de weg af te zetten. Ook het mobiel medisch team kwam per auto naar de locatie. Een deel van de Hoofdstraat is bezaaid met brokstukken van de wagen. Nadat Forensisch opsporing van de politie het ongeval had opgetekend werd de zwaar beschadigde auto door berger Hamstra uit Tynaarlo geborgen. De Hoofdstraat werd rond 11.45 uur weer vrij gegeven voor het verkeer.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Zondag 30 juli 2023

Ommen: Opnieuw crash in beruchte bocht bij Steile Oever

Een flinke ravage in een van de bochten in de Hammerweg (N341) tussen Ommen en Den Ham vanavond. Een automobilist reed rond twintig voor negen in de richting van Den Ham en raakte in de beruchte bochtencombinatie bij de Steile Oever de controle kwijt. De man kwam in de voor hem laatste bocht voor het rechte stuk met de auto in een slip. Het voertuig raakte rechts naast de weg en de neus van de auto gleed op een vangrail en botste tegen een boom. Daarna schoot de auto de weg over om een meter of twintig verderop in de tegenoverliggende berm tot stilstand te komen. Daarvoor tolde het voertuig getuige de sporen op het wegdek enkele malen om zijn as. Een hevig beschadigde vangrail en boom blijven als getuigen achter. Op het naastgelegen fietspad lagen takken die uit de boom zijn gevallen door de impact en de omgeving -ook het fietspad- raakte bezaaid met onderdelen van de verwoeste Mitsubishi Lancer EVO. Het motorblok van de niet alledaagse auto hangt er half uit. Er was op dat moment geen tegemoetkomend verkeer en er raakten geen andere personen betrokken bij het ongeval. Wel raakte de bestuurder -ook de enige inzittende- gewond. Hoewel op het eerste gezicht de meeste schade aan de bijrijderskant is te zien had de automobilist daarmee geen geluk. De 21-jaar oude auto is in 2012 vanuit een linksrijdend land -naar alle waarschijnlijkheid Japan- naar Nederland gekomen. Het stuur van de auto zit dus aan de rechterkant.  De man, een 37-jarige inwoner van Den Ham, is met een vacuümmatras naar de ambulance gedragen, en uiteindelijk met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De politie heeft de situatie vastgelegd. De omstanders trekken hun conclusies al wel; “Die heeft echt geen 60 gereden.” De verwoeste ‘rallyauto voor de straat’ is afgevoerd door bergingsbedrijf Autax. De doorgaande weg was tijdens de nasleep van het ongeval afgesloten. Provincie Overijssel zal als wegbeheerder ervoor zorgen dat de vangrail wordt hersteld.

Een bijdrage van Ardesch Media

 

Exloo: Auto raakt van de weg en belandt onderaan talud N34
Zondagmorgen tegen 08.00 uur vond er een ongeval plaats op de afrit Exloo van de N34. Passanten die uit de nachtdienst kwamen zagen naast de weg een auto op zijn kant liggen en alarmeerden de hulpdiensten. Een automobilist, komende vanuit de richting Emmen, was door onbekende oorzaak de controle over zijn auto verloren. Hij kwam met de wielen van zijn voertuig in de berm van de afrit en kwam, na een aantal maal over de kop te zijn geslagen, onderaan het talud tot stilstand. De brandweer van Borger, politie en de ambulancedienst kwamen voor de hulpverlening naar de ongevalslocatie. De politie heeft de afrit ten tijde van het incident afgesloten. Bij het het ongeval raakte niemand gewond.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zaterdag 29 juli 2023

Emmen: Motorrijder belandt in weiland bij eenzijdig ongeval

Op de Ermerweg is zaterdagmiddag een motorrijder gewond geraakt. De man reed vanuit de richting van Erm richting Emmen. In een bocht verloor de bestuurder de controle over zijn motor en kwam in een weiland terecht. De man is onderzocht in een ambulance en is later overgebracht naar het ziekenhuis met onbekende verwondingen. De motor is door het eenzijdige ongeval total loss. De aanwezigheid van de motor trok overigens veel bekijks van de koeien in het weiland.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Weiteveen: Auto vliegt spontaan in brand tijdens ritje
Op de Dr. IR H A Stheemanstraat in Boovenen, tussen Weiteveen en Nieuw-Schoonebeek, is zaterdagmiddag een rijdende auto in brand gevlogen. De bestuurder kon de wagen op tijd aan de kant zetten en uitstappen. De brandweer van Schoonebeek heeft de brand geblust, maar kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De auto is door een berger afgevoerd.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Vrijdag 28 juli 2023

Wanneperveen: Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval op Zomerdijk

Op de Zomerdijk is vrijdagavond een motorrijder gewond geraakt. De man verloor vlak voor een bocht de controle over zijn motor, reed een stuk door de berm, raakte een boom en kwam daarna ten val. Vanwege de ernst van het ongeval werd naast politie en ambulance ook een traumahelikopter opgeroepen. Deze werd iets voor Meppel afgemeld omdat de patient al per ambulance onderweg was naar het ziekenhuis. De man heeft bij het eenzijdige ongeval letsel opgelopen aan schouder en enkel.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Emmen: Fietser onder auto op de Torflang

Op de Torflang in Emmen is vrijdagavond een fietser zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto. Naast een tweetal ambulances werd ook het MMT ingevlogen. Volgens getuigen hebben omstanders de auto op moeten tillen om het slachtoffer onder de auto vandaan te kunnen krijgen. Na een onderzoek door de MMT-arts is het slachtoffer per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Zwinderen: Automobilist botst tegen slagboomkast van Zwindersebrug

Een automobilist is vrijdagmiddag tegen de slagboomkast van de Zwindersebrug gereden. De bestuurder reed met zijn Opel Astra op de Verlenge Hoogeveense Vaart en is vlak voor de brug uit de bocht gevlogen en met een flinke klap tegen de kast gereden. De bestuurder werd in een ambulance nagekeken en uiteindelijk met letsel naar een ziekenhuis gebracht. Een medewerker van de Provincie Drenthe heeft de slagboom gecontroleerd op zijn werking. Zoals nu lijkt heeft de slagboom lichte schade opgelopen. De Opel Astra daarentegen liep behoorlijke schade op en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Dedemsvaart: Twee auto's botsen op beruchte kruising

Vrijdag in het begin van de middag reden twee motoragenten en een ambulance naar een beruchte plek in Dedemsvaart: de kruising van de De Magnolia en de Moerheimstraat, waar twee personenauto's op onplezierig wijze met elkaar kennis hadden gemaakt, waardoor flinke schade was ontstaan. Van het in de alarmering gemelde letsel bleek gelukkig geen sprake. Berger Autax mocht de verfomfaaide voertuigen ophalen.

 

Hasselt: Auto in de sloot bij eenzijdig ongeval op Nieuweweg

Op de Nieuweweg, de N759 tussen Hasselt en Genemuiden heeft vrijdagmorgen rond 06:00 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een automobiliste reed richting Hasselt toen ze in een bocht door onbekende oorzaak rechts in de vangrail kwam, daarna dwars de weg over schoot en hard in de slootwal terecht kwam. Na een halve draai kwam de auto uiteindelijk tot stilstand. Omstanders schoten direct te hulp en alarmeerden de hulpdiensten. Brandweerkorpsen van Hasselt, Genemuiden, Zwolle en het oppervlaktereddingsteam uit Giethoorn werden samen met een tweetal politie-eenheden en een ambulance naar de N759 gestuurd. De brandweer heeft ruimte gemaakt zodat de vrouw op een redbrancard uit de auto kon worden gehaald. Daarna is ze overgebracht naar het ziekenhuis. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de auto uit de sloot getakeld. Verkeer werd met behulp van agenten om beurten langs het ongeval geleid.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Donderdag 27 juli 2023


Woensdag 26 juli 2023

Eext: Landrover botst tegen boom op Annerweg
Een bestuurder van een Landrover Defender kwam woensdagmorgen rond 10.55 uur tijdens een regenbui fors in botsing met een boom. De bestuurder, komende vanuit de richting Annen, knalde aan de linkerkant van de weg tegen een boom en kwam door de klap weer aan de rechter kant tot stilstand vlak voor een andere boom. Na een onderzoek in de ambulance is de bestuurder, die wel aanspreekbaar was, overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Het verkeer ondervond enige hinder van het ongeval ter hoogte van Camping De Hondsrug. Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft de auto geborgen. Het drukke verkeer, wat komt door de afsluiting van de N34, werd tijdelijk voor de berging stilgezet.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Genemuiden: Blikseminslag in woning aan Oosterbrugstraat

Bij een blikseminslag aan de Oosterbrugstraat is er schade ontstaan bij twee woningen. Vanuit het niets werden de woningen getroffen door een bolbliksem. Dit is een zeldzaam fenomeen waarbij een helder oplichtend bolvormig object ontstaat met diameters die kunnen variëren van enkele centimeters tot een aantal meter. Het wordt soms waargenomen in de buurt van een blikseminslag en is dan gedurende meerdere seconden zichtbaar. Een bolbliksem doet zich meestal voor bij zwaar onweer, maar er zijn ook gevallen bekend waarin een bolbliksem optrad tijdens helder weer. Brandweerkorpsen van Genemuiden en Hasselt waren snel ter plaatse vanwege een eerdere melding van brand aan de Ratelaar. Hier was echter niets te bekennen. De schade aan de woningen aan de Oosterbrugstraat is aanzienlijk. Voornamelijk de zolders van beide woningen zijn beschadigd maar er is ook waterschade. Enkele woningen in de omgeving zitten zonder stroom en internet. De brandweer had de brand snel onder controle. Vanuit de hoogwerker van brandweer Kampen werd een nacontrole gedaan om te kijken of het vuur daadwerkelijk was geblust. Stichting Salvage zal de bewoners helpen bij de afhandeling van de schade.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Dinsdag 25 juli 2023

Nooitgedacht: Twee gewonden bij ongeval op Hoornse Bulten
In Nooitgedacht is vanavond een auto van de weg geraakt en op zijn kant naast de weg terechtgekomen. De twee inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde op de Hoornse Bulten. De opgeroepen brandweer uit Rolden kwam naar de plek van het ongeluk, maar hoefde niet in actie te komen. De weg is tijdelijk afgesloten. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Maandag 24 juli 2023

Schoonebeek: Twee gewonden bij ongeval op Europaweg

Bij een verkeersongeval op de Europaweg, de N368, zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt. Door onbekende oorzaak botsten rond 17:00 uur drie voertuigen met elkaar. Een tweetal bestuurders raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe ernstig hun verwondingen zijn is niet bekend. De Europaweg was gedurende het incident afgesloten voor het verkeer. De betrokken veortuigen zijn door een berger afgevoerd.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Gramsbergen: Aanrijding letsel (eCall: ) op De Anerdijk

Veel mensen moeten het antwoord op de vraag"Wat is E-call?"schuldig blijven. Daarom zullen we dit veiligheidssysteem, dat tegenwoordig vaak in nieuwe auto's ingebouwd is, aan de hand van een concreet voorval, dat woensdagmiddag gebeurde, uit de doeken doen. E-Call (Emergency Call) zendt na een aanrijding een boodschap naar de 112-centrale. In die boodschap worden diverse gegevens vermeld, die belangrijk zijn voor hulpverleners, zodat men voor aankomst al het nodige weet, zoals de locatie van het ongeval, de brandstof en het aantal inzittenden van het voertuig etc. Zo'n boodschap verzond een Peugeot Partner, die op De Anerdijk in Gramsbergen bij een kop-staartbotsing met een Toyota Aygo betrokken was. De Aygo stond stil om naar het Esso tankstation af te slaan, maar de bestelautobestuurder ontdekte dat te laat en botste op de Aygo. Hoewel er in de alarmering sprake was van letsel, bleek dat er geen gewonde was gevallen. Wel was de schade aanzienlijk.


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.