Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Juni 2023 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zaterdag 17 juni 2023


Vrijdag 16 juni 2023

Musselkanaal: grootscheepse brandweerinzet vanwege bosbrand
Vrijdagmiddag werd alarm geslagen voor een groot aantal brandweereenheden, omdat er in een bosgebied aan de Telefoonweg en de Floralaan brand was uitgebroken.
Niet alleen brandweer uit Groningen, maar ook eenheden uit Drenthe, die veel ervaring hebben in het bestrijden van natuurbranden, werden ingezet.
Omdat er een gebied van 6 hectare bedreigd werd en er veel rook vrijkwam, werd er een NL-alert afgegeven en werden toeschouwers door de politie op veilige afstand gehouden.
Tegen half elf vrijdagavond werd bekendgemaakt dat de laatste brandhaarden waren gedoofd, nadat ze met een drone waren opgespoord

Donderdag 15 juni 2023

Vollenhave: ravage op Oppenswolle
Op de parallelweg van de N331, de Oppenswolle tussen De Krieger en Vollenhove, heeft donderdagmiddag een bijzonder ongeval plaatsgevonden.
Een bestuurster van een Mercedes Eqa raakte daar van de weg, schoot door een tuin, botste tegen een gaskast en een geparkeerde auto om vervolgens weer op de weg tot stilstand te komen. De gasaansluiting in de gaskast begaf het waardoor er een enorme hoeveelheid gas vrijkwam en een gevaarlijke situatie creëerde.
Direct werd de woning ontruimd en de bestuurster van de auto in veiligheid gebracht.
In eerste instantie werd slechts de politie opgeroepen voor een ongeval met letsel. Van letsel was geen sprake maar wel was de hulp van de Vollenhoofse brandweer gewenst om de gaslekkage te verhelpen. Vanwege de gevaarzetting schaalde de bevelvoerder op naar middelincident en werd assistentie gevraagd van brandweer Zwartsluis en Steenwijk. Omdat de afsluiters op het reduceerventiel niet meer werkten werd met de spreider de gastoevoer dichtgeknepen. Door deze actie nam direct het gevaar af en was de komst van de extra opgeroepen korpsen niet meer nodig.
Volgens omstanders was de bestuurster in slaap gevallen achter het stuur en zo van de weg geraakt. De geparkeerde auto was van een thuiszorgmedewerkster die net haar auto had geparkeerd op de oprit. Zij kon zich samen met haar cliënt snel in veiligheid brengen bij de buren. De brandweer heeft de woning gecontroleerd op de aanwezigheid van gas maar hiervan was geen sprake. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de beschadigde voertuigen afgevoerd. Medewerkers van Enexis kwamen ter plaatse om het gasreduceerventiel met bijbehorende kast te vervangen waarna de woning weer werd aangesloten op het gasnet.
Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Woensdag 14 juni 2023

Bruchterveld: Hout- en rietafval in brand bij loonbedrijf
De brandweer van Bergentheim en de watertankwagen uit Hardenberg rukten rond 14:30 uur uit naar een loonbedrijf aan de Puntweg. Aldaar stonden een viertal bunkers gevuld met hout- en rietafval in brand. De brand ging gepaard met een forse rookontwikkeling die richting industrieterrein de Nieuwe Haven dreef. De waterwinning gaf problemen waarop de alarmcentrale een extra watertankwagen uit Tubbergen alarmeerde. Door het pendelen van de watertankwagens duurde het langer dan verwacht tot de brand geblust was.

 

Staphorst: auto met aanhanger over de kop op A28

Een auto met aanhanger is woensdagmiddag op de snelweg A28, tussen Staphorst en de Lichtmis, over de kop geslagen en in de berm terechtgekomen. De bestuurder van de combinatie had net in Staphorst een lading stro gehaald en wilde weer huiswaarts keren. Net na de oprit van de A28 raakte een band lek van de aanhanger waardoor deze een eigen leven begon te leiden. De automobilist liet het gas los om weer de controle te krijgen maar de aanhanger sloeg dwars om en duwde het gehele zaakje tegen de geleiderail waarna alles over de kop sloeg. De auto kwam ondersteboven in de berm tot stilstand.

Een vrachtwagenchauffeur, die alles zag gebeuren vanuit zijn cabine, schoot direct te hulp. De bestuurder hing namelijk ondersteboven in de veiligheidsgordel en kon zichzelf niet bevrijden. De brandweer van Staphorst, een ambulance en diverse politie-eenheden werden verzocht om met spoed naar de ongevalslocatie te komen. Al snel kon de hulp van de brandweer worden afgemeld dankzij de behulpzame chauffeur. Na een korte check-up in de ambulance bleek dat de man een engeltje op zijn schouder heeft gehad. Met slechts een pleister op de hand kwam de man weer uit de ambulance.

Het verkeer ondervond direct hinder van het ongeval. De derde rijstrook werd afgesloten waardoor er al snel langzaam rijdend verkeer was en er een file ontstond van enkele kilometers. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam ter plaatse om de aanhanger geladen met balen stro af te voeren en de auto weg te takelen. Dit laatste liep een beetje vertraging op. Bij het takelen werd duidelijk dat door het ongeval de brandstoftank was lekgeslagen. Voordat de wagen weer op de wielen kon worden getakeld moest dus eerst alle brandstof uit de tank worden gepompt. Na dit klusje stond de zwaar gehavende Peugeot in rap tempo op de bergingswagen en kon koers worden gezet na het depot. De afzetting werd opgeheven en de file loste uiteindelijk snel weer op.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Dinsdag 13 juni 2023

Staphorst: beginnend automobilist ernstig gewond door ongeval op de J.J. Gorterlaan
Op de J.J. Gorterlaan, ter hoogte van de kruising met de Berkenstouwe, is maandagmorgen een 18-jarige inwoner van de gemeente Staphorst ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.
De jongeman reed vanaf de Vijverweg in de richting van het spoor, maar kwam na een bocht van de weg, gleed dwars de weg over en botste vervolgens tegen een boom aan de linkerzijde van de weg. De auto kwam half op de weg, half in de berm tegen een andere boom tot stilstand.
De brandweer van Staphorst heeft het medisch personeel van een tweetal ambulances geassisteerd bij het bevrijden van het slachtoffer. Een traumateam moest vanwege enorme drukte uit Duitsland komen. Omdat het slachtoffer reeds uit de auto was werd besloten om met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle te vertrekken, maar men kreeg geen contact met de traumahelikopter om deze af te melden en landde dat toestel in een weiland. Na overleg vertrok de heli naar zijn thuisbasis.
Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Maandag 12 juni 2023

Nieuw-Balinge: riante vrijstaande woning prooi der vlammen
In het begin van de maandagmiddag ontdekte omwonenden dat er brand was uitgebroken in een vrijstaande woning aan de Breistroeken in Nieuw-Balinge. Doordat de wijk waar de woning zich in bevond, oorspronkelijk een bungalowpark was en nog grotendeels zo ingericht is, leverde dat extra problemen op; zoals smalle toegangswegen en veel groen. De woning in kwestie was omgeven door hoge schuttingen, waardoor het zicht op de brand en de toegang gering waren. De brand had zich waarschijnlijk al onopgemerkt kunnen uitbreiden, waardoor het onmogelijk was het pand nog te redden. Bovendien waren de bewoners niet aanwezig.
Toen de brandweer de brand na zo'n dikke twee uur bedwongen had, was de woning volledig verwoest., maar de panden in de omgeven bleven gespaard..

Zondag 11 juni 2023


Zaterdag 10 juni 2023

Oosterhesselen: brandweer zoekt in de Boksloot naar vermiste automobilist

Zaterdagavond werd gemeld dat er een verlaten Volkswagen schuin op de rand van de Boksloot stond. Reden voor ongerustheid en er werden dan ook ambulances, politie en brandweer opgetrommeld om te zoeken naar eventuele drenkelingen.
Na enige tijd bleek er geen slachtoffer in het water te liggen en konden de hulpverleners rechtsomkeert maken.

 

Tiendeveen: brand in tractor slaat over op schuur en woning aan de Kerkweg

Aan het begin van de zaterdagavond werd een groot aantal brandweereenheden verzocht zich met spoed naar de Kerkweg in Tiendeveen te begeven, aangezien daar een woning in brand stond.. De brand, die begon in een landbouwtrekker, was overgeslagen op een schuur en breidde zich in korte tijd verder uit naar de woning, die niet meer te redden bleek, ondanks de onvermoeibare inzet van de brandweer.
Wel konden er nog wat antieke kasten en een dito klok in veiligheid gebracht worden
De bewoners waren niet thuis toen de brand uitbrak


Vrijdag 9 juni 2023

Balkbrug: geen letsel bij kop-staartbotsing op de N377

Rond half drie vrijdagmiddag botste een Citroën Xsara op de achterzijde van een Volvo V60. De aanrijding vond plaats op de Zwolseweg (N377) net buiten de bebouwde kom van Balkbrug.
Politie en ambulance kregen een bericht, waarin sprake was van letsel, maar ondanks de flinke schade aan de auto's hoefde geen van de bestuurders met de ambulance mee naar een ziekenhuis voor nadere controle.
Bergingsbedrijf Autax zorgde ervoor dat de betrokken voertuigen opgehaald werden.


Donderdag 8 juni 2023


 

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.