Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Juni 2023 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 Vrijdag 23 juni 2023


Donderdag 22 juni 2023

De Krim: Auto uitgebrand aan Drentseweg

Op de Drentseweg is donderdagmiddag een Mercedes totaal verwoest door brand. De bestuurder zat samen met een bijrijder in de auto toen plots rook onder het dashboard vandaan kwam. Het tweetal was bijna op de eindbestemming aangekomen maar enkele honderden meters voor het eindpunt sloeg het noodlot toe. Bij het opmerken van de rookwolkjes werd direct de alarmcentrale ingeschakeld om melding te maken van het voorval. Bij het uitstappen explodeerden de airbags al van het voertuig en binnen no-time stond de gehele wagen in vuur en vlam. De spuitgasten van De Krim hadden de brand snel onder controle maar helaas was er weinig meer over van de auto. Bergingsbedrijf Autax heeft het wrak afgevoerd. Handhaving zorgde voor een veilige werkomgeving voor de brandweer door middel van een wegafsluiting.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Zwinderen: Auto raakt van de A37 en belandt in greppel

Donderdagmorgen rond 08.50 uur ging het mis voor een bestuurder die richting Emmen reed op de A37.Wat de toedracht is, dat is niet duidelijk maar de bestuurder raakt met zijn auto in een greppel nadat hij eerst een bewijsseringsbord had geraakt tussen de afrit naar het tankstation en de A37. Wonder boven wonder raakte de bestuurder niet gewond. De afrit naar het tankstation was gedurende de berging afgesloten.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Laar (D): man zwaargewond door bedrijfsongeval op terrein van afvalverbrander

Een vijftigjarige man is rond middernacht levensgevaarlijk gewond ten gevolge van een bedrijfsongeval op het terrein van de afvalverbrander op het Europark in Laar (D, bij Coevorden) . Volgens de hulpverleners zat de man met zijn onderlijf bekneld onder een tonnenzwaar stuk metaal en kon hij pas door de brandweer van Laar en Emlichheim voorzichtig bevrijd worden, nadat het loodzware voorwerp gestabiliseerd was. Daartoe moest eerst met zware apparatuur voldoende ruimte geschapen worden, waarna hij met een speciale brancard uit de nauwe ruimte bevrijd kon worden. De reddingsoperatie nam zo`n twee uur in beslag.

 


Woensdag 21 juni 2023

Rouveen: Auto uitgebrand aan de Schoolwijksweg

Woensdagmiddag even na de klok van één uur werd de brandweer van Staphorst met spoed opgeroepen voor een autobrand aan de Schoolwijksweg. Ter plaatse stond er bij een autohandelaar een auto volledig in brand.
De brandweer van Staphorst was snel ter plaatse en had de brand met een paar stralen hoge druk in rap tempo geblust .
Ondanks de snelle inzet is de auto rijp voor de sloop. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Een bijdrage van Harm Mussche

 


Dinsdag 20 juni 2023

Hasselt: Brandweer redt ree uit de Dedemsvaart

De brandweermannen van Hasselt waren nog maar net weer terug aan de kazerne na het bestrijden van een natuurbrand in Rouveen of opnieuw klonken de alarmontvangers. Ditmaal was er een melding van een dier te water. Omstanders hadden aan de Grindweg een ree in de vaart zien zwemmen. Het uitgeputte beestje had zich tegen de walkant verscholen vlakbij een wildtrap maar het dier was niet zo snugger om hier gebruik van te maken.

Twee brandweermannen in waadpakken gingen naar de overkant om het arme beestje te komen redden. Omdat de kans bestond dat het diertje toch de wildtrap zou nemen en daarop de drukke N377 over zou steken werd besloten om het dier de andere kant op te jagen. Dit plannetje liep gesmeerd en de ree zwom zo de armen in van een van de brandweermannen. Om de stress bij het beest direct weg te nemen werd het onmiddellijk weer vrijgelaten in het weiland. Al snel huppel de de ree haar vrijheid weer tegemoet.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Rouveen: Flinke natuurbrand aan de Zwartewaterkloosterweg

Diverse brandweerkorpsen hebben aan de Zwartewaterkloosterweg hun handen vol gehad aan het bestrijden van een natuurbrand. Omdat de brand lastig te bereiken was werd er hulp gevraagd van enkele boeren met giertanken. Allereerst werden vele meters brandslangen uitgerold om de dikste vlammen te kunnen doven. Naast brandweermannen met vuurzwepen werd ook de handcrew ingezet. Om zeker te zijn dat het vuur echt gedoofd was in de veengrond werd besloten om water te spuiten door middel van tractoren met daarachter een giertank.

Brandweerkorpsen van Hasselt, Staphorst, Dalfsen, Giethoorn, Havelte en Vollenhove werden ingezet bij het bestrijden van de brand. Na een inzet van tweeënhalf uur was de brand geblust. De brand woedde voornamelijk in een grasland van ongeveer tweehonderd bij honderd meter met daarnaast enkele bosschages. De politie had de toegangswegen afgesloten om de af- en aanrijdende brandweervoertuigen en tractoren de vrije ruimte te geven. Na afloop werden de brandweermannen voorzien van eten en drinken in de brandweerkazerne van Hasselt door de verzorgingsgroep vanuit Heino.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Maandag 19 juni 2023

De Lichtmis: A28 urenlang afgesloten na ongeval

Bij een ongeval op de A28 tussen De Lichtmis en Zwolle is maandag rond 16:45 uur een bijrijdster van een personenauto gewond geraakt. De vrouw, rijdend op de 2e rijstrook, zat samen met haar man en twee kinderen in een grijze Kia die van achteren werd aangereden door een Volkswagen bedrijfsbus. Door de klap verloor de bestuurder de controle over de auto en botste tegen de zijkant van een oplegger. Na deze klapper draaide de auto enkele pirouettes om vervolgens tegen de vangrail te botsen en zwaar beschadigd half op de 1e en 2e rijstrook terecht te komen.

Door de impact met de oplegger raakte de bijrijdster van de personenauto dusdanig gewond dat zij met letsel werd overgebracht naar het ziekenhuis. Alle overige betrokkenen bleven ongedeerd. De oplegger kreeg door de aanrijding een lekke band waarop de chauffeur de combinatie enkele tientallen meters verderop op de vluchtstrook parkeerde. De bestuurder van de Volkswagen parkeerde eveneens zijn voertuig op de vluchtstrook. Over de gehele weg waren brokstukken terecht gekomen waarop het verkeer slechts gebruik kon maken van de vluchtstrook. Vanwege de aard van het letsel en de posities van de betrokken voertuigen werd besloten, na overleg met een aanrijdingsselecteur, dat er uitvoerig onderzoek nodig was naar de toedracht van het ongeval. Hierop werd de gehele snelweg afgesloten en werd verkeer vanuit het Noorden ter hoogte van de afrit De Lichtmis van de snelweg gehaald. Een omleidingsroute werd ingesteld.

Helaas liet het team Forensisch Opsporing afdeling verkeer, welke van een behoorlijk eindje weg moest komen, een flinke poos op zich wachten. Hierdoor groeide de file al snel en hadden de weggebruikers een extra reistijd van een uur. Een bandenspecialist, die door de vrachtwagenchauffeur was opgeroepen was al begonnen met zijn werkzaamheden maar moest zijn werk staken in verband met het onderzoek. Na dit onderzoek kreeg bergingsbedrijf Wolves de taak om de personenauto en bedrijfsbus af te voeren. De vrachtwagencombinatie kon na het wisselen van de band zelf zijn weg vervolgen. Als laatste werden alle drie de rijstroken schoongemaakt met behulp van de veeg/zuigwagen van de firma van der Kolk. Rond 21:00 uur waren alle werkzaamheden klaar en werden de afsluitingen opgeheven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

N34 / Coevorden: kop-staartbotsinkje resulteert in grote ravage
Maandagmiddag rond half vijf ontstond er op de n34 bij de afslag naar Coevorden onverwachts een file.
Een Duitse auto werd daarbij van achteren licht aangetikt, waardoor minimale schade ontstond. Maar de achtere deze auto's rijdende personenauto's gingen bij het zien van voornoemde auto's vol in de remmen, met desastreuze gevolgen!
In totaal liepen ca acht auto's schade op, sommige waren total loss.
Het aantal gewonden werd geschat op 3, waarvan een man uit het wrak van zijn auto moest worden bevijd en per ambulance werd weggebracht.
De N34 is geruime tijd afgesloten geweest, mede vanwege het forensisch onderzoek en de berging


Kamperzeedijk: auto tegen boom bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Kamperzeedijk is zondagavond een automobilist gewond geraakt. Zijn twee vrouwelijke inzittenden bleven als een wonder ongedeerd. De auto reed op de bochtige dijk vanuit Grafhorst richting Kamperzeedijk-West toen het vlak voor de bebouwde kom volledig verkeerd ging. Na een bocht raakte de bestuurder de controle over de Toyota Yaris kwijt en botste frontaal op een boom aan de rechterzijde van de weg. De auto tolde enkele malen om zijn as om vervolgens in een tuin van een woning tot stilstand te komen.

Vanwege het aantal inzittenden en het mogelijk ernstige letsel werden een tweetal ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Ook diverse eenheden van de politie kwamen ter plekke. De Kamperzeedijk werd in verband met het ongeval afgesloten. Het verkeer werd via het naastgelegen fietspad langs het ongeval geleid. De traumahelikopter werd in een naastgelegen weiland gezet en na kort overleg tussen de trauma arts en het ambulancepersoneel werd besloten om direct met de gewonde bestuurder naar het ziekenhuis te vertrekken. Hierop keerden de voltallige bemanning van de helikopter weer retour naar de thuisbasis in Eelde. De twee vrouwen werden in een tweede ambulance gecontroleerd op letsel maar hiervan was geen sprake.

Na telefonisch contact te hebben gehad met de Forensisch Opsporing team Verkeer werd besloten dat een uitgebreid onderzoek niet nodig was. Wel werden er door de agenten ter plaatse wat foto’s gemaakt welke in het proces-verbaal worden toegevoegd. Bergingsbedrijf Hooikammer werd gevraagd de totaal vernielde wagen te bergen en af te voeren. Medewerkers van de Provincie Overijssel zorgden weer voor een schoon wegdek waarna de afsluiting werd opgeheven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Noord-Stegeren: zware schade door bijna- frontale botsing op Het Bergje

Rond kwart over acht zondagavond liepen twee personenauto's fikse schade op, toen ze met elkaar in botsing kwamen op de smalle en bochtige weggetje Het Bergje in de buurtschap Noord-Stegeren bij Dedemsvaart.
Uit de rem- en slipsporen viel op te maken, dat de Audi A6 niet voldoende rechts gehouden had en daardoor de tegemoetkomende Renault Megane had geraakt.
De inzittenden van de auto's kwamen met de schrik vrij.

Zondag 18 juni 2023


Zaterdag 17 juni 2023


 

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.