Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Juni 2023 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 Zaterdag 1 juli 2023


Vrijdag 30 juni 2023

Zwolle: Twee gewonden bij ongeval op Nieuwleusenerdijk

Bij een ongeval op de kruising van de Nieuwleusenerdijk met de Nieuwe Hessenweg zijn vrijdagavond twee personen gewond geraakt. De twee gewonden zaten in een Volvo welke vanaf de Hessenpoort richting Zwolle-Zuid reed en op de met verkeerslichten uitgeruste kruising in botsing kwam met een Seat welke vanuit de tegemoetkomende richting kwam en wilde afslaan naar het van der Valk hotel. De Volvo botste in de flank van de Seat waarna de voertuigen op de kruising tot stilstand kwamen. De passagiere werd al vrij snel met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een opgeroepen traumateam was niet meer nodig waarop de lifeliner weer terug kon keren naar Eelde. Niet veel later werd ook de bestuurder overgebracht naar het ziekenhuis. De twee inzittenden van de Seat bleven ongedeerd.

Vanwege de aard van het letsel werd de Forensische Opsporing afdeling verkeer opgeroepen om de sporen van het ongeval vast te komen leggen. Het ongeval is mogelijk vastgelegd door de bewakingscamera’s welke op de kruising aanwezig zijn. De gegevens van de camera zal opgevraagd worden en bijgevoegd worden in het proces-verbaal. Ook de computer van de verkeerslichteninstallatie werd uitgelezen en zal ook deel uitmaken van het onderzoek. Omdat de voertuigen in beslag zijn genomen voor verder onderzoek werd het een politie-berging. Hierdoor werd bergingsbedrijf Hooikammer opgeroepen om de voertuigen te bergen en veilig te stellen. Verkeer ondervond lichte hinder van het ongeval.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Coevorden: Schuurtjes en overkapping verwoest door brand

Bij een korte felle brand zijn vrijdagavond een viertal schuurtjes en een overkapping achter een woning aan de Abraham Kuyperstraat in vlammen opgegaan. De brand brak rond 19:00 uur. De brandweer van Coevorden kreeg assistentie van de korpsen Zwinderen, Schoonebeek en Emmen bij het bestrijden van de brand. Vanwege mogelijk explosiegevaar van aanwezige gasflessen werd het toegestroomde publiek op geruime afstand gehouden. De brandweer had het vuur redelijk snel onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er zijn zover bekend geen gewonden gevallen.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Donderdag 29 juni 2023


Woensdag 28 juni 2023

Valthe: Automobilist ernstig gewond na botsing tegen boom

Bij een eenzijdig ongeval op de Weerdingerweg is woensdag vlak voor het middaguur een man ernstig gewond geraakt. De man, een 56-jarige inwoner uit Valthermond, botste met zijn auto tegen een boom waarna het voertuig zwaar gehavend midden op de weg terecht kwam. Meerdere hulpdiensten werden naar de ongevalslocatie gestuurd waaronder het Mobiel Medisch Team. De brandweer van Emmen heeft de man, die bekneld zat, onder begeleiding van het medisch poersoneel uit de auto weten te halen waarna de bestuurder werd overgebracht naar het UMCG. Een trauma-arts assisteerde het ambulancepersoneel tijdens de rit naar het ziekenhuis. De Weerdingerweg was gedurende het incident geheel afgesloten voor het verkeer. Het onderzoek naar de toedracht loopt.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Steenwijksmoer: Auto tegen boom op Veldweg

In de nacht van dinsdag op woensdag vond er rond 01.15 uur een ongeval plaats op de Veldweg in Steenwijksmoer, een dorp in de gemeente Coevorden. Een automobilist knalde door onbekende oorzaak in een flauwe bocht vlak voor het einde van de bebouwde kom tegen een boom. Onderzoek van de politie wees uit dat de bestuurder vermoedelijk reed onder invloed en is ter plaatse aangehouden voor dit feit. Of de bestuurder ook gewond is geraakt dat is momenteel niet bekend. De Veldweg was geruime tijd afgesloten voor het verkeer. Het vernielde voertuig is door een berger afgevoerd.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Dinsdag 27 juni 2023


Maandag 26 juni 2023

Rouveen: Automobiliste te water op A28 tussen Lichtmis en Staphorst

Een automobiliste is maandag aan het einde van de middag bij een eenzijdig ongeval op de A28 met haar voertuig te water geraakt. De vrouw reed tussen De Lichtmis en Staphorst toen ze plots een black-out kreeg. Getuigen konden melden aan de politie dat de vrouw ineens op de vluchtstrook begon te rijden en toen vanuit het niets bijna dwars door de berm ging en in de naastgelegen sloot terecht kwam. Enkele getuigen alarmeerden direct de hulpdiensten. Een aantal politievoertuigen, brandweer Staphorst en brandweerduikers uit Zwolle en een ambulance kwamen ter plaatse. Brandweerkorpsen van Nieuwleusen en Heerde konden tijdig weer inrukken.

Vanaf de wal konden getuigen goed contact krijgen met de vrouw. Ze bleef echter in het voertuig zitten. Onder begeleiding van de brandweerduikers werd de vrouw naar de wal gebracht. Na een korte check-up door ambulancepersoneel bleek dat er geen letsel was en de vrouw geen verdere medische zorg nodig was. Berger Hooikammer heeft de auto uit de sloot getakeld. Verkeer had enige hinder van het voorval. De derde rijstrook was namelijk ten tijde van het ongeval en de berging afgesloten.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Zondag 25 juni 2023

Heemserveen: zware schade door bijna- frontale botsing op Het Bergje

Een 75-jarige bewoonster van de Rheezerveenseweg in Heemserveen was zondagmorgen rond 10:45 uur nog maar net van huis vertrokken of haar Citroën kreeg op de kruising met de parallelweg van de Jachthuisweg een flink optater van een Mazda. De bestuurder van de Mazda had de Citroën, die op een voorrangsweg reed, over het hoofd gezien. De Citroën, die hard in de flank geraakt werd, kwam tot stilstand tegen een verkeersbord. Zowel de 75-jarige vrouw als de jongeman in de Mazda liepen geen noemenswaardig letsel op, maar hun auto's waren economisch gezien total loss.

 

Gieten:Brand in garage aan Duurschenlaan

In de nacht van zaterdag op zondag werden de spuitgasten van brandweer Gieten opgeroepen voor een woningbrand aan de Duurschenlaan. Buurtbewoners hoorden het brandalarm afgaan waarop 112 werd gebeld. Er was brand uitgebroken in een garage die met de woning was geschakeld. Brandweer Gieten was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand zich kon uitbreiden. Met een straal hogedruk hadden ze het vuur snel onder controle. Op het moment dat de brand uitbrak waren de bewoners niet thuis.Uit voorzorg heeft de brandweer het dak opengehaald om er zeker van te zijn dat het vuur niet in het dakbeschot zat. De schade in de garage is groot en de woning heeft veel rook en roetschade opgelopen. Stichting Salvage zal de bewoners ondersteunen met de afhandeling en de politie zal onderzoek doen naar de oorzaak.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zaterdag 24 juni 2023

Steenwijkerwold: Auto botst tegen tractor bij inhaalmanoeuvre

Op de N333, de Blokzijlseweg, heeft zaterdagmiddag ter hoogte van Steenwijkerwold een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en tractor met balenpers. De auto, rijdend richting Steenwijk, wilde enkele voor hem rijdende auto’s en de tractor met pers inhalen. De tractorbestuurder was van plan om linksaf een weiland in te slaan om balen te gaan persen maar had de inhalende auto niet gezien. De automobilist merkte de afslaande tractor te laat op en kwam met zijn voertuig in botsing met de tractor. Het linker wiel van de tractor raakte de rechterzijde van de auto waarna deze in een slip raakte en op het naastgelegen fietspad tot stilstand kwam.

In eerste instantie leek het een vrij ernstig ongeval waarop diverse politie-eenheden, een drietal ambulances, de Steenwijker brandweer en zelfs een traumahelikopter werden opgeroepen. Het letsel bleek gelukkig mee te vallen. Slechts de bijrijder van de auto werd in een ambulance nagekeken maar bleek achteraf geen letsel te hebben. De overige betrokkenen bleven ongedeerd. Hierop werd snel weer afgeschaald zodat het mobiel medisch team en twee ambulances weer terug konden. Bergingsbedrijf Hooikammer voerde de vernielde VW af. Verkeer werd om beurten langs het ongeval geleid. De tractor had een beschadigde stuurstang en zal vermoedelijk ter plekke worden gerepareerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Borger: Vakantiehuis afgebrand in Staatsbos

Een automobilist die op de N857 reed tussen Rolde en Borger zag rond 03.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag een rode gloed boven de bomen van het Staatsbos uitkomen. Hierop reden ze het bospad op en zagen daar een vakantiehuis in brand staan waarop direct 112 werd gebeld. Vanwege de droogte en de ligging van het perceel werd al snel opgeschaald naar grote brand. Ondanks de inzet van de vele opgeroepen brandweerkorpsen kon men niet voorkomen dat de woning door het vuur volledig werd verwoest. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Om de brand te blussen werden korpsen uit verschillende Drentse plaatsen opgeroepen, waaronder Borger, Gieten, Schoonoord, Rolde en 2e Exloërmond. Voor alle zekerheid werd ook het grootwater transport uit Vries opgeroepen, maar deze hoefden niet in actie te komen.
Het was voor de chauffeurs van de tankwagens passen en meten om door de smalle bospaden de tankautospuiten te voorzien van water.
Na ruim drie kwartier was de brand zo goed als onder controle en kon men beginnen met nablussen. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.