Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Maart 2023 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Donderdag 23 maart 2023

Zwanger zijn en een baby verwachten zijn zo te zien twee verschillende situaties, althans: volgens de baby-experts...


Woensdag 22 maart 2023

Dinsdag 21 maart 2023

Maandag 20 maart 2023

Genemuiden: autobrand vermoedelijk opzet
De brandweer van Genemuiden werd in de nacht van zondag op maandag om 01:45 uur opgeroepen voor een autobrand.
Aan de Schoolstraat stond een Ford Focus volledig in brand. Bij aankomst van de brandweer was al snel duidelijk dat er weinig meer te redden was van het voertuig. Ondanks de hevige vlammen was de brand snel onder controle.

Diverse eenheden van de politie arriveerden en brachten de eigenaar op de hoogte.
De auto was de gehele dag niet gebruikt.
Aangezien de auto rondom in brand stond toen de hulpverleners aankwamen, rees het vermoeden dat de brand was aangestoken. Er zal een uitgebreid onderzoek naar worden ingesteld. Het uitgebrande wrak is met hekken en linten afgezet voor nader onderzoek.
De politie roept de hulp in van de inwoners van Genemuiden; “Mocht u afgelopen nacht tussen 01.30 en 02.00 uur bijzonderheden hebben gezien of gehoord, dan horen wij dit graag.
Ook camerabeelden van videodeurbellen en bewakingscamera's uit de omgeving kunnen erg waardevol zijn in ons onderzoek, ook dan het verzoek om u bij ons te melden.
Melden kan via 0900-8844 en/of de social media kanalen”.

Een bijdrage van Henry WallingaZondag 19 maart 2023

Hollandscheveld: veel schade door keukenbrand
Zondagmiddag rond half drie kreeg de Hoogeveense brandweer opdracht, naar de Riegheidestraat in Hollandscheveld te rijden, waar brand in een woning was uitgebroken. Voor alle zekerheid werden tegelijkertijd ook de hoogwerker en een ambulance opgeroepen en even over 14:46 uur ook nog de watertankwagens uit Zuidwolde en Zwinderen.
De brand was In de keuken ontstaan en hoewel die snel geblust was, was er in de woning veel water-, rook- en roetschade.
De bewoners waren thuis, toen de brand ontstond.IJsselmuiden: overstekend fietsstertje geschept door auto
Op de Tuindersweg is vrijdagmiddag een jong meisje op een fiets aangereden door een automobilist. Het meisje wilde vanaf het ernaast gelegen fietspad de rijbaan oversteken naar een woning. Een automobilist, die in de richting van de Koekoeksweg reed, kon het overstekende meisje niet meer ontwijken en reed tegen haar aan. Het meisje kwam hard in aanraking met de auto en viel hard op het asfalt.

Vanwege de ernst van de melding werd naast het ambulancepersoneel ook een mobiel medisch team opgeroepen, dat per helikopter vanaf Schiphol werd ingevlogen. De toestand van de patiente verbeterde na een tijdje, waardoor de traumahelikopter, die al tussen Dronten en Kampen vloog, werd geannleerd. Ze is met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle overgebracht.
De bestuurder van de auto werd conform de standaardprocedure aangehouden en naar het politiebureau gebracht.


Een bijdrage van Henry Wallinga

Zaterdag 18 maart 2023

Slagharen: zeer succesvolle open dag Blusgroep Slagharen

Alles zat mee voor de Slagharense brandweer, zaterdagmiddag. Het was een heerlijke temperatuur voor deze dag in maart en de belangstelling van het publiek was boven de verwachtingen.
Jong en oud vermaakten zich prima en er was voldoende te doen en te zien rond de kazerne aan de Coevorderweg.Vrijdag 17 maart 2023


Donderdag 16 maart 2023

Erica: felle brand verwoest schuurtjes van woningen aan de Kerkweg

Rond half zes donderdagmiddag brak er brand uit in een schuurtje achter een woning aan de Kerkweg in Erica.
Binnen een minuut na de eerste melding werd reeds opgeschaald naar "middelbrand" en werden naast de brandweer uit Emmen ook brandweereenheden uit Klazienaveen en Schoonebeek opgeroepen.
Bij aankomst van de eerste brandweerwagen bleek het te gaan om een vuurzee, die inmiddels ook het schuurtje van de buren te grazen had genomen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe


Woensdag 15 maart 2023
Dinsdag 14 maart 2023

Ane: bestelauto's beschadigd door aanrijding op De Vaart
Twee bestelauto's liepen dinsdagmiddag rond kwart voor een aanzienlijke schade op ten gevolge van een aanrijding op De Vaart in Ane.
De bestuurster van de gele DHL Mercedes Sprinter-bus had zojuist een pakje afgeleverd en reed achterwaarts het erf af en de weg De Vaart op, waarbij zij de uit de richting van Gramsbergen naderende Peugeot Partner niet kon zien ten gevolge van de dode hoek.
De bestuurster van de Peugeot kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Mercedes liep een forse deuk aan de achterzijde op en de Peugeot, die in de greppel tot stilstand kwam, kwam er ook bepaald niet ongeschonden af. Hoewel de melding gewag maakte van letsel, bleken beide dames de klap zonder kleerscheuren te hebben overleefd.
De pakjesroute van het DHL-bus werd overgenomen door een collega van de koerierster. 

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.