Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Mei 2023 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 14 mei 2023

Dedemsvaart: Land Rover total loss op de Zuidwolderweg; bestuurder gewond
De bestuurder van een Land Rover Range Rover Evoque verloor zondagavond rond kwart voor acht in een flauwe bocht in de Zuidwolderweg de macht over het stuur, toen hij -volgens getuigen- met een flinke vaart in de richting van Linde reed.
De stationcar kwam met z'n rechter wielen naast de hoger gelegen rijbaan en schampte daar een lantaarnpaal, waarna hij tegen een boom botste. Bij die confrontatie verloor de wagen een voorwiel, kantelde en kwam op zijn dak tot stilstand.

Getuigen belden onmiddellijk alarmnummer 112, waar men politie-, ambulances, de brandweer van Dedemsvaart en een traumahelikopter met prioriteit 1 naar de plaats des onheils stuurde.
Ambulancepersoneel behandelde het slachtoffer in eerste instantie op het wegdek, waarna hij plaats nam op een brancard. De ziekenauto reed vervolgens met spoed naar een ziekenhuis; de traumaheli landde niet, maar vloog onverrichter zake retour basis.

De plaats waar het ongeval was gebeurd, werd met lint afgezet om sporen voor een eventueel forensisch onderzoek te ontzien, maar de experts zagen daarvan af, aangezien het om een eenzijdige aanrijding ging en de toedracht duidelijk was.

De Land Rover -bouwjaar 2019, met een dagwaarde van zo'n 40.000 Euro- was onherstelbaar beschadigd.


Zaterdag 13 mei 2023


Vrijdag 12 mei 2023


Donderdag 11 mei 2023

Hoogeveen: brand in AZC; bewoner op verdenking van brandstichting gearresteerd
In een van de wooneenheden op het terrein van het asielzoekerscentrum aan de Kinholtsweg in Hoogeveen heeft donderdagmorgen rond half elf brand gewoed.
Een kamer brandde volledig uit.

De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling en in verband hiermee werden omwonenden via een NL-Alert gewaarschuwd.
Zo'n dertig asielzoekers werden onder bewaking naar buiten geleid; een aantal werd in ambulances onderzocht in verband met rookinhalatie. Er was een grote bus opgeroepen om de bewoners van de getroffen onderkomens elders onder te kunnen brengen.

Een bewoner is volgens de politie aangehouden op verdenking van brandstichting.

Woensdag 10 mei 2023


 

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.