Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Mei 2023 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Donderdag 25 mei 2023


Woensdag 24 mei 2023

Bergentheim : brand op afgelegen plek bungalowpark forse uitdaging voor brandweer
In een vakantiewoning op bungalowpark Moscou aan de Sportlaan in Bergentheim is woensdagmiddag brand op de bovenverdieping uitgebroken. Voor de brandweer betekende dat een flinke uitdaging: de woning die stalen "dakpan"platen als dakbedekking had, bevond zich op de meest afgelegen plek aan de buitenkant van het bomenrijke terrein en was alleen via smalle wegen te bereiken. Bovendien was de lokatie niet bereikbaar voor de hoogwerker. Toen de wagens arriveerden waren er al vlammen te zien en bleek een deel van de brandhaard niet van binnen uit te bestrijden. De stalen dakplaten waar de brand onder woedde, moesten dus vanaf een ladder verwijderd worden.
Desondanks slaagden de spuitgasten er in de klus te klaren en de woning te redden!

Dinsdag 23 mei 2023

Slagharen: flinke schade bij kop-staartbotsing op de Coevorderweg
Op de Coevorderweg net buiten de bebouwde kom van Slagharen liepen twee personenauto's flinke schade op ten gevolge van een kop-staartbotsing. Een Audi A1 Sportback reed een Volkswagen Polo aan, die gestopt was om linksaf te slaan naar de Verlengde Kerkdijk.
Hoewel in de melding sprake was van letsel, bleek dat na controle door ambulancepersoneel mee te vallen.


Wilsum (D): bejaarde e-biker omgekomen bij aanrijding op de B403
Maandagmiddag is een man op een E-bike bij een aanrijding op de B403 bij Wilsum om het leven gekomen. De 89-jarige man stak vanaf de Dorfstraße over, maar zag een VW Golf kennelijk over het hoofd, met de botsing als gevolg.
De hoogbejaarde man bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen.Maandag 22 mei 2023


Zondag 21 mei 2023


Zaterdag 20 mei 2023


Vrijdag 19 mei 202

Geesbrug: brandende berg riet houdt de brandweer lang bezig.
Vrijdagmiddag om een uur of vijf werd een buitenbrand gemeld aan de A37 bij Zwinderen.
Later werd de alarmering opgeschaald naar "middelbrand" en werd de lokatie gecorrigeerd naar Geesbrug, op een akker tussen die plaats en de A37.
Vanaf de snelweg was een forse rookwolk te zien, maar het verkeer had er weinig last van.
Het bleek te gaan om brand in een zeer grote berg riet, die de brandweer handenvol werk bezorgde, sterker nog: het bluswerk waarvoor groot materieel ingezet werd, duurde de gehele nacht.De hoop riet moest eerst uiteengetrokken worden, alvorens het materiaalgeblust kan worden
De brandlucht was in de wijde omtrek te ruiken, tot aan Slagharen toe.


Emlichheim (D): sportwagen brandt uit op afgelegen plek
Een rit over de bosrijke Kanalstraße van Emlichheim naar Ringe waren de laatste kilometers, die de trotse bezitter (51) van een Alfa Romeo Spider cabrio af zou leggen.

De bolide vloog daar vrijdagmiddag in brand en toen brandweereenheden uit Ringe en Emlichheim met 35 man en diverse voertuigen arriveerden, bleek de sportwagen al niet meer te redden. De afgelegen plaats, waar de auto in brand vloog, lag precies op de grens van het uitrukgebied van korps Ringe-Neugnadenfeld en korps Emlichheim.
Toen de brand geblust was, konden de vrachtwagens en tractoren, die gestopt waren, weer in beweging komen en kort daarop reden de meeste brandweervoertuigen naar de kazerne

 


Donderdag 18 mei 2023

Ruinen: fietser overlijdt na aanrijding met auto
Rond drie uur donderdagmiddag is een 76-jarige fietser uit Burgum (Fr) om het leven gekomen ten gevolge van een aanrijding met een auto, die bestuurd werd door een negentienjarige inwoner van Assen. Het ongeval vond plaats op de Leeuwte in Ruinen.
De automobilist is aangehouden.

Weiteveen: tractor te water; jongen zwaargewond
Aan de Dordseweg (N862) in Weiteveen raakte rond 11.45 uur donderdagmorgen (Hemelvaartsdag) een tractor, waar een jongen op zat, te water. Een toeschouwer die de zwaargewonde jongen te hulp schoot en het water wilde redden, liep daarbij ook letsel op.
Meerdere hulpdiensten werden gealarmeerd , waaronder de brandweer van Klazienaveen en van Emmen; ook werd de traumahelikopter opgeroepen alsmede meerdere ambulances.
De politie stelt een onderzoek teneinde de toedracht te achterhalen.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe


Woensdag 17 mei 2023


Dinsdag 16 mei 2023


Maandag 15 mei 2023


Zondag 14 mei 2023

Dedemsvaart: Land Rover total loss op de Zuidwolderweg; bestuurder gewond
De bestuurder van een Land Rover Range Rover Evoque verloor zondagavond rond kwart voor acht in een flauwe bocht in de Zuidwolderweg de macht over het stuur, toen hij -volgens getuigen- met een flinke vaart in de richting van Linde reed.
De stationcar kwam met z'n rechter wielen naast de hoger gelegen rijbaan en schampte daar een lantaarnpaal, waarna hij tegen een boom botste. Bij die confrontatie verloor de wagen een voorwiel, kantelde en kwam op zijn dak tot stilstand.

Getuigen belden onmiddellijk alarmnummer 112, waar men politie-, ambulances, de brandweer van Dedemsvaart en een traumahelikopter met prioriteit 1 naar de plaats des onheils stuurde.
Ambulancepersoneel behandelde het slachtoffer in eerste instantie op het wegdek, waarna hij plaats nam op een brancard. De ziekenauto reed vervolgens met spoed naar een ziekenhuis; de traumaheli landde niet, maar vloog onverrichter zake retour basis.

De plaats waar het ongeval was gebeurd, werd met lint afgezet om sporen voor een eventueel forensisch onderzoek te ontzien, maar de experts zagen daarvan af, aangezien het om een eenzijdige aanrijding ging en de toedracht duidelijk was.

De Land Rover -bouwjaar 2019, met een dagwaarde van zo'n 40.000 Euro- was onherstelbaar beschadigd.


 

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.