Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

November 2023 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Donderdag 9 november 2023


Woensdag 8 november 2023


Dinsdag 7 november 2023

De Krim: Bromfietser gewond na aanrijding met automobilist

Dinsdagmiddag raakte een bromfietser gewond op de kruising van de N377 met de Molenweg bij de Krim. De man reed op het fietspad van Slagharen naar de Krim, maar werd over het hoofd gezien door een automobilist uit Hollandscheveld, die rechtsaf sloeg naar de Molenweg.
De VW Polo schepte de bromfietser, waardoor die tegen de voorruit vloog. De bromfietser is met beenletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Foto's ingezonden

 


Maandag 6 november 2023

De Lichtmis: Auto te water bij eenzijdig ongeval op A28

Bij een eenzijdig ongeval op de A28, ter hoogte van De Lichtmis, is maandagmiddag een personenauto met daarin twee vrouwen te water geraakt. De dames reden richting het Noorden toen zij, volgens een getuige, moesten uitwijken voor een invoegende auto die vanaf de oprit bij De Lichtmis de snelweg op wilde rijden en direct doorschoot naar de snelste baan. Vermoedelijk kwamen de dames naast de eerste rijstrook in de goot en reageerden met een ruk aan het stuur waarna het voertuig onbestuurbaar werd, dwars de drie rijstroken overstak en door de berm uiteindelijk in het water terecht kwam.

Enkele automobilisten bedachten zich geen moment en schoten te hup. De bestuurster kon al snel zelf aan wal komen maar de bijrijdster kon dit onmogelijk zelf. Zij werd met behulp van een dappere passant, die zonder twijfelen in het water sprong, aan wal gebracht. Het tweetal werden elk in een ambulance onderzocht. Van letsel bleek geen sprake waarna in overleg werd besloten om de twee thuis af te zetten.

Brandweerkorpsen van Hasselt, Nieuwleusen, Zwolle en Heerde werden vanwege dit incident opgeroepen. Maar nadat duidelijk was dat iedereen uit het voertuig was konden vele van hen weer terugkeren naar de kazerne. De Hasselter brandweer was ondertussen ter plaatse en heeft bergingsbedrijf Hooikammer geassisteerd om het voertuig uit het water te takelen. Tijdens het ongeval en de berging werd de derde rijstrook afgesloten wat resulteerde in een file van enkele kilometers.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Zondag 5 november 2023

Schuinesloot: 2 gewonden bij eenzijdig ongeval op Schuineslootweg

Om zeven uur zaterdagavond werden omwonenden van de Schuineslootweg in Schuinesloot opgeschrikt door een enorme dreun.
Toen ze poolshoogte namen, ontdekten ze een aan de voorzijde volledig verwoeste auto, dIe uit de richting van de Herenstraat was gekomen, maar ter hoogte van de zijweg bij huisnummers 142 - 144 frontaal tegen een boom links van de weg was gebotst. De auto kwam vervolgens midden op de weg tot stilstand. De twee inzttenden hadden ten gevolge van de klap tegen de boom zware verwondingen opgelopen, getuige de schade aan de voorruit en de bebloede airbags.


De twee jonge mannen, een 20-jarige bestuurder en zijn 15-jarige bijrijder, werden na stabilisatie in de ambulances met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Hoewel het ongeval in eerste instantie om een eenzijdige aanrijding (auto - boom) scheen te gaan, meldden getuigen dat de bestuurder van de verongelukte auto in de bocht voor een tegenligger uit was geweken,waarna hij de macht over het stuur verloor en de auto de boom raakte. In verband met deze informatie en het mogelijk doorrijden na een aanrijding met letsel stelden forensisch rechercheurs van de eenheid Verkeer een sporenonderzoek in en ging de politie op zoek naar de andere auto. Uiteindelijk bleek dit niet het geval en betrof het een eenzijdig ongeval.

Foto's ingezonden

Zaterdag 4 november 2023


Vrijdag 3 november 2023

Wanneperveen: Kop-staartbotsing na onwelwording op Zomerdijk

Bij een kop-staartbotsing op de Zomerdijk, de N375 tussen Meppel en Zwartsluis, is vrijdagmorgen een automobiliste gewond geraakt. De vrouw reed in een witte Volvo en werd volgens de politie onwel. Hierdoor merkte ze niet op dat ze op een file inreed welke was ontstaan door werkzaamheden. De Volvo botste hard achterop een Renault met daarin twee mannen.

Voor zowel de vrouwelijke bestuurster als voor één van de mannen werd een ambulance opgeroepen. Na controle bleek dat de vrouw moest worden overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De man bleek ongedeerd te zijn. Door het ongeval werd de gehele Zomerdijk afgesloten voor verkeer. Bergingsbedrijf Hooikammer werd gevraagd de twee voertuigen te bergen. Na een uurtje kon de weg weer worden vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Donderdag 2 november 2023

Zwolle: Auto en vrachtauto botsen op Hermelenweg

Een personenauto en een vrachtwagen zijn donderdagmiddag op de Hermelenweg met elkaar in botsing gekomen. De bestuurster van de auto kwam vanuit de richting van Hasselt en wilde op de met verkeerslichten beveiligde kruising rechtsaf de Hermelenweg op. Een vrachtwagen die vanuit de richting van Nieuwleusen kwam wilde linksaf eveneens richting de Hermelenweg waardoor beide voertuigen met elkaar in botsing kwamen.

Eén van de verkeersdeelnemers moet het rode verkeerslicht hebben genegeerd met de botsing als gevolg. De vrachtwagen kwam vrij ongeschonden uit deze confrontatie. De personenauto raakte totaal vernield en werd door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.

De bestuurster van deze personenauto werd in een ambulance onderzocht op eventuele verwondingen. Hiervan was gelukkig geen sprake waarna de betrokken partijen in het restaurant de gegevens konden uitwisselen voor de afhandeling van de schade. Omdat er geen sprake is van letsel stelt de politie verder geen onderzoek in en laat het verder over aan de verzekeringsmaatschappijen.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Woensdag 1 november 2023Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.