Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

November 2023 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Donderdag 16 november 2023

Hasselt: Lijnbus vast in berm van N331 na mislukte keeractie

Een buschauffeur heeft zich vanmiddag vastgereden in de berm van de N331 na een mislukte keeractie. De chauffeur vertrok vanaf de bushalte Hasselt-Centrum, voorheen Bodewes, en was onderweg naar Kampen via Genemuiden. Op de rotonde net na de Zwartewaterbrug reed de chauffeur rechtdoor in plaats van de afslag naar Genemuiden te nemen. Enkele ogenblikken later kwam het besef bij de chauffeur waarop hij een keeractie ondernam bij de voormalige afslag naar het industrieterrein.

Echter kwam de bus bij het keren in de natte berm van de N331 volledig vast te staan. Ondanks enkele pogingen om de zware bus in beweging te krijgen gleed deze langzaam richting een slootje. Hierop besloten de passagiers de bus te verlaten. Een vervangende bus werd opgeroepen echter duurde dit voor menig passagier te lang waarop zij zelf actie ondernamen en zelf vervangend vervoer regelden.

Ondertussen werd bergingsbedrijf Hooikammer opgeroepen om met zwaar geschut te komen om het gevaarte weer vlot te trekken. Met behulp van verkeersmaatregelen van de firma van der Kolk werd het verkeer om beurten langs de gestrande lijnbus geleid. De zware bergingstruck trok gemakkelijk de bus weer op het asfalt en na een korte check kon de chauffeur zijn weg weer vervolgen. De getroffen maatregelen werden weer opgeruimd en waren de sporen in de berm slechts nog de stille getuige van deze ietwat onhandige actie van de buschauffeur.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Dalfsen: Meisje gewond na botsing met auto op kruising

Een meisje is donderdag rond 09:30 uur op de hoek van de Pastoriestraat met de Pleijendal gewond geraakt bij een botsing met een auto. Ze is met onbekend letsel per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle gebracht. Hoe dit kon gebeuren is niet bekend. De politie onderzoekt hoe het ongeval kon gebeuren. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Woensdag 15 november 2023


Dinsdag 14 november 2023

Veeningen: Dood Cas Steenbergen (23) mogelijk geen ongeval

De politie heeft nieuwe informatie ontvangen over de dood van Cas Steenbergen (23) uit De Schiphorst. In de nacht van 16 op 17 juli 2022 raakte hij op een nog altijd onduidelijke manier gewond toen hij vanaf een manegeterrein in Veeningen naar huis fietste. Cas overleed vier weken later.

Samen met zijn vrienden bezocht Cas een tentfeest tijdens het Concours Hippique De Wolden. Tussen 01.50 en 02.45 uur is hij vanaf het feestterrein naar huis gefietst. De volgende ochtend trof zijn moeder hem bewusteloos aan in zijn bed. Cas had een bloeding in zijn hersenstam en onder meer een gebroken rib en sleutelbeen.

Hartstilstand
Cas werd meteen geopereerd en heeft vier weken in coma gelegen. Kort voordat hij naar een speciale kliniek zou gaan om hem weer bij bewustzijn te krijgen, overleed hij aan een hartstilstand.

Nieuwe informatie
Onderweg tussen het feestterrein en De Schiphorst moet er iets zijn gebeurd wat hem uiteindelijk fataal is geworden. In eerste instantie ging de politie uit van een noodlottig ongeval. Dankzij nieuwe informatie houdt het onderzoeksteam er rekening mee dat de dood van Cas toch geen ongeluk is geweest en is het onderzoek heropend.

Belangrijke getuigen
Cas fietste rond 01.51 uur weg bij het manegeterrein. Terwijl hij over het fietspad reed, passeerde hij drie vrouwen en een man; allen met een lichte huidskleur. Kort daarna rende die betreffende man in de richting van Cas. Onduidelijk is wat er daarna is gebeurd. De politie wil zo snel mogelijk in contact komen met de man en de vrouwen.

Getuige 1: de man die achter Cas aan rende is vermoedelijk begin 20 en droeg die nacht een grijze trui, een zwarte broek en witte schoenen. Hij was betrokken bij een opstootje na afloop van het feest en werd door een vrouw op afstand gehouden.
Getuige 2: de blonde vrouw die de man wilde tegenhouden droeg die nacht een witte jas en een zwarte broek.
Getuige 3: jonge vrouw die een roze hoodie of trui droeg.
Getuige 4: jonge vrouw die mintgroene bovenkleding aan had.

Deel uw informatie:
Hoe is Cas die nacht gewond geraakt?
Wie zijn de man en vrouwen langs wie Cas die nacht is gefietst?

  • Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
  • Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
  • Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Bron: Opsporing Verzocht

 

Gieten: Auto ramt pui van winkel aan Het Panderpad

Een automobiliste is aan het begin van de middag tegen de pui van winkel gereden aan het Panderpad in Gieten. Daarbij sneuvelde een groot raam van de winkel. De vrouw uit Eelderwolde wilde haar elektrische auto parkeren, maar door onbekende oorzaak ging de wagen er met haar vandoor en eindigde tegen een winkelpand. Hierbij liep de winkel maar ook de auto schade op. De bestuurster bleef ongedeerd en kon even bijkomen van de schrik in de winkel met een kopje koffie. De aanwezige politie liet weten de auto niet af te laten slepen zodat deze zelf weer de weg op kon. De bestuurster werd door familie opgehaald

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Dalfsen: Kettingbotsing met drie voertuigen op Rondweg

Op de Rondweg zijn dinsdagmorgen drie voertuigen beschadigd geraakt bij een kettingbotsing. Een bestuurder van een witte Renault Clio remde voor zijn voorligger, een zwarte Audi Q7, die wilde afslaan naar het Franse Pad. De bestuurder van een witte bestelbus, welke achter de Renault Clio reed zag dit mogelijk te laat en klapte achterop de personenauto die daardoor achterin een Audi Q7 gedrukt werd. De 3 inzittenden van de Audi, waaronder een jong kind, raakten net als de bestuurder van de bus niet gewond. Wel kreeg het kindje een traumabeertje van het ambulancepersoneel. In de middelste auto, de Clio, zaten een man en een vrouw. De man werd ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel maar ook hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het verkeer werd omgeleid. De opgeroepen brandweer van Dalfsen kon "binnen blijven".

Een bijdrage van Niels Jansen

 


Maandag 13 november 2023


Zondag 12 november 2023


Zaterdag 11 november 2023

Gasselternijveen: Hulpverleners treffen niemand aan bij gecrasht voertuig

Afgelopen nacht werd rond 01.30 uur een ongeval gemeld op de Drentse Mondenweg de N379. Op deze locatie was een auto van de weg geraakt en op de kop in een sloot beland. De brandweer van Gasselternijveen, diverse politieeenheden, 2 ambulances en de traumahelikopter werden opgeroepen voor de hulpverlening.

Nadat de eerste hulpverleners ter plaatse kwamen werd duidelijk dat er niemand in of nabij het voertuig aanwezig was. Hierop vloog de traumahelikopter een rondje boven het ongeval en ging retour, hun inzet was niet meer nodig. Niet veel later vertrok ook het brandweer,- en ambulancepersoneel.

Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft de auto uit de sloot gehaald en geborgen. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. Later in de nacht heeft de bestuurder zich alsnog gemeld bij de politie. De reden waarom de plaats van het ongeval werd verlaten is niet bekend.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Vrijdag 10 november 2023

Gieten / Assen: Ramen van auto's ingeslagen op carpoolplaats

Op verschillende carpoolplaatsen bij Gieten en Assen zijn afgelopen nacht meerdere auto`s vernield door rondom de ramen in te slaan. Het is niet duidelijk om hoeveel voertuigen het gaat, mogelijk zijn enkele gedupeerden al vertrokken. Of er iets uit de auto's is weggenomen is niet bekend. De politie is inmiddels op de hoogte van de incidenten getuige de linten aan de auto's.

Mocht u in de nacht van donderdag op vrijdag iets verdachts hebben gezien op de carpoolplaatsen dan kunt u bellen met de politie 0900-8844.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Assen: Auto's vernield door brand aan Leliestraat

Donderdag rond 03.00 uur werd de brandweer van Assen opgeroepen voor een autobrand in de Leliestraat. Hier stond een geparkeerde auto in lichterlaaie. Volgens de eigenaar is hier brandstichting aan de orde. Politieonderzoek zal dat moeten uitwijzen. Ondanks de snelle inzet kon de brandweer het voertuig niet meer redden. Een auto welke naast het brandende voertuig stond geparkeerd liep door de enorme stralingshitte schade op.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Hoogeveen: Auto verwoest door vlammenzee

In de Magnoliastraat in Hoogeveen brak rond 00.30 uur donderdagnacht brand uit in een geparkeerde auto. Toen de brandweer ter plaatse kwam was de auto al niet meer te redden van de vlammenzee. Bij de brand waren diverse explosies te horen die waarschijnlijk werden veroorzaakt door de banden van de auto. De politie spande hierop een lint om de nieuwsgierige mensen op een afstand te houden. Brandstichting wordt niet uitgesloten, de politie start een onderzoek.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.