Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

November 2023 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Donderdag 23 november 2023


Woensdag 22 november 2023

Anloo: N34 geruime tijd dicht na ongeval

Bij een ongeluk op de N34 ter hoogte van Anloo is een 37-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, Een jongetje wat bij haar in de auto zat raakte niet gewond evenals de bestuurder van de andere auto. Er waren twee auto's bij het ongeluk betrokken. Een daarvan kwam tot stilstand op de weg, de ander in een greppel.

Meerdere ambulances, een traumahelikopter en de brandweer van Annen kwamen ter plaatse. De weg, die bezaaid ligt met brokstukken, werd afgezet tussen Gieten en Anloo. De politie deed onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Hierdoor was de N34 op dat baanvak geruime tijd afgesloten. Berger Hamstra heeft beide voertuigen geborgen.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Genemuiden: Twee gewonden bij ongeval op parkeerterrein Boni

Op het parkeerterrein van de Boni aan de Klaas Fuitestraat zijn woensdagmiddag twee vrouwen gewond geraakt nadat zij werden aangereden door een auto. De bestuurster van deze auto, een 80-jarige inwoonster van Genemuiden, wilde volgens een politiewoordvoerder achteruit rijden waarbij zij moest remmen. In plaats van het rempedaal trapte de vrouw op het gaspedaal waarna zij meerdere voertuigen raakte en ook twee dames die op de parkeerplaats stonden.

Bij het ongeval raakten drie voertuigen beschadigd en raakten de twee vrouwen gewond. Beide dames, 77 en 80 jaar eveneens uit Genemuiden, zijn per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De opgeroepen traumahelikopter werd halverwege de vlucht geannuleerd. De automobiliste werd meegenomen naar het politiebureau voor een verklaring.

Medewerkers van de verkeersongevallendienst deden een uitvoerig onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Bewakingsbeelden van de plaatselijke supermarkt hielpen met het onderzoek. Burgemeester Bilder liet zich op de ongevalslocatie bijpraten over hetgeen er heeft plaatsgevonden op het parkeerterrein. Na het onderzoek konden de meeste betrokken voertuigen zelf hun weg vervolgen. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de auto van de veroorzaakster afgevoerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Dinsdag 21 november 2023

Nieuwleusen: Automobiliste overleden bij ongeval op Bouwmansweg

Bij een eenzijdig ongeval op de Bouwmansweg is aan het begin van de middag een automobiliste om het leven gekomen. Het ging rond de klok van half één mis in het buitengebied van Nieuwleusen waarop de hulpdiensten groots uitrukten. Naast de brandweer van Nieuwleusen werden diverse politie-eenheden, een tweetal ambulances en ook het Mobiel Medisch Team van het UMCG onderweg. Helaas bleek alle hulp tevergeefs. De automobiliste, een 30-jarige vrouw uit Nieuwleusen, overleed op de plaats van het ongeval. Zij was de enige inzittende van het voertuig.

Het ongeval ontstond toen de auto naast de weg kwam in de natte berm. Hierop schoot het voertuig naar de andere kant van de weg en is met de passagierszijde tegen een flinke boom geëindigd. De afdeling verkeer van de Forensische Opsporing van de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval. Bergingsbedrijf Autax werd opgeroepen om de auto te bergen. De weg was tijdens de hulpverlening en verdere nasleep afgesloten voor al het verkeer.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Maandag 20 november 2023

Eext: Ongeval met drie voertuigen op N34

Op de N34 tussen Annen en Gieten zijn vanavond rond 18:40 uur drie auto's op elkaar gebotst. Er zijn meerdere ambulances ter plaatse om de inzittenden te controleren. Volgens een getuige wilde de bestuurder van de rode auto keren op de N34 vanwege het nemen van een verkeerde afslag. De inzittenden van de rode auto moesten naar Assen maar namen de afslag naar Annen.

Na controle in de diverse ambulances kon iedereen hun weg vervolgen. De weg was enige tijd in de richting van Annen afgesloten. Verkeer richting Gieten werd over de parkeerplaats Haverlanden geleid. Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft de drie beschadigde voertuigen geborgen.
De weg werd rond 20.00uur weer vrijgegeven voor het verkeer.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Gieten: Opnieuw ramen van auto's ingeslagen op carpoolplaats

Opnieuw is er in diverse auto's ingebroken op de P+R in Gieten bij de Rotonde. Inmiddels is één auto al verwijderd maar de stille getuigen liggen er nog; kapot glas. Van een andere auto zijn de kapotte ramen inmiddels afgeplakt met plastic. De politie is inmiddels in kennis gesteld. De dader(s) zijn opzoek naar waardevolle zaken getuige de openstaande dashboard kastjes. Dus... Op slot, buit eruit!!

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zondag 19 november 2023


Zaterdag 18 november 2023

Staphorst: Automobilist botst op geparkeerde auto

Vrijdagavond is een automobilist op de Oude Rijksweg op een geparkeerde auto gebotst. Het geparkeerde voertuig stond netjes onder een lantaarnpaal geparkeerd maar werd toch geraakt door de onfortuinlijke jonge man. Deze verklaarde uit te moeten wijken nadat een tegemoetkomende auto op het laatste moment nog een fietser in wilde halen.

Om een aanrijding te voorkomen besloot de jonge man uit te wijken naar rechts maar kwam daar in aanraking met het geparkeerde voertuig. Deze werd op zijn beurt tegen een hekwerk geduwd en kwam uiteindelijk in de tuin van een woning tot stilstand. Bergingsbedrijf Hooikammer werd ingeschakeld om de vernielde voertuigen af te voeren. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Vrijdag 17 november 2023

Dalen: Grote brand in loods aan Giestee

Aan de Giestee in Dalen staat een loods in brand. De loods hoort bij een rietgedekte woning in het dorp. Twee slachtoffers worden behandeld in de ambulance. Meerdere brandweerkorpsen uit Zwinderen, Emmen, Coevorden, Hoogeveen en de Wijk zijn opgeroepen om te helpen blussen.

De brand is inmiddels uitslaand en de loods wordt als verloren beschouwd. De brandweer zet in op het redden van de boerderij. „Hiervoor proberen ze een scheiding te maken in het riet, zodat er een soort stoplijn ontstaat en de brand vanaf dat punt niet verder gaat”, zegt de voorlichtster van de VeiligheidsRegio Drenthe.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Dedemsvaart: Kreukelend blik na aanrijding op de Kelvinstraat

Vrijdagmiddag klonk op de Kelvinstraat in Dedemsvaart het geluid van kreukelend blik toen de bestuurder van een Opel bij het verlaten van een uitrit de bocht te ruim nam en een tegenligger raakte. Gelukkig had geen van de drie betrokken inzittenden letsel maar op de autos ooit weer de weg op mogen is nog maar de vraag.

Foto's ingezonden

 

Emmen: Aanrijding tussen vrachtwagen en scootmobiel (Update)

Vrijdagochtend rond 10:05 uur heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op een oversteekplaats tussen een scootmobiel en vrachtwagen op de Kolhoopstraat. Hierbij raakte de bestuurder van de scootmobiel ernstig gewond. De bestuurder van de scootmobiel werd enige tijd gereanimeerd en is daarna ernstig gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De vrachtwagenchauffeur is ook voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer werd opgeroepen om zichtschermen te plaatsen. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om het ambulancepersoneel te assisteren. De weg wordt na een uitvoerig politieonderzoek weer vrijgegeven. De politie meldt aan het eind van de middag dat het slachtoffer in de loop van de dag is overleden.

Foto's ingezonden

 

Gasselternijveen: Vrachtwagenchauffeur rijdt zich vast in berm

Vrijdagmorgen is een vrachtwagen van een afvalverwerkingsbedrijf in de berm geraakt op de Ing W.I.C van Veelenweg, de N379. Getuigen verklaarden dat de vrachtwagen een slingerende manoeuvre had gemaakt en daarna vast kwam te zitten in de bermsloot aan de linkerzijde van de weg. Bij dit ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Tijdens de berging, door Willem Keizer uit Stadskanaal, was de weg tijdelijk afgesloten. De chauffeur kwam met de schrik vrij.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.