Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

November 2023 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Donderdag 30 november 2023

Varsen: Vrouw stapt ongedeerd uit auto nadat deze over de kop van talud N340 rolt

Een vrouw is woensdagavond wonderbaarlijk genoeg ongedeerd gebleven bij een hachelijk ongeval bij het knooppunt Varsen nabij Ommen. Ze reed rond kwart voor zeven vanaf de N340 richting Lemelerveld de fly-over naar de N348 op. Bij het punt waar deze fly-over samen komt met de noordelijke rijbaan raakte haar Chevrolet in een slip. Ze gleed over de tegemoetkomende rijbaan richting het talud.

Tijdig tot stilstand kwam het voertuig niet, en de hatchback rolde vervolgens over de kop het metershoge talud af. De zwaar gehavende auto kwam onder aan het talud op de kant van een droge sloot tot stilstand. Als een geluk bij een ongeluk op de vier wielen.

De vrouw werd door de toegesnelde hulpdiensten opgevangen. Na te zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel bleek dat vervoer naar een ziekenhuis niet nodig was. De vrouw kon door haar partner worden opgehaald. De auto is met vakkundig lierwerk van berger Autax en hulp van een agent geborgen.

Voor zover bekend sneeuwde het op het moment van het ongeval zelf niet, wel was het mistig en lokaal zeer glad.

Een bijdrage van Ardesch Media

Woensdag 29 november 2023

Schoonloo: Automobilist overleden bij eenzijdig ongeval op Elperstraat

Op de Elperstraat, de N374 bij Schoonloo, is rond het middaguur een auto tegen een boom gebotst. De bestuurder, een 82 jarige man uit Winschoten, is hierbij ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer en enkele ambulances kwamen naar de plek van ongeluk. Ook rukte een traumahelikopter uit. Ondanks de inzet van de vele hulpdiensten kwam voor de man alle hulp te laat.

De Elperstraat is ruim drie uur afgesloten geweest voor onderzoek en berging.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Hasselt: Auto van de weg door gladheid op N377

Een automobilist heeft woensdag in alle vroegte een engeltje op zijn schouders gehad. De man reed vanuit Hasselt richting De Lichtmis maar verloor door de winterse neerslag in een bocht bij ‘t Rakkien de controle over zijn voertuig. Na een reflectorpaaltje te hebben geraakt gleed de BMW van de weg en kwam enkele meters lager in een greppel terecht.

De man kon zelf ongedeerd uit de auto klimmen en de hulpdiensten inseinen over hetgeen er had plaatsgevonden. De politie liet het verkeer om beurten door de bocht rijden zodat bergingsbedrijf Hooikammer de auto uit de greppel kon takelen. Zo op het eerste gezicht had het voertuig geen schade maar werd toch meegenomen door de berger. De auto moet eerst een grondige wasbeurt ondergaan voordat deze weer de weg op kan. Hierna zal de automobilist met zijn voertuig zijn weg weer kunnen vervolgen.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Dinsdag 28 november 2023

Veeningen:Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar dood Cas Steenbergen

De politie heeft dinsdag 28 november een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Cas Steenbergen. Het gaat om een 18-jarige man uit de gemeente De Wolden. De verdachte zit in volledige beperkingen, hij mag alleen contact met een advocaat hebben. We gaan met hem in verhoor en zijn rol wordt onderzocht. Evenals de eerder aangehouden verdachte betreft ook deze verdachte niet de man in de grijze trui die eerder door de politie werd omschreven.

 

Zwartsluis: Werkzaamheden veroorzaken brand op binnenvaartschip

Op een scheepswerf aan de Zomerdijk is dinsdag brand ontstaan op een binnenvaartschip. Er werden werkzaamheden uitgevoerd waarna er brand ontstond in de machinekamer. De brand zat tussen wanden en was in eerste instantie moeilijk te lokaliseren. De brandweer van Zwartsluis besloot hierop op te schalen waarop ook de Hasselter brandweer moet spoed naar de scheepswerf kwam. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen en konden de extra handen van Hasselt vrijwel direct weer inrukken.

De brandhaard was inmiddels gevonden en afgeblust. Uit enkele metingen met de warmtebeeldcamera werd duidelijk dat de hitte afnam en konden de brandweermannen het ingezette materiaal weer inpakken en klaarmaken voor een volgende klus. Het schip werd weer overgedragen aan het personeel van de werf welke de werkzaamheden weer konden hervatten.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Genemuiden: Vuilniswagen in sloot aan Polleboersweg

Op de Polleboersweg is dinsdagmorgen een vuilniswagen op de zijkant in een sloot beland. De hulpdiensten kregen om 09:19 uur de melding binnen van het eenzijdig ongeval. De brandweer van Genemuiden en Kampen, de ambulancedienst en een paar eenheden van de politie spoedden zicht naar het buitengebied van Genemuiden. Al snel was duidelijk dat de bestuurder, de enige inzittende van de vrachtauto, veilig en wel naast het voertuig stond waarop de hulpdiensten weer konden inrukken.

Het ongeval was op een smal doodlopend weggetje. Volgens omwonenden was dit het 7e voertuig sinds een aantal jaren dat van de weg raakte en in de sloot terecht kwam. De chauffeur had geen verklaring waardoor het precies mis is gegaan. Bergingsbedrijf Hooikammer zal later op de dag de vuilniswagen bergen.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Genemuiden: Berging van vuilniswagen aan Polleboersweg

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft dinsdagmiddag samen met kraanbedrijf Russcher de vuilniswagen, welke van de weg was geraakt op de Polleboersweg, succesvol geborgen. Na diverse voorbereidingen kon er rond 14:00 uur worden begonnen met het takelen. De zware bergingstruck takelde de voorkant van de vrachtwagen en met behulp van een telekraan werd de achterzijde en het midden opgehesen.

Uiterst voorzichtig en centimeter voor centimeter kwam de vrachtauto uit de sloot en kon met een kleine zwaai weer veilig op de weg worden geplaatst. Hierna werd de auto afgespoten en klaargemaakt voor vervoer. Ondertussen was er een toezichthouder van de gemeente Zwartewaterland die alles nauwkeurig in de gaten hield. Ook een medewerker van het Waterschap Drents Overijsselse Delta kwam ter plaatse en concludeerde een verontreiniging van de sloot. Deze werd gedempt en zal worden leeggezogen en ook zal de bodem worden afgegraven. Nadat alle ingezette materialen waren opgeruimd werd rond 15:45 de weg weer vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Maandag 27 november 2023

Veeningen: Verdachte aangehouden in onderzoek naar dood Cas Steenbergen

In het onderzoek naar de dood van Cas Steenbergen is vanochtend een 20-jarige man aangehouden. De politie vermoedt dat Cas is mishandeld op het moment dat hij naar huis wilde gaan na een feest. De rol van de verdachte wordt onderzocht.

Na een feest in Veeningen bij CH De Wolden aan de Veeningen in de nacht van 16 op 17 juli 2022 raakte de toen 23-jarige Cas ernstig gewond. Op 15 augustus, een maand later, komt Cas te overlijden. De politie ging lange tijd uit van een ongeval. Onlangs kwam er nieuwe informatie binnen, waarmee het onderzoek werd heropend.

Oproep
De politie deed dinsdag 14 november 2023 een oproep in het programma Opsporing Verzocht en riep onder andere een man in een grijze trui en een blonde vrouw in het wit op om zich te melden. De recherche ontving na deze oproep 16 tips. Dit heeft enorm bijgedragen aan het onderzoek. Ook hebben meerdere getuigen zich gemeld, waaronder de man in de grijze trui en de vrouw in het wit. Dit alles heeft geleid tot nieuwe informatie, waarop de verdachte is aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit de gemeente De Wolden. Het betreft een ander persoon dan de man in de grijze trui die eerder door de politie werd omschreven.

Beperkingen
We onderzoeken op het moment de rol en betrokkenheid van deze 20-jarige man. Hij zit vast en in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met een advocaat.

Meerdere aanhoudingen niet uitgesloten
Met de aanhouding is het onderzoek nog niet afgerond. Er wordt nog steeds gesproken met getuigen en daarmee loopt het onderzoek nog volop. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Spier: Twee gewonden bij ongeval

Twee mensen zijn bij een ongeluk op de kruising tussen De Steegde en de Oosterseveldweg gewond geraakt. Daar kwamen twee auto's met elkaar in botsing.

De twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. De weg was enige tijd afgesloten voor verkeer.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Drijber: Eenzijdig ongeval op het Binnenveld; bestuurder zwaargewond

Op het Binnenveld bij Drijber vond maandagmorgen rond 07.00 uur een ernstig eenzijdig ongeval plaats. Hier is door nog onbekende oorzaak een auto tegen een boom gereden.

Veel hulpdiensten kwamen naar de locatie waaronder het MMT (mobiel medisch team) per auto vanaf Eelde. De bestuurder, de enige inzittende, raakte zwaargewond en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het Binnenveld is tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zondag 26 november 2023

Kampen: Auto verwoest door brand op Flevoweg

Op de Flevoweg in Kampen is zondagmorgen een auto onherstelbaar beschadigd door een brand. Ten tijde van de brand was de Flevoweg afgesloten voor het verkeer. De auto vatte tijdens het rijden vlam. Hoe dit kon gebeuren is niet bekend, maar korstuiting word niet uitgesloten . De bestuurder kon tijdig nog wat privé spullen in veiligheid brengen..Een berger heeft de auto geborgen.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zaterdag 25 november 2023

De Lichtmis: Oliespoor mogelijke oorzaak eenzijdig ongeval op N377

Een flink oliespoor is mogelijk de oorzaak geweest van een eenzijdig ongeval op de Hasselterweg, de N377 tussen De Lichtmis en Hasselt. Daar verloor de bestuurster van een rolstoelbus in een bocht de controle over het voertuig waarna deze met de voorkant in de vangrail botste. Hierna tolde de bus om zijn as om vervolgens met de achterzijde van de bus tegen de vangrail tot stilstand te komen.

De vangrail deed goed zijn werk en kon de bus ondanks de flinke impact toch op het asfalt houden. Ambulancepersoneel controleerde de bestuurster en haar inzittenden op eventueel letsel. Hiervan was echter geen sprake. Omdat de rolstoelbus dusdanig beschadigd was kon deze niet verder rijden waarop de inzittenden allen werden overgebracht in een ambulance om daar te wachten op vervangend vervoer. Om de rolstoel uit de bus te krijgen moest deze eerst van de vangrail worden gehaald. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam hiervoor in actie. Hierna kwam de rolstoel met behulp van de lift uit de bus en kon deze weer worden ingezet. Daarna kon iedereen in een vervangende bus zijn weg vervolgen. De bus ging mee naar het depot van het bergingsbedrijf.

Ondertussen was via de provincie een wegdekreiniger opgeroepen om het oliespoor, welke kilometers lang over de N377 liep, op te ruimen. Om het spoor niet verder uit te rijden werd besloten de weg af te sluiten tussen de Klaas Kloosterweg en de Koezenkooiweg. Verkeer ondervond enige hinder vanwege de omleidingsroute. De wegdekreiniger van de firma van der Kolk reed de gehele N377 in beide richtingen af om zo het oliespoor te verwijderen. De beschadigde vangrail zal vervangen moeten worden en is tot die tijd afgezet met schildjes.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Dwingeloo: Auto botst tegen boom op Honingvlaken

Bij een eenzijdig ongeval op de Honingvlaken is vanmorgen een auto tegen een boom gebotst. Hierbij raakten vier personen gewond en zijn allen per ambulances met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte door onbekende oorzaak van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand.

Meerdere ambulances, een traumahelikopter, brandweer en politie werden rond 11:00 uur opgeroepen vanwege dit ongeval. Ten tijde van het ongeval en de afhandeling hiervan was de gehele weg afgesloten.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.