Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Oktober 2023 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 Zondag 8 oktober 2023


Zaterdag 7 oktober 2023

Rouveen: Bestelwagen vliegt spontaan in brand op A28

Een bestelwagen is vanmorgen op de A28, tussen De Lichtmis en Staphorst, tijdens het rijden spontaan in brand gevlogen. De Citroen Jumpy trok een caravan maar de bestuurder merkte ter hoogte van De Lichtmis op dat er rook onder het dashboard en uit de ventilatieroosters kwam. Ook automobilisten merkten op dat er iets mis was met het voertuig en probeerden met gebaren het voertuig aan de kant te krijgen.

De wagen en caravan werden op de vluchtstrook geparkeerd maar op dat moment kwamen de vlammen tevoorschijn. Direct werd de caravan losgekoppeld en met behulp van omstanders enkele meters naar achteren geduwd. Ook de inhoud van de achterbak kon leeg worden gehaald en deze spullen werden in de caravan gelegd.

De brandweer van Staphorst was snel ter plaatse en kon met twee stralen hoge druk al snel de vlammen doven. Helaas kon niet worden voorkomen dat het voertuig volledig werd verwoest. Door het brandende voertuig en later de inzet van de brandweer werd de derde rijstrook afgesloten voor het verkeer. Hierdoor ontstond er een kleine file.

Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen de bestelwagen van het asfalt te halen. Ook de caravan werd meegenomen naar het depot. Daar zullen de gedupeerden de keus maken om hun koers richting het noorden te vervolgen met een ander voertuig of terug te keren naar huis.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Vrijdag 6 oktober 2023


Donderdag 5 oktober 2023

Assen: Zes verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij schietincident Maria in Campislaan

Meerdere mensen bellen op woensdag 4 oktober omstreeks 17:40 uur 112. Zij hebben schoten gehoord op de Maria in Campislaan in Assen. Hulpdiensten die op de melding af gaan treffen een zwaargewonde man op de grond aan. Hulpverlening wordt gestart en de politie begint gelijk een onderzoek. Er zijn zes verdachten aangehouden.

Het slachtoffer is een 24-jarige man uit Assen. Nadat agenten en ambulancepersoneel eerste hulp hebben verleend, is hij in kritieke toestand in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Conflict meerdere personen
Agenten horen van getuigen dat er voorafgaand aan het schietincident een conflict heeft plaatsgevonden waarbij meerdere personen betrokken zijn. In de omgeving gaan meerdere politie-eenheden op zoek naar de betrokken personen.

Zes aanhoudingen
Politieonderzoek leidt diezelfde avond tot de aanhouding van vier verdachten in de omgeving van de Maasstraat (twee mannen van 21 uit Assen, een 27-jarige man uit Assen en een 19-jarige man uit Arnhem). In de Schultestraat wordt een vijfde verdachte aangehouden. Deze verdachte is een 28-jarige man uit Assen. Op donderdag 5 oktober is ook een 20-jarige man uit Assen aangehouden. Alle verdachten zitten vast en worden gehoord over hun rol bij het conflict en het schietincident. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Op verschillende locaties in Assen zijn vervoersmiddelen (twee auto’s en twee fietsen) in beslag genomen voor onderzoek.


Politieonderzoek
Het politieonderzoek gaat door. Zo worden diverse sporen geanalyseerd door specialisten. In de omgeving van het schietincident wordt uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Ook het opvragen en bekijken van camerabeelden maakt deel uit van het onderzoek.


Deel uw informatie met de politie
Heeft u camerabeelden van het schietincident, wat daaraan voorafging of wat er daarna gebeurde? Verspreid deze dan niet online maar deel ze met de politie. Heeft u het incident zien gebeuren maar nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op. Ook als u andere informatie heeft die kan helpen in het onderzoek, elk klein detail kan daarin belangrijk zijn, vragen we u contact met de politie op te nemen.
U kunt ze bereiken op telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 


Woensdag 4 oktober 2023

Assen: Zwaargewonde bij schietpartij aan Maria in Campislaan

Op de Maria in Campislaan in Assen, achter het Vincent van Goghcollege, is woensdag rond 17.45 uur een persoon zwaargewond geraakt bij een schietpartij. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. Ook spoedden er diverse politie-eenheden naar de locatie. De zwaargewonde werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het Larikspark is omsingeld door politieagenten in kogelwerende vesten.

De politie heeft ondertussen vijf verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident, of wat daaraan vooraf ging. Het (sporen)onderzoek gaat door. Volgens omstanders zou er een ruzie aan vooraf zijn gegaan tussen een groepje jongeren.

Heeft u het schietincident of wat daaraan vooraf ging zien gebeuren? Of heeft u camerabeelden van wat er is gebeurd? Deel deze direct met de politie. Bel naar 0900-8844 of geef anoniem uw informatie door via 0800-7000.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Dinsdag 3 oktober 2023

Rouveen: Auto raakt in slip en botst op tegenligger op N377

Op de N377 ter hoogte van de Koezenkooiweg zijn aan het einde van de middag twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van een zwarte Nissan Pixo reed vanaf De Lichtmis richting Hasselt maar verloor in een bocht de controle over zijn voertuig. De auto raakte in een slip en kwam daarna in botsing met een tegenligger. De bestuurster van deze auto, een grijze Opel Mokka, probeerde nog het op haar afkomende voertuig te ontwijken door een ruk aan het stuur te geven maar de vrouw kwam hierdoor in de vangrail.

Ondanks de hevige impact en de duidelijk zichtbare schade kwamen beide automobilisten ongeschonden uit dit hachelijke avontuur. Wel werden twee ambulances opgeroepen om de bestuurders te onderzoeken op letsel. Ondertussen had bergingsbedrijf Hooikammer groen licht gekregen van de politie om te beginnen met bergen. Een onderzoek van de forensische opsporing was niet nodig. Wel werden er door de aanwezige agenten foto’s gemaakt welke zullen worden toegevoegd aan het proces-verbaal.

Nadat de voertuigen waren geborgen werd een zoabcleaner van de firma van der Kolk ingezet om de vele brokstukken en gelekte vloeistoffen van het wegdek te verwijderen. De afgesloten Hasselterweg kon na een stremming van ruim een uur weer worden vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Maandag 2 oktober 2023


Zondag 1 oktober 2023

Coevorden: Vier aanhoudingen na schiet- en steekincident

Zaterdag 30 september zijn er vier personen aangehouden na een schiet- en steekincident aan de Scholekster in Coevorden. Het politieonderzoek naar wat er precies is gebeurd is nog in volle gang.

Dienst Speciale Interventies
Zaterdagochtend rond 9:45 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen van een schietincident waarbij in ieder geval één persoon gewond zou zijn geraakt. Aan dit schietincident zou mogelijk een ruzie of conflict vooraf zijn gegaan. Toen agenten ter plaatse aankwamen troffen zij daar een 40-jarige man uit Utrecht gewond aan. Hij had een schotwond. Wij zijn direct een groot onderzoek gestart naar wat er zich aan de Scholekster heeft afgespeeld en waar mogelijke verdachten zich ophielden. Voor het zwaargewonde slachtoffer werd direct medische hulp ingeschakeld. Ook de Dienst Speciale Interventies (DSI), een droneteam van de Landelijke Eenheid en een politiehelikopter kwamen naar de plaats van het incident. De DSI heeft op het terrein gezocht naar eventuele wapens en verdachten. De politiehelikopter bood hierbij ondersteuning vanuit de lucht.

Ook een steekincident
Al snel werd duidelijk dat zich op het terrein aan de Scholekster een ruzie/conflict heeft afgespeeld met meerdere betrokkenen, waarbij het schietincident plaatsvond. De vermoedelijke schutter zou hierbij zijn gestoken. Voor dit steekincident kon direct een minderjarige jongen worden aangehouden. De DSI heeft enige tijd gezocht op het terrein naar andere mogelijke betrokkenen of verdachten, maar deze zijn daar niet meer aangetroffen. Halverwege de middag was het (sporen)onderzoek op de locatie van de incidenten klaar en later op de dag konden nog eens drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij wat er aan de Scholekster is gebeurd. Het gaat om drie mannen van 38, 40 en 60 uit Coevorden. Onder hen bevindt zich ook de vermoedelijke schutter.

Deel uw informatie
Het politieonderzoek gaat door. De verdachten zitten nog vast en worden verhoord. De recherche is bezig in kaart te brengen wat er precies is gebeurd en wat de precieze rol was van de aangehouden verdachten bij deze incidenten. Heeft u informatie die ons verder kan helpen in ons onderzoek naar de incidenten en de verdachten? Bel dan met 0900-8844 of gebruik het tipformulier onderaan deze pagina. Anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

 

Hardenberg: Botsing tussen scooter en auto op Haardijk

Een jonge man en dito vrouw liepen zaterdagavond lichte verwondingen op, toen ze op de Haardijk op hun scooter ter hoogte van tankstation Mastebroek in Hardenberg aangereden werden door een Volkswagen. Ze zijn per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis, waar ze nader onderzocht zullen worden. De politie kon nog geen informatie verstrekken over de toedracht van de aanrijding.

 Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.