Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Oktober 2023 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Maandag 16 oktober 2023

Zwolle: Forse botsing op kruising Hasselterweg - Westenholterallee

Op de kruising van de Hasselterweg met de Westenholterallee zijn een bakwagentje en een bestelbus met elkaar in botsing gekomen. Ondanks de flinke klap raakte geen van beide bestuurders gewond. Wel werd één van hen nagekeken in een ambulance op eventueel letsel. De kruising raakte bazaaid met brokstukken waardoor een deel werd afgesloten.

Volgens de politie is onduidelijk wie het ongeval heeft veroorzaakt. Wel is duidelijk dat één van de partijen het rode verkeerslicht heeft genegeerd. Omdat er geen sprake is van letsel doet de politie hier verder geen onderzoek naar. Het bakwagentje kwam vanaf de Blaloweg en wilde op de Hasselterweg linksaf de Westenholterallee oprijden maar kwam hier in botsing met een tegemoetkomende bestelbus die op de Hasselterweg rechtdoor wilde.

Bergingsbedrijf Wolves werd opgeroepen om de twee zwaar beschadigde voertuigen weg te slepen. Nadat de voertuigen op het bergingsvoertuig stonden werd de weg schoongemaakt en kon de weg weer worden vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Zwolle: Gaslekkage tijdens werkzaamheden tankstation Haerst

De brandweer van Hasselt werd vanmorgen opgeroepen voor een melding van een gaslekkage. Tijdens werkzaamheden aan het tankstation Haerst langs de A28 werd een leiding weggehaald welke volgens de regels drukloos moest zijn. Echter tijdens de werkzaamheden bleek dat er wel degelijk druk op de leiding stond. De LPG spoot uit de leiding waarop de werklieden de hulpdiensten inschakelden.

Uit voorzorg werd de afrit naar het reeds afgesloten tankstation nu geheel afgesloten zodat er ook geen gebruik meer kon worden gemaakt van de parkeerplaatsen. Brandweermannen deden diverse metingen om de status van de lekkage in beeld te krijgen. Na overleg met de officier van dienst van Rijkswaterstaat werd besloten de vluchtstrook en de derde rijstrook van de A28 af te sluiten en voor de overige rijstroken een maximale snelheid in te voeren van 70 km/u.

Ondertussen werd een spoedmonteur opgeroepen zodat de lekkage kon worden verholpen. Deze monteur was binnen een half uur ter plaatse en kon vrij eenvoudig de stroom LPG doen stoppen. Deze handeling zorgde dat de situatie weer veilig was waarop de afsluiting en de stopzetting van de werkzaamheden weer konden worden opgeheven. Vrijdag moeten alle werkzaamheden afgerond zijn zodat het tankstation en bijbehorende shop weer klanten kunnen ontvangen.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Zondag 15 oktober 2023


Zaterdag 14 oktober 2023

Exloo: Ernstig ongeval tussen fiets en auto op Westerbosweg

Op de Westerbosweg is vanmiddag een fietsster gewond geraakt na een botsing met een automobilist. De vrouw van 62 uit Hengelo is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Naast de politie werden ook brandweer ambulance en een traumahelikopter opgeroepen. De precieze toedracht van het ongeval is nog onbekend maar zal door de politie worden onderzocht.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Nieuwleusen: Drie gewonden bij ernstig ongeluk op Burgemeester Backxlaan

Drie personen zijn vanmorgen ernstig gewond geraakt bij een ongeval in Nieuwleusen. Het ging rond kwart over elf mis op de Burgemeester Backxlaan, ter hoogte van het zwembad. Een fietser met achterop een kinderzitje met daarin een peuter stak hier de weg over vanaf het Molenpad, en werd daarbij geraakt door een personenauto die in de richting van Oudleusen reed.

Deze fiets werd vervolgens door de krachten gelanceerd, en raakte een man en jong meisje die aan de kant van het zwembad bij de oversteek plek stonden te wachten. Deze man bleef ongedeerd, en het jonge meisje dat hier stond te wachten raakte gewond. Maar de meest ernstige letsels werden opgelopen door de overstekende fietser en zijn zoontje. Volgens getuigen werd de peuter gelanceerd, en liep hij ernstig hoofdletsel op.

De hulpdiensten rukten massaal uit, en naast vier ambulances, brandweer en politie werd ook het mobiel medisch team van het UMCG per traumahelikopter ingevlogen. De drie gewonden werden allen met spoed per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Met de derde en laatste ambulance, die ongeveer een uur nadat het ongeval gebeurde vertrok, werd de peuter vervoerd. De ingevlogen trauma arts reed mee, inclusief de bloedtas van het team. Deze ambulance vertrok met spoed naar het UMCG in Groningen; dit traumacentrum beschikt in tegenstelling tot het traumacentrum in Zwolle over een Kinder-IC.

De auto die betrokken was bij het ongeval is door de politie in beslag genomen. De bestuurder van de auto, een 25-jarige vrouw uit Zwolle, is aangehouden; standaardprocedure bij dergelijke ernstige ongevallen. De Burgemeester Backxlaan werd tijdens de hulpverlening en de nasleep volledig afgesloten voor al het verkeer.

De afdeling verkeer van de Forensische Opsporing van de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval. Mocht u getuige zijn geweest van dit ongeval en heeft u nog niet met de politie gesproken, kunt u dat alsnog doen via 0900-8844

Een bijdrage van Ardesch Media

 


Vrijdag 13 oktober 2023

Emlichheim: Auto in greppel op Haftenkamper Diek

De brandweer van Emlichheim werd afgelopen nacht gealarmeerd vanwege een verkeersongeval aan de Haftenkamper Diek waarbij een persoon bekneld zat. Aldaar was een auto uit de bocht gevlogen en in een greppel tot stilstand gekomen. Eenmaal ter plaatse kregen de brandweermannen van de aanwezige politieagenten te horen dat het slachtoffer van het ongeval al uit het voertuig was bevrijd en voor verdere medische behandeling aan het ambulancepersoneel was overgedragen. Dit betekende dat alle andere hulpdiensten die onderweg waren hun missie konden annuleren. De 30-jarige automobilist raakte ernstig gewond en was eveneens onder invloed van alcohol, wat werd bevestigd door een ademalcoholtest met een uitslag van 1,55 promille.

De bemanningen van de ELW-1, de HLF-20 en de GW-L2 beveiligden het terrein en zorgden voor de verlichting. Na afloop van het incident werd de weg schoongemaakt. Na iets meer dan een uur konden de ingezette brandweermannen terugkeren naar de kazerne. Het voertuig, een BMW 6 Serie met een geschatte waarde van 70.000, raakte total loss.
Donderdag 12 oktober 2023

Gramsbergen: Vrachtwagen met piepers op zijn kant

Een vrachtwagen vol aardappels is vanmorgen in Gramsbergen gekanteld. Mogelijk is modder op de weg de reden geweest dat de vrachtwagenchauffeur de macht over het stuur verloor. De chauffeur is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. Een deel van de weg en een akker liggen bezaaid met aardappelen.

De Holthemereschweg is afgesloten vanwege berging,- en opruimwerkzaamheden. De vrachtwagen moet weer recht worden getrokken en de aardappelen moeten in een andere vrachtwagen geladen worden.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe &

 


Woensdag 11 oktober 2023

Hoogeveen: Geparkeerde auto uitgebrand aan de Saturnus

De brandweer van Hoogeveen werd woensdagavond rond half tien opgeroepen voor een autobrand. Aan de Saturnus stond een geparkeerde auto in lichterlaaie. De oorzaak van de brand is niet bekend. Ondanks de snelle inzet van de brandweer viel het voertuig volledig ten prooi aan de vlammen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Staphorst: Auto botst tegen bomen bij eenzijdig ongeval op JJ Groterlaan

Op de JJ Gorterlaan, ter hoogte van de kruising met de Berkenstouwe, is vanavond een automobilist met zijn voertuig in een bocht naast de weg gekomen en vervolgens op een drietal bomen gebotst. De bomen werden telkens groter van formaat maar wonder boven wonder kon de bestuurder zelf uit de auto klauteren. De man kon zelf de hulpdiensten inschakelen maar ook buren welke werden opgeschrikt door de klap, kwamen een kijkje nemen.

Na een korte check in een ambulance bleek dat de bestuurder een engeltje op zijn schouder had en er met wat schrammetjes en blauwe plekken en een zere knie uit dit avontuur kwam. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de totaal vernielde Seat opgetakeld en overgebracht naar een opgegeven locatie. Als laatste werd het wegdek gereinigd waarna de weg weer werd vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Dinsdag 10 oktober 2023


Maandag 9 oktober 2023

Gasselternijveen: Auto raakt van de weg en belandt in droge bermsloot
Op de Ir. W.I.C. van Veelenweg, de N378 bij Gasselternijveen, raakte rond 16:00 uur een automobiliste van de weg. De vrouw maakte met haar voertuig een pirouette en kwam in een droge bermsloot tot stilstand. Omstanders schoten direct te hulp maar de vrouw kon zelf uit de auto klauteren. Na een onderzoek in een ambulance bleek dat zij geen letsel had opgelopen. Bekenden van de vrouw hebben haar opgehaald van de ongevalslocatie. Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft de zwaar gehavende auto uit de sloot getakeld en afgevoerd. Ten tijde van het ongeval en de afhandeling werd het verkeer over één rijstrook gedirigeerd.
Een bijdrage van Persbureau Drenthe


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.