Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Oktober 2023 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Dinsdag 31 oktober 2023


Maandag 30 oktober 2023

Gramsbergen: Flinke rookontwikkeling bij woningbrand aan De Esch

Flinke rookontwikkeling aan het begin van de middag bij een woningbrand in Gramsbergen. Er was brand uitgebroken in een vrijstaande woning aan De Esch. De rook kwam via de voordeur naar buiten en ook bij een raampje aan de zijkant van het huis was rook te zien. Wat er precies in brand staat, is vooralsnog onduidelijk. De brandweer is met meerdere wagens uitgerukt om het vuur te bestrijden. De brand begon in de meterkast en is overgeslagen naar de hal. De brandweer kon voorkomen dat het vuur verder om zich heen greep, maar de schade door rook en bluswater is aanzienlijk. De stichting Salvage zorgt voor de verdere afhandeling. De bewoners worden elders opgevangen, hun woning is tijdelijk onbewoonbaar. Bij de brand raakte niemand gewond.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Gasselternijveen: Scooterrijder botst met automobilist op de Vaart

Op de Vaart vond maandagmorgen rond half tien een ongeval plaats tussen een auto en een scooterrijder. Getuigen wisten te melden dat de scooterrijder door de klap over de auto was heen gevlogen. De scooterrijder bleek, na onderzoek in de ambulance, geen letsel te hebben opgelopen en werd door familie opgehaald. Na het ongeval lekte de scooter benzine, maar dit leverde geen gevaar op. De politie brengt het ongeval in kaart. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zondag 29 oktober 2023


Zaterdag 28 oktober 2023

Borger: Automobilist uit de koers op afrit N34

Een combinatie van een te hoge snelheid en een nat wegdek kwam een bestuurder van een Seat Cordoba duur te staan. De man had een flauwe bocht in de afrit bij Borger verkeerd ingeschat en vloog in de bocht van de weg. Nadat hij in vogelvlucht het talud had verlaten stuiterde de auto in een slootwal en alsof dat nog niet genoeg was sloeg de auto ruim 5 maal over de kop.

De bestuurder en zijn bijrijder konden wonderwel de auto zelfstandig verlaten. Na onderzoek in de ambulance werd duidelijk dat de bestuurder moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De bijrijder bleef ongedeerd. Berger Willem Keizer uit Stadskanaal heeft het voertuig geborgen.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Vrijdag 27 oktober 2023

Hardenberg: Auto van de weg op JC Kellerlaan

Een beginnend bestuurder reed vrijdagmiddag in een VW Lupo over de JC Kellerlaan in Hardenberg, maar kwam onverwachts met twee wielen in de rechterberm. Een ruk aan het stuur leidde ertoe dat de auto schuin de weg over schoot en in een akker tot stilstand kwam zonder een tegenligger te raken. De bestuurder -een inwoner van Manderveen- kwam er zonder letsel van af en kon nadat berger Autax hem de weg opgelierd had en  de auto van de modder was ontdaan, met lichte schade weer de weg op.

Foto's ingezonden

 


Donderdag 26 oktober 2023

Hasselt: Hulpdiensten zoeken gevluchte inbreker

De politie is samen met de brandweer al geruime tijd bezig met het zoeken van een 2e verdachte van een poging inbraak. Bij een pand aan de Werkerlaan werd vannacht een poging gedaan om in te breken. Nadat de politie arriveerde sloegen er twee personen op de vlucht en gingen de landerijen in. Eén van hen kon vrij snel door de politie worden gepakt maar van de tweede dader ontbreekt elk spoor.

Met diverse eenheden heeft de politie het uitgestrekte gebied gecontroleerd. Ook werden er honden ingezet en de Hasselter brandweer assisteerde met licht en manschappen om bepaalde plekken in de gaten te houden. Alles zonder resultaat.

De zoekactie ging echter bij daglicht verder om er zeker van te zijn dat er niemand in het water was gesprongen. Hierop werd de brandweer van Zwartsluis opgeroepen om met de boot ter plaatse te komen. Een geschikte plaats om de boot te water te later werd niet gevonden. Wel heeft de bemanning samen met specialisten van de politie een zoekslag gemaakt rond het water en extra gecontroleerd op verstoringen in de rietkraag.

Ook nu werd er niets bijzonders aangetroffen. De politie is in overleg om eventueel het LTOZ, het Landelijk Team Onderwater Zoekingen, in te schakelen om met behulp van deze specialisten de wateren extra te onderzoeken. De kans dat de vogel gevlogen is moet niet worden uitgesloten maar in dit geval word het zekere voor het onzekere genomen.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Woensdag 25 oktober 2023


Dinsdag 24 oktober 2023Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.