Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

September 2023 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Zaterdag 9 september 2023

Staphorst: Een dag vol actie op Veiligheidsdag Staphorst!

Op initiatief van gemeente Staphorst en brandweerpost Staphorst is vandaag in samenwerking met diverse veiligheidspartners een Veiligheidsdag gehouden op het Marktplein, de Binnenweg en op de Gemeentewerf. Diverse hulpdiensten en bedrijven waren aanwezig om de bezoekers te informeren over de risico's, de eigen rol bij calamiteiten en de (on)mogelijkheden van professionele hulpverleners.

De deelnemende partijen waren: Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR IJsselland), EHBO, Rode Kruis, Save Tec Life Support, Politie, Brandweer IJsselland en Drenthe, Oud Rood, BOGO brandweeropleidingen, Veiligheidsregio IJsselland, Gemeente Staphorst, Hooikammer Groep, Reddingsbrigade, ProRail Incidentenbestrijders, Rijkswaterstaat, Lotus, Brandwondenstichting, Piet Gons Rijopleidingen, Defensie, Veilig Verkeer Nederland, Traumahelikopter, Medical Drone Services, Buro Rij & Verkeersveiligheid en Bob en Windkracht.

Voor iedereen was er de gehele dag wel wat te beleven. Zo kregen kinderen de kans om zich eens een echte brandweerman te voelen door een brandje te blussen of in een auto te knippen met het redgereedschap. Voor volwassenen waren er ook diverse uitdagingen. Ken je de verkeersregels nog wel. Kun je reanimeren of laat je voorlichten over de veiligheid in en rondom je eigen woning.

Ambulance IJsselland was aanwezig met verschillende soorten ambulances waaronder een antieke wagen. Zo gaf Henk Lubberding aan senioren les en uitleg over veilig fietsen. Ook wanneer u al jaren fietservaring heeft, kunt u nog best veel bijleren!

Om ervoor te zorgen dat de bezoekers snel en gemakkelijk bij het evenement konden komen was er een pendeldienst opgezet die elke 20 minuten tussen De Tippe en de evenementlocatie reed. Mede door het mooie weer kan de organisatie spreken van een zeer geslaagde dag.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Gasselte: Echtpaar en hond met de schrik vrij na eenzijdig ongeval

Op de N34 bij Gasselte is vanmorgen een camper op zijn zijkant naast de weg beland. De oorzaak van dit eenzijdige ongeval was een klapband op het rechter achterwiel. Na de klapband kwam de camper op zijn zijkant aan de linkerkant van de weg te liggen. De weg bij Gasselte was door het ongeval tijdelijk afgesloten. Volgens een omstander zaten in de camper een man, vrouw en hond. Allen lijken er goed vanaf te zijn gekomen. Verkeer wordt via de op- en afritten bij Gasselte om de plek van het ongeluk heen geleid. Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft de camper geborgen. Het echtpaar was op weg naar hun woonplaats Julianadorp.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Klazienaveen: Grote brand in bedrijfspand aan Energiestraat

Een grote brand heeft vanmiddag een bedrijfspand aan de Energiestraat volledig verwoest. Meerdere brandweerkorpsen werden opgeroepen maar bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak van het pand. Het gebouw bestaat uit een hal met aangrenzende woning. In de hal lagen muziekinstrumenten en papier opgeslagen. Vanwege het warme weer was het blussen van de brand extra zwaar.

Omwonenden werd verzocht via een NL-Alert om ramen en deuren gesloten te houden. Naastgelegen panden zijn bespaard gebleven maar hebben wel rook- en waterschade opgelopen. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Voor zover bekend waren er op het moment dat de brand uitbrak geen mensen aanwezig. Er raakte dan ook niemand gewond.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Vrijdag 8 september 2023

Gasselte: Brand in leegstaande bungalow aan Bosweg

In de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.54 uur werd de brandweer van Gieten gealarmeerd voor een brandgerucht aan de Bosweg bij Gasselte. Toen de brandweer van Gieten onderweg was via de N34 naar Gasselte bleek, gezien de rode gloed die de hemel kleurde, dat het al niet meer om een brandgerucht ging maar om een daadwerkelijke brand.

Aangekomen op de Bosweg bleek dat er brand was in een zover bekend leegstaande bungalow was. Omdat de woning in een bosrijke omgeving stond werd al snel opgeschaald naar middelbrand. Hierop werden de watertankwagens van Annen en Borger opgeroepen alsmede de tankautospuit uit Gasselternijveen.

De brandweer had het vuur redelijk snel onder controle en konden ze overgaan tot nablussen. Over de oorzaak van de brand is niet bekend. De bungalow is grotendeels verwoest door de brand. Forensisch opsporing van de politie zal een onderzoek instellen.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Donderdag 7 september 2023

Rolde: Gewonde bij botsing tussen bestelbus en personenauto

Op de kruising 1e Exloërmond en Exloërveen vond donderdagmiddag rond 17.30 uur een ongeval plaats. Een bedrijfsbusje kwam vanaf de Nieuwe Dijk en zag daarbij de personenauto van rechts over het hoofd en klapte tegen de zijkant en waardoor de twee voertuigen in de berm tot stilstand kwamen. De bestuurder van de personenauto is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Politie doet onderzoek naar de toedracht.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Rolde: Ernstig ongeval tussen fietser en automobilist

Op de Asserstraat is aan het einde van de middag een fietser aangereden door een auto. Het slachtoffer probeerde volgens een omstander over te steken toen het misging. Ambulancemedewerkers hebben zich ontfermd over de fietser en is na een eerste behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Ter assistentie landde in Rolde een traumahelikopter met medisch specialisten. In de auto zaten naar verluidt twee mensen. Beiden inzittenden kwamen met de schrik vrij. Hoe ernstig de verwondingen van het slachtoffer zijn, is niet bekend. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Woensdag 6 september 2023


Dinsdag 5 september 2023

Klazienaveen: Fietsster komt om het leven na aanrijding met auto (Update)

Op de kruising van de Broeksweg met de Dordsedijk heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fiets. Het ongeval gebeurde rond 16:15 uur. Een mobiel medisch team werd opgeroepen om het ambulancepersoneel bij te staan. Ondanks deze inzet mocht hulpverlening voor de fietsster niet meer baten. De 89-jarige inwoonster van Klazienaveen is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Beilen: Graafmachine in brand aan de Musels

De brandweerkorpsen van Beilen en Hoogeveen kregen vanmiddag een melding van een brand in een landbouwvoertuig. Aan de Musels bleek een graafmachine in brand te staan. Bij aankomst van de brandweer was er geen redden meer aan en sloegen de vlammen uit de machine. De oorzaak van de brand is niet bekend. De weg was tijdelijk afgesloten voor het verkeer in verband met de bluswerkzaamheden.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Maandag 4 september 2023

Rouveen: Woningbrand aan Goudenregenstraat

Een uitslaande brand heeft maandagmiddag voor flinke schade gezorgd in een woning aan de Goudenregenstraat. De bewoners waren op het moment dat de brand uitbrak niet thuis en kregen van een buurtbewoner een telefoontje met het slechte nieuws. De hond kon door omstanders in veiligheid worden gebracht, later werd gemeld dat er eventueel nog een kat in de woning kon zijn maar dit is niet zeker.

De brandweerkorpsen van Staphorst, Hasselt en Zwolle hadden de brand vrij snel onder controle maar de schade aan de woning is groot. De woning is opgedeeld in een woongedeelte en een zorggedeelte. De brand is ontstaan in het zorggedeelte. De beide woongedeelten zijn onbewoonbaar verklaart.

Over de oorzaak van de brand kon de voorlichter van de veiligheidsregio IJsselland nog niets zeggen. Mogelijk dat hier nog een onderzoek naar komt maar dit zal blijken na overleg tussen verzekeraar en brandweer.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Balkbrug: N48 urenlang afgesloten na ernstig ongeval

Aan het begin van de maandagmiddag is op de N48, net ten noorden van balkbrug, een ernstig ongeval gebeurd. Een personenauto raakte op de verkeerde weghelft en werd daar geraakt door een hem tegemoetkomende vrachtwagen.

Voor het letsel van de automobilist werd een MMT opgeroepen,. maar de man werd per ambulance naar het Isala gebracht. Hoewel na de eerste botsing nog enkele andere auto's flink beschadigd raakten, vielen er verder geen slachtoffers.

De N48 is urenland afgesloten geweest

 

Nieuwleusen: Brommobiel botst tegen boom op Jagtlusterallee

Een bestuurder van een brommobiel is maandagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De jongeman raakte op de Jagtlusterallee, rijdend richting de N377, naast de weg. Een stuurcorrectie hierop eindigde tegen een boom. De bestuurder werd in een ambulance door het medisch personeel nagekeken maar kwam even later weer naar buiten met een pleister op zijn neus en wat schrammetjes.

Bergingsbedrijf Wolves heeft de brommobiel afgevoerd. Ten tijde van het ongeval en de berging was een gedeelte van de weg afgesloten. Later mocht het verkeer om beurten gebruik maken van naastgelegen fietspad.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Drouwen: Onderzoek naar toedracht overlijden man in recreatiewoning

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het overlijden van een 33-jarige man uit Musselkanaal. Zijn lichaam werd zondagmiddag 3 september rond 15:00 uur aangetroffen in een woning op een vakantiepark aan de Gasselterstraat in Drouwen.

Agenten hielden maandagmiddag 4 september een 40-jarige man uit Enschede aan in het kader van eventuele verwijtbaarheid bij het overlijden. Hij zit vast en wordt verhoord.

De politie is na het aantreffen van de overleden man begonnen met een onderzoek naar de doodsoorzaak. In de woning werd een grote hoeveelheid medicijnen aangetroffen. Uit het onderzoek moet nog blijken of deze medicijnen een rol hebben gespeeld bij het overlijden van de man.

Heeft u informatie over het overlijden van de man, dan horen we dat graag. U kunt uw tips of informatie met ons delen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

 


Zondag 3 september 2023

Lemele: Motorrijder gewond na botsing tegen auto in buitengebied

Bij een ongeluk in het buitengebied van Lemele is aan het begin van de middag een motorrijder gewond geraakt. Hij reed rond kwart voor één in een groepje van rond de tien motorrijders op de Glinthaar in de richting van Lemele, toen er bij de kruising met de Glintweg vanaf links een auto op het pad kwam.
De auto kwam nagenoeg tot stilstand, maar een aanrijding bleek niet te voorkomen. De motorrijder botste ter hoogte van het rechter voorwiel tegen de personenauto. Waarna de onfortuinlijke rijder over de auto vloog, en terecht kwam op het wegdek. Daarbij liep hij in ieder geval beenletsel op. Na ter plekke te zijn gestabiliseerd is de man met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

De bestuurster was de enige inzittende van de blauwe Suzuki Swift, en kwam met de schrik vrij. De afdeling verkeer van de Forensische Opsporing van de politie heeft onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval. De kruising was daardoor een tijdlang grotendeels afgesloten, wel konden fietsers met beleid aan één kant passeren.

Zowel de Suzuki als de vijf jaar oude Yamaha Tour motorfiets raakten behoorlijk beschadigd, en zijn afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Een bijdrage van Ardesch Media

 

Zwartsluis: Scooter in brand aan Hasselterdijk

De brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt werden vannacht opgeroepen voor een melding van een bromfiets in brand bij gemaal Kloosterzijl aan De Velde. Onderweg kreeg de Sluziger brandweer al snel door dat de brand niet bij gemaal Kloosterzijl was maar bij het gemaal aan de Hasselterdijk, namelijk Zedemuden. Tijdens de rit kreeg de chauffeur van de brandweerwagen al door dat er iets niet pluis was met het voertuig.

Door een storing was het niet mogelijk om de blauwe verlichting te voeren en ook de sirene was buiten werking. Eenmaal ter plaatse bleek het zelfs onmogelijk om ook de pomp in te schakelen. Gelukkig was, dankzij de vakantie-alarmering, ook vanuit Hasselt een brandweerwagen onderweg zodat zonder enige vertraging alsnog de brand kon worden bestreden. Bij een fietsenstalling was door onbekende oorzaak een scooter in brand geraakt. Omstanders konden vertellen dat de scooter al enkele weken daar geparkeerd stond. Door de brand raakte de scooter totaal verwoest. Ook een elektrakast, welke de straatverlichting regelt, viel ten prooi aan de vlammen waardoor er kortsluiting ontstond en de verlichting uitviel.

De politie kwam ter plaatse voor onderzoek en om de eigenaar van de scooter op te sporen aan de hand van het kenteken. Het brandweervoertuig van Zwartsluis met mankementen werd per direct omgeruild voor een ander wel werkend voertuig zodat de veiligheid kan worden gegarandeerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Lemelerveld: Elektrische auto vat vlam tijdens opladen

Brandweer Lemelerveld en brandweer Luttenberg werden in de nacht van zaterdag op zondag gealarmeerd voor een autobrand. Op de parkeerplaats van sportpark Heidepark aan de Verbindingsweg in Lemelerveld stond een zogeheten EV (Elektric vehicle) aan een openbare laadpaal op te laden welke spontaan was gaan branden.

Omwonenden werden opgeschrikt van luide knallen en zagen de enorme vuurzee achter de tuinen en belden 112. Ook de eigenaar, welke om de hoek woont, werd alvast gewaarschuwd voor hetgeen wat er met zijn voertuig aan de hand was. Voor de waterwinning werd de WTS500 van Lemelerveld mee opgeroepen. Hiermee had post Lemelerveld genoeg slagkracht waardoor Luttenberg 'binnen kon blijven'. Ondanks de snelle inzet van de brandweer kon niet worden voorkomen dat het voertuig, een Jaguar i-Pace, totaal vernield werd door de brand.

Later werd het wrak opgehaald door een bergingsbedrijf met een speciale container waarin de afgebrande resten ondergedompeld kunnen worden om te voorkomen dat het voertuig opnieuw zal gaan ontbranden.

Een bijdrage van Niels Jansen

Zaterdag 2 september 2023


Vrijdag 1 september 2023

Rheezerveen: Schuur en caravan verwoest door brand

Een schuur en een caravan zijn donderdagavond in Rheezerveen door een grote brand in vlammen opgegaan. De brandweer kon een naastgelegen houten woning en een stacaravan behouden maar deze liepen wel schade op. Bij de brand, welke woedde aan de Vierde Wijkweg, is asbest vrijgekomen. Op het moment dat de brand uitbrak waren de bewoners thuis en hebben geen idee hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

De brandweer heeft met behulp van meetploegen een inventarisatie kunnen maken naar het verspreidingsgebied van de asbest. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland is de naastgelegen camping vrij van asbest. Ten tijde van de brand was het nagenoeg windstil waardoor asbestdeeltjes slechts in de directe omgeving van de schuur zijn neergekomen. Een klein gedeelte is in een naastgelegen bosperceel terechtgekomen.

Een bijdrage van Ardesch Media

 Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.