Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

September 2023 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Zaterdag 16 september 2023


Vrijdag 15 september 2023

Dalfsen: Drie gewonden bij forse aanrijding op kruising N340

Drie personen zijn vanavond gewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt ‘Driesen’ bij Dalfsen. Het ongeval vond kort voor half acht plaats op het samenkomen van de Hessenweg (N340), Dedemsweg en Koesteeg. Een witte Tesla Model 3 die vanaf de Koesteeg de kruising op reed, werd vanaf links geraakt door een blauwe Volkswagen die op de Hessenweg (N340) in de richting van Ommen reed.

De Volkswagen kwam na het ongeval aan de andere kant van de kruising terecht. Een snel denkende vrachtwagenchauffeur zette zijn combinatie dwars over de Hessenweg, om de plaats van het ongeval te beveiligen. In de Volkswagen met Duits kenteken zaten een man en vrouw, samen met twee honden. In de Tesla zat enkel de bestuurder.

De bestuurder van de Tesla en de twee Duitsers zijn per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De politie heeft de situatie vastgelegd, maar verder forensisch onderzoek is niet gedaan op de plaats van het ongeval. De Tesla heeft het ongeval op de diverse camera’s rondom het voertuig vastgelegd, en deze beelden worden veiliggesteld door de politie.

De twee honden die in de Duitse auto zaten zijn opgevangen door behulpzame mensen. Een dierenambulance werd ingeseind door de politie, maar komst hiervan liet lang op zich wachten. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn afgevoerd door bergingsbedrijf.

Tijdens de hulpverlening en de nasleep van het ongeval was er ernstig verkeershinder. In de beginfase was de kruising nagenoeg volledig afgesloten. Het verkeer vanuit Zwolle kon alleen rechtsaf slaan, net als het verkeer vanaf Dalfsen. Alle andere verkeersstromen werden stilgezet. Doorgaand verkeer vanaf Zwolle naar Ommen kon indirect doorrijden, maar in de tegenovergestelde richting werd de weg volledig afgesloten, net als de aansluiting met de Dedemsweg.

Een bijdrage van Ardesch Media

 


Donderdag 14 september 2023

Emmen: Brand in rieten dak van leegstaande boerderij

Brandweerkorpsen van Emmen, Sleen, Emmer-Compascuum, Klazienaveen en Schoonoord werden vanavond opgeroepen voor een brand in een rietgedekte boerderij. Bij aankomst van de brandweer aan het Noordeind sloegen de vlammen al metershoog uit de rieten kap van een onbewoonde boerderij.

Vanwege de brand werd de straat afgesloten. De boerderij zou volgens omstanders worden verbouwd maar hier was men nog niet mee begonnen. Over de oorzaak van de brand kon men niets vertellen. De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met het bestrijden van de brand.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Neuenhaus: Brand in modewinkel

Donderdagochtend rond 06.15 uur ontdekten voorbijgangers rook in een modewinkel aan de Burgstrasse in Neuenhaus. De brandweerkorpsen Neuenhaus en Lage werden opgeroepen om de winkel te inspecteren. In de winkel troffen brandweerlieden een brandende plank aan en nog diverse spullen die aan het smeulen waren. Deze zijn naar buiten gebracht en geblust. Met behulp van een ventilator werd de rook uit de winkel geblazen. Bewoners van de bovenliggende appartementen werd gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. Ook een aangrenzend trappenhuis werd geventileerd.

De inzet duurde ongeveer een uur. Ondertussen waren de Main- en Burgstrasse volledig afgesloten. Naast de brandweer waren ook de reddingsdienst en de politie ter plaatse. Deze nam het onderzoek naar de oorzaak van de brand over.

 


Woensdag 13 september 2023

Kampen: Gewapende woningoverval aan de Boomgaard

De politie is dringend op zoek naar getuigen van een woningoverval aan de Boomgaard in Kampen. Woensdagochtend 13 september kwam er rond 05:20 uur melding binnen bij de politie van het incident. Twee bewoners raakten gewond en één van hen moest mee naar het ziekenhuis. Later op de ochtend is een deel van de buit teruggevonden aan de Jac. P. Thijsselaan in de Zwolse wijk Stadshagen.

Omschrijving
Twee bewoners werden tijdens de overval mishandeld en bedreigd. Vermoedelijk waren er vuurwapens in het spel. In totaal zouden er vier mannen betrokken zijn geweest bij de overval. Volgens de slachtoffers gaat het om mannen met een (donker)getinte huidskleur van tussen de 20 en 25 jaar oud. De mannen waren in het donker gekleed en droegen capuchons en gezichtsbedekking.

Tips en beelden uit Kampen en Zwolle
Mensen die iets opvallends hebben gehoord, gezien of mogelijk beschikken over beeldmateriaal, mogen contact opnemen met de politie. Dat kan via 0900-8844 of volledig anoniem bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Dat geldt niet alleen voor bewoners van Kampen, maar dus ook voor bewoners van de Zwolse wijk Stadshagen, waar een deel van de buit is gevonden. Aan hen de vraag om eventueel beeldmateriaal van de woensdagochtend uit te kijken. Meld het als daar iets opvallends op te zien is, hoe klein het misschien ook lijkt. Dat geldt ook wanneer er mensen zijn die iets opvallends hebben gehoord of gezien.

Overvallen hebben gigantische impact op slachtoffers. Vanzelfsprekend kunnen zij gebruik maken van Slachtofferhulp. Er is de politie aan gelegen om de zaak op te lossen.

 

Neuenhaus: Hoogwerker ingezet voor gewonde op bouwplaats

Woensdagochtend rond half elf werd er een medisch noodgeval gemeld op een bouwplaats aan de Neuenhauser Marktstrasse. De bemanning van een ambulance verzorgde de patiënt op de tweede verdieping. De patiënt kon onmogelijk via een trap naar beneden waarop de hoogwerker van brandweer Nordhorn werd opgeroepen. Samen met de brandweer Neuenhaus hebben zij de patiënt naar beneden kunnen helpen. De patiënt die aanspreekbaar was werd in een brancard geplaatst, die vervolgens met een houder aan de mand van het reddingsvoertuig werd bevestigd.

Eenmaal op de grond werd de gewonde overgebracht naar de brancard van de ambulancedienst. Na verdere verzorging werd de gewonde overgebracht naar een ziekenhuis. De brandweer maakte de voertuigen weer gebruiksklaar en konden na drie kwartier weer terugkeren naar de kazerne

 

Anderen: Vermiste man weer terecht

De man uit Anderen die sinds gisteren vermist was, is weer terecht. Volgens de politie werd de man in de omgeving van het dorp gevonden.
“Hij krijgt nu de hulp die hij nodig heeft”, laat de politie weten. De man vertrok gisteren te voet vanuit zijn huis. Een dag later was hij nog steeds niet terug. De politie maakte zich zorgen en deelde via sociale media zijn naam en foto.

Volgens een woordvoerder van de politie was niet bekend in welke richting hij vertrok. De politie kreeg bij de zoektocht hulp van het Veteranen Search Team, dat vaker wordt ingezet bij vermissingen. De politie was aan het speuren met paarden een drone, de politiehelikopter en een speurhond. Uiteindelijk werd de man gevonden door een biker van het veteranen search team.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Dinsdag 12 september 2023

Balkbrug: Patiënt CTP Veldzicht raakt ernstig gewond bij brandstichting in eigen kamer

Een patiënt van het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug is aan het begin van de middag ernstig gewond geraakt nadat hij brandstichtte in zijn eigen kamer. De brand kon door het personeel worden geblust, wel zijn er nabluswerkzaamheden verricht door de brandweer van Balkbrug. Naast de brandweer kwamen ook twee ambulances en diverse politie-eenheden naar het centrum, dat onder de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) valt.

Het mobiel medisch team van het UMCG werd per traumahelikopter ingevlogen. Onder begeleiding van de trauma arts en diverse beveiligers werd de patiënt met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. “De patiënt heeft rook ingeademd en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is niet in levensgevaar”, bevestigd woordvoerder René Hut van CTP Veldzicht. Er raakte verder geen personeel of andere patiënten gewond. 

In Veldzicht worden mensen met (acute) complexe psychiatrische problemen behandeld. Deze patiënten hebben vaak een migratieachtergrond, of een andere nationaliteit dan de Nederlandse. Over de achtergrond van de gewond geraakte patiënt worden geen mededelingen gedaan. 

Tijdens de hulpverlening werd de Ommerweg, de doorgaande weg waaraan het complex is gevestigd, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Een bijdrage van Ardesch Media

 

Bronneger: Automobiliste botst tegen boom

Op de Gasselterstraat botste dinsdagochtend rond 08.30 uur een automobiliste tegen een boom. De vrouw raakte gewond bij dit eenzijdige ongeval. Na een eerste onderzoek in de ambulance werd zij overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. In middels waren ook haar zoon en schoondochter aangekomen bij het ongeval, deze werden door het systeem in de Minicooper Clubman gebeld.

De politie zette de straat aan beide kanten af. Toen een vrachtwagen rechtsomkeert wilde maken, zag deze echter de politieauto over het hoofd: beide voertuigen hebben blikschade.

De Gasselterstraat was korte tijd verspert voor afhandeling en berging van het voertuig.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

Maandag 11 september 2023


Zondag 10 september 2023

Bronneger: Auto in greppel; bestuurder aangehouden

Op de Stobbenweg bij Bronneger vloog zondagmiddag rond 13.40 uur een auto uit de bocht. De bestuurder, die zelf uit de auto kon komen, sloeg de eerste hulp af van wandelaars waarna hij op de vlucht sloeg en een zandpad genaamd de Vaalakkersweg op vluchtte. Hier ging hij in het gras liggen waar wandelaars zich over hem ontfermden. Inmiddels was de politie en de brandweer van Borger al opgeroepen. De politie hield de voortvluchtige ter plaats aan op verdenking van rijden onder invloed van alcohol of drugs. De verdachte werd mee genomen naar het politiebureau in Exloo om daar een nader onderzoek te ondergaan. De brandweer van Borger heeft de auto veilig gesteld door de accuklemmen te ontkoppelen. Berger Keizer uit Stadskanaal heeft de BMW uit de droge greppel getakeld en geborgen.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Gieten: Woningbrand aan de Dambeern

In een woning aan de Dambeern is vannacht brand uitgebroken. De brandweer van Gieten kreeg rond 02:50 uur de melding. Vrij snel werd er opgeschaald naar middelbrand en werden ook de korpsen van Borger, Annen en Gasselternijveen opgeroepen. Bewoners werden wakker van een vreemd geluid zagen een felle rode gloed waarop zij direct de woning hebben verlaten. Bij aankomst van de brandweer stond de voordeur, een gedeelte van het kozijn en het dak in brand. Het vuur kon deels naar binnen slaan en richtte ook daar veel schade aan. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, daarbij wordt rekening gehouden met brandstichting. De bewoners hebben de nacht elders doorgebracht.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.