Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite



eXTReMe Tracker
 

September 2023 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !

 



Zaterdag 23 september 2023


Vrijdag 22 september 2023

Ees: Automobilist eindigt in vangrail op N34

Vrijdagmorgen heeft er op de N34 ter hoogte van Ees een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een automobilist kwam daar door onbekende oorzaak in de vangrail bovenop het viaduct. De brandweer van Borger werd opgeroepen omdat het voertuig na de aanrijding begon te roken. De bestuurder werd ter plekke gecontroleerd op verwondingen maar bleek ongedeerd te zijn. Bergingsbedrijf Keizer uit Stadskanaal heeft de beschadigde auto afgevoerd. Het verkeer ondervond enige hinder vanwege het ongeval.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Donderdag 21 september 2023


Woensdag 20 september 2023


Dinsdag 19 september 2023

Zwolle: Zoektocht naar drenkeling op Milligerplas

De Zwolse brandweer is dinsdagavond opgeroepen voor een melding van een persoon te water in de Milligerplas. Vanuit een woning aan de Waterlelie, welke uitkijkt over de plas, werd een omgeslagen zeilbootje gezien maar van een zeiler was geen spoor te bekennen. Omdat de melder gezien had dat de jonge zeiler op een fiets was aangekomen, en deze fiets nog steeds op dezelfde plaats stond werd er alarm geslagen.

Brandweerduikers waren snel bij het bootje en zochten de omgeving af. Ook vanuit een brandweerboot werd gezocht naar de mogelijke drenkeling. Voor alle zekerheid werd er opgeschaald naar middel-waterongeval waarop ook brandweerduikers uit Deventer en een extra brandweerboot vanuit Kampen werden opgeroepen om deel te nemen aan de zoekactie.

Na een poosje kreeg de alarmcentrale een telefoontje binnen van de vader van de jongen met de mededeling dat de jongen veilig thuis was en ondertussen een warme douche had genomen. Dit werd voor alle zekerheid geverifieerd waarop de extra hulptroepen die onderweg waren werden bedankt voor de moeite en weer terug konden keren naar de posten en de zoekactie werd beëindigd. Om eventuele extra meldingen te voorkomen werd het zeilbootje aan wal gehaald door de brandweer.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Maandag 18 september 2023

Ommen: Mazda vliegt tijdens rit op Nieuwe Hammerweg in brand, inzittenden ongedeerd

Een rit in de bossen bij Ommen had vanavond een onverwachts einde voor twee mannen. Het tweetal reed op de Nieuwe Hammerweg, toen er plots rook uit het dashboard begon te komen. Foute boel, en de auto werd meteen langs de kant gezet. De inzittenden konden veilig uitstappen, maar al snel kwamen de vlammen tevoorschijn en stond het interieur in brand. 

De brandweer van Den Ham kwam met spoed ter plaatse, en wist de vlammen snel te doven. De nog na- stomende en rokende auto vereiste nog wel wat nablus werk. Het tweetal had net een viertal velgen met banden opgehaald (niet voor de bewuste auto). Het rubber zal kunnen worden afgeschreven, en de velgen zijn door het vuur hoogstwaarschijnlijk ook beschadigd geraakt. De Mazda 6 stond net geen maand op naam van de eigenaar.

Berger Autax uit Ommen heeft het dampende wrak afgevoerd. 

Een bijdrage van Ardesch Media

 

De Lichtmis: Vrachtwagen met betonelementen in vangrail op A28

Een vrachtwagenchauffeur is maandagmorgen met zijn combinatie geladen met betonelementen van de A28 geraakt. De man reed richting Zwolle maar vlak voor het viaduct over de N377 ging het compleet mis. De chauffeur kwam in de berm en zijn truck en oplegger raakten in de vangrail. Een deel van de lading betonplaten vloog over de zijschotten van de oplegger en kwamen in de bosschage terecht. Gelukkig bleef de chauffeur ongedeerd maar de ravage was enorm.

Voordat er ook maar kon worden begonnen met de berging moest de carpoolplaats, welke onderaan het talud ligt, gedeeltelijk worden ontruimd. Enkele geparkeerde voertuigen moesten worden verplaatst omdat de kans bestond dat de bijna 5000 kilo wegende betonplaten van het talud zouden vallen. Nadat een gedeelte van de parkeerplaats was vrijgemaakt kon de telekraan van kraanbedrijf Russcher in positie worden gebracht. Samen met de bergers van bergingsbedrijf Hooikammer werd een plan gemaakt om de vrachtwagencombinatie en de betonplaten veilig te kunnen bergen.

Voor de veiligheid van alle aanwezige partijen werd de derde rijstrook van de A28 afgesloten voor het verkeer en werd een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur ingesteld. Dit geheel leidde tot een flinke vertraging. Met behulp van de kraan werden de drie betonnen elementen die nog op de oplegger stonden overgeplaatst op een dieplader. Hierna kon met het zware bergingsvoertuig de Scania uit de berm worden getrokken en een stuk verder op de snelweg worden geparkeerd. Als laatste werden de drie platen uit de bosschage getakeld en ook deze werden op de dieplader geplaatst.

Ondertussen was de gecrashte vrachtwagen gereed voor transport en waren de inzette voertuigen ook klaar voor vertrek. Rond 18:30 uur waren de bergingswerkzaamheden klaar en kon de reparatieploeg beginnen aan het vervangen van ruim honderd meter vangrail. Als alles volgens plan verloopt moeten de werkzaamheden rond middernacht zijn afgerond en kan de weg weer geheel worden vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Zondag 17 september 2023

Zwolle: Politie zoekt verdachte van schietincident

De politie heeft een verdachte aangehouden die na een schietincident op zaterdagavond is weggerend. Het gebeurde op de Van Karnebeekstraat waarna de man wegrende via de Enkstraat. De politie is nog op zoek naar een autobestuurder die mogelijk een belangrijke getuige is.

Bij het schietincident is een man van 37 jaar uit Zwolle ernstig gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie is direct begonnen met onderzoek naar camerabeelden en getuigen. Vandaag is een verdachte aangehouden: het gaat om een man van 39 jaar uit Dalfsen.

Belangrijke getuige gezocht
Vlak na het incident is de verdachte langs een auto gelopen die net wegreed van de naastgelegen parkeerplaats. Deze bestuurder wordt gezocht omdat diegene een belangrijke getuige kan zijn.

Wie heeft meer camerabeelden of informatie?
Daarnaast zoekt de politie mensen die (deurbel)camerabeelden hebben van in of rond de Enkstraat. Dit omdat de verdachte daar is langs gerend vlak na het incident rond 22:15 uur. Als er beelden zijn waarop hij te zien is, hoort de politie dat graag. Getuigen en mensen met beelden kunnen dan bellen met 0900-8844. Het is ook mogelijk om anoniem informatie door te geven.

 



Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.