Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Februari 2024 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Donderdag 8 februari

Hasselt: Fietsers botsen op elkaar op Werkerlaan

Op de Werkerlaan zijn donderdagmiddag twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Bij het ongeval raakte één jongeman gewond, de ander bleek na onderzoek in een ambulance ongedeerd. De gewonde jongeman viel telkens weg waarop een extra ambulance werd opgeroepen. In totaal waren drie ambulances en een tweetal politie-eenheden op de ongevalslocatie.

Het ongeval ontstond nadat één van de betrokken fietsers twee andere fietsers wilde inhalen. Daarbij werd een tegemoetkomende fietser niet opgemerkt met de botsing als gevolg. De politie nam van de twee ingehaalde jongens een duidelijke verklaring op. De gewonde jongen is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, maar was ondertussen volgens een agent wel weer bij kennis. De andere jongen werd met fiets en al thuisgebracht door een andere ambulance.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Nieuwleusen: En weer is het raak op beruchte kruising

Op de inmiddels beruchte kruising van de Middeldijk en de Dommelerdijk in Nieuwleusen heeft weer eens een aanrijding plaatsgevonden. Een bestuurder van een rode Ford Focus zag op de kruising een andere auto over het hoofd met een aanrijding als gevolg. De bewoner van een woning bij de kruising heeft ondertussen zoveel ervaring en heeft dan ook de betrokken personen opgevangen.

Twee oudere personen uit de grijze Opel Meriva zijn door het ambulancepersoneel onderzocht maar van letsel bleek geen sprake. Zij zijn door familie opgehaald en weer thuisgebracht. Ook de inzittenden van de Ford had geen letsel. De brandweer van Nieuwleusen werd opgeroepen om de beide voertuigen veilig te stellen. Deze zijn daarna afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Een bijdrage van Ardesch Media

 

De Krim: Veel rook bij zeer grote brand aan de Fabriekswijk(Update)

In een pand aan de Fabriekswijk in De Krim brak donderdagmiddag brand uit. Brandweerkorpsen uit Hardenberg. Coevorden, Slagharen en Zwinderen assisteerden de brandweer van De Krim bij het bestrijden van de brand. Al snel werd opgeschaald naar grote brand waarop ook de brandweer van Gramsbergen, Wesepe en Ommen werden opgeroepen.
 
Veiligheidsregio IJsselland laat weten dat er veel rook ontwikkeling is en dat de brand is uitgebroken bij een droogbloemenhandel. Dit bedrijfspand bevat mogelijk asbest. Of er asbest is vrijgekomen is op dit moment nog niet bekend.

Over de oorzaak van de brand is nog niet bekend. Bewoners uit naast gelegen panden worden opgevangen in sport- en cultuuraccomodatie de Beuk. De N377 tussen Dedemsvaart en Coevorden is in beide richtingen afgesloten. Momenteel heeft de brand de classificatie Zeer grote brand en is er grip 1 afgegeven.

Er wordt zo snel mogelijk een tweede NL-Alert verzonden om de omgeving te informeren. Door de sterke rookontwikkeling en windrichting is de rook richting het dorp getrokken en is er stankoverlast. Sluit daarom ramen en deuren en zet, indien mogelijk, ventilatie uit.

De brand woedt in een gebied van ongeveer 20 bij 40 vierkante meter. Het gaat waarschijnlijk om papier of papierbalen. Omdat niet duidelijk is of de brandweer het pand kan betreden wordt blusrobot Fikthor ingezet om de brand te blussen. Er wordt door de meetploeg constant gemeten of er gevaarlijke stoffen vrijkomen. Tot nu toe is uit de metingen gebleken dat er geen gevaarlijke stoffen vrijkomen. Er worden wel schadelijke stoffen gemeten, zoals CO (koolstofmonoxide), maar dit is niet in gevaarlijke concentraties. Rook is tenslotte altijd schadelijk.

De brand is inmiddels uitslaand waarop weer meer brandweerkorpsen zijn opgeroepen. Er komt veel vliegvuur vrij en zwarte rookwolken.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Woensdag 7 februari

Kampen/IJsselmuiden: Politie houdt man aan op verdenking van meerdere diefstallen

Op zaterdagavond 3 februari kreeg de politie een melding dat er een man aan de Oranjesingel met een elektrische fiets aan het slepen was. De man zou met de fiets het park zijn ingelopen. De politie zocht de omgeving af maar de man werd niet aangetroffen.

Hierna kwam er een melding dat de man op de Zwartedijk zou lopen. Met hulp van een hondengeleider en een helikopter kon de verdachte worden aangehouden. De man is bij de achtervolging meerdere weilanden doorgerend. Bij de aanhouding werden meerdere goederen bij de man aangetroffen die gelinkt konden worden aan een diefstal van een rugtas en de diefstal van een fiets in IJsselmuiden. De aangehouden man betreft een 19-jarige man uit Dronten.

 


Dinsdag 6 februari

Schoonebeek: Restaurantgedeelte van camping verwoest door brand

Op Camping Emmen in Schoonebeek is vanavond rond 21:20 uur het restaurantgedeelte met overkapping verwoest door een felle brand. De eigenaar van de camping was in de naastgelegen woning en ontdekte de brand. Er raakte niemand gewond.

Brandweerkorpsen uit Schoonebeek, Emmen en Klazienaveen werden opgeroepen om de brand te blussen. De harde wind bemoeilijkte het blussen. De vlammen laaiden telkens weer op en legden dan ook het complete gebouw met overkapping in de as. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Onderzoek zal dit moeten uitwijzen. Of de brand ook gevolgen heeft voor de camping is niet duidelijk.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Assen: Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

De politie heeft dinsdag 6 februari omstreeks 12:00 uur een waarschuwingsschot gelost in de omgeving van de Kambalahout in Assen. Dit gebeurde bij een aanhouding van een verdachte. Er raakte niemand gewond. Een 18-jarige man uit Assen is kort daarop aangehouden.

Rond 11:05 uur kreeg de politie een melding van een bedreiging binnen. Omdat de politie over informatie beschikte dat de verdachte mogelijk een vuurwapen in bezit zou hebben, zijn meerdere eenheden ter plaatse gegaan. De verdachte vluchtte een weiland in. De politie loste een waarschuwingsschot om de aanhouding mogelijk te maken. De man is even later aangehouden.

 


Maandag 5 februari


Zondag 4 februari

Buinen: Auto tegen boom op Exloërweg

Politie, brandweer en ambulance werden verzocht om zondagavond naar de Exloërweg tussen Buinen en Exloo te gaan. Daar was volgens de melder een auto tegen een boom gebotst en bevonden zich nog twee personen in het voertuig. Echter bij aankomst van de hulpdiensten trof men slechts één gewond persoon aan op de bijrijdersstoel. De politie zocht de omgeving af naar de tweede persoon maar heeft niemand meer aangetroffen. De gewonde man welke op de passagiersstoel zat is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Of er nog iemand in de auto zou hebben gezeten moet onderzoek uitwijzen. Berger Keizer heeft de auto geborgen.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Emmen: Eenzijdig ongeval op de Hondsrugweg

Op de Hondsrug heeft zondagavond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een automobilist raakte de controle over zijn voertuig kwijt en tegen een boom gebotst en kwam uiteindelijk in de middenberm tot stilstand. De opgeroepen brandweer heeft het voertuig veiliggesteld en kon al vrij snel weer inrukken. In een ambulance is één persoon nagekeken maar hoefde niet te worden overgebracht naar het ziekenhuis. In het kader van "botsen is blazen" werd de bestuurder onderworpen aan een blaasproef. Uit de test bleek dat de bestuurder niet onder invloed was. De zwaar beschadigde auto is door een berger afgevoerd.

Een bijdrage van Ronef Media

 

Exloërveen: Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

Een automobilist is vanochtend bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. Het voertuig sloeg bij het ongeval over de kop en kwam tientallen meters verderop in een weiland tot stilstand. Het ongeluk gebeurde op de Oude Dijk. De bestuurder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het ambulancepersoneel kreeg assistentie van het mobiel medisch team. De auto raakte door het ongeluk totaal vernield en is door een berger uit het weiland getakeld en afgevoerd.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zaterdag 3 februari

Veeningen: Politie vindt drugslab op het Fort

De politie heeft in de nacht van vrijdag 2 februari op zaterdag 3 februari een drugslab aangetroffen in een pand aan het Fort in Veeningen. Er zijn vijf aanhoudingen verricht. De politie doet onderzoek.

De politie beschikte over informatie dat er in het pand aan het Fort mogelijk een drugslab zou zijn. Op basis van deze informatie is er op zaterdag 3 februari rond 02:30 uur een inval geweest in het pand. In de ruimte werd een drugslab aangetroffen met goederen en vaten met daarin mogelijk chemicaliën die kunnen worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is ter plaatse gekomen voor onderzoek. Het drugslab zal worden ontmanteld en de politie gaat verder met het onderzoek.

Aanhoudingen
In de omgeving van het pand zijn vier aanhoudingen verricht. Het gaat om een 61-jarige man uit Amsterdam, een 48-jarige vrouw uit de gemeente De Wolden en twee mannen van 30 en 26 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. In het onderzoek is elders in het land nog een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden. Er wordt onderzocht of er een verband is tussen deze aanhouding en het aantreffen van het drugslab. De verdachten zitten vast en ze worden verhoord. De vijf verdachten zitten tevens in beperkingen en dat maakt dat we als politie en OM terughoudend zijn in het delen van verdere details.

Vermoedt u een drugslab?
Drugslaboratoria en opslagplaatsen zijn een groot risico in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces, maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk. Een teken van een drugslab is bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). Ook zijn bij zo’n gebouw vaak kieren en/of ramen afgekit met purschuim. Verder kunnen de ramen beslagen zijn, afgeplakt of bedekt; de gordijnen gaan bijvoorbeeld nooit open.

Heb je het vermoeden van een productie- of opslaglocatie in je omgeving? Bel dan de politie via 0900-8844. Is er sprake van een heterdaadsituatie, bel dan 112. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Borger: Supermarkt ontruimd vanwege lekkage in koelcel

De Albert Heijn supermarkt aan de Hoofdstraat in Borger in vanmiddag ontruimd. Personeel en klanten werden door de brandweer verzocht het pand te verlaten vanwege een lekkage in een koelcel. Het koudemiddel stroomde door onbekende oorzaak uit het systeem van de koelcel. Brandweerlieden zijn op zoek gegaan in het pand naar de plek waar de lekkage is. Uit veiligheidsoverwegingen heeft men besloten de supermarkt de rest van de dag niet meer open te doen.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Laar(D): Brand in kalveriglo

Vrijdag werden brandweer en politie opgeroepen voor een actie aan de Zur Heeststraat in Laar. Rond 13.40 uur brak er brand uit in een kalveriglo op een agrarisch perceel. Zeven kalveren stierven en vier andere kalveren raakten gewond. De iglo brandde volledig af. Volgens de eerste bevindingen bedraagt ​​de omvang van de materiële schade zo’n 15.900 euro. De brandweer was met drie voertuigen en zeventien hulpdiensten ter plaatse.

 


Vrijdag 2 februari

Bad Bentheim: 5 plofkrakers uitgeleverd aan Duitsland

In het kader van een operatie van een Duits-Nederlandse politie- en justitiële operatie zijn gisteren (01.02.24) vijf verdachten uitgeleverd van Nederland naar Duitsland. Op verzoek van het Openbaar Ministerie van Osnabrück werden de vijf mannen van 20 tot 29 jaar voorgeleid voor de rechtbank in Osnabrück. Ze zijn in voorlopige hechtenis genomen en vervolgens in verschillende penitentiaire inrichtingen in Nedersaksen opgenomen. Ze worden verdacht van in totaal 23 plofkraken en kunnen -wanneer ze schuldig bevonden worden- op gevangenisstraffen van meerdere jaren rekenen. Onder de arrestanten bevindt zich vermoedelijk een meesterbrein. Nog eens tien verdachten werden geïdentificeerd.
Daarnaast doorzochten ruim 200 medewerkers van hulpdiensten in totaal 26 appartementen en bedrijfspanden in Nederland en Duitsland in het kader van de grensoverschrijdende Joint Action Day die vorig jaar plaatsvond.


In Nederland troffen speurders zo'n 250.000 euro aan contant geld aan, waarvan een deel was gekleurd met verf door de geactiveerde verfpatronen welke als beveiliging dienen in de geldautomaat. In Amstelveen moest een appartementencomplex uit veiligheidsoverwegingen gedeeltelijk worden ontruimd omdat er explosieven aanwezig bleken. Er werden ook hoogwaardige sieraden en dure horloges gevonden. Tijdens de operatie werden ook explosievenspeurhonden en Nederlandse explosievenexperts ingezet. De 23 explosies leidden tot een buit en materiële schade van ruim 5,5 miljoen euro.

Na een tip van de Nederlandse autoriteiten over een explosie van een geldautomaat in Osnabrück in augustus 2021 kwam het onderzoek op gang. De onderzoeken op Europees niveau werden verdiept en geconsolideerd dankzij de geconcentreerde betrokkenheid van Europol en het EU-subproject “LUMEN-ATM” onder leiding van de politie van Osnabrück. De daders gebruikten uitsluitend vaste explosieven om de automaten op te blazen. Ze namen grote risico’s omdat ze de explosieven in woonwijken assembleerden en opsloegen.

De daders opereren vaak in wisselende configuraties binnen een groot crimineel netwerk. Ze accepteren grote risico’s voor zichzelf en anderen en laten zich bovendien gemakkelijk vervangen door nieuwe, jonge leden. De daders zijn uiterst riskant en gewetenloos -zowel op de plaats delict als wanneer ze ontsnappen in hun krachtige voertuigen. De Nederlandse en Duitse politie en justitie werken al langere tijd nauw samen bij het opsporen van verdachten.

Door de toegenomen veiligheidsmaatregelen en de afname van het aantal geldautomaten in Nederland hebben criminelen hun werkterrein naar het buitenland verplaatst. In 2022 registreerde de federale recherche een recordaantal van 496 misdaden in het hele land. In 2023 daalde het aantal misdaden in Nedersaksen aanzienlijk.

 


Donderdag 1 februari

Wijster: Bus klem onder viaduct op Vamweg

Op de Vamweg vond donderdagavond rond 19.15 uur een ongeval plaats. De Brandweer van Beilen, ambulance en politie kwamen met spoed naar de locatie. Op de betreffende weg is een bus klem komen te zitten onder een viaduct. De bus liep hierbij forse schade op. Op het dak van de bus bevonden zich cylinders met waterstof, deze zijn door de klap leeggelopen. Op het moment bevonden zich geen passagiers in de bus. De buschauffeur kwam met de schrik vrij.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Gieten: Zware schade aan graafmachine na brand

Op de Zandvoort in de buurtschap Gieterzandvoort tussen Gieten en Gieterveen is donderdagochtend een graafmachine in brand gevlogen. De bestuurder slaagde erin het voertuig aan de kant te zetten en het tijdig te verlaten. Hij was nog net op tijd om wat persoonlijke zaken mee te nemen. De brandweer van Gieten hwerd opgeroepen om de brand te bestrijden. Ten tijde van de brand en de berging van het voertuig was de weg afgesloten. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.