Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Februari 2024 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Donderdag 15 februari

Emmer-Compascuum: Automobilist rijdt door muurtje en eindigt in een tuin

Bij een eenzijdig ongeval is donderdagmiddag een automobilist gewond geraakt. De automobilist reed op de Kanaal B Zuidzijde, begon te slingeren, reed tegen een muurtje en kwam in een tuin tot stilstand. Omstanders zagen dit allen gebeuren en alarmeerden de hulpdiensten. Vanwege rookontwikkeling besloten de omstanders niet te wachten op de hulpdiensten en trokken de bestuurder uit de auto.

Brandweer, politie en ambulance waren snel ter plaatse. De bestuurder is per ambulance met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer stelde het voertuig veilig en maakte de weg weer schoon. Bergingsbedrijf Koolen heeft de beschadigde auto afgevoerd.

Een bijdrage van Ronef Media

 

Coevorden: Politie zoekt beelden en getuigen van overval op een eetgelegenheid

Een eetgelegenheid aan het Stationsplein in Coevorden is woensdagavond overvallen onder dreiging van een vuurwapen of daarop gelijkend voorwerp. Bij het incident raakte niemand gewond. De verdachte is gevlucht en de politie heeft nog geen aanhoudingen kunnen verrichten.

De politie kreeg woensdagavond 14 februari rond 21.45 uur een melding van een overval in Coevorden. Een persoon heeft daar onder dreiging van een vuurwapen of een op een vuurwapen gelijkend voorwerp een eetgelegenheid aan het Stationsplein overvallen. Mogelijk heeft hij daarbij een geldbedrag buitgemaakt. De politie is direct een onderzoek gestart.

Signalement verdachte
De verdachte is na de overval gevlucht in de richting van de wijk Ballast. Hij droeg tijdens de overval vermoedelijk een zwarte jas en was verder ook donker gekleed. Ook zou hij een zwarte muts of bivakmuts en donkere schoenen dragen.

Heeft u iets gezien of heeft u camerabeelden
De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer kunnen vertellen over deze overval. Heeft u op woensdagavond 14 februari tussen 21.30-22.00 uur iets gezien rondom het Stationsplein? Of heeft u iemand de dagen voor de overval of kort daarna horen praten over de overval? Heeft u in de omgeving van het Stationsplein of de wijk Ballast iemand gezien die voldoet aan het signalement? Of heeft u camerabeelden van bijvoorbeeld een deurbel of dashcam in deze omgeving waarop iets verdachts te zien is? Neem dan contact met de politie op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

 

 


Woensdag 14 februari

Rouveen: Gewonde bij aanrijding op Oude Rijksweg

Bij een forse aanrijding op de Oude Rijksweg is woensdagmorgen één persoon gewond geraakt. Deze man werd door de brandweer van Staphorst uit zijn bestelbusje bevrijd en mocht daarna onder begeleiding van het ambulancepersoneel op de brancard plaatsnemen. Na een check werd de man uiteindelijk met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. De bestuurder van de andere auto bleef bij het ongeval ongedeerd.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van een bestelbusje vanuit een erf linksaf de Oude Rijksweg wilde oprijden. Hierbij zag de man een van links naderende automobilist in een Volkswagen over het hoofd. De Volkswagen boorde zich vol in de flank van de Fiat. Deze gleed over de natte klinkers zo’n 15 meter door. De elektrische Volkswagen ID 3 kwam na de aanrijding tegen een boom tot stilstand.

Medewerkers van de forensische opsporing afdeling verkeer kwamen ter plaatse voor een onderzoek. Voor dit onderzoek werd het elektrische voertuig in beslag genomen zodat de nodige gegevens uit de computer kan worden gehaald. Vanwege het ongeval en het daaropvolgend onderzoek was de weg geheel gesloten. Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak beide voertuigen af te slepen waarna de wegafsluiting kon worden opgeheven.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Dinsdag 13 februari

Hollandscheveld: Twee aanhoudingen in onderzoek naar brand Hollandscheveld

In de nacht van maandag 18 december op dinsdag 19 december 2023 heeft er een felle brand gewoed aan De Boeten in Hollandscheveld. De politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Update 13 februari
De politie heeft op dinsdag 13 februari twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een brandstichting aan De Boeten in Hollandscheveld. De verdachten zitten vast en worden verhoord. De politie en brandweer kregen op 18 december rond 23:30 uur een melding van een brand in een woning aan De Boeten. In de woning waren een vrouw en kind aanwezig. Zij konden met hulp van omwonenden de woning nog maar net veilig verlaten. Niemand raakte gewond.

Groot onderzoek
De politie is meteen met een groot onderzoek gestart. Dat onderzoek leidde naar een 26-jarige man uit Zaandam en een 29-jarige man uit Amsterdam, die dinsdag in Zaandam zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting. De twee verdachten zitten in beperkingen en dat houdt in dat politie en OM terughoudend zijn met het delen van verdere details.

Informatie blijft welkom
Het onderzoek naar de brandstichting is volop gaande. De politie sluit meerdere aanhoudingen ook niet uit. Heeft u nog informatie over de brandstichting, die voor ons onderzoek van belang kan zijn? Neem dan direct contact op met de politie. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 o.v.v. zaaksnummer 2023335968. Anoniem informatie doorgeven kan ook. Bel dan met 0800-7000.

 


Maandag 12 februari

Schoonebeek: Voertuig te water aan Wilmsbrugweg

De bestuurster van een auto is maandagochtend met haar voertuig het water in gereden bij Schoonebeek, ter hoogte van de Nederlands-Duitse grens. Omstanders schoten haar direct te hulp, in afwachting van de gealarmeerde hulpdiensten.

Het incident gebeurde rond 07.40 uur aan de Wilmsbrugweg. De auto, voorzien van een Duits kenteken, kwam gekanteld in het water terecht. Nadat twee omstanders het slachtoffer bijstonden, kon de vrouw met hulp van duikers van de brandweer naar de kant komen.

De bestuurster is opgevangen door ambulancemedewerkers en daarna overgebracht naar het ziekenhuis.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zondag 11 februari


Zaterdag 10 februari


Vrijdag 9 februari

De Krim: Uitgebrand gebouw AVBee-terrein tegen de vlakte

Na de verwoestende brand, die donderdagmiddag en -avond een grote opslagplaats voor droogbloemen op het AVBee-terrein verwoestte, restte vrijdagmorgen alleen nog een grote bouwval. Die leverde ernstig gevaar op voor de brandweerlieden van blusgroep De Krim, die na een korte nachtrust vanaf negen uur vanmorgen de laatste brandhaarden moesten blussen.
Ook de enorme stapels dozen met droogbloemen konden ieder moment instorten en moesten met een kraan platgegooid worden.
De wankele muren gingen met veel geraas tegen de vlakte en al ras was het gevaar geweken.

 

Schoonloo: Uitslaande brand in manege

Op een manege aan de Hoofdstraat in Schoonloo is vrijdagmiddag rond 12.00 uur brand uitgebroken. De dikke rookwolken waren al van verre tezien. Brandweerkorpsen uit Borger, Schoonoord, Westerbork en de hoogwerker uit Assen kwamen ter plekke om de brand te blussen.
Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. In het dak van de stal is door de brand een groot gat ontstaan.

Volgens de VeiligheidsRegio Drenthe zijn er geen gevaarlijke stoffen vrij gekomen.
De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. De paarden konden tijdig uit het pand worden gehaald. Het verkeer op de N376 werd tijdelijk over één rijstrook gestuurd.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.