Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Februari 2024 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Donderdag 22 februari

Westerhaar-Vriezenveensewijk: Boom valt over weg

Vanavond omstreeks kwart voor tien werd de brandweer opgeroepen vanwege een urgente melding in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Een boom is door de harde wind afgebroken en verspert momenteel de Hoofdweg. Het incident vond plaats als gevolg van de krachtige windstoten van storm Louis die het gebied teisterden. Het verkeer wordt geadviseerd om alternatieve routes te nemen, aangezien de weg momenteel geblokkeerd is.

Het KNMI had eerder op de avond al code oranje afgegeven, waarbij gewaarschuwd werd voor de gevaarlijke weersomstandigheden. De brandweer is ter plaatse en zal de boom in stukken zagen om de weg zo spoedig mogelijk weer vrij te maken.

Een bijdrage van Floris Kayim

 

Beilen/Smilde/Jubbega: Politie zoekt tips over afvaldumpingen

De politie is op zoek naar tips over dumpingen van mogelijk drugsafval op 8 en 9 februari in Smilde, Beilen en Jubbega. Heb jij iets gezien van deze dumpingen?  Of weet je meer? Neem dan contact op met de politie en dat kan ook anoniem.

In totaal zijn op drie plekken tientallen vaten en jerrycans aangetroffen met daarin vloeistoffen, danwel chemicaliën. Er zijn monsters genomen van de verschillende vaten en daaruit moet nog blijken of het gaat om drugsafval. De politie houdt daar wel rekening mee.

Smilde
Agenten vonden op 9 februari rond 17:00 uur tientallen vaten en jerrycans met daarin vloeistoffen achter een pand aan de Veenhoopsweg in Smilde. Er is ook onderzoek gedaan in het nabijgelegen pand. Daar was geen sprake van verdachte omstandigheden.

Beilen
Eerder op de dag kreeg de politie een melding van een dumping van ongeveer zestien jerrycans in een sloot naar de N381 bij Beilen (ter hoogte van hectometerpaal 57,4).

Jubbega
In Jubbega werden op 8 februari ongeveer vijftien jerrycans in een sloot en weiland langs de Nijeberkoperweg in Jubbega gevonden.

Opvallend
De politie doet onderzoek naar deze drie dumpingen. Het is opvallend dat de dumpingen op relatief korte afstand en in een korte periode zijn gedaan. In het onderzoek kijken zij of er een verband is tussen de drie dumpingen, maar daar is nog geen duidelijkheid over. Het kan ook heel goed zijn dat het losse dumpingen zijn. De politie hoopt daarom ook dat iemand iets heeft gezien van één van de dumpingen. Ook kan het zijn dat er bij u in de buurt sprake is van andere verdachte omstandigheden.

Getuigen gezocht
Heeft u de afgelopen weken iets gezien van een afvaldumping? Zoals verdachte vervoersbewegingen, het af- en aanrijden van busje(s) of mensen die sjouwen met vaten of ander afval. Heeft u beelden uit deze omgeving waarop iets verdachts te zien is? Of heeft u het vermoeden dat erbij u in de omgeving een drugslab is? Deel deze informatie dan met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 


Woensdag 21 februari


Dinsdag 20 februari

Nordhorn: Menselijke resten geborgen uit kanaal

Zaterdag vonden voetgangers rond 14.20 uur menselijke resten in het Eems-Vechte-kanaal aan de Veldhauser Straße in Nordhorn. De lichaamsdelen waren in verschillende zakken verpakt en zijn door de hulpdiensten uit het water gehaald. Volgens de eerste bevindingen gaat het om de stoffelijke resten van een mannelijk persoon. Diverse hulpdiensten en speciale eenheden waren tot in de nacht ter plaatse.

Zondag werd opnieuw intensief gezocht in de omgeving van de vindplaats. Het uitgebreide onderzoek van de afdeling Moordzaken kon het vermoeden van kwaad opzet bevestigen. De identiteit van het slachtoffer blijft onduidelijk en er worden maatregelen genomen. Het moordonderzoek is nog in volle gang.

 


Maandag 19 februari


Zondag 18 februari

Bronneger: Eenzijdig ongeval op Gasselterstraat

Op de Gasselterstraat vond vanmiddag rond 15:15 uur een eenzijdig ongeval plaats. Door onbekende oorzaal raakte een automobilist met zijn voertuig na een flauwe bocht in de slip, schampte een boom en kwam in een bosschage tot stilstand. De onfortuinlijke bestuurder werd in een ambulance onderzocht en werd later overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is door een berger afgevoerd.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Zaterdag 17 februari

Exloerveen: Voertuigen in brand na ongeval op Oude Dijk

Zaterdagavond heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oude Dijk te Exloërveen. Bij het ongeval is een auto tegen een autoambulance gebotst. De autoambulance is door de aanrijding in brand gevlogen samen met de auto die achterop
de ambulance stond. De brandweer van Tweede Exloërmond kwam ter plaatse en wist de brand snel te blussen. Voor een van de bestuurders kwam een ambulance ter plaatse. Na controle is de persoon overgebracht naar het ziekenhuis voor een nader onderzoek. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de voertuigen af te slepen.

Een bijdrage van Ronef Media

 

Slagharen: Auto ondersteboven in sloot langs N377

Het lot had een vervelende vrijdagavond voor een automobilist uit Nieuwlande in petto. De man reed van Slagharen richting Dedemsvaart over de N377, toen hij net buiten Slagharen de macht over het stuur verloor. De auto kwam via de berm ondersteboven in de noordelijke sloot tot stilstand. De man wist ongedeerd uit de auto te komen, maar zijn hondje was niet te vinden. Dat diertje bleek verderop dood in de berm te liggen, waarschijnlijk na een aanrijding met een passerende auto. Berger Autax takelde de auto op het droge, maar het mooie was er wel af.

 


Vrijdag 16 februari

Coevorden: Gemeentehuis ontruimd vanwege verdachte post

Op het gemeentehuis in Coevorden is vrijdagmorgen een poederbrief bezorgd. De medewerkers van de postkamer vertrouwden de zaak niet en waarschuwde hierop de politie. Het gemeentehuis is op eigen initiatief ontruimd. Wat voor stof er precies in de brief zit is niet bekend. Dit zal door een specialist van de politie na een onderzoek moeten uitwijzen. Van wie de brief afkomstig is is nog niet bekend.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe


Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.