Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Februari 2024 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Donderdag 29 februari


Woensdag 28 februari


Dinsdag 27 februari

Wietmarschen: 16-jarige op reis met oom en tante: allemaal zonder rijbewijs

Een 16-jarige aan het stuur, een oom en tante bij hem in de auto van oma: In Wietmarschen hebben rechercheurs maandag het gezinsuitje op de B213 stopgezet. Tijdens de controle tussen Lohne en Lingen bleek dat noch de 16-jarige, noch zijn oom en tante over een geldig rijbewijs beschikten, aldus de politie.

Voor de drie inzittenden was de reis dan ook voorbij; het voertuig, geregistreerd in de wijk Northeim bij Göttingen, moest stoppen. De tiener wacht nu op een proces verbaal wegens rijden zonder rijbewijs. Ook de grootmoeder van de 16-jarige wordt geconfronteerd met een onderzoek. Zij is de eigenaresse van het voertuig en had de auto kennelijk zonder rijbewijs aan het drietal meegegeven.

 

Wierden: Eenzijdig ongeval op N36

Vanmorgen rond 04:00 uur kregen de hulpdiensten een melding van een ongeval op de N36 ter hoogte van het Bedrijvenpark nabij Wierden. Hier was een personenauto van de weg geraakt bij een invoegstrook. De inzittende van de personenauto is door de hulpdiensten uit de auto gehaald en nagekeken in de ambulance. De inzittende hoefde niet mee met de ambulance. De N36 is korte tijd afgesloten geweest om de hulpdiensten de ruimte te geven. De auto is afgesleept door een bergingsbedrijf. Van de vrachtautochauffeur die bij het ongeval is gestopt is een getuigenverklaring opgenomen door de politie voor verder onderzoek.

Een bijdrage van Floris Kayim

 


Maandag 26 februari


Zondag 25 februari


Zaterdag 24 februari


Vrijdag 23 februari

Ommen: Gewonde bij botsing tussen auto en brommobiel

Bij een ongeval tussen een personenauto en een brommobiel is vanmorgen rond 09:30 uur een persoon gewond geraakt. Op de kruising van de Varsenerdijk en de Varsenerweg botsten de twee vervoersmiddelen op elkaar. De brommobiel reed op de parallelweg naast de Varsenerdijk in de richting van Ommen. De auto reed op die weg in zelfde richting en wou afslaan naar de Varsenerweg. Daarbij is de brommobiel klaarblijkelijk over het hoofd gezien door de automobilist. Door het ongeval sloeg de brommobiel om en kwam op zijn kant terecht. Hierbij raakte de bestuurster gewond. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. Een berger heeft beide voertuigen afgevoerd.

Een bijdrage van Ardesch Media

 

Nieuweroord: Vrachtwagen met 17 ton straatklinkers in Hoogeveense Vaart

De hulpdiensten werden vrijdagmorgen tegen 11.45 uur opgeroepen voor een voertuig te water in de Hoogeveense Vaart bij Nieuweroord. De melding voor de brandweer Hoogeveen en het waterongevallenteam uit Emmen werd al snel weer ingetrokken. De chauffeur had inmiddels zelf de auto kunnen verlaten. De chauffeur van de vrachtwagen is onderzocht in de ambulance maar bleek uiteindelijk ongedeerd te zijn. De bestuurder van de vrachtwagen raakte in de berm en kwam daarna in het water terecht.

De vrachtwagen is geladen met een container met 17 ton straatstenen en moet met behulp van twee telekranen en een wrecker geborgen worden. De berging zal niet eerder dan na het invallen van de duisternis plaatsvinden.
De Verlengde Hoogeveense Vaart is met verkeerskegels afgesloten en er zijn inmiddels al enkele bestuurders die de afsluiting negeerden, op de bon geslingerd.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe &

 

Neuenhaus: Vier ernstig gewonden na een verkeersongeval

Donderdagavond rond 17.45 uur vond er een ernstig verkeersongeval plaats aan de Vechtetalstrasse in Neuenhaus. Bij het ongeval waren vier voertuigen betrokken. Een Mercedes-Benz Sprinter kantelde op zijn kant en één persoon werd uit het voertuig geslingerd. Een ander kon zelfstandig uit de auto komen. Veel hulpverleners werden naar het ongeval gestuurd. De persoon in de Sprinter werd liggend naast het voertuig behandeld toen plotseling brand uitbrak in het motorcompartiment. Er werd direct een blusaanval ingezet en de vlammen werden bestreden met schuim.

De bestuurders van een VW T-Roc en een Skoda Yeti zaten bekneld in hun voertuigen. De brandweer van Veldhausen zette hydraulische reddingsapparatuur in op de Skoda. De troepen van Neuenhausen verwijderden het dak van de T-Roc en bevrijdden de gewonde man. Een andere auto kon de plaats van het ongeval niet ontwijken. De bestuurder bleef echter lichamelijk ongedeerd. Vier patiënten werden met levensbedreigende verwondingen naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht.

Nadat de reddingswerkzaamheden waren voltooid, begon het ongevalsonderzoek. De brandweer van Neuenhaus verleende hier ondersteuning door de straat te verlichten en af te sluiten. Naarmate de situatie vorderde, kwamen medewerkers van de afdeling wegenonderhoud van het district ter plaatse met een wegafzetting. Politie en brandweer waren tot kort na middernacht ter plaatse. Een sleepbedrijf heeft de auto's geborgen. Daarna werd de straat schoongemaakt.Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.