Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Januari 2024 (1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Maandag 8 januari

Schoonebeek: Boerenprotesten aan Duitse grens

Diverse wegen in Duitsland zijn vandaag door woedende boeren met tractoren en ander materieel geblokkeerd door middel van langzaam-aan acties. Niet alleen op de snelwegen, maar ook op de secundaire wegen was er geen doorkomen aan en waren diverse plaatsen onbereikbaar en grensovergangen onder andere bij Ter Apel en Zwartemeer en Nieuw-Schoonebeek (foto's)onpasseerbaar. Er zouden naar verluidt zo'n 25.000 landbouwvoertuigen bij de akties zijn ingezet. De Duitse boeren kregen ook hulp van Nederlandse collega's.

De politie, die de actievoerders begeleidde, zorde ervoor dat de situatie niet uit de hand liep. De overheid heeft onder druk van de protesten onlangs al voornemens om de belastingvrijstelling voor landbouwvoertuigen af te schaffen, moeten laten varen, maar dat is volgens de boeren absoluut niet voldoende. De agrariërs waren niet de enige beroepsgroep, die zijn afkeer liet blijken van de regeringsplannen, die fikse lasten met zich meebrengen; ook vrachtwagenchauffeurs protesteerden tegen de Maut -de snelwegtol.

Een bijdrage van Jan Jaap Splinter

 


Zondag 7 januari

IJsselmuiden: Bestelbusje verwoest door brand in motorcompartiment

De brandweer van Ijsselmuiden werd vanmorgen gealarmeerd voor een melding van een voertuigbrand. Op de Zwolseweg merkte de bestuurder van een bestelbusje op dat zijn vervoersmiddel mankementen begon te vertonen. De bestuurder kon tijdig de bestelbus aan de kant zetten en nog snel wat persoonlijke bezittingen pakken. Daarna sloegen de vlammen uit het motorcompartiment. Ondanks dat de brandweer snel ter plaatse was kon men niet voorkomen dat het voertuig total-loss raakte. Tijdens het blussen was de weg afgesloten. De oorzaak van de brand is een technisch mankement. Bij de brand raakte niemand gewond.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Staphorst: Overstekende man aangereden op Oude Rijksweg

Op de Oude Rijksweg is zaterdag vlak voor middernacht een man gewond geraakt bij een aanrijding. De man stapte ter hoogte van discotheek Kisteman uit een taxi en stak de weg over. Hierbij werd een tegemoetkomende auto over het hoofd gezien waarop de man werd aangereden. Met een flinke klap kwam de man op de grond terecht. Vanwege de ernst van het letsel werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De man was bij aankomst van de hulpdiensten niet aanspreekbaar.

Het ambulancepersoneel besloot om met spoed naar het Isala ziekenhuis in Zwolle te gaan en de komst van de traumahelikopter niet af te wachten. Wat de toestand momenteel is van de patiënt, een 28-jarige man uit Zwartsluis, is niet bekend. In verband met het letsel werd besloten een uitgebreid onderzoek te doen op de ongevalslocatie. Een tweetal medewerkers van de forensische opsporing afdeling verkeer deden onderzoek en namen de nodige foto’s.

Na afloop van het onderzoek werd met het betrokken voertuig enkele remtesten gedaan. Hierna werd de auto, welke werd bestuurd door een 25-jarige man uit Staphorst, afgevoerd door bergingsbedrijf Hooikammer. Verkeer kon om beurten langs het incident.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Zaterdag 6 januari

Zwartemeer: Twee aanhoudingen na steekincident Zwartemeer

Bij een steekincident aan De Hoven in Zwartemeer is in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 januari een 43-jarige man uit Zwartemeer gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart.

De politie ontving deze nacht een melding van een conflict aan De Hoven. Hierbij is het slachtoffer gestoken. De man is behandeld door ambulancepersoneel en overgebracht naar het ziekenhuis.

Er is direct een onderzoek naar de toedracht gestart. Zo is onder meer met meerdere getuigen gesproken. Ook is er forensisch onderzoek verricht. In de nacht werd(en) er geen verdachte(n) meer aangetroffen.

Het politieonderzoek wordt zaterdag voortgezet. Er wordt onder meer gekeken naar camerabeelden. Heeft u informatie die ons kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact met ons op. U kunt 0900-8844 bellen of uw tips achterlaten in het onderstaande tipformulier. In dit tipformulier kunt u ook foto's en video's toevoegen. Blijft u liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Er zijn inmiddels twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. Het gaat om een 23-jarige man uit Zwartemeer en een 44-jarige man uit Klazienaveen. Onderzoek moet uitwijzen wat hun rol precies is geweest. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

 


Vrijdag 5 januari

Emlichheim: Hoogwater in de Vecht bij Nederlands - Duitse grens
De overvloedige regenval leidt ook bij onze oosterburen tot zorgelijke situaties. Afgelopen dinsdag en woensdag viel er bijvoorbeeld 20 tot 30 liter regen in het stroomgebied van de Vecht en dat heeft in combinatie met de verzadigde bodem tot gevolg dat de tijdelijke daling van de waterstanden weer werd omgezet in een stijging - met alle gevolgen van dien.

De dijken van de Vecht, die korte tijd minder belast werden, kregen het kort daarop door de nieuwe zware neerslag weer flink te verduren, met name rond de Duits- Nederlandse grens, waardoor de brandweer de handenvol heeft met het vullen van zandzakken. De Vechtdijk aan de Bogenstraße in Emlichheim dreigde het te begeven, maar de instanties verwachten geen overstromingen meer zoals die van rond rond de kerstdagen. Desondanks houden de instanties de situatie nauwlettend in de gaten om onaangename verrassingen zoveel mogelijk te voorkomen.

De luchtfoto's geven een duidelijk beeld van de enorme watermassa die aan de grens toegestroomd is. Het is te hopen dat de neerslag de komende dagen afneemt wanneer de temperaturen naar verwachting rond het vriespunt gaan dalen.

 


Donderdag 4 januari

Emlichheim: Getuigen gezocht van ongeval

Woensdag 3 januari om 10:15 uur vond er een verkeersongeval plaats in de Mühlenstrasse in Emlichheim. Een tot nu toe onbekende weggebruiker reed in een zwarte Opel Corsa met Nederlands kenteken en kwam in botsing met een automobilist in een 34 jaar oude Ford Fiesta. Tijdens het invoegen raakte en beschadigde de Opel Corsa de Ford Fiesta. De onbekende bestuurder vervolgde zijn reis zonder zich zorgen te maken over de veroorzaakte schade. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Emlichheim op 05943 92000.

 

Emmen: Getuigen gezocht van brandstichting in woonboerderij

In de avond van 14 september 2023 woedde een grote brand in een woonboerderij aan het Noordeind in Emmen. Bij de brand is gelukkig niemand gewond geraakt. De politie gaat uit van brandstichting en doet uitgebreid onderzoek naar deze brand. Zo spreken ze met getuigen, bekijken ze camerabeelden en hebben ze sporenonderzoek gedaan. In deze fase van het onderzoek is de politie op zoek naar meer informatie en eventuele tips.

Daarom wil de politie nogmaals een oproep doen voor eventuele informatie. Was je tussen 21:00 uur en 22:00 uur in de buurt van de locatie van de brand? Heb je iets gehoord of gezien, of heb je andere informatie die kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Meld je tip bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 


Woensdag 3 januari

Genemuiden: Overval op supermarkt Albert Heijn

Een filiaal van de supermarktketen Albert Heijn aan de Klaas Fuitestraat is woensdagavond even na half negen overvallen. Een medewerkster van de servicebalie zou onder bedreiging van een vuurwapen een nog onbekend geldbedrag hebben moeten overhandigen. De politie zette direct Burgernet in om mensen uit te laten kijken naar de dader maar deze zelf niet te benaderen.

De dader zou een man van ongeveer 30 jaar zijn met een breed postuur en een lengte van 1,80 meter. Hij zou gekleed zijn in een zwart regenpak met drie witte strepen op de borst. Ook had de man een opvallend goudkleurige tas bij zich. Bij het zien van de man werd gevraagd direct contact op te nemen met 112. Ondertussen was de politie met diverse eenheden de omgeving aan het speuren naar de dader. Hierbij werd ook een speurhond ingezet maar dit alles leverde helaas niets op.

De officier van dienst van de politie kon in verband met het onderzoek niet precies vertellen wat er zich in de supermarkt heeft afgespeeld. Ook of er daadwerkelijk een vuurwapen in het spel is en of er ook buit is gemaakt kon niet worden bevestigd. De Burgernetmelding is ondertussen afgesloten. Wel vraagt de politie eventuele getuigen of mensen met camerabeelden op zich te melden via het nummer: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Hasselt: Auto totaal vernield bij eenzijdig ongeval

Op de Verkavelingsweg is woensdagavond een automobilist in een bocht naast de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De man kon wonder boven wonder zelf uit de totaal vernielde auto klimmen en werd opgevangen door medeweggebruikers. Deze alarmeerden ook direct de hulpdiensten. De auto, een Alfa Romeo, werd door de botsing met de boom van voor tot achter opengereten.

De automobilist werd in een ambulance onderzocht waar werd besloten om de man over te brengen naar het ziekenhuis voor de nodige controles. Door het ongeval was de gehele weg afgesloten. Verkeer werd verzocht om te rijden. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft het wrak van de weg getakeld en afgevoerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Rouveen: Bestelbus op de kant na botsing op kruising

In het buitengebied van Rouveen heeft woensdagmiddag op de kruising van de Kruumteweg met de Scholenweg een aanrijding plaatsgevonden. Een bestuurster van een Volkswagen Polo,rijdend op de Scholenweg richting de Gorterlaan, kreeg geen voorrang van een bestuurder van een Volkswagen bestelbus, welke vanaf de Oude Rijksweg op de Kruumteweg reed. De Polo raakte de bus op het rechter achterwiel waardoor de bus over de kop vloog en op zijn kant half over een greppel tegen een klein boompje tot stilstand kwam.

De vrouw uit de personenauto kon ongedeerd uit haar voertuig stappen. De bestuurder van de bestelbus,welke slecht ter been was, werd door de brandweer uit zijn benarde positie gered. De voorruit werd weggehaald waarna de man zelf naar de gereedstaande brancard kon lopen om vervolgens in een ambulance te worden onderzocht. Van letsel was geen sprake dus kon de man de ambulance zelf weer verlaten. De twee partijen hebben daarna het schadeformulier ingevuld.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam ter plaatse om de bus weer op de wielen te takelen en samen met de auto af te voeren naar het depot. De kruising werd tijdens de hulpverlening afgezet door het team handhaving van de gemeente Staphorst en door de politie.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Dinsdag 2 januari

Eursing: Fietser gewond na botsing met auto

In Eursing, bij Beilen, is vanmiddag een fietser gewond geraakt na een botsing met een auto. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Eursing met Kanaal Zuidzijde. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Kampen: Overleden persoon aangetroffen in sloot

Vanmorgen is in een sloot aan de Kievitstraat het lichaam aangetroffen van een overleden persoon. Buurtbewoners deden de schokkende ontdekking en waarschuwden direct de politie. Meerdere eenheden kwamen naar de locatie en hebben een uitgebreid onderzoek gehouden. De brandweer werd gevraagd om schermen te plaatsen zodat het zicht op het onderzoeksteam werd ontnomen. Uit onderzoek is gebleken dat het hier om een noodlottig ongeval gaat. Het slachtoffer is een vrouw uit de straat.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Maandag 1 januari

Almelo: Autobrand voor brandweerkazerne, maar er is geen brandweer

Een mevrouw merkte tijdens het rijden op dat haar voertuig vlam had gevat. Ze dacht met haar auto naar de brandweerkazerne van Almelo te rijden zodat daar de auto geblust kon worden. Maar helaas was de brandweer van Almelo een brand aan het blussen ergens anders. In allerijl is de brandweer van Vriezenveen gealarmeerd om de brand te blussen. Ondertussen kon een ladderwagen met twee brandweerlieden van Almelo wel weg en reden naar de kazerne. Bij aankomst waren de deuren van de kazerne al aan het vervormen door de hitten van de brand. De twee brandweerlieden hebben de nog aanwezige brandweerauto’s snel uit de kazerne gehaald en met een reserve brandweerwagen de overhead deuren van de brandweerkazerne gekoeld. De brandweer van het naburige korps Vriezenveen kwamen ter plaatse om de brand te blussen. De auto is totaal verwoest en de deuren van de brandweerkazerne raakten beschadigd door de hitte. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. De schade aan de brandweerkazerne heeft gelukkig geen gevolgen voor de inzetbaarheid van de brandweer van Almelo.

Een bijdrage van Floris Kayim

 Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.