Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Januari 2024 (2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !

 Maandag 15 januari

Slagharen: Fietsster gaat hard onderuit door plaatselijke gladheid

Een oudere dame werd maandagavond tegen half zeven onaangenaam en pijnlijk verrast: de vrouw ging met haar E-bike  hard onderuit  op de kruising van de Dokter Willemslaan met de Herenstraat. Het wegdek bleek ter plaatse spekglad te zijn, hoewel de temperatuur net boven het vriespunt lag.

Gelukkig kwamen voorbijgangers het onfortuinlijke slachtoffer te hulp en sloegen alarm, waarop een ambulance uitrukte en de bemanning zich over haar ontfermde. Het moge duidelijk zijn: ook als het nog net niet vriest, kan de weg al verraderlijk glad zijn.
Houd daar dus rekening mee!

 

Emmen: Fietser overleden na aanrijding met taxibusje

Een fietser is vanmiddag bij een aanrijding met een taxibusje om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde rond 15.20 uur op de kruising van de Boslaan met de Randweg, tussen het centrum en de wijk Emmerhout. Het slachtoffer, een 83-jarige man uit Emmen, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De weg is afgesloten voor politieonderzoek. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Hoogeveen: Enorme rookwolken bij brand in Romneyloods op terrein autosloperij

In een Romneyloods van een autosloperij aan de Fokkerstraat op bedrijventerrein De Wieken in Hoogeveen is maandagmiddag rond half twee brand uitgebroken. Hoewel de lokatie van de brand in het alarm werd vermeld als afvalverwerkingbedrijf Renewi, bleek al snel dat die lokatie onjuist was. De enorme zwarte rookwolken waren tot in de verre omtrek te zien. Er werd dan ook een NL-Alert afgegeven en de Fokkerstraat werd door de politie afgesloten.

De brandweer wist de brand in vrij korte tijd meester te worden. De zwarte rook verdween en na circa een half uur was er alleen nog wat grijze rook te zien. Het nablussen zal waarschijnlijk nog geruime tijd in beslag nemen..

Een bijdrage van Persbureau Drenthe &

 

Zwolle: Automobilist glibbert van spekgladde Lichtmisweg

Een automobilist is vanmorgen op De Lichtmisweg van de weg geraakt en in een greppel tot stilstand gekomen. De man reed vanaf de bekende watertoren richting Zwolle toen hij in een flauwe bocht, ondanks zijn aangepaste snelheid, van de spekgladde weg raakte. Verkeer vanaf de snelweg zag de auto in de greppel staan en waarschuwden de hulpdiensten en gaven door dat er een voertuig in de sloot lag. Hun inzet was echter niet nodig want de bestuurder kon zelf de Toyota Yaris verlaten en stond ongeschonden naast zijn voertuig. Hierop konden politie en ambulance weer inrukken.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Zondag 14 januari


Zaterdag 13 januari

Almelo: Fietser gewond na aanrijding met automobilist

Een fietser is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding. Omstreeks tien uur kwamen een automobilist en een fietser met elkaar in botsing op de kruising van de Vredeman de Vrieslaan met de Ootmarsumsestraat. De fietser raakte bij de aanrijding gewond. Twee ambulances kwamen ter plaatse. De kruising is deels afgesloten voor het verkeer. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Voor het ongeval werd een traumahelikopter opgeroepen maar deze is halverwege gecanceld. De gewonde fietsster is overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De forensiche opsporing afdeling verkeer heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Een bijdrage van Floris Kayim

 

Staphorst: Eenzijdig ongeval op Klaas Kloosterweg West

Op de meldkamer van de politie kwam vannacht rond 01:45 een melding binnen van een eenzijdig ongeval aan de Klaas Kloosterweg West. Ter plaatse troffen agenten het voertuig aan en een persoon in de nabijheid van het voertuig. Na een klein onderzoek bleek dat dit de bestuurder was van de gecrashte auto.

De auto reed richting de Viaductweg maar botste tegen een boom met de linkerzijde. Hierdoor was het voertuig onbestuurbaar en botste na tientallen meters opnieuw tegen een boom. Ditmaal met de rechter achterzijde om vervolgens tegen een rioleringskastje tot stilstand te komen.

De bestuurder is ter plekke onderworpen aan een blaastest welke voor de 28-jarige man uit Staphorst verkeerd uitviel. De man was onder invloed en blies een indicatie “F” waarop de man is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 24 uur. Bij het eenzijdige ongeval heeft de man lichte verwondingen opgelopen en is op eigen initiatief naar een huisartsenpost gegaan.

Bergingsbedrijf Hooikammer werd uit bed gebeld om de totaal vernielde Ford Sierra op te takelen en af te voeren.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Vrijdag 12 januari

Hasselt: Auto in sloot bij eenzijdig ongeval op Verkavelingsweg

Op de Verkavelingsweg,tussen de Boerweg en de Schrotenweg is vrijdagavond een auto in de sloot beland. De automobilist reed richting Zwolle toen hij door onbekende oorzaak met zijn voertuig rechts naast de weg kwam. Hierop corrigeerde de automobilist iets te heftig waardoor zijn auto onbestuurbaar werd en zijdelings door de berm aan de andere kant van de weg schoot. Vervolgens gleed de auto hard in een slootwal en sloeg daarna een halve slag om.

De bestuurder kon zelf ongedeerd uit de totaal vernielde auto stappen en hulp inschakelen. Voor de berging werd de weg volledig afgesloten door de politie. Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om de Chevrolet Spark uit de sloot te takelen en af te voeren.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Coevorden: Zeer grote brand in woning boven winkel

In het centrum van Coevorden is vanmiddag brand uitgebroken. Het vuur zou zijn ontstaan in een woning boven een winkel aan de Friesestraat. Vanwege de enorme rookontwikkeling werd door de politie de gehele straat afgezet en werd niet veel later een NL-Alert uitgegeven. Hierin werd verzocht om bij hinder ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweerkorpsen van Coevorden, Schoonebeek, Zwinderen, De Krim, Noordwijk, Hoogeveen en Emmen werden verzocht te komen naar de brand welke ondertussen was opgeschaald naar grote brand. Vanwege de uitslaande brand werd er Grip-1 afgegeven wat voor de hulpdiensten het makkelijker maakt om met elkaar te communiceren. Vanuit een speciale CoPI container (commando plaats incident) werden de vele manschappen aangestuurd en konden de nodige maatregelen worden getroffen.

De brand zou de volledige 1e en 2e verdieping van de woning in de drukke winkelstraat hebben verwoest. Via een zoldertje zou de brand zijn overgeslagen naar naastgelegen pand. Het centrum van de stad is volledig afgesloten.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe &

 


Donderdag 11 januari

Staphorst: Overval op Aldi supermarkt

Een tot nu toe nog onbekende man heeft donderdag rond 18:45 uur de Aldi supermarkt aan de Meestersweg overvallen. De politie zocht direct de omgeving af en vroeg de inwoners van Staphorst door middel van een Burgernetmelding uit te kijken naar de dader maar vooral zelf geen actie te ondernemen.

De man van 1,80 meter lang en een normaal postuur droeg een grijze bivaksmuts, een opvallende oranje werkjas, groen met grijze handschoenen en een licht grijze joggingsbroek. Het personeel kon ook nog melden aan de politie dat de dader lichtgroene ogen heeft.

In verband met het onderzoek kon de politie niet veel vertellen. Wel is duidelijk dat er daadwerkelijk buit in gemaakt bij de overval. Mocht er meer informatie komen zal dit bericht worden aangevuld.

Een bijdrage van Henry Wallinga

 


Woensdag 10 januari


Dinsdag 9 januariVoor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.