Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssiteeXTReMe Tracker
 

Januari 2024 (3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


 

Adverteren op www.kilroy.nl
24 uur per dag, 7 dagen per week
voor meer bereik, exclusiviteit en veel minder kosten!
www.kilroy.nl is verreweg de best bekeken
internetsite voor regionaal nieuws
in Overijssel en Drenthe

Mail -geheel vrijblijvend- voor meer info !Maandag 22 januari


Zondag 21 januari


Zaterdag 20 januari


Vrijdag 19 januari

Gasselte: Auto tegen boom op Bosweg

Een automobilist is vrijdagochtend op de Bosweg bij Gasselte door de gladheid de macht over het stuur verloren en tegen een boom gebotst. Ambulancepersoneel ontfermt zich over de inzittende maar deze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De partner van de bestuurder heeft hem opgehaald. Het verkeer kon langs de plek van het ongeluk rijden. Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft de auto geborgen.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 

Hooghalen: Auto botst tegen boom, bestuurder spoorloos

Een automobilist is donderdagavond tegen een boom langs de Asserweg in Hooghalen gebotst. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat er niemand in of rondom het voertuig aanwezig was. De hulpdiensten zijn daarom met honden en met een warmtebeeldcamera op zoek geweest naar de bestuurder. De auto met aanhanger botste tegen een boom waarbij het motorblok compleet uit het voertuig werd geslagen. De vele brokstukken lagen over een ruime afstand verspreid. Een berger heeft het voertuig en de aanhanger afgevoerd.

Een bijdrage van Persbureau Drenthe

 


Donderdag 18 januari

Kampen: Weer een verdachte aangehouden in onderzoek naar overlijden van Maas van den Heuvel

Op donderdag 18 januari 2024 is een 35-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval in Epe en het overlijden van Maas van den Heuvel in Kampen.

 


Woensdag 17 januari

Genemuiden: Aanhouding van verdachte voor overval Albert Heijn

Op woensdag 17 januari 2024 is, na onderzoek door de districtsrecherche, een 18-jarige man uit Hasselt aangehouden op verdenking van het plegen van deze overval op 3 januari 2024.

 


Dinsdag 16 januari

Kampen: Politie houdt tweede verdachte aan in onderzoek naar overlijden van Maas van den Heuvel

Op dinsdag 16 januari zijn er door de politie verschillende acties verricht in Kampen en Rotterdam.

Daarbij is een 22-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van Maas van den Heuvel en een gewelddadige woningoverval in Epe.

 

Weiteveen: Verdachte aangehouden na schietincident

De politie heeft een 50-jarige man uit Klazienaveen aangehouden in verband met een schietincident in Weiteveen. Dinsdagochtend 16 januari kreeg de politie een melding van een geweldsincident aan de Bargerweg. Ter plaatse bleek er te zijn geschoten. Er zijn twee personen overleden. De politie is een groot onderzoek gestart.

De politie kreeg rond 08.45 uur een melding van een geweldsincident aan de Bargerweg in Weiteveen. Meerdere eenheden van de politie gingen ter plaatse en daar werd duidelijk dat er geschoten is. Twee personen zijn overleden. Eén persoon is aangetroffen in een auto, de ander nabij een woning. Het betreft een 38-jarige man en een 44-jarige vrouw, beiden uit Weiteveen.

Aanhouding
Kort na het incident heeft de politie een verdachte aangehouden. Het gaat om een 50-jarige man uit Klazienaveen. Wij doen onderzoek naar zijn rol en betrokkenheid bij het incident. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij zal aanstaande vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal beslissen of hij veertien dagen langer vast blijft zitten of niet.

Onderzoek
De politie is een groot onderzoek gestart en onderzoekt wat er precies is gebeurd en wat daaraan vooraf is gegaan. De Forensische Opsporing doet sporenonderzoek, er wordt tactisch onderzoek verricht en we spreken met getuigen. Uit het onderzoek zal moeten blijken wat de toedracht en de aanleiding is geweest. We kijken daarbij ook naar de relatie tussen de slachtoffers en de verdachte.

Bij de politie is bekend dat er sprake is van een al langer lopend conflict dat mogelijk verband houdt met deze zaak. De informatie die de politie daar over heeft, maakt eveneens onderdeel uit van het strafrechtelijk onderzoek. Daardoor kunnen ze op dit moment niet ingaan op verdere details. Het onderzoek moet zorgvuldig gebeuren en zal daarom enige tijd in beslag nemen.

Beelden
Er zijn diverse beelden verschenen op sociale media die mogelijk verband houden met dit incident. De politie is bekend met die beelden en de informatie die daar uit voortkomt wordt meegenomen in het onderzoek. Daarom kunnen ze op dit moment niet inhoudelijk reageren op deze video’s. De politie verzoekt iedereen om deze video’s niet te verspreiden vanwege de impact op betrokkenen.

Heeft u informatie?
Heeft u informatie over dit incident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via de opsporingstiplijn op 0800-6070. U kunt ook anoniem contact opnemen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Hasselt: Auto's raken door gladheid van de weg

Diverse politie-eenheden werden vanmorgen al vroeg op pad gestuurd voor een melding van een voertuig te water. Volgens de melding zou er een personenauto in de sloot liggen aan de Boerderijweg. Na wat zoekslagen bleek het voertuig half in een sloot aan de Boerweg te liggen. De bestuurder zei te moeten uitwijken voor een konijntje maar verloor daarna de controle over zijn voertuig en gleed richting de sloot. Inzet van de hulpdiensten bleek niet nodig, de bestuurder stond ongeschonden naast zijn voertuig. Bergingsbedrijf Hooikammer takelde de auto uit de sloot waarna de man zelf zijn weg kon vervolgen.

Niet veel verder, op de N377, was eveneens een auto van de weg geraakt. Hier reed een automobilist vanuit Hasselt richting de Lichtmis maar werd na de bocht bij ‘t Rakkien bijrijder van zijn eigen auto. De auto gleed van de weg en kwam in een greppel tot stilstand. Ook hier kwam de bestuurder er zonder kleerscheuren vanaf. Bergingsbedrijf Hooikammer bood ook hier uitkomst en trok de Volkswagen zonder problemen uit de greppel. Na een korte inspectie mocht ook deze weggebruiker zelf zijn koers vervolgen.
Een bijdrage van Henry Wallinga

 

Vriezenveen: Glibberen en glijden op diverse wegen

Dinsdagmorgen heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de N36 bij Vriezenveen. Bij het ongeval botsten twee busjes op elkaar. Mogelijk speelde de gladheid een rol bij de oorzaak van de aanrijding. Één van de voertuigen raakte in een slip en gleed van de weg af. Het busje is door een berger afgesleept. Niemand raakte gewond.

Maandagavond heeft er omstreeks zeven uur een aanrijding plaatsgevonden op de Krijgerstraat. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing. Ook hier speelde de spekgladde weg op dat moment een rol bij de aanrijding. Een vrouw is nagekeken door ambulancepersoneel. De auto's raakten flink beschadigd en zijn afgesleept door een bergingsbedrijf.
Een bijdrage van Floris Kayim

 Voor de oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.